Kyseessä Preston vadelmaviinipakkaus.
Viini oli ajankohdan mukaan käynyt valmiiksi, ja ominaispainokin oli kohdallaan, mutta viinin päällä oli valkoisia/harmaita täpliä, jotka saivat peljästymään. Onko kyse homeesta vai hiivasta? Laitoin viinin selkiytymään, mutta kannattaako moista ruveta maistelemaan saatika juomaan? Haju oli ainakin normaali (tosin olen kahdet viinit tehnyt ennen tätä).
Sokeria laitoin 5,5 kiloa 23 litraan, eikä epäpuhtauksia luulisi päässeen mukaan, sillä en ole avannut käymisastiaa kuin kaksi kertaa käymisen aikana (toinen siis kun laitoin viinin selkiytymään).
Lämpötila käymistilassa oli turhan alhainen tämän talven takia, jotain 18-20 astetta. Lisäksi viini oli ehkä liian kauan käymässä (noin kuukauden). Viime kerralla kun sai käytellä jotain 22 päivää, ja nyt ajattelin pistää varman päälle koko kuukauden. Teinkö virheen?
Viinin pinnalla valkoisia täpliä
KJO
1
949
Vastaukset
- Ei vaikuttaisi pahalta
Jos viinissäsi ei ole mitään pahaa hajua, en lähtisi heittämään sitä pois. Oletko jo lapponut kertaakaan? Oliko pakkauksessa bentoniittia, joka vie pohjaan "roskia"?
Pinnalle voi nousta marjapussista tjm. ja viinihän kuohuessaankin tekee pinnalle erilaisia kerrostumia. Tee ohjeen mukaan, lapo vähintään kolme kertaa ja tutki sitten viiniäsi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 16457
- 10412
- 16347
- 3341
Mies mä oon ihan helppo
Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...13206- 1103
- 090
Mies olen aika erakko nykyään
Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä090Kuinka moni palstalaisista on näin hyvässä kondiksessa
76-vuotias rokkari Rick Springfield esittelee elämäntyyliään : https://www.youtube.com/watch?v=GbxHuNy6d68367- 161