Koulukuvat tulee kalliiksi

4 koululaisen isä

Minä sovin maksut 2 erässä ja maksoin 2 lapsen 1 erät 2vk myöhässä. Toisia eriä ei tullut koskaan vaan suoraan ok perinnästä lasku jossa myös yli 40€ perintäkulut. Maksoin vaan pääoman sillä alkuperäisellä 1 erän laskulla.
Toisten 2 lapsen 1 eriä en ehtinyt maksaa kun tuli purkuilmoitus ja maksoin sillä 1kk myöhässä. Nyt olen maksanut 4lapsen kuvista 169,40€ ja alkuperäinen pääoma oli 155,50€. Ok perinnästä tuli kk:n kuluttua lasku perintäkuluista vielä 177,39€.
Soitin ja kysyin et mikä tää juttu on niin vastattiin että kun olen maksanut myöhässä niin on oikeus periä nämä kulut ja kehu vielä et "HEIDÄNKIN TULEE ELÄÄ"! Uhkasivat myös käräjillä ja lisäkuluilla jos ei pikaisesti maksa. En aio maksaa. 4 lapsen kuvat maksaisivat nyt siis yhteensä 346,79€ (86,70€/lapsi) Todella ryöstämistä.
Uskon että tämä on tuttu asia monessa perheessä. Kannattaa koulujen henkilökunnan miettiä tarkkaan kenet ottaa kuvaamaan. Meidän lapsia ei ainakaan jatkossa kuvaa SEPPÄLÄN KOULUKUVAAMO!!!!!
Seppälän koulukuvat ja OK perintä toimivat saman katon alla Hovioikeudenpuistikko 16:a Ovat varmaan hyviä kavereita keskenään ja ryöstää perheitä järjestelmällisesti.

Minkään muun yrityksen laskuttamisessa en ole törmännyt samaan. Tulee asiallinen maksumuistutus eikä mitään perintätoimiston kirjeitä.
Huom. Ok perinnälle soittaessa numero oli pitkään varattu ja kun sain yhteyden niin virkailija todella kiihtyneessä tilassa. Todella huonoa ja epäkohteliasta asiakaspalvelua, ei neuvottelumahdollisuutta, joka sentti on maksettava.

37

9462

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuluttajan vedätystä

      on nk. koulukuvaukset!

      BOIKOTOIKAA!

    • sitten otitte

      ne kuvat, jos ei ollut varaa maksaa? Eihän niitä kuvia ole pakko ostaa.

      • Varaa on

        Kuvathan on maksettu. Mutta kun maksoin myöhässä niin pitää maksaa vielä saman verran perintäkuluja. Niin kuin kerroin 2 lapsen 1 erät maksoin 2vk myöhässä, niin 2 eriä ei koskaan tullut vaan suoraan perintätoimistolta. Toisten 2 lapsen kuvat maksoin purkuilmoituksella ennen perintäkirjettä mut se ei auttanut. Perintämaksut on maksettava kun maksoin kerran myöhässä. Jatkossa en ota enää kuvaakaan niin ei tule ongelmia ja uskon et moni muukin tekee samoin.


    • eli karhuista

      Maksumuistutuksia pitää muistaakseni tulla 2 ennenkuin perintään voidaan ryhtyä. Muistutuksista voi periä kohtuullisen kulun (niitten lähettelystä tulee kuluja). Summa on 5 euroa. Lisäksi toki viivästyskorko. Kannattaa lukea laki saatavien perinnästä ( luettavissa www.finlex.fi ).

      Lainaus laista:
      5 §:ssä tarkoitetusta maksuvaatimuksesta 21 euroa, jos saatavan pääoma on 250 euroa tai vähemmän, ja 45 euroa, jos pääoma on yli 250 euroa;

      Eli soitappa perintäpuljuun ja kysele vähän laskutuksen perusteita. Poliisilta voi myös käydä kysymässä, josko kyseessä on petos tms. Kannattaa soiton yhteydessä vinkata asiasta...

    • on maksettava

      Kovin kalliilta tuntuvat koulukuvahinnat nykyään.

      Mutta totta on myös, että nykyään ihmisillä on lipsunut käsitys laskujen maksamisesta. Eräpäivä on ja tarkoittaa eräpäivää, jolloin lasku viimeistään on maksettava. Se ei tarkoita päivämäärää, josta sopii omin luvin lipsua ja jäädä odottelemaan, tuleeko maksumuistutuksia. Vaikka nopea perintään laittaminen vähän ihmetyttää, niin kahden lapsen kuvien erät maksoit 2 viikkoa ja 2 lapsen jopa kuukauden myöhässä? Ja sanot myös, että yleensä tulee asiallinen maksumuistutus. Eli yleensä maksat myös laskut myöhässä?

      Kyllähän asia on myös niin, että yrityksillä on aina kuluja, ja niitä tulee lisää, kun asiakkaat eivät maksa laskuja ajoissa. Kuluja yrityksille tulee paitsi muistutusten lähettelystä niin mahdollisesti korkokuluja omista ostolaskuistaan, jotka kenties sen vuoksi viivästyvät.

      Perintätoimistot tunnetusti tekevät työtään vasta siinä vaiheessa, kun asiakas ei ole maksanut laskua alkuperäiselle laskuttajalle. Joutuessaan perintätoimistoon lasku on siis valmiiksi jo maksun osalta myöhässä. Siksi en ihmettele, että suhtautuminen siellä on nuivaa.

      • 4 lapsen isä

        Toimistolta tuli vain lasku perintäkuluista. Pääoma oli maksettu jo, mutta kun se oli maksettu myöhässä niin oli oikeus laskuttaa viel perintäkulutkin.


    • Kuvattu aikanaan

      Mitä täällä itket. Kyllä lapsinlisistä on nykyään varaa maksaa koulukuvat. Lapslisät ovat nykyään tosi hyvät.

      • 4 koululaisen isä

        Kummastuttaa vaan kun on maksanut kuvat myöhässä niin sen jälkeen tulee lasku perintätoimistolta. Kuvien hinnat on näin 2 kertaiset. Siitä rangaistaan kohtuuttomasti kun myöhässä maksaa.
        Oletko sinä niin tyhmä et kaikki maksat mitä pyydetään. Taidat olla itse perintätoimiston omistaja. Jatkossa tietää ettei tarvitse kuvia ottaa ainuttakaan ja näin tekee varmasti myös kohtalotoverit joita kyllä löytyy.


      • MAKSA AJOISSA
        4 koululaisen isä kirjoitti:

        Kummastuttaa vaan kun on maksanut kuvat myöhässä niin sen jälkeen tulee lasku perintätoimistolta. Kuvien hinnat on näin 2 kertaiset. Siitä rangaistaan kohtuuttomasti kun myöhässä maksaa.
        Oletko sinä niin tyhmä et kaikki maksat mitä pyydetään. Taidat olla itse perintätoimiston omistaja. Jatkossa tietää ettei tarvitse kuvia ottaa ainuttakaan ja näin tekee varmasti myös kohtalotoverit joita kyllä löytyy.

        En silti ottanut koulukuvia, kun huomasin, että ne jäävät jonnekin kaapin kätköihin pyörimään ja vuoden päästä ne heitetään roskikseen. Kummit saavat meiltä ihan muita kuvia, parempia tilannekuvia, vuoden mittaan, että eivät niitä enää kaipaa. Meillä vain 2 lasta, joten summat eivät ole merkittäviä mutta kun tuote on tarpeeton, niin jätän sen hankkimatta.


    • aiheen vierestä

      Olen jo parivuotta ottanut sen kaikkein pienimmän paketin ja sukulaisille & kummeille kuvat teetetään netin kuvapalveluissa. Tämä vaika siksi että tuolla yhden koulukuvan lisäkuvalla saan hankittua kaikista neljän lapsukaisten kuvasta kymmenen kopiota.

      Jos noiden hinta olisi edes jotenkin kohtuullinen niin tällaista ei tarvitsisi harrastaa.

      Perinnästä... soita ihmeessä toimistoon ja kysy asiaa kuten edellä jo oli, eiköhän jotain kohtuullistamista saane aikaiseksi.

      • Akka08

        Kyllä kuulostaa kauhean isoilta nuo perintäkulut. Outoa tosiaan vielä että noin nopeasti perintään menee. Kolme maksumuistutusta kun pitäisi aina tulla ensin.

        Minäkin joskus ollut kusessa noiden koulukuvien kanssa kun kolmelle otettava samaan aikaan. On siinä maksaminen vaikka ottaisikin vain halvimman paketin.

        Ja kanssaihmisten pitäisi muistaa että ei kaikilla ole rahaa sillä tavoin että pystyisi aina laskut maksamaan eräpäivänä! Meillä mies töissä mutta minulla pitkä sairasloma takana ja nyt olen työelämänvalmennuksessa. Saamani raha ei ihan ole sitä mitä ennen sain kokopäivätyöstä.


      • Noista kuvista ei saa tehdä kopioita edes omaan käyttöön. Luokkakuva saattaa olla rajatapaus, mutta yksittäisiä kuvia ei ole julkistettu, joten niitä ei saa kopioida.


      • ettei saa
        okaro kirjoitti:

        Noista kuvista ei saa tehdä kopioita edes omaan käyttöön. Luokkakuva saattaa olla rajatapaus, mutta yksittäisiä kuvia ei ole julkistettu, joten niitä ei saa kopioida.

        Mutta niin on tullut tehtyä, kun yhden lisäkuvan hinnalla saa kymmenen. Jos hinta olisi edes jotenkin kohtuullinen tottakait tilaisin kuvat alkuperäisinä..


      • Tuollainen itse teettäminen on laitonta - myös omaan käyttöön, koska kyse ei ole julkistetuista teoksista. Jos kärähdät siitä voit heittää hyvästit lisäkopioille ko. puljussa.


    • Q. Cetus

      Joo, on tosiaan mielenkiintoista, kun ajattelee vuotuista viivästyskorkoa, about 10%. Sillä pitäisi siis saada VUOSI maksuaikaa ja nykykoroilla (5-6%) maksun saaja nettoaa vielä mukavasti.

      "Perintäkuluilla" kierretään yleisesti tuota viivästyskorkoa, jolloin todellinen vuosikorko täyttää kyllä koronkiskonnan tunnusmerkit. Itsellä kävi koulukuvien kanssa vähän sama juttu, tosin tuo loppusumma ei nyt noin kauheasti karannut käsistä, MUTTA:

      Ensi vuonna meidän perheeseen ei tuosta hyvästä tilata yhtä ainoaa koulukuvaa. Repikää siitä huumoria, kuvayrittäjät, ja miettikää kannattaako tehdä tuollaista diiliä perintätoimiston kanssa...

      • 4-koululaisen isä

        On se mukava kuulla että löytyy kanssaihmisiä. Kaikki kohtalotoverit vaan samalle linjalle, ei kuvia, ei laskuja. Tämä mun asia on kans niin mielenkiintoinen kun kuvausliike ja perintätoimisto toimivat samankaton alla.


    • 4-koululaisen isä

      Kuvausfirmoja sitovat Kuluttajaviranomaisten ohjeet, mutta bisneksestä on tullut hyvin tuottoisaa, ainakin markkinajäteille. Viime vuonna Seppälän Koulukuvat Oy toimi niin tehokkaasti, että sen sijoitetun pääoman tuotto oli lähes 10 kertaa suurempi kuin alalla keskimäärin, eli 174 %. Kuvaverkko Oy pärjäsi viime vuonna hivenen paremmin kuin alalla keskimäärin, sijoitetun pääoman tuotto oli 22 %. Kuvausfirmat tarjoavat kouluille sopimuksen toteutuessa bonuksia.

      http://yle.fi/aohjelmat/apiste/arkisto/id30281.html

      • tämän verran

        Ensimmäisen karhukirjeen voi lähettää 2 viikkoa eräpäivästä. Sen jälkeen täytyy lähettää vielä toinen muistutuslasku ja taas kahden viikon päästä edellisestä. Viivästyskoron voivat periä ja näistä kahdesta ensimmäisestä max 5 euroa muistutus. Joten otappa kuluttaja-asiamieheen yhteyttä. Jos kuvaamo on heti siirtänyt asian perintään niin se on heidän ja perintätoimiston välinen asia. Olen yrittäjä ja törmään jatkuvasti näihin myöhästelyihin mutta homma menee näin, että kahden karhun jälkeen laitan vasta perintään. Ja niiden karhujen välillä täytyy olla se 2 viikkoa.


      • Olisi aiheellista
        tämän verran kirjoitti:

        Ensimmäisen karhukirjeen voi lähettää 2 viikkoa eräpäivästä. Sen jälkeen täytyy lähettää vielä toinen muistutuslasku ja taas kahden viikon päästä edellisestä. Viivästyskoron voivat periä ja näistä kahdesta ensimmäisestä max 5 euroa muistutus. Joten otappa kuluttaja-asiamieheen yhteyttä. Jos kuvaamo on heti siirtänyt asian perintään niin se on heidän ja perintätoimiston välinen asia. Olen yrittäjä ja törmään jatkuvasti näihin myöhästelyihin mutta homma menee näin, että kahden karhun jälkeen laitan vasta perintään. Ja niiden karhujen välillä täytyy olla se 2 viikkoa.

        Kuvien myyjien olisi aiheellista sopia asiakkaidensa kanssa eräpäivät.Onhan paljon kansaa jotka eivät saa rahaa kuin kerran kuukaudessa.Silloin laskua ei voi maksaa kuvien myyjien määräämänä päivänä.
        Meillä kävi näin että kuvat olivat tulleet koululle ja nuoriso oli muutaman viikon työharjoittelussa eivätkä olleet saaneet kuvia eivätkä laskua. Huomautuskirjeet ehtivät ensin.
        Soitin liikkeeseen ja pyysin palauttamaan vahingossa maksetut huomautuskulut.Niitä ei ole tähän päivään mennessä palautettu ja tuskin palautetaankaan.


      • aivan noin
        Olisi aiheellista kirjoitti:

        Kuvien myyjien olisi aiheellista sopia asiakkaidensa kanssa eräpäivät.Onhan paljon kansaa jotka eivät saa rahaa kuin kerran kuukaudessa.Silloin laskua ei voi maksaa kuvien myyjien määräämänä päivänä.
        Meillä kävi näin että kuvat olivat tulleet koululle ja nuoriso oli muutaman viikon työharjoittelussa eivätkä olleet saaneet kuvia eivätkä laskua. Huomautuskirjeet ehtivät ensin.
        Soitin liikkeeseen ja pyysin palauttamaan vahingossa maksetut huomautuskulut.Niitä ei ole tähän päivään mennessä palautettu ja tuskin palautetaankaan.

        Eihän teidän tapauksessanne huomautuskulut olleet aiheettomat. Yrityksen kannalta laskunne maksettiin myöhässä, vaikka siihen olikin syy, joka ei ollut pelkästään teistä itsestänne riippuvainen. Siksi yrityksellä, jolle tuli huomautusten lähettämisestä lisäkuluja, ei ole mitään velvollisuutta palauttaa huomautuskuluja.

        Voi kuitenkin kysyä, olisiko koulun pitänyt tiedottaa kuvien saapumisesta työharjoittelussa olleille nuorille paremmin tai olisiko näiden pitänyt kuunnella tarkemmin, jos asiasta oli koulussa kerrottu. Miten vain, yrityksen kannalta lasku maksettiin myöhässä.

        Eräpäivistä taas kannattaa laskuttajien kanssa sopia erikseen, jos esim. oma tili tulee niin, ettei eräpäivänä ole rahaa laskua maksaa. Monet laskuttajat suostuvat siirtämään sellaisessa tapauksessa eräpäivää. Mutta se tuskin on mitenkään toimiva idea, että kuvien myyjät ryhtyisivät oma-aloitteisesti yrittämään sopia koululaisten vanhempien kanssa kullekin sopivaa eräpäivää. Kuinka todennäköistä on, että asia menisi ajoissa vanhempien tietoon eli veisikö edes suurin osa koululaisista tiedon kotiin asti vai unohtuisiko repun pohjalle?


      • VANHEMPIEN
        aivan noin kirjoitti:

        Eihän teidän tapauksessanne huomautuskulut olleet aiheettomat. Yrityksen kannalta laskunne maksettiin myöhässä, vaikka siihen olikin syy, joka ei ollut pelkästään teistä itsestänne riippuvainen. Siksi yrityksellä, jolle tuli huomautusten lähettämisestä lisäkuluja, ei ole mitään velvollisuutta palauttaa huomautuskuluja.

        Voi kuitenkin kysyä, olisiko koulun pitänyt tiedottaa kuvien saapumisesta työharjoittelussa olleille nuorille paremmin tai olisiko näiden pitänyt kuunnella tarkemmin, jos asiasta oli koulussa kerrottu. Miten vain, yrityksen kannalta lasku maksettiin myöhässä.

        Eräpäivistä taas kannattaa laskuttajien kanssa sopia erikseen, jos esim. oma tili tulee niin, ettei eräpäivänä ole rahaa laskua maksaa. Monet laskuttajat suostuvat siirtämään sellaisessa tapauksessa eräpäivää. Mutta se tuskin on mitenkään toimiva idea, että kuvien myyjät ryhtyisivät oma-aloitteisesti yrittämään sopia koululaisten vanhempien kanssa kullekin sopivaa eräpäivää. Kuinka todennäköistä on, että asia menisi ajoissa vanhempien tietoon eli veisikö edes suurin osa koululaisista tiedon kotiin asti vai unohtuisiko repun pohjalle?

        KANSSA SOVITTU JOTAIIN,ALAIKÄISEN KANSSA SOVITUT JUTUT EI PÄDE ILMAN VANHEMPIEN ALLEKIRJOITUSTA.


    • Erwald V. N.

      Mikäli koulussa on ollut koulukuvaus ja teille lähetetään kuvia kotiin laskun kanssa ei näitä tarvitse palauttaa tai maksaa mitään. Te ette ole tehneet sopimusta koulukuvausyrityksen kanssa ja jos he lähettävät jotain teille teillä ei ole velvollisuutta palauttaa niitä. Ja ilman sopimusta lähetetty lasku on rikosilmoituksen paikka.

      Lasku joka lähetetään ilman sopimusta on petos.

      Itse sain maksumuistutuksen KUVAVERKKO nimiseltä huijariyritykseltä. Kaikki kuvat oli vielä jopa palautettu, mutta yrittivät ryhmäkuvasta rahastaa, vaikka kuvaa ei otettu samaan aikaan kuin yksilökuvat ja se ei siten ollut edes lähetettyjen kuvien mukana.

      Kehtasivat vielä väittää saatavan siirtyvän tämän huomautuksen jälkeen perintätoimistolle, vaikka tämä oli vasta ensimmäinen huomautus.

      Aivan kusipäistä touhua.

      Vaikka perintätoimistolla uhkaillaan, ei pidä pelästyä. Perintätoimisto joutuu hakemaan oikeudessa vahvistuksen perinnälle.

      Näissä tapauksissa, joissa ei ole mitään sopimusta tai sen on kirjoittanut lapsi koulussa ei ole mitään pätevää perustetta maksaa yhtään senttiä.

      Mikäli jonkinlainen sopimus on olemassa, se on kuvaamon ja koulun välillä, sillä kouluissa käy vain yksi yritys kuvaamassa lapset eli he ovat kilpailuttaneet kuvausyritykset, eikä vanhemmat. Tällöin kuvausyritysten tulisi periä nämä maksut koululta.

      • äiti oulusta

        Täällä lisää Kuvaverkko Oy:n tulevia ex-asiakkaita. Palautin suurimman osan ekaluokkalaiseni koulukuvista palautuskuoressa. Laskusta yliviivasin aina sen kuvan nimikkeen, jonka laitoin kuoreen, joten 100 % varmuudella maksamattomat kuvat palautettu. Laskun pitämistäni kuvista maksoin eräpäivänä.

        Yllätys oli suuri ja mielipaha vielä suurempi, kun tuli maksukehoitus, jossa väitettiin, että yksi kuva jäänyt palauttamatta á 7 e. Sen lisäksi kehotusmaksu 5 e eli yhteensä 12 euroa pitäisi maksaa tyhjästä!!!? Lisäksi huomautus, että seuraavaksi menee periintään. Tulisi siis merkintä luottotietoihin, jos jätän maksamatta. Tämähän on kiristystä, -kele!

        Jos kyseisessä firmassa ollaan noin huolimattomia, niin mitä asiakas voi tehdä? Huomenna soitan ko. firmaan, saas nähä mitä tulee selitykseksi... Jos selitys ei tyydytä, ilmoitan kouluun, että ei tartte meidän lapsesta koulukuvia otattaa ainakaan sillä firmalla - en nimittäin osta!


      • äiti Oulussa
        äiti oulusta kirjoitti:

        Täällä lisää Kuvaverkko Oy:n tulevia ex-asiakkaita. Palautin suurimman osan ekaluokkalaiseni koulukuvista palautuskuoressa. Laskusta yliviivasin aina sen kuvan nimikkeen, jonka laitoin kuoreen, joten 100 % varmuudella maksamattomat kuvat palautettu. Laskun pitämistäni kuvista maksoin eräpäivänä.

        Yllätys oli suuri ja mielipaha vielä suurempi, kun tuli maksukehoitus, jossa väitettiin, että yksi kuva jäänyt palauttamatta á 7 e. Sen lisäksi kehotusmaksu 5 e eli yhteensä 12 euroa pitäisi maksaa tyhjästä!!!? Lisäksi huomautus, että seuraavaksi menee periintään. Tulisi siis merkintä luottotietoihin, jos jätän maksamatta. Tämähän on kiristystä, -kele!

        Jos kyseisessä firmassa ollaan noin huolimattomia, niin mitä asiakas voi tehdä? Huomenna soitan ko. firmaan, saas nähä mitä tulee selitykseksi... Jos selitys ei tyydytä, ilmoitan kouluun, että ei tartte meidän lapsesta koulukuvia otattaa ainakaan sillä firmalla - en nimittäin osta!

        Lähetin ko. firman nettisivun kautta yhteydenottopyynnön asiakaspalveluun ja puhelu tulikin samana päivänä parin tunnin kuluttaua viestistäni. Aluksi varmistettiin, että mitä olin ostanut ja asiakaspalvelusta myönnettiin, että virhe on tapahtunut heillä. Kyseessä siis inhimillinen erehdys, kuten epäilinkin. Asiakaspalvelu oli hyvin ystävällistä ja paha mieli kaikkosi saman tien. Ei tehnyt mieli edes vihotella, kun langan toisessa päässä oli ilmeisen hyvin koulutettu ja ammattinsa osaava työntekijä. Eivät siis menettäneet uutta asiakastaan - hyvä juttu.


    • koulukuvat itse

      No homma jatkuu, 3.5e lisälasku tuli yllättäen 12e kuluja ilman minkäänlaista karhua. oli mukamas jäänyt tarrakuvien puolikas palauttamatta Tämä kahteen kertaan ja ylläty yllätys kolmannesta samanlaisesta palautuskuoresta ei ollutkaan valittamista vaikka ne kaikki oli samalla keraa samalla tavalla pakattu Eli ylimääräistä 24e korkoa molemmissa 0,07c Ehdotan vakavasti että pyritte estämään tuon firman koulukuvaajien käytön. ainakin itse ajattelin käydä kuvaajan käynnin aikana kuvaamassa halukkaat halvemmalla, kun on paremmat laitteet itsellä Miten tuossa enää todistat miten he ovat itse kuvansa hukanneet Hintataso ... se oli muutenkin todella TÖRKEÄ ja kuvissa totaalinen hutilointi ja monella oppilaalla otos epäonnistunut Siis epäammattimainen kuvaaja epäasiallinen palvelu keksittyjä maksumuistutuksia rahastamistarkoituksissa, taitavat pärjätä hyvin

      • pyttyyntynyt

        Meidän perheessä on sekä viime että tänävuonna tapeltu rahahuolien kanssa. On ollut sairastelua kuukausittain ja lisäksi itsestäni riippumattomista syistä työni päättyi vuoden vaihteessa. Lisäksi miehen työpäivät on lyhenneet.
        Viimevuonna otimme lapsille kuvat miehen nimellä. Jokaisesta se yksi kuva ja lapsia on kolme.
        Kuvaaja oli Seppälän koulukuvat.
        Mies maksoi kuvat mutta hieman myöhässä. Ok- perintä lähetti kirjeen, jossa luki että pääoma on 0 euroa ja perintäkulut 150 euroa! Ja näin jokaisen lapsen kohdalla!
        Mies ei ole maksanut, eikä varmasti tule maksamaankaan.
        Tänävuonna kuvat tuli minun nimelle. Lapset halusi ja kinusi kuvia (kaverikuvat ja kun kaverien vanhemmat oli luvanneet, oli tosi hankala kieltäytyäkkään)
        Jälleen otimme kuvia siis yhden.
        Koska työt loppui yhtäkkisesti ja oli muita todella tärkeitä laskuja, lisäksi lääkärikuluja menivät kuvat jälleen OK-perinnälle. Maksoin laskut (37€/kpl)
        ja kas sain uudet kirjeet OK-perinnältä, laskut samankokoiset. Ok-perintä harrastaa siis sitä, että sen sijaan että tilittäisivät pääoman Seppälälle, he tilittävät vain osan esim. 5€ pääomaan ja sitten loppupääomasta voidaankin taas kiskoa perintäkuluja.
        Ikinä, koskaan milloinkaan ei Seppälä kuvaa lapsiamme.
        Kuulun koulun johtokuntaan ja aion ottaa asian myös siellä esille. Seppälän ja Ok-perinnän touhut saa luvan loppua lasteni koulun osalta ainakin. Harkitsen myös vakavasti asian viemistä eteenpäin. Ihmettelen suuresti myös sitä, että millä perusteilla OK-perintä kiskoo mieheltäni samoista kuvista mutta 0 pääomalla 150€ kpl ja minulta eri summaa???


      • pyttyyntynyt kirjoitti:

        Meidän perheessä on sekä viime että tänävuonna tapeltu rahahuolien kanssa. On ollut sairastelua kuukausittain ja lisäksi itsestäni riippumattomista syistä työni päättyi vuoden vaihteessa. Lisäksi miehen työpäivät on lyhenneet.
        Viimevuonna otimme lapsille kuvat miehen nimellä. Jokaisesta se yksi kuva ja lapsia on kolme.
        Kuvaaja oli Seppälän koulukuvat.
        Mies maksoi kuvat mutta hieman myöhässä. Ok- perintä lähetti kirjeen, jossa luki että pääoma on 0 euroa ja perintäkulut 150 euroa! Ja näin jokaisen lapsen kohdalla!
        Mies ei ole maksanut, eikä varmasti tule maksamaankaan.
        Tänävuonna kuvat tuli minun nimelle. Lapset halusi ja kinusi kuvia (kaverikuvat ja kun kaverien vanhemmat oli luvanneet, oli tosi hankala kieltäytyäkkään)
        Jälleen otimme kuvia siis yhden.
        Koska työt loppui yhtäkkisesti ja oli muita todella tärkeitä laskuja, lisäksi lääkärikuluja menivät kuvat jälleen OK-perinnälle. Maksoin laskut (37€/kpl)
        ja kas sain uudet kirjeet OK-perinnältä, laskut samankokoiset. Ok-perintä harrastaa siis sitä, että sen sijaan että tilittäisivät pääoman Seppälälle, he tilittävät vain osan esim. 5€ pääomaan ja sitten loppupääomasta voidaankin taas kiskoa perintäkuluja.
        Ikinä, koskaan milloinkaan ei Seppälä kuvaa lapsiamme.
        Kuulun koulun johtokuntaan ja aion ottaa asian myös siellä esille. Seppälän ja Ok-perinnän touhut saa luvan loppua lasteni koulun osalta ainakin. Harkitsen myös vakavasti asian viemistä eteenpäin. Ihmettelen suuresti myös sitä, että millä perusteilla OK-perintä kiskoo mieheltäni samoista kuvista mutta 0 pääomalla 150€ kpl ja minulta eri summaa???

        Mitä tarkoittaa "hieman myöhässä" Niin kuin pari kuukautta?

        En näe miten olisi perustetta periä nollan euron pääomaa. 150 euroa on täysin perusteeton perimiskulu, jos viivästyminen on pientä. Minä tekisin asiasta rikosilmoituksen kiristyksestä.

        Jos raha on tiukalla pitää yksinkertaisesti jättää tuollaiset kuvat pois. Ei sinun tehtäväsi ole miellyttää lapsiasi vaan kasvattaa heitä. Tähän kasvatukseen kuuluu sen oppiminen, ettei kaikkea saa aina. Lisäksi on tärkeää kasvattaa lapset siihen, että laskut on maksettava ajallaan.

        Lapselle voi sanoa jo valmiiksi, ettei niihin koulukuviin mennä. Ne eivät ole mikään velvollisuus. Tämä koskee myös sitä luokkakuvaa. Minusta nuo kuvaukset voisi hyvin kieltää. Kyse on raa'asta bisneksestä, jossa jkoulu saa osansa rahoista.


      • kantapään kautta
        okaro kirjoitti:

        Mitä tarkoittaa "hieman myöhässä" Niin kuin pari kuukautta?

        En näe miten olisi perustetta periä nollan euron pääomaa. 150 euroa on täysin perusteeton perimiskulu, jos viivästyminen on pientä. Minä tekisin asiasta rikosilmoituksen kiristyksestä.

        Jos raha on tiukalla pitää yksinkertaisesti jättää tuollaiset kuvat pois. Ei sinun tehtäväsi ole miellyttää lapsiasi vaan kasvattaa heitä. Tähän kasvatukseen kuuluu sen oppiminen, ettei kaikkea saa aina. Lisäksi on tärkeää kasvattaa lapset siihen, että laskut on maksettava ajallaan.

        Lapselle voi sanoa jo valmiiksi, ettei niihin koulukuviin mennä. Ne eivät ole mikään velvollisuus. Tämä koskee myös sitä luokkakuvaa. Minusta nuo kuvaukset voisi hyvin kieltää. Kyse on raa'asta bisneksestä, jossa jkoulu saa osansa rahoista.

        Olet täysin oikeassa siinä, että noita kuvia ei ole pakko ottaa, enkä myöskään ota niitä enää.
        Lisäksi olen jo koulun kokouksessa ottanut esillle koulukuvien kilpailuttamisen ja asia on saanut positiivisen vastaanoton.

        Tänään on OK-perinnän eräpäivät jälleen. Maksoin siis ensimmäiset laskut.
        Alkuperäisessa pääoma 17,30 ja perintäkulut 21,00, viivästyskorko 0,32.yht. 38,62.
        Lisäksi laskussa lukee että jos laksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä perimme aikaisempien kulujen lisäksi enintään 21 euroa.
        Miten voin sitten saada laskun, jossa pääoma 17,30 viivästys 0,36 ja perintäkulut 58,60! Loppusumma 37,64. Ei älyä!


      • pyttyyntynyt
        pyttyyntynyt kirjoitti:

        Meidän perheessä on sekä viime että tänävuonna tapeltu rahahuolien kanssa. On ollut sairastelua kuukausittain ja lisäksi itsestäni riippumattomista syistä työni päättyi vuoden vaihteessa. Lisäksi miehen työpäivät on lyhenneet.
        Viimevuonna otimme lapsille kuvat miehen nimellä. Jokaisesta se yksi kuva ja lapsia on kolme.
        Kuvaaja oli Seppälän koulukuvat.
        Mies maksoi kuvat mutta hieman myöhässä. Ok- perintä lähetti kirjeen, jossa luki että pääoma on 0 euroa ja perintäkulut 150 euroa! Ja näin jokaisen lapsen kohdalla!
        Mies ei ole maksanut, eikä varmasti tule maksamaankaan.
        Tänävuonna kuvat tuli minun nimelle. Lapset halusi ja kinusi kuvia (kaverikuvat ja kun kaverien vanhemmat oli luvanneet, oli tosi hankala kieltäytyäkkään)
        Jälleen otimme kuvia siis yhden.
        Koska työt loppui yhtäkkisesti ja oli muita todella tärkeitä laskuja, lisäksi lääkärikuluja menivät kuvat jälleen OK-perinnälle. Maksoin laskut (37€/kpl)
        ja kas sain uudet kirjeet OK-perinnältä, laskut samankokoiset. Ok-perintä harrastaa siis sitä, että sen sijaan että tilittäisivät pääoman Seppälälle, he tilittävät vain osan esim. 5€ pääomaan ja sitten loppupääomasta voidaankin taas kiskoa perintäkuluja.
        Ikinä, koskaan milloinkaan ei Seppälä kuvaa lapsiamme.
        Kuulun koulun johtokuntaan ja aion ottaa asian myös siellä esille. Seppälän ja Ok-perinnän touhut saa luvan loppua lasteni koulun osalta ainakin. Harkitsen myös vakavasti asian viemistä eteenpäin. Ihmettelen suuresti myös sitä, että millä perusteilla OK-perintä kiskoo mieheltäni samoista kuvista mutta 0 pääomalla 150€ kpl ja minulta eri summaa???

        Muistin väärin tuon mieheni maksu-asian. Oikeasti se meni niin, että hän palautti kuvat kokonaisuudessaan myöhässä. Ok-perintä perii silti 0 pääomasta edellä mainittuja kuluja. Mitään vastinetta rahalle meillä ei siis ole.


    • uudenlainen kuvaus

      Terve!
      Lapset on päiväkodissa ja siellä kävi keväällä kuvaamassa uusi vaasalainen firma. Tämä pulju on tehnyt sen, mitä kaikki vanhemmat toivoo eli vanhemmat saa valita netistä tilattavat kuvat. Mitään valmiita paketteja ei siis lähetetty kenenkään kotiin. Sähköpostiin tuli tunnus, jolla kirjauduttiin netissä sivulle ja sieltä pääsi näkemään oman lapsen kuvat. "Verkkokaupasta" oli mahdollista tilata peruskuvien lisäksi hauskoja ja hienoja erikoistuotteita. Tilattiin muki ja pehmolelu, jossa oli meidän neitin kuva :)

      Niin siis tuo firma oli Kuvamuisto. Sivujen perusteella tekee kuvauksia koko suomen alueella. Me oltiin tosi tyytyväisiä hieno systeemi!

      Jos kiinnostaa niin kuvamuisto.fi löytyy lisää.

      Niin ja semmonen piti vielä sanoa, että me päästään kattomaan ja tilaamaan niitä kuvia koska tahansa, vaikka kuvauksesta on aikaa jo monta kuukautta.

      • nimi

        Ok perinän työntekijät eivät tiedä omaa nimeä tosi töykeää palvelua.


      • huijattu

        kyseinen vaasalainen kuva firma on huijaus yritys maksoimme kuvat netissä nyt 2kk odoteltuamme ja ainakin 20 tuloksetonta yhtyeden ottoa päätin tehdä rikos ilmoituksen ko yrityksestä ja sen vastuu henkilöstä, ja neuvon muita ilman kuvia ja ne sähköisesti maksaneita tekemään samoin. taitavat olla meidän perheen viimeiset tarha/koulukuvat.


    • Nordic-man

      Nämä koulukuvaus jutut ovat muutenkin ihan pe...tä, isojen jätkien koulukuvissa vielä on jotku tarrakuvat mukana. Itse olen toiminut siten,, että olen ottanut sen luokkakuvan ja muut palauttanut, näin ei tarvi maksaa kuin siitä varsinaisesta koulukuvasta. Mutta moniko palauttaa ne "ylimääräiset" kun kyseessä on kuitenkin oma lapsi ja sen kuvat. Tähän tunneasiaan koulukuvaukset perustuvatkin, että ei ne raski palauttaa.
      Itse kun olin aikoinaan koulussa, niin ei sitä otettukaan kuin se luokkakuva ja maksoi 60 luvulla sen yhden markan.

      • 4325qewrt3q425r34

        Otin tänä vuonna pojan koulukuvista sen kalleimman paketin. Kun kuvat saapuivat kotia niin vetäsin scannerilla kuvista omat kopiot ja tulostelin valokuva paperille kaikille halukkaille ja osa sukulaisista halusi vain digikuvat. Tämän jälkeen laitoin kaikki kuvat ja sen kaiken täysin turhan krääsän samaan kirjekuoreen ja palautin hyvin rutattuna ja läpeensä kasteltuna.


    • näinmeillä

      ottaaitsekuvansa

    • Anonyymi

      Meidän lapien kuvaaminen oli kirjallisesti kielletty!Silti kuvasivat ja työnsivät kuvat lapsen mukaan!Lähetettiin takaisin,maksu tuli silti.KUVAVERKKO ja SEPPÄLÄN KOULUKUVAT,täysiä rosvoja koko sakki!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3095
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2462
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2257
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1837
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1267
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1094
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe