Tyypillistä

New age

Me ihmiset ajattelemme liian usein sankaruuden olevan ainoastaan jotain yliluonnollista ja "elämää suurempaa". Ihminen ei tarvitse yliluonnollisia kykyjä ollakseen sankari. Todellinen sankaruus on niissä arkipäivän pienissä asioissa kuten vaipan vaihdossa, makaroni-jauhelimössön tekemisessä, toisen kuuntelemisessa ja toisen toiveiden huomioon ottamisessa jne.

Heroes on tyypillistä New age -liikkeen propagandaa "koukuttavalla" draamalla varustettuna. Ei me mitään jumalia olla vaan tavallisia kuolevaisia ihmisiä!
Sarjassa esiintyvät "sankarit" ovat tavallisia ihmisiä, mutta siinäpä piileekin sarjan paholaismainen ja eksyttävä luonne.

Mitään "evoluutiota" ei ole olemassa eikä mitään "evoluution seuraavaa astetta", jossa ihmiset huomaavat omaavansa yliluonnollisia kykyjä. Evoluutio ei ole itseasiassa juuri muutakuin uskoa siihen, että ihminen on jumala. Tai no jos ei vielä jumala niin ihminen on ainakin "kehittymässä" kohti jumaluutta. Usko ihmisen henkiseen evoluution kehittymiseen ("kvanttihyppyyn") on mielestäni luonnollinen jatke uskoon ihmisen fyysisestä evoluutiosta. Evoluutio ei ole tiedettä vaan uskon asia. Evoluutio on yksi uskonto ja maailmankatsomus muiden joukossa eikä mikään tieteellinen teoria.

Heroes on sitä samaa sielunvihollisen eli saatanan valhetta uudenlaisessa paketissa. Joillekin ko. sarja on "harmitonta" viihdettä, mutta aivan varmasti on myös niitäkin jotka ottavat kyseisen sarjan propagandan tosissaan. Olisin itse kuulunut vielä 10 vuotta sitten jälkimmäiseen joukkoon kunnes sain kokea pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa.

Sain rauhan ja ilon sekä uskon yliluonnollisen ikuisen Jumalan yliluonnoliseen rakkauteen ja huolenpitoon. Edelleen meillä jokaisella on mahdollisuus turvata tähän yliluonnolliseen Jumalaan Jeesuksen Kristuksen nimessä eikä mihinkään valhepropagandaan ihmisen "evolutionistisesta yliluonnollisista kyvyistä".

"Uskoa ei synny omin voimin.
ilmaiseksi anova sen saa.
Sitä ansaita ei töin ja toimin.
Jumala sen meille lahjoittaa."

(Pekka Simojoki)

Jalat maassa ja pää pilvissä niin hyvin menee! :)

12

1198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elämänkevät11

      Oletkohan ihan tosissas?

      Ehkä joillekin Heroes on vain viihdettä. Kävikö se mielessä?

    • sdfsdf

      Kumma tosiaan ettei kukaan tosiuskovainen ole vielä näkyvämmin hermostunut heroesista, kun siinähän kannatetaan Evoluutiota, tuota saatanan kammottavinta salajuonta! Vaikkakin sarjan käsitys evoluutio on kyllä niin kaukana todellisuudesta että jos jotain "evolutionistejä" olisi, niin olisivat varmaan jo suuttuneet... :)

      --
      Juu, ihan hyvä provo, 8 ½

    • olisipa

      Ei kaikkea tervitse ottaa ihan noin valavasti.
      Heroes on vain tv-sarja, kyllä kaikki ymmärtävät ettei sellainen ole oikeasti mahdollista, minä itse suren sitä. Minusta maailma on aika tylsä ja arkinen paikka.
      Ja eikö olisi hienoa jos pystyisi tekemään jotain yli-luonnollista.
      Mielikuvitus ja hullut unelmat....... Niitä täytyy olla.

      • kasvissyöjä-eläinten puolesta.

        Ois ihanaa jos vois lentää ainakin. :D
        Mä en ainakaan ottanut sarjaa noin vakavasti mut kiinnostavaa puhetta. ^^


    • ääääääääääääääääääääääääääääää

      Heroes on tv sarja siinä missä muutkin, eikä mitään "saatanan propagandaa". Jos ottaa tv:n noin vakavasti ei kannata ehkä katsoa ollenkaan.. Ja onko jeesus tieteellisesti todistettu teoria? Kaikki saa toki uskoa mihin haluaa.. maailma on täynnä uskontoja, koska ihminen haluaa uskoa yliluonnolliseen.. ehkä joku sitten haluaa uskoa tuohon heroesin evoluutioonkin..

    • Erkki Jerkkula

      "Heroes on sitä samaa sielunvihollisen eli saatanan valhetta uudenlaisessa paketissa."

      Uudenlaisessa, viihdyttävässä paketissa! Kelpaa minulle! Mieluummin tätä katsoo, kun esimerkiksi sen toisen sielunvihollisen (YLE) kökkötarjontaa.

    • New Dark Ages??

      Mielestäni aloittajan viesti oli ihan asiallinen, toisin se vilisi asiavirheitä, eikä aloittaja selvästikään ollut perehtynyt evoluutioteoriaan juuri lainkaan.

      Vaikka valistunut katsoja osaakin katsella TV-sarjoja viihteenä, täytyy kuitenkin huomata, että viihteessä on usein pohjalla tietynlainen maailmankuva ja ideologia, jonka päälle juoni rakennetaan. Esim. kylmän sodan aikaisessa Star Trek -sarjassa törmättiin usein erilaisiin alien-kulttuureihin, joiden yhteiskunnissa oli selviä viittauksia kommunistiseen järjestelmään.. ja lopulta tietysti aina Star Trek-miehistön amerikkalaiset arvot voittivat (nykyään tätä perinnettä perinnettä jatkaa mm. Stargåte). Heroesissa puolestaan keskiössä on evoluutioteoria, ja USA:ssa, jossa taistelu elovuutioteorian ja kreationismin välillä on kiivasta, sarja herättää varmasti mielipiteistä.

      Ketjun aloittajan käsitykset evoluutioteoriasta sen sijaan ovat jokseenkin virheelliset:

      "Mitään "evoluutiota" ei ole olemassa eikä mitään "evoluution seuraavaa astetta", jossa ihmiset huomaavat omaavansa yliluonnollisia kykyjä"

      Evoluutiota ei tarvitse laittaa sitaatteihin. Evoluutioteoria on useaan otteeseen tieteellisesti testattu ja todellisuutta vastaavaksi todostettu teoria. Sen sijaan "evoluution seuraava aste" ei ole tieteellinen käsite, eikä evoluutioteoria tällaisesta mitään puhukaan. Ja juuri tässä näkyy se, että Heroes on VAIN VIIHDETTÄ, ei mikään tieteellinen tutkielma.

      "Evoluutio ei ole itseasiassa juuri muutakuin uskoa siihen, että ihminen on jumala. Tai no jos ei vielä jumala niin ihminen on ainakin "kehittymässä" kohti jumaluutta."

      VÄÄRIN! Evoluutio on tieteellinen teoria, jonka mukaan ympäristön olosuhteisiin parhaiten sopeutuneet yksilöt selviytyvät. Evoluutioteoria ei väitä, että lajit "kehittyisivät", vaan että lajit SOPEUTUVAT ympäristöönsä. Evoluutioteorian mukaan ihminen on pikemminkin apina kuin jumala.

      "Usko ihmisen henkiseen evoluution kehittymiseen ("kvanttihyppyyn") on mielestäni luonnollinen jatke uskoon ihmisen fyysisestä evoluutiosta."

      VÄÄRIN! Evoluutioteoria pohjautuu fysikaaliseen maailmankuvaan, jossa mitään henkistä ei ole edes olemassa. "Henkinen evoluutio" tarkoittaisi näin ollen fysiologista muutosta aivojen, hermoratojen tai välittäjäaineiden rakenteessa/toiminnassa. Koska geenit määräävät em. rakenteiden syntymistä, tällainen mutaatio on mahdollinen. (On kuitenkin varsin epätodennäköistä, että tällaisistä mutaatiosta syntyisi sellaisia ominaisuuksia, kuin Heroes -sarjan henkilöillä. Sarjahan on vain mielikuvituksen tuotetta.)

      "Evoluutio ei ole tiedettä vaan uskon asia. Evoluutio on yksi uskonto ja maailmankatsomus muiden joukossa eikä mikään tieteellinen teoria."

      Käsityksesi tieteestä on jokseenkin virheellinen. Tieteellinen fakta on aina viime kädessä uskon asia. Aika harva (jos kukaan) tämänkään foorumin käyttäjistä on ikinä omin silmin nähnyt atomia tai vaikkapa planeetta Uranusta. Silti uskomme, että ne ovat todellisia kappaleita. Tieteen ja uskon ero onkin siinä, että tieteellinen fakta on tieteen kriteerein mitattu ja testattu, ja oikeaksi todettu (aina siihen saakka, kunnes joku keksii vielä paremman teorian ilmiötä kuvaamaan). Tiede siis muovautuu koko ajan, kun mittausvälineet ja menetelmät parantuvat. Näin tieteelliset teoriat ja totuudetkin muuttuvat ajan myötä. Näin ollen evoluutioteoria ei ehkä ole tieteen viimeinen totuus, mutta ainakin se on huomattavasti tarkempi kuvaus asioista kuin tuhansia vuosia sitten kehitetty teoria, jonka mukaan yliluonnollinen jumalhahmo loi maailman eliöineen.

      • asdasdasdg

        En tiedä kumpi on pahempi, sinä vai keskustelun aloittaja. -____________________-'

        Don't feed the troll*!
        (*New age 6.1.2008 klo 18.12)


      • mustamehu
        asdasdasdg kirjoitti:

        En tiedä kumpi on pahempi, sinä vai keskustelun aloittaja. -____________________-'

        Don't feed the troll*!
        (*New age 6.1.2008 klo 18.12)

        hyvät naurut kun luin näit juttui..=) Rakkaat ihmiset,eikös nämäkin asiat ole jokaisen oma asia ja mielipide..? Ja Täällähän puhutaan Heroes- sarjasta,
        joten mistä te tänne eksyitte...?


      • yhtä tyhjän kanssa
        mustamehu kirjoitti:

        hyvät naurut kun luin näit juttui..=) Rakkaat ihmiset,eikös nämäkin asiat ole jokaisen oma asia ja mielipide..? Ja Täällähän puhutaan Heroes- sarjasta,
        joten mistä te tänne eksyitte...?

        Heroesistahan nuo tuossa koko ajan puhuivat. Mun mielestä on ihan hyvä et tälläkin palstalla raapastaan vähän pintaa syvemmältä eikä keskustelu ole koko ajan 4vuotiaitten tasolla tyyliin,
        -mun suosikki on peter!
        -claire on kyllä söpömpi.
        -joo mut hirolla on parhaat voimat.

        Hohhoijaa kun kiinnostaa! Ihan kiva saada jotain ihan oikeeta sisältöäkin tälle palstalle välillä. vai kuinka?


    • Ateisti666

      Kuka uskoo Jumalaan. Tiede todistaa kaiken. Jeesus oli skitsofrenikko, joka luuli näkevänsä Jumalan, mutta kun sillon ei tajuttu et Jeesus oli sairas mies nii heti profeetaks. Toi on just tollast, uskontohullut ihmiset ei anna ees niitte lapsien lukee Harry Potterii, ku siin on noituut-lol.
      Jesus eli tietty se on totta, mut sillo 300-luvul ku Roomas tehtii raamattu hallitsijat vääristeli jeesuksen elämää. Jeesus oli rikollinen ja mielisairas ja siks se ristiinnaulittiin. Eihän sii oo mitään väärin jos on uskonnos ja käy kirkos mut toi on jo uskonkiihkoiluuu. Kattokkaa Dokumentti Jesus Camp-KAMALAAA!!!!
      PS.En aio mennä riparil, kesälomast viikko no way!!

    • Ateisti666

      JA VÄITÄT ET EVOLUUTIO-DARWININ TEORIA-EI OO TOTTA. KUMPIKOHAN ON TODENÄKÖISEMPÄÄ SE ET JUMALA NAPSAUTTAA SORMIAAN JA TULEE IHMISET VAI EVOLUUTIO, JOKA JATKUU TÄNÄ PÄIVÄNÄKIN. JUMALA EI OLE LUONUT MITÄÄN! KUULOSTAT VAIN SIVISTYMÄTTÖMÄLT KU SANOT ET EVOLUUTIOT EI OO JA JUMALA LOI MAAILMAN. SE ON VALHE. TIEDE ON TODISTANUT TÄMÄNKIN!
      vastaa jos uskallat Pekka Simojoki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      88
      6240
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2584
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      29
      2106
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe