Olion upottaminen

Aritzona

Voisitko (tai voisiko joku muu) kertoa (selvemmän) esimerkin olion upottamisesta.

12

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Delphikoodari..

      En tiedä onko "olion upottaminen" oikea termi, itse vain ajatuksissa olen sitä käyttänyt, kun sitä niin paljon käytän näissä Delphin omissa komponenteissa :D

      Esimerkiksi TStringList luokassa on tämmöinen ominaisuus, tätä StringListiä käyttää myös monet komponentit, kuten TComboBox.

      Eli sen sijaan että esim. ComboBoxiin lisätään vain merkkijonoja, osoitetaan ItemIndexillä ja tehdään sen perusteella joku toiminto. Voidaan itemiin upottaa oma olio ja tehdä sillä sitten niitä toimintoja.

      |var
      | sl: TStringList;
      | o, o2: TLuokka;
      |begin
      | sl := TStringList.Create();
      | o := TLuokka.Create();
      |
      | sl.AddObject( o, TObject( o ) );
      |
      | o2 := TLuokka( sl.Objects[0] );
      | o2.Terve();
      |end;
      |

      • :::::::::::

        Miten määritelty tuo TLuokka on määritelty?


      • luokka..
        ::::::::::: kirjoitti:

        Miten määritelty tuo TLuokka on määritelty?

        Ihan miten haluat luokan määritellä...

        |type
        | TLuokka = class
        | private
        | FMuuttuja: Integer;
        | public
        | constructor Create();
        | end;

        ..........

        |constructor TLuokka.Create();
        |begin
        | FMuuttuja := 2008;
        |end;

        ............

        Perus olio-ohjelmointia

        http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=Class


      • Pallo hukassako?
        luokka.. kirjoitti:

        Ihan miten haluat luokan määritellä...

        |type
        | TLuokka = class
        | private
        | FMuuttuja: Integer;
        | public
        | constructor Create();
        | end;

        ..........

        |constructor TLuokka.Create();
        |begin
        | FMuuttuja := 2008;
        |end;

        ............

        Perus olio-ohjelmointia

        http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=Class

        Mitä (Luokan TLuokka tai) olion o2 metodi terve tekee?
        Miten se on määritelty?

        procedure TLuokka.terve;
        begin
        // siis mitä tähän ?
        end;


      • Delphikoodari..
        Pallo hukassako? kirjoitti:

        Mitä (Luokan TLuokka tai) olion o2 metodi terve tekee?
        Miten se on määritelty?

        procedure TLuokka.terve;
        begin
        // siis mitä tähän ?
        end;

        Päättele itse! Kyse oli vain esimerkistä!

        ShowMessage( ' No terveppä terve!' );


      • Pallo yhä hukassako?

        Mitä rivi
        o2 := TLuokka( sl.Objects[0] );
        tarkoittaa (tekee)?


      • Delphikoodari..
        Pallo yhä hukassako? kirjoitti:

        Mitä rivi
        o2 := TLuokka( sl.Objects[0] );
        tarkoittaa (tekee)?

        Eli se ottaa TStringListin (sl) Objects kokoelman ensimmäiseen itemiin upotetun olion.

        Eli toisin sanoen se on sama kuin se eka o. Jos et ymmärrä pointereiden päälle mitään, niin voi olla hankala tajuta.

        Oli vain tarkoitus havainnollistaa sitä "upotusta"


      • Mika0800

        "Esimerkiksi TStringList luokassa on tämmöinen ominaisuus, tätä StringListiä käyttää myös monet komponentit, kuten TComboBox."

        Monessa Delphin visuaalisessa komponentissa on yhtenä ominaisuutena TStrings -luokka, mutta monessa toteutus on rajattu siten, että AddObject( ... ) on käytännössä sama kuin Add( ... );

        Tällaisiin ominaisuuksiin EI voi "upottaa" objektia.

        esim:

        {} var
        {} OmaOlio : TLuokka;
        { ... }
        {}
        {} Memo1.Items.AddObject('jokin merkkijono', OmaOlio) ;
        {}
        { ... }

        lisäksi esimerkissä ollut:

        sl.AddObject( o, TObject( o ) );

        on väärin.

        oikein olisi esim:

        sl.AddObject( o.ClassName, o );

        tuon o.ClassName tilalle voi laittaa minkä tahansa merkkijonon.

        tuossa esimerkissä o.ClassName palauttaisi: 'TLuokka'

        Ainakin uudemmat Delhit hyväksyvät tämänkin:

        sl := TStringList.Create();

        enemmän Delphi -tyylinen tapa:

        sl := TStringList.Create; { Tämä kelpaa jopa Delphi 1.0:llekin }

        Tuo Delphi 1.0 on ainoa 16 -bittinen Delphi, eivätkä sillä käännetyt ohjelmat toimi windows Vistassa. Sääli sinänsä, nimittäin monen ohjelman asennusohjelma on käännetty 16 -bit ohjelmaksi siksi, että näin saadaan pienempi exe -tiedosto.

        Toisaalla palstalla kysellään FTP -toteutuksesta Delphillä.

        Ararat Synapse - ääni tälle !

        Muita siis:

        ICS ( by Francois Piette )
        Indy ( by Kudzu )

        salakirjoitustakin delphille löytyy:

        TPLockBox - alunperin TurboPowerSoftwaren kaupallinen luomus, sittemmintajolla ilmaiseksi SourceForgesta.


      • Delphikoodari..
        Mika0800 kirjoitti:

        "Esimerkiksi TStringList luokassa on tämmöinen ominaisuus, tätä StringListiä käyttää myös monet komponentit, kuten TComboBox."

        Monessa Delphin visuaalisessa komponentissa on yhtenä ominaisuutena TStrings -luokka, mutta monessa toteutus on rajattu siten, että AddObject( ... ) on käytännössä sama kuin Add( ... );

        Tällaisiin ominaisuuksiin EI voi "upottaa" objektia.

        esim:

        {} var
        {} OmaOlio : TLuokka;
        { ... }
        {}
        {} Memo1.Items.AddObject('jokin merkkijono', OmaOlio) ;
        {}
        { ... }

        lisäksi esimerkissä ollut:

        sl.AddObject( o, TObject( o ) );

        on väärin.

        oikein olisi esim:

        sl.AddObject( o.ClassName, o );

        tuon o.ClassName tilalle voi laittaa minkä tahansa merkkijonon.

        tuossa esimerkissä o.ClassName palauttaisi: 'TLuokka'

        Ainakin uudemmat Delhit hyväksyvät tämänkin:

        sl := TStringList.Create();

        enemmän Delphi -tyylinen tapa:

        sl := TStringList.Create; { Tämä kelpaa jopa Delphi 1.0:llekin }

        Tuo Delphi 1.0 on ainoa 16 -bittinen Delphi, eivätkä sillä käännetyt ohjelmat toimi windows Vistassa. Sääli sinänsä, nimittäin monen ohjelman asennusohjelma on käännetty 16 -bit ohjelmaksi siksi, että näin saadaan pienempi exe -tiedosto.

        Toisaalla palstalla kysellään FTP -toteutuksesta Delphillä.

        Ararat Synapse - ääni tälle !

        Muita siis:

        ICS ( by Francois Piette )
        Indy ( by Kudzu )

        salakirjoitustakin delphille löytyy:

        TPLockBox - alunperin TurboPowerSoftwaren kaupallinen luomus, sittemmintajolla ilmaiseksi SourceForgesta.

        "sl.AddObject( o, TObject( o ) );"

        Vähän muisti pätki, eli tietty eka parametri on otsikko, o.Otsikko();
        .....................

        "Ainakin uudemmat Delhit hyväksyvät tämänkin:"

        sl := TStringList.Create();

        "enemmän Delphi -tyylinen tapa:"

        "sl := TStringList.Create; { Tämä kelpaa jopa Delphi 1.0:llekin }"

        No kyse on vain tyylistä.

        Delphi 1.0 on jo wanha kuin taivas, eli tuskin sillä kukaan enään nykyään koodailee. Itse olen vain tottunut käyttämään aina sulkeita (C/C opittu tapa), kertoo minun silmään hyvin, ettei mitään parametreja anneta.

        Nykykoneissa on myös tosi paljon muistia ja isot kiintolevyt, ehkä joskus kauan sitten pienet exe-koot oli hyvä olla olemassa.


    • Aritzona

      Tekisitkö pienen esimerkkiohjelman (siis kokonainen listaus)
      jossa olisi tuo olion upottaminen

      • Delphikoodari..

        Huitsi kun jaksais :) Yleensä tänne tulee kirjoiteltua vain kännissä ja koodit voi mennä väärin, kun ei niitä voi tarkistella. Mutta jospa mulla olis maanantaina töissä vähän löysää aikaa, niin voisin jonkun simppelin esimerkin kirjoitta...


      • Zimppa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Joonas Rask viettänyt omasta

      mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
      Maailman menoa
      2
      2181
    2. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

      Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
      Maailman menoa
      26
      1670
    3. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

      kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
      Maailman menoa
      59
      1181
    4. J mies jos vain vielä voit

      Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
      Ikävä
      13
      1032
    5. Onko sulla joku

      Suunnitelma jo olemassa
      Ikävä
      58
      927
    6. Mites ois nainen?

      Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
      Ikävä
      59
      902
    7. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

      niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
      Ikävä
      58
      862
    8. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

      Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
      Savonlinna
      39
      820
    9. Kolme parasta piirrettä sinussa

      1 Huumorintaju 2 Turvallisuus 3 Sait minun parhaat puolet esiin Miehelle
      Ikävä
      19
      806
    10. Minua nainen vaivaa vähän yksi asia.

      No se vaan kun pidät minua epäilyttävänä ja jotenkin minulla on sellainen olo että kiinnität tekemisiini huomiota vähän
      Ikävä
      25
      773
    Aihe