Tehtävänä kolmen "enkelin" sanoma

Adventistien ylimmän johdon, eli Pääkonferenssin, Raamatun tutkimusinstituutin johtaja Angel Manuel Rodríguez kirjoittaa adventtikirkon päälehdessä Adventist Reviewissä näin:

“God’s Spirit is reaching out to those who are in non-Christian religions (John 1:9). The three angels’ messages are to be proclaimed to Christians in order to call them to return to the Scriptures as the only source of faith and practice, and to non-Christians in order to present Christ as the only and exclusive means of salvation. Both Christians and non-Christians need to be alerted to the last deceptions that will take place and to their need to prepare to meet Christ in glory.”

Eli käännellään: Jumalan Henki kurkottaa niitä kohti, jotka kuuluvat ei-kristillisiin uskontoihin (Joh 1:9). Kolmen enkelin sanomaa julistetaan kristityille, jotta he palaisivat kirjoituksiin ainoana uskon ja harjoituksen lähteenä ja ei-kristityille esittämään Kristus ainoana ja hienona pelastuksen keinona. Sekä kristittyt että ei-kristityt täytyy hälyttää viimeisistä petoksista, joita tulee tapahtumaan ja heidän tarpeeseensa valmistautua tavatakseen Kristuksen kirkkaudessa.

Siispä tuota epäraamatullista kolmen enkelin oppia pitää julistaa eli että keskiyön huuto päättyi 22.10.1844 ja sitten 1. enkelin sanoma:

Raamatussa:

"Ja minä näin lentävän keskitaivaalla erään toisen enkelin, jolla oli iankaikkinen evankeliumi julistettavana maan päällä asuvaisille, kaikille kansanheimoille ja sukukunnille ja kielille ja kansoille. Ja hän sanoi suurella äänellä: "Peljätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia, sillä hänen tuomionsa hetki on tullut, ja kumartakaa häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet."" (Ilm 14:6-7)

Ellen Whiten väärennös siitä: "Tuomitsemistyön, joka alkoi 1844, täytyy jatkua, kunnes jokaisen ihmisen asia on ratkaistu, sekä elävien että kuolleiden." Tämä on Ellen Whiten pahoilta hengiltä saamaa Tutkivan Tuomion-oppia, jota Raamattu ei tunne ollenkaan. Iankaikkinen evankeliumi ei ole sapatin viesti eikä tuomio hetki tarkoita Tutkivaa tuomiota.

Toisen enkelin sanoma Raamatussa:

"Ja seurasi vielä toinen enkeli, joka sanoi: "Kukistunut, kukistunut on se suuri Babylon, joka haureutensa vihan viinillä on juottanut kaikki kansat.""(Ilm 14:8)

Tämä on Ellenin ja adventistien oppien mukaan käsky lähteä pois babylonista eli muista kirkoista ja liittyä adventtikirkkoon.

Ja mitäs Ilmestyskirja puhuu Babylonista:
16:19 Ja se suuri kaupunki meni kolmeen osaan, ja kansojen kaupungit kukistuivat. Ja se suuri Babylon tuli muistetuksi Jumalan edessä, niin että hän antoi sille vihansa kiivauden viinimaljan.
17:5 Ja hänen otsaansa oli kirjoitettu nimi, salaisuus: "Suuri Babylon, maan porttojen ja kauhistuksien äiti."
18:2 Ja hän huusi voimallisella äänellä sanoen: "Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon ja tullut riivaajain asuinpaikaksi ja kaikkien saastaisten henkien tyyssijaksi ja kaikkien saastaisten ja vihattavain lintujen tyyssijaksi.
18:10 he seisovat loitolla kauhistuen hänen vaivaansa ja sanovat: "Voi, voi sinua, Babylon, sinä suuri kaupunki, sinä vahva kaupunki, sillä sinun tuomiosi tuli yhdessä hetkessä!"
18:21 Ja väkevä enkeli otti kiven, niinkuin suuren myllynkiven, ja heitti sen mereen sanoen: "Näin heitetään kiivaasti pois Babylon, se suuri kaupunki, eikä sitä enää löydetä."

Toisen enkelin sanoma toteutui Ellenin mukaan osittain vuonna 1844, kun Ellen jatkaa "kirkkokunnat kokivat siveellisen lankeemuksen, koska hylkäsivät adventtisanoman valon, mutta lankeemus ei ollut täydellinen. Jatkettuaan tälle ajalle kuuluvien eri totuuksien hylkäämistä ne ovat langenneet yhä syvemmälle." Babylonin kirkkokuntien keskuudessa vielä olevat Kristuksen seuraajat, jotka eivät vielä ole nähneet "aikamme erikoisia totuuksia" (todella erikoisia ovatkin Whiten totuudet) ja turhaan "pyrkivät tulemaan Kristuksen kaltaisiksi niissä seurakunnissa, joihin kuuluvat".

Kolmannen enkelin sanoma Raamatussa:

"Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: "Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä, niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä. Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä, jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen nimen merkin. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon." (Ilm 14:9-12)

Pedon merkkihän on Ellenin ja adventistien mukaan sunnuntain vietto pyhäpäivänä, josta seuraa rangaistus - tosin tuossa kohdassa sanottu iankaikkinen kärsiminenkin on poistettu ja muutettu hetken tulen tuhaukseksi. Jeesuksen usko on muutettu adventtikirkon uskoksi ja Jumalan käskyt sapatiksi.

Eli tuollaista pitää sitten levittää varsinki kristityille eli babylonialaisille ja muille ensin näytteeksi evankeliumia ja sitten tuota samaa.

Samassa jutussa Rodríguez kirjoittaa:

“Paul suggests a significant eschatological shift among the Jews, but does not provide specific information (Rom. 11:25-27).”

“Paavali ehdottaa merkittävää lopunajan muutosta juutalaisten keskuudessa, mutta ei tarjoa siitä erityistä informaatiota (Room 11:25-27).”

Niinpä selkeä Raamatun sana jää vain epämääräiseksi vihjaukseksi tuolle oppineelle adventistijohtajalle, koska Ellen Whiten kirjoitukset sumentavat hänen ymmärryksensä. Tuossa kohdassahan Paavali sanoo, ettei tahdo pitää tietämättöminä tuon ajan ihmisiä – siis ei myöskään tämän ajan adventisteja – ja juuri sen takia selkeästi ilmoittaa, että Israel on toistaiseksi paatumuksen tilassa, kunnes pakanat ( = ei-israelilaiset siis myös adventistit) on evankelioitu ja heistä ovat kaikki ne pelastuneet, jotka pelastua voivat. Kun tuo pakanain porukka on täysilukuinen eikä muita uskoontulijoita enää ole, niin silloin alkaa uusi Israelin kansan etsikkoaika ja he kaikki, joka iikka, pelastuvat (ensin tulee uskoon ne 144.000, jotka evankelioivat loppuja ja Jeesuksen tullessa Jerusalemiin kaikki silloin elossa olevat israelilaiset tulevat uskoon).

” Sillä minä en tahdo, veljet - ettette olisi oman viisautenne varassa - pitää teitä tietämättöminä tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus - hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on sisälle tullut, ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: "Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista. Ja tämä on oleva minun liittoni heidän kanssaan, kun minä otan pois heidän syntinsä." (Room 11:25-27)

Mutta adventistioppineen johtajan pää on pyörällä Ellen Whiten korvausteologian kanssa, koska hän ei voi käsittää, miten Paavali tuolla kirjoituksella tarkoittaa, kun kerran adventistit ovat ne 144.000 väärän profeetan mukaan.

Tuosta Israelin pelastumisesta olen kirjoittanut monet kerrat ennenkin, joten tässä nyt vain linkki yhteen kirjoitukseeni:

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000013&posting=22000000011849772

2

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ylifariseus

      Uskoa ja uskottavia olettamuksia.

      Kolmen enkelin sanomassa on keskeinen kohta: Antakaa kunnia Jumalalle, joka on luonut taivaan, maan, meren ja vetten lähteet.
      Tässä jakeessa halutaan päästä irti auringon palvojista, ja muista taivaan kappaleiden kumartajista, jotka palvelevat luotuja enemmän kuin Luojaa.

      Sapatti on luomisen muistomerkki, joka säilyttää uskon Luojaan ja Lunastajaan, ja annettiin ihmistä varten.
      Israelin kansassa ei ole kahtatoista sukukuntaa, sillä Daan leikattiin pois, ja tilalle tuli Manasse, joka ei ole Israelin sukukuntaa.

      144.000 on jokainen seurakunta itselleen, tai Israelille ominut. On niitä huonompiakin haaveita erinomaisuudestaan uskovilla.

      Pedon merkki ei ole Jumalan merkki, vaan vastakkainen asetelma, sillä Jumala sanoo, myöskin sapattini Minä annoin olemaan heille merkkinä, että he tietäisivät, että se olen Minä joka heidät pyhitän.
      Peto ei pyhitä merkkiään, vaan rankaisee kuolemaan ne, jotka eivät hänen merkkiään kunnioita.

      Myöskin Jumala rankaisee kuolemalla niitä, jotka kumartavat pedon merkkiä, ja näin kummallakin osapuolella on sama rangaistus merkkiensä suhteen.

      Erona rangaistusten välillä on se, että pedon rangaistus on ajallinen, mutta Jumalan merkin hylkäämisen rangaistus on ikuinen.

      Väärät uskomukset paljastuvat aikanaan, ja jokainen aikakausi näkee Raamatun toteutuvan omana aikanaan, ja näin on myöskin meidän aikanamme. Ekumenia, ja EU:n kehittyminen tuo tullessaan petomaisia piirteitä, kaupan, uskonnon, ja työelämän kohdalla, jotka saavat valtansa ja voimansa yhdeltä taholta.

    • INFORMATIIVISIA HELMIÄ USKOVA_1:N VIESTISTÄ

      Uskova_1 on jälleen yllättänyt meidät lannistumattomalla jakamisinnollaan - KIITOS !
      (Väliotsikot AVK:n lisäämiä)

      JEESUKSEN PELASTUSTYÖ VIELÄ KESKEN?

      Ellen Whiten väärennös siitä: "Tuomitsemistyön, joka alkoi 1844, täytyy jatkua, kunnes jokaisen ihmisen asia on ratkaistu, sekä elävien että kuolleiden." Tämä on Ellen Whiten pahoilta hengiltä saamaa Tutkivan Tuomion-oppia, jota Raamattu ei tunne ollenkaan. Iankaikkinen evankeliumi ei ole sapatin viesti eikä tuomio hetki tarkoita Tutkivaa tuomiota.

      Pedon merkkihän on Ellenin ja adventistien mukaan sunnuntain vietto pyhäpäivänä, josta seuraa rangaistus - tosin tuossa kohdassa sanottu iankaikkinen kärsiminenkin on poistettu ja muutettu hetken tulen tuhaukseksi. Jeesuksen usko on muutettu adventtikirkon uskoksi ja Jumalan käskyt sapatiksi.

      ISRAEL JA UUSI ISRAEL

      Niinpä selkeä Raamatun sana jää vain epämääräiseksi vihjaukseksi tuolle oppineelle adventistijohtajalle, koska Ellen Whiten kirjoitukset sumentavat hänen ymmärryksensä. Tuossa kohdassahan
      Paavali sanoo, ettei tahdo pitää tietämättöminä tuon ajan ihmisiä – siis ei myöskään tämän ajan adventisteja – ja juuri sen takia selkeästi ilmoittaa, että Israel on toistaiseksi paatumuksen tilassa, kunnes pakanat ( = ei-israelilaiset siis myös adventistit) on evankelioitu ja heistä ovat kaikki ne pelastuneet, jotka pelastua voivat.
      Kun tuo pakanain porukka on täysilukuinen eikä muita uskoontulijoita enää ole, niin silloin alkaa uusi Israelin kansan etsikkoaika ja he kaikki, joka iikka, pelastuvat (ensin tulee uskoon ne 144.000, jotka evankelioivat loppuja ja Jeesuksen tullessa Jerusalemiin kaikki silloin elossa olevat israelilaiset tulevat uskoon).

      ” Sillä minä en tahdo, veljet - ettette olisi oman viisautenne varassa - pitää teitä tietämättöminä tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus - hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on sisälle tullut, ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: "Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista. Ja tämä on oleva minun liittoni heidän kanssaan, kun minä otan pois heidän syntinsä." (Room 11:25-27)

      Mutta adventistioppineen johtajan pää on pyörällä Ellen Whiten korvausteologian kanssa, koska hän ei voi käsittää, miten Paavali tuolla kirjoituksella tarkoittaa, kun kerran adventistit ovat ne 144.000 väärän profeetan mukaan.

      AVK:n loppusanat:
      Päättäkää itse, kumpaa kuulette - Raamatun Paavalia, joka pelastui fariseusten
      lahkosta Jeesuksen seuraajaksi. Vaiko nykyajan fariseusten lahkoa, Ellen-säätiöitä !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4710
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      276
      2824
    3. 134
      1727
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      207
      1410
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1166
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1099
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe