Sydämen muljahtelu ja jännittäminen

r0epe0

Minulla on tapana jännittää lähes jokaisesta asiasta, ja välillä kun jännitän oikein hirveästi sydän hakkaa hulluna ja menee ihan sekasin hetkeksi ja muljahtelee ja jyskyttää oikein tuntuvasti rintaan...Sydän minulta on joskus vuosia sitten kuvattu muiden syiden takia ja sydänfilmitkin otettu normaaleja olivat.Onko muilla vastaavaa kun oikein kovasti jännittää? Olisi erittäin mukava tietää :-/

13

8938

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täällä,

      Kovin kuulosti tutulta! Minulla myös tapana jännittää jopa ihan tuttuja ihmisiä, jos ovat tulossa kylään. Sydän tuntuu tekevän just tuollaisia "muljahduksia" tuntuu kuin se olisi kurkussa koko sydän! Lääkäreiltä olen tuosta kyselly, niin sanovat, et se on aika tavallista ja vaaratonta. Minulla on kyllä lisäksi paniikkihäiriö, siihen minulla on lääkkeet, otan tarvittaessa ja joskus kun tiedän että on tulossa vieraita, joita jännitän tosi paljon, saatan ottaa puolikkaan tabletin sitä ennen, niin en jännitä niin paljoa!

    • kans

      Tuo sun tekstisi oli suoraan kuin mun suusta. Kiva kuulla että meitä jännittäjiä on muitakin:) Mulla kans sydän herkästi reagoi jos jännittää ja tulee muljahteluja/lisälyöntejä. Multa on sydän kans tutkittu vuosia sitten ja viime viikolla kävin lääkärissä kun haluan että se uudestaan tutkitaan. Mulle laitetaan se holter nauhuri vuorokaudeksi ja lisäksi pitää käydä kilpirauhaskokeissa.

    • jännä_jännittäjä

      Vaiva on ikävä, mutta oli silti kiva kuulla, että on muitakin. Sitten kun eka sekarytmi tulee niin sitä säikähtää niin kauheasti, että se asia mitä ekana jännitti on jo unohtunut, sitten on vaan "sekaisin" sydämmestä. Itse hakeuduin sairaalaan ja tutkittiin, ei epänormaalia. Epäilin lääkäriä, mutta tässä sitä vielä ollaan, jännittävän sydämmen kanssa, elossa.

      Sydän muljahtelee ja hakkaa kovasti, välillä epärytmissä. Todella ikävän inhottava vaiva. Luulee helposti sydänviaksi, mutta vika onkin korvien välissä! :)

      Jaksamista kaikille!

    • Takkutukka

      Sydän tosiaan reagoi lisälyönnein tms lievin rytmihäiriöin stressiin, jännitykseen sun muihin "epänormaaleihin" tilanteisiin. Itselläni on tutkittu kaikki mahdolliset, toissakesänä otettiin ekan kerran Holter ja siinä löytyi 1500 lisälyöntiä/vrk. Sain beetasalpaajan jota söin tarvittaessa eli kun oireet olivat pahemmat. Nyt syksyllä aloitettiin pyynnöstäni uudet tutkimukset eli laajat verikokeet, uusinta Holterilla, sydämen ultraääni ja rasituskoe. Lisälyönnit oli vaan lisääntyneet 4000/vrk, verikokeet ym ok kuten yleensä tällaisissa tapauksissa onkin. Olen kysellyt paljon, ottanut tietoa asioista kun kaikki sydämeen liittyvät epänormaaliudet tietty pelottaa, onhan se aika tärkeä elin.. ;) Joillain vaan sydän on taipuvainen tällaiseen käyttäytymiseen varsinkin stressissä. Yleensä ne saattaa hävitä vuosien myötä eikä lääkitystäkään tarvita, varsinkin jos oire ilmenee vaan muutamia kertoja päivässä. Itselläni vaan noita lisälyöntejä on niin runsaasti että se alkoi jo haitata normaalielämää ja nyt oon säännöllisellä lääkityksellä, oireet on lieventynyt niin että välillä koen itseni lähes normaaliksi ;D
      Että ei siitä kannata turhaan hermostua, hyvä on tutkituttaa että pääsee rauhaan omien ajatustensa kanssa, useinhan tän asian stressaaminen ja sydämen kuunteleminen vaan lisää oireita. Kun tietää että kaikki on kunnossa ja muljahtelu vaaratonta, on parempi olla. Esimerkiksi näyttelijöiden ja esiintyjien piirissä tuollainen jännittämiseen liittyvä muljahtelu on tosi yleistä!

    • Hmm...

      Tutulta kuulostaa. Itsekin jännitän lähes kaikkia asioita, ihan pienempiäkin, ja silloin muljahtelu selvästi lisääntyy/alkaa, kuten myös siihen liittyvä hengenahdistus. EKG on otettu monesti, ja joka kerta kaikki on ollut ok.

      Muljahtelun lisäksi sairastan paniikkihäiriötä ja OCD:tä, jotka kaikki taitavat olla jollain tapaa yhteydessä toisiinsa.

      • sydämellinen#

        jännitän nykyään jopa tuttuja ihmisiä. olen alkanut epäillä paniikkihäiriötä masennuksen ja unettomuuden lisäksi.voiko paniikihäiriössä olla esim. sellaisia tuntemuksia, ettei voi mennä johonkin sosiaaliseen tilanteeseen, esim. messuille, pikkujouluihin tms? ja ylipäänsä kaikki vähänkin uusi jännittää, esim. lääkärikäynti, vaikka on vain res. uusinta.


    • tyky tyky.......tyky

      minä en jännittäessä saa tykytystä, mutta stressi ja mielialan vaihtelut kyllä. nyt olen kovalla yskällä ja rytmi meinaa ola ihan sekaisin.
      Kun menen levolle alkaa se entistä pahempana ja vasemmalle kyljelle ei sovi mennä ollenkaan.
      Lääkäri sanoi, että ei vaarallista, mutta erittäin kiusallista.
      Kun vaiva on päällä alkaa kyllä epäilemään sen vaarattomuutta, vai mitäs olette muut saman kokeneet mieltä?

      • muljahtaa

        En tiedä, mutta mulle oli ylläri, että kun tunsin sydämmen olevan epärytmissä niin kone näytti sen olevan ihan oikeassa rytmissä, eli lihasten (varsinkin rintarangan) jäykkyys ja jännitystila saa ilmeisesti lihakset nykimään tai värisemmän niin, että luulee sen olevan sydänrytmiä. Muilla kokemusta? Itse en kanssa voi nukkua vasemmalla kyljellä, itseasiassa tiedän monta jotka ei voi tehdä niin, ja kellään ei ole tutkimuksista huolimatta löytynyt MITÄÄN vikaa! Ihmeellistä.


      • ; )
        muljahtaa kirjoitti:

        En tiedä, mutta mulle oli ylläri, että kun tunsin sydämmen olevan epärytmissä niin kone näytti sen olevan ihan oikeassa rytmissä, eli lihasten (varsinkin rintarangan) jäykkyys ja jännitystila saa ilmeisesti lihakset nykimään tai värisemmän niin, että luulee sen olevan sydänrytmiä. Muilla kokemusta? Itse en kanssa voi nukkua vasemmalla kyljellä, itseasiassa tiedän monta jotka ei voi tehdä niin, ja kellään ei ole tutkimuksista huolimatta löytynyt MITÄÄN vikaa! Ihmeellistä.

        Joo itellä rintaranka,niskat ja selkä niin jumissa että muljahduksia rinnassa tuhansia päivässä. Mutta levossa ainoastaan ei esim juostessa tai muuten liikkuessa.


    • hattaratta

      Joo, sama juttu minullakin. Joskus jännitän hirveästi jotain melko mitätöntä asiaa, ja sitten se tuntuu sydämmessä juuri noin miten olette kuvailleet.

    • tttllö

      Matala verenpaine ?

    • Anonyymi

      Vanha keskustelu mutta ajattelin kommentoida että koen itse samaa, jännittäessä sydän hakkaa pelottavan nopeasti ja saattaa tulla lisälyöntejä, vaikkei niitä olisi muuten juuri ollutkaan. Minulla myös on holter otettu muutamaankin kertaan, kaikki on siellä ollut lääkäreiden ja kardiologien mielestä kunnossa! Eli myös minulla kropan normaalia toimintaa, ei mitään vaarallista. Kyllä sitä silti pelästyy todella paljon... Mutta oli rauhoittavaa lukea että tätä on ollut muillakin! Inhottava vaiva.

    • Anonyymi

      vähän myöhässä itsekkin vastaan mutta olen nyt tässä 3viikon aikana jännittänyt täysin samaa asiaa ja koska se on stressannut niin kovin niin ei oikein pysty olee ajattelemattakaan asiaa sekä sen jälkeen joka pieni tunne on alkanut säikäyttämään esim mahan murina mikä tuntuu ylävatsassa niin heti paniikkiin melkein, ja kaiken lisäksi se tunne tulee mulla ehkä kerta tai 2 päivässä mutta silti vainoan sitä IHAN liikaa. Olen käynyt lääkärissäkin jo 3kertaa koska ollut niin pelottava ja kumminkin niin uusi tunne että on aiheuttanut paniikin ja lääkärissä sekä koulu terveydenhuoltajakin sanoi että ei ole hätää ja että jos olisi jotakin niin et olisi täällä tällä hetkellä niin olen vain miettinyt että totta ja helpottanut suuresti mutta silti ajattelematta asiaa en pysty olemaan ja SEKIN pahentaa varmastikkin asiaa mutta kovin helpotti lukea onneksi että en ole ainut joka sitä kokee
      Joka päivä mennyt paremman puoleen ja oon oppinut hillitsemään stressiä pikkuhiljaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9164
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2688
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      145
      2467
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1316
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1310
    Aihe