“On kiva kuulua porukkaan”, on moni Facebookin käyttäjä sanonut. Nyt sitten on tullut aika, että siitä kivasta porukasta moni haluaa jo pois. No, entäs sitten, poistaa tiedot ja siinä se. Ei, ei se olekaan ihan niin yksinkertaista. Ensinnä, kaikki tiedot pitää poistaa (tekstit, kuvat, ystävälistat…) yksitellen, että ne edes julkisesti poistuvat. Kun (tietenkin “kun”, vai oliko se sittenkin “jos”) olet lukenut huolella liittyessäsi käyttöehdot, havaitsetkin, että tiedostoistasi on varmuuskopio jossain, jonne et itse pääse. Facebookista vakuutetaan, ettei sinne asiattomat pääse, mutta jos haluan omat tietoni pois, eikö minulla ole siihen oikeus? Ei taida olla, ainakaan Facebookissa, jossa olet sinne rekisteröityessäsi antanut Facebookille oikeudet sinne tuottamaasi materiaaliin. En halua pelotella ja veikkaan, että todennäköisyys esim. Facebookiin laittamiesi kuvien julkaisusta muualla on olemattoman pieni, mutta se on mahdollista annettuasi rekisteröityessäsi oikeudet Facebookille.
Mitä tästä opimme? Ainakin sen, että rekisteröityessä ei kannata suoraan ruksata “Hyväksyn” (I agree), vaan todella lukea myös se, mitä hyväksyy.
0Äänestä
enkkeli
Kun kerran olet nyt kiikissä niin tässä on osoite sinne ameriikaan missä kaikki mailman kotisivut ja blogit/Facebookit sun muut asetukset miljoonittain tallennetaan joka päivä. Kirjoita vanha URL osoiteesi siihen ylähakuun niin näet mitä muut sinusta näkevät vuosikymmenien takaa. Hämmästyttävää ja pelottavaa! Onko heillä oikeuus tehdä näin? Kyllä kai!
Kun kerran olet nyt kiikissä niin tässä on osoite sinne ameriikaan missä kaikki mailman kotisivut ja blogit/Facebookit sun muut asetukset miljoonittain tallennetaan joka päivä. Kirjoita vanha URL osoiteesi siihen ylähakuun niin näet mitä muut sinusta näkevät vuosikymmenien takaa. Hämmästyttävää ja pelottavaa! Onko heillä oikeuus tehdä näin? Kyllä kai!
Ei auta vaikka poistat sivut Facebookista, Kaikki mitä olet kirjoittanut pysyy wayback machine'ssa siellä eikä häviä vaikka deletoitu sivusi häviää. Poistamislupaa ei heiltä herua. Ne ovat tallennettu ikuiseksi ajaksi.
Vastaukset 4
Vanhimmat
Oikealla ylhäällä
>Account
>Deacitvate
“On kiva kuulua porukkaan”, on moni Facebookin käyttäjä sanonut. Nyt sitten on tullut aika, että siitä kivasta porukasta moni haluaa jo pois. No, entäs sitten, poistaa tiedot ja siinä se. Ei, ei se olekaan ihan niin yksinkertaista. Ensinnä, kaikki tiedot pitää poistaa (tekstit, kuvat, ystävälistat…) yksitellen, että ne edes julkisesti poistuvat. Kun (tietenkin “kun”, vai oliko se sittenkin “jos”) olet lukenut huolella liittyessäsi käyttöehdot, havaitsetkin, että tiedostoistasi on varmuuskopio jossain, jonne et itse pääse. Facebookista vakuutetaan, ettei sinne asiattomat pääse, mutta jos haluan omat tietoni pois, eikö minulla ole siihen oikeus? Ei taida olla, ainakaan Facebookissa, jossa olet sinne rekisteröityessäsi antanut Facebookille oikeudet sinne tuottamaasi materiaaliin. En halua pelotella ja veikkaan, että todennäköisyys esim. Facebookiin laittamiesi kuvien julkaisusta muualla on olemattoman pieni, mutta se on mahdollista annettuasi rekisteröityessäsi oikeudet Facebookille.
Mitä tästä opimme? Ainakin sen, että rekisteröityessä ei kannata suoraan ruksata “Hyväksyn” (I agree), vaan todella lukea myös se, mitä hyväksyy.
Kun kerran olet nyt kiikissä niin tässä on osoite sinne ameriikaan missä kaikki mailman kotisivut ja blogit/Facebookit sun muut asetukset miljoonittain tallennetaan joka päivä. Kirjoita vanha URL osoiteesi siihen ylähakuun niin näet mitä muut sinusta näkevät vuosikymmenien takaa. Hämmästyttävää ja pelottavaa! Onko heillä oikeuus tehdä näin? Kyllä kai!
http://www.archive.org/web/web.php
Ei auta vaikka poistat sivut Facebookista, Kaikki mitä olet kirjoittanut pysyy wayback machine'ssa siellä eikä häviä vaikka deletoitu sivusi häviää. Poistamislupaa ei heiltä herua. Ne ovat tallennettu ikuiseksi ajaksi.