Masentavaa...

18veepoekaa...

Mulla on nyt 5pv ollut virtsarakko vaivoja...se alkoi että koko ajan joutu ravaamaan vessassa ja sitten tuli tämä erittäin masentava paineen/venytyksen tunne tonne rakkoon. Välittömästi kun rakko alkaa täyttyä niin tulee tämä erittäin kaheliksi tekevä tunne jossa ei voi olla paikoillaan.Tunne häviää n.5minuutiksi kun käy tyhjentämässä rakon,kunnes täyttyminen alkaa ja tämä masentava tunne jonka kanssa ei voi helvetti rentoutua.Rasittava tunne...Virtsaviljelyssä kävin eikä ollut yhtään mitään tulehdukseen viittaavaa.Pitää kirjottaa jotain hiton kusipäiväkirjaa viikonlopun ja viedä maanantaina lääkärille ja suunnittelemaan mitä tehtäisiin.Virtsarakko mennyt yliherkäksi tosta vaan?Kärsiikö muut vastaavasta? :(

9

2021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ^^^^^^^^^^^^

      Tuollaiset äkilliset vessaravit voivat tulla stressistä kovinkin helposti. Stressin ei ole pakko olla edes kovaa, pitkäaikaisesta lievästäkin stressistä voi tuo ongelma tulla, kun elimistössä alkaa ns. keittää yli.

      Hyvä että olet kuitenkin tutkituttanut ettei kyseessä ole tulehdus.

      Kaheliksi tulemisen tunne on tosiaan jatkuvasti päässä, kun muutaman minuutin välein on tunne, että TAAS vessaan. Rentoutuminen on todella vaikeaa, mutta jos vaiva johtuu stressistä, niin se on kyllä ainoa tapa päästä vaivasta. Pitäisi yrittää keksiä jotain sellaista tekemistä, johon voi ns. uppoutua, ettei ihan koko ajan mieti vessaan menoa..

      Voihan virtsarakkovaivoja olla muustakin syystä kuin stressistä, ja siksi onkin hyvä, että sait tuon päiväkirjatehtävän ja olet menossa uudelleen lääkärille. 5 päivää ei ole vielä hirvittävän pitkä aika vaikka siltä tuntuukin, joten kyseessä voi olla ihan itsekseen ohimenevä vaiva. Tsemppiä jatkoon. Käy lääkärissä niin kauan, että vaiva katoaa tai että syy löytyy ja saat hoidon.

    • Painetta

      Munkin rakkoni reagoi stressiin. Vähän niin kuin muilla vatsa tai joku muu paikka.

      Mitään vikaa ei ole varsinaisesti löytynyt, mutta ajoittain rakkoon tulee outoja viboja ja vähän väliä tulee voimakas hädän tunne.Toivon, että sinun vaivasi menevät pian ohi.

      Toivottavasti lääkäri neuvoi kuten minulle aikanaan, että sulkijalihaksia pitää myös käyttää eli jatkuva vessassa käynti ei sekään pitkän päälle tee hyvää? Sulkijalihaksetkin voivat heiketä pidemmän päälle.Vai tuleeko sinulle myös tunne, ettet voi pidätellä? Se ei käynyt tekstistäsi ilmi.

      Koeta kuitenkin relata ja käydä vessassa normaaliin tahtiin, vaikka tiukaa tekiskin.

      Tsemppiä!

      J

      • 18veepoekaa...

        Kyllä pystyn pidättelemään, mutta paine virtsarakossa käy sitten sietämättömäksi... joten parempi käydä usein kun sietää sitä räjähtävää tunnetta.Pienikin virtsamäärä saa aikaan ton paineentunteen rakossa...Sängyssäkin pitää pyöriä muuten se tunne on entistä voimakkaampi.En ole aikasemmin öisin herännyt vessaan, mutta nyt joudun kerran, siinä vähän yli 5.Eniten mieltä masentaa kun tämä tunne on lähes 24/7...Minullahan puhkesi refluksitauti tossa viimekeväänä ja ärtynyt suoli, ja tietysti ultrattiin kaikki elimet ja tähystettiin paksusuoli ja mahalaukku...tutkimuksia on siis alla ja verikokeita hirmu liuta.Toiminnallista vaivaa löytyy siis jo ennestään :(


      • Painetta
        18veepoekaa... kirjoitti:

        Kyllä pystyn pidättelemään, mutta paine virtsarakossa käy sitten sietämättömäksi... joten parempi käydä usein kun sietää sitä räjähtävää tunnetta.Pienikin virtsamäärä saa aikaan ton paineentunteen rakossa...Sängyssäkin pitää pyöriä muuten se tunne on entistä voimakkaampi.En ole aikasemmin öisin herännyt vessaan, mutta nyt joudun kerran, siinä vähän yli 5.Eniten mieltä masentaa kun tämä tunne on lähes 24/7...Minullahan puhkesi refluksitauti tossa viimekeväänä ja ärtynyt suoli, ja tietysti ultrattiin kaikki elimet ja tähystettiin paksusuoli ja mahalaukku...tutkimuksia on siis alla ja verikokeita hirmu liuta.Toiminnallista vaivaa löytyy siis jo ennestään :(

        En aio tässä tohtoriksi ryhtyä, mutta oliskohan noilla sun vaivoilla jotain yhteyttä keskenään?

        Hyvä, että tutkitaan ja rakko-ongelmaasi joku hoito vielä löytyy :)Tosi paska juttu jos jatkuu pitempään...Mulla menee ohi viikossa tai parissa, mutta uusiutuu helposti kiirejakson jälkeen. Toivottavasti sinulla on parempi tuuri!

        Kerro kuinka käy...

        J


    • 18veepoekaa...

      Mulla on käytössä Selexid antibioottikuuri, jos vaikka tulehdus olisikin rajoittunut virtsaputken suulle tai siihen alueelle eikä näy virtsakokeissa.Sain myös Vesicare 5mg nimistä lääkettä tähän rakkoon, jos Selexid ei auta.Tämä Selexid tekee ilmavaivoja ja sitäkautta hieman löysempää ulostetta.Ei kuitenkaan ripuliksi asti mene.Maitohappobakteerit on käytössä tietenkin :) Noi antibiootit pistää aina hetkeksi mahan lievästi sekaisin, mutta kyllä se siitä kun loppuu kuuri.

      • väsynyt...

        mulla ihan sama ongelma kuin sulla ja jatkunut jo tosi pitkään...sairaudet ja muut on tutkimalla suljettu pois, mutta tuo rauhoittava lääkityskään ei auta millään sekään. Hyvä että haet noin ajoissa jo apua! minä odotin liian pitkään ja senkin takia asia on vaan pitkittynyt ja valitettavasti vain pahentunut koko ajan. kerro ihmeessä jos lääkitys alkaa sinuun vaikuttaa ja toivon niin :)


      • Sivusta seuraava

        Mukava että sait antibiootit ja lääkitystä kokeiltavaksi. Toivottavasti saat apua. Jos ei auta, niin sitten vain heti takaisin lääkäriin, kun kuurit on loppuneet!

        Hyvät jatkot :) .


    • 18veepoekaa...

      Antibiootit ovat rakosta painetta vähentäneet, mutta eivät kuitenkaan poistaneet.Välillä tuntuu virtsaputkessa vihlontaa myös...Itseäni ihmetyttää kun virtsatesteissä ei näkynyt mitään muuta kuin sekaflooraa ja lääkärit totesivat että ei tulehduksellisesti merkittävää määrää.Jos siellä on bakteeritulehdus niin olisi kai sen testeissä pitänyt näkyä vaikka olikin hieman sekaflooraa?Perhana pakko kai se on tiistaina soittaa lääkärriin taas ja pyytää verikokeet ja uusia virtsakokeita, että saan täydellisen mielenrauhan.Vaikea uskoa kuitenkaan että toi virtsakoe olis valehdellu...taisin liian vähän alussa ruikata sitä pissaa sinne pönttöön(ku piti keskivirtsanäyte), kun oli sekaflooraa.

      • 18veepoekaa...

        Vähän ihmetyttää edelleen kun ei ollut silloin virtsanäytteessä bakteereja ja antibiootti auttoi...Lauantaina illalla tuntui vielä painetta kun makasin sängyllä ja kuurista oli 1pv jälellä.Sunnuntaina sitten ei tuntunut niin paljoa(kuuri loppui sunnuntaina)...maanantainakin hieman.Tänään ei ole sitten ollenkaan...Antibiootti tehosi vaikka ei virtsassa pitänyt olla bakteereja...olikohan siellä bakteereja sitten vai mikähän vaivasi kun auttoi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      66
      822
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe