SW Expanded Universe:ssa tapahtuu!

Scifisti77

Moro!

On muuten todella siistejä tapahtumia käynnissä Star Wars Expanded Universen uusimmissa kirjoissa.

Eletään 36 vuotta eteenpäin Episode VI:stä. Galaktinen Allianssi (entinen Uusi Tasavalta)on jälleen sodassa. Sota alkoi kun Corellia halusi rakentaa omaan käyttöönsä enemmän sota-aluksia, kuin Galaktinen Allianssi salli. Allianssi joutui rankaisemaan Corelliaa, mutta Corellia taistelikin takaisin tehokkaasti ja nyt monta muuta planeettaa on eronnut Allianssista ja on syntynyt Konfederaatio näistä planeetoista. Nyt siis sodassa ovat Konfederaatio vastaan Galaktinen Allianssi. Perinteisesti jedit ovat puolustaneet Allianssia, mutta ei enää. Rajat ovat himmentyneet. Ei ole hyvää eikä pahaa selkeästi. Han Solo on Corellialainen ja hän tukee konfederaatiota. Hänen vaimonsa Leia on jedi, mutta on miehensä rinnalla.
Sota on kehittynyt ja tämän kaiken keskellä Lumiya, sithin lady sai vakuutettua Jacen Solon, Han Solon ja Leian pojan, siitä että hänen tarkoituksensa on tulla Sithin lordiksi ja tuoda sitä kautta rauha Galaktiseen Allianssiin.
Luen tämän Legacy Of The Forcen 6 kirjaa nimeltä Inferno. Sarjaan tulee 9 osaa joista on nyt ilmestynyt 7.
Jacen Solo on nyt sith. Hän tappoi Luke Skywalkerin vaimon Mara Jade Skywalkerin ja tämä oli se uhraus, joka hänen piti tehdä että hän sai sith voimat käyttöön. Luke Skywalker tappoi vaimonsa kostoksi Lumiyan, koska hän luuli että Lumiya oli tappanut Maran. Saadessaan tietää että hän oli tappanut väärän ihmisen, hän hajosi sisältä, mutta kokosi itsensä. Jacen Solo on nyt sith lordi nimeltä Darth Caedus. Hän on Galaktisen Allianssin johtaja tällä hetkellä ja rautaisella otteella hallitsee galaksia ja vie sotaa eteenpäin tavoitteena tuoda rauha hinnalla millä hyvänsä. Hän jopa sytytti Kashyyykin planeetan metsät tuleen, kun wookiet puolustivat jedejä. Jedit siis Luken johdolla vetivät tukensa Galaktiselta Allianssilta. Eiväthän he voi puolustaa systeemiä jota johtaa sith. Tosin Luke ei tiedä, että Jacen Solo on jo täysi sith lordi.

Ben Skywalker, Luken 14-v poika on ainoa, joka tietää, että Jacen tappoi hänen äitinsä. Hän yritti tappaa Jacenin mutta se ei onnistunut. Nyt Jacen aikoo ottaa Benin oppipojakseen, koska Benissä on tarvittava viha ja kostonhimo häntä kohtaan. Eikä Luke tiedä asiasta vielä mitään. Rankkaa meininkiä!

Lisäksi eräs EU:n hahmo, Alema Rar hullu jedi joka on enemmän pimeään puoleen päin kääntyneenä, sai Lumiyan muistiinpanoista selville, että sithejä on olemassa useampikin kuin vain tämä yksi Jacen Solo. Hän seuraa Lumiyan jälkiä Korribaniin, entisen sithien akatemian raunioille ja sieltä löytää 30-40 henkisen ryhmän sithejä! Heillä ei ole mitään tekemistä Jacen Solon kääntymisen tai muunkaan galaksien tapahtumien kanssa. Alema ihmettelee ja kysyy että eikö sithejä pitäisi olla vain kaksi: mestari ja oppipoika. Hänelle vastataan että se oli vanha järjestelmä. Nyt on vain yksi sith. Eli yksi sithien kollektiivi. Näin ollen on paljastunut salainen sithien liike! Mielenkiintoista.

Epäilemättä Inferno -kirja loppuu johonkin ratkaisuun Ben Skywalkerin kohdalla. Hyllyssä olisi vielä 7 osa Fury, joka pitää kyllä heti lukea tämän Infernon jälkeen. Helmikuun lopussa olisi tulossa sarjan 8.osa Revelation ja toukokuussa viimeinen osa Invincible. Lopputaistelu käydään luultavimmin Jaina Solon ja Jacen Solon (alias Darth Caedus) välillä. Ainakin Invincible kirjan kansi antaa niin ymmärtää. Eli kaksoset taistelevat. Jaina Solosta Luke antoi ns profetian joskus vuosia sitten, että hän on Jedien miekka. Ehkä nyt tämän profetian tarkoitus selviää.

Mutta sellaista. Suuri ja mahtava taru tämä Star Wars! Suosittelen lukemaan. Englantia pitää hallita, sillä näitä kirjoja ei ole suomennettu.

Scifisti77

9

639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Scifisti77
    • Scifisti77

      Sain luettua nyt tämän 6.osan eli Infernon. Loppu meni siten, että Luke ja jedit lähtivät hyökkäykseen Jacen Solon alias Darth Caeduksen lippulaivaa Anakin Soloa (nimetty Han Solon ja Leian kuolleen pojan mukaan) vastaan. Lukella oli tarkoitus livahtaa Caeduksen huomaamatta sisälle lippulaivaan. Se onnistui siten, että hän lavasti oman kuolemansa ja sen turvin pääsi alukseen. Kaikki luulivat Luken kuolleen ja hetken jopa kirjan lukija luuli että Luke kuoli.

      Caedus piti Ben Skywalkeria kidutuskammiossa ja näin halusi kovettaa hänen luonnetta kivun kestämiseen, että hänestä voisi tulla hyvä sith. Luke paljasti läsnäolonsa vain Benille ja kun Luke viimein saapui kidutuskammioon, tuli se Caedukselle täysin yllätyksenä. Seurasi ehkä tämän kirjasarjan paras valomiekkataistelu. Luke oli aluksi niskan päällä, sitten Caedus sai yliotteen ja lähes onnistui kuristamaan Luken, mutta Luke onnistui viimein saamaan Caeduksen perääntymään. Oli hetki jolloin Luke olisi voinut tapaa Caeduksen. Caedus oli hetken kiinni kidutuskammion köynnöksissä (orgaaninen kidutuskammio, peruja Yuuzhan Vong sodasta New Jedi Order -sarjasta). Ben halusi tappaa Caeduksen, mutta Luke esti sen. Lopulta Caedus pakeni Benin vibraterä selkäänsä upotettuna. Caedus selvisi, mutta niukin naukin ja niin myös Luke. Luke kärsi myös murtumista ja pahoista mustelmista. Molemmat silmät mm mustana jne. Ben saatiin pelastettua Caeduksen kynsistä ja oikeastaan Caedus hävisi selkeästi tämän taistelun. Mutta hän lupasi itselleen, että seuraavan kerran kun Luke ja hän kohtaavat, hän on valmis.

      Hyvä kirja oli! Nyt aloin lukemaan 7.osaa Fury.

      Scifisti77

      • Korriban_Overlord

        että Luke esti Beniä tappamasta Caedusta, koska Ben oli nuori ja se olisi vienyt hänet todella lähelle pimeää puolta. ;)


      • Scifisti77
        Korriban_Overlord kirjoitti:

        että Luke esti Beniä tappamasta Caedusta, koska Ben oli nuori ja se olisi vienyt hänet todella lähelle pimeää puolta. ;)

        Just niin. Sepustin juonen vähän ylimalkaisesti, kun kiireessä kirjoittelin sitä. Mutta minusta hyvä kirjasarja kuitenkin. Nyt luen sitä Fury -kirjaa ja olen lukenut reilu sata sivua. Jedit hyökkäsivät Jacenin alias Darth Caeduksen kimppuun ja saivat jäljityslaitteen kiinnitettyä häneen huomaamatta. Kyle Katarn melkein tosin kuoli kun Caedus lävisti hänet valomiekallaan. Auts! Ikävää jos Kyle kuolee. Meinaa omistan Xboxilla Jedi Knight II: Jedi Outcast -pelin ja sitten sen Jedi Knight: Jedi Academy -pelin ja Kyle Katarn on kyllä hyvä tyyppi siinä.

        Mutta sellaista! :)

        Scifisti77


    • The secret mysterious man

      Olisivat vaa lopettaneet Star Warssin tuotannon ajoissa... Alkaa nimittäin mennä jo köyhäx tää juoni... :(

      • toden teolla

        käyntiin. Vanhat kirjat, mitkä perustuu ennen Uutta toivoa, niin voi heittää roskikseen.


      • ************
        toden teolla kirjoitti:

        käyntiin. Vanhat kirjat, mitkä perustuu ennen Uutta toivoa, niin voi heittää roskikseen.

        Toi juoni kuulosti paskalt kiltisti sanottuna... Turhaa jatkaa näin surkeeta sarjaa...


      • Joku fani vaan.
        ************ kirjoitti:

        Toi juoni kuulosti paskalt kiltisti sanottuna... Turhaa jatkaa näin surkeeta sarjaa...

        Vai tarkoititko ihan tuon kirjasarjan tarinaa vai Star Wars juonien kokonaisuutta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4903
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe