Soneran yhteys pätkii koko ajan....HELP ME!

Olenko blondi?

Hei, vaihdoin alkuvuodesta Elisalta Soneran laajakaistayhteyteen (nopeus 8Mbit). Jo Elisan alkuaikoina yhteys pätki useasti käytön aikana, mutta sitten he korjasivat yhteyttä ja katkaisu alkoi tapahtua vain kerran aivan yhteydenoton alussa, joka korjaantui puolestaan modeemin resetoinnilla. Pärjäsin sillä systeemillä noin kolmisen vuotta.
Nyt Soneran yhteyden hankittuani, yhteys alkoi pätkiä taas vähän väliä. Vaihdoin Vpi- ja Vci-arvot 0 ja 33 lukemiin sekä tallensin ne kahteen otteeseen modeemille, siis myös Flash muistiin. Kokeilin niin ikään Ethernet kaapelia modeemin eri portteihin (merkki Telewell TW-EA716 ADSL ja Firewall, neljä eri porttia). Yhteys pätkii edelleen. Buuttaamalla modeemia noin 1-3 kertaa, yhteys palasi taas hetkeksi. Latasin sitten Soneran avustajan, joka yhteyden katkettua pyysi uusimaan ja korjaamaan IP-osoitteen, jonka jälkeen yhteys pelasi jälleen hetken, kunnes katkesi uudestaan.
Koetin myös toista modeemia ZyXEL 660H-61, mutta sitä en saanut toimimaan lainkaan, vaikka asetukset piti periaatteessa olla kunnossa. Soneran Avustaja herjasi siinäkin, että IP-osoite pitää uusia ja sen uusimisen jälkeen se ilmoitti lisäksi, että verkkoyhteyden asetuksissa on virhe ja että korjaa ne sekä käynnistä kone uudelleen. Tästäkään huolimatta yhteys ei kytkeytynyt.

Asensin sitten uudestaan alkuperäisen TW-modeemin. Taas sama homma, yhteys pätki koko ajan ja Avustajalla sain korjattua hetkeksi sen.

Äsken muutin sitten http portin luvuksi 8080 ja nyt yhteys kestää hieman pitempään. Meni jopa toista tuntia, ennen kuin yhteys katkesi.
Tuskinpa ADSL johdossa on vikaa, sillä olen senkin vaihtanut pariin kertaan. Vaikuttaisi siltä, että vika on yhteydessä ei laitteissani vai mitä olette mieltä?

Meikäläiseltä menee pikku hiljaa hermot, sillä tarvitsen nettiä työssäni päivittäin ja olen siten riippuvainen sen toimivuudesta. Seuraava vaihe on sitten kaiketi tehdä virallinen vikailmoitus Soneralle ja he lähettävät sieltä korjausmiehen. Ai niin, ADSL valo palaa tasaisesti koko ajan eli yhteys näyttäisi olevan päällä. Soneraan soittaessani he vaittävät kaiken olevan kunnossa heidän päässään. Sen vuoksi he pyysivät koettamaan toista modeemiakin jne. PER...LES, ei tämä voi olla näin vaikeaa...

14

4808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olenko blondi?

      Unohtui vielä kertoa, että minulla on käytössä Norton Internet Security virustorjuntaohjelma ja palomuuri. Käyttöjärjestelmä on Windows XP, jonka palomuuri on pois kytketty päältä, kuten myös modeemin palomuuri. Ymmärtääkseni päällekkäiset palomuurit ovat turhia ja voivat aiheuttaa osaltaan yhteysongelmia vai onko ongelma kenties johtuva tästä Norton ohjelmasta??? Aikanaan Elisalta epäilivät sellaista??? Voisin ainakin kuvitella, että yhteyden pätkintä ei ole modeemista eikä itse tietokoneesta johtuva, koska aikaisemmassa Elisan liittymässä se pelasi lopulta koko ajan mainitsemani ensimmäisen pätkäisyn jälkeen niin pitkään kuin olin koneella.
      Odottelen nyt viisaita kommenttejanne!

      • ohjelmistoissa...

        uusimmat päivitykset asennettuina? Entä onko modemiin bios päivitetty uusimtaan versioon. http://www.telewell.fi/tw_ea716/tw_ea716_paivitys.htm Epäilen kuitenkin, että vika on yhteydessä(linjassa) Mutta kokeile vielä ensin ottamalla se Norton pois...toimiiko...laita vaikka se winukka muuri kokeilun ajaksi.


      • NAT päällä

        Jos et pääse modeemin asetuksiin kun yhteys katkeaa tarkoittaa se sitä että modeemi on juntturassa. Jos pääset asetuksiin, ja näet että modeemilla on edelleen julkinen ip-osoite, vika voi olla sonerassa.
        Verkko kortn ajuritkin on hyvä päivittää


      • Ei blondi
        NAT päällä kirjoitti:

        Jos et pääse modeemin asetuksiin kun yhteys katkeaa tarkoittaa se sitä että modeemi on juntturassa. Jos pääset asetuksiin, ja näet että modeemilla on edelleen julkinen ip-osoite, vika voi olla sonerassa.
        Verkko kortn ajuritkin on hyvä päivittää

        Ensinnäkin, mitä tarkoittaa NAT?
        Pääsen modeemin asetuksiin selaimen kautta ihan hyvin, sillä sehän ei vaadi nettiyhteyttä. Verkkokortin ajurien päivitys ... hm... nyt alkaa mennä jo hieman monimutkaiseksi. Mistä tälläisen päivityksen voi imuroida? Onko verkkokortti nimeltään seuraava: Realtek RTL 8168/8111 PCI-E Gigabi - vai mikä tämä on?


      • Ei blondi vieläkään
        ohjelmistoissa... kirjoitti:

        uusimmat päivitykset asennettuina? Entä onko modemiin bios päivitetty uusimtaan versioon. http://www.telewell.fi/tw_ea716/tw_ea716_paivitys.htm Epäilen kuitenkin, että vika on yhteydessä(linjassa) Mutta kokeile vielä ensin ottamalla se Norton pois...toimiiko...laita vaikka se winukka muuri kokeilun ajaksi.

        Mitä ohjemistoja tarkoitat tarkalleen ottaen? Modeemille en ole tehnyt mitään sitten sen oston ja siitä on vuosia. Tosin kaverini, joka on laitteen asentanut, on sen saattanut kyllä tehdä. Taidan ottaa häneen yhteyttä seuraavaksi.... ;)
        Kiitos neuvoista, varmistelen nämä asiat!


      • ohjelmistoissa...
        Ei blondi vieläkään kirjoitti:

        Mitä ohjemistoja tarkoitat tarkalleen ottaen? Modeemille en ole tehnyt mitään sitten sen oston ja siitä on vuosia. Tosin kaverini, joka on laitteen asentanut, on sen saattanut kyllä tehdä. Taidan ottaa häneen yhteyttä seuraavaksi.... ;)
        Kiitos neuvoista, varmistelen nämä asiat!

        päivitä verkko kortti ja Microsoft .NET Framework-ohjelmisto uusimpaan versioon.


    • jo.

      oli vastaava vika parillakin tutulla, merkki tw-ea500.
      Modeemi näytti toimivan normaalisti, muutta yhteys oli silti poikki. Eli kokeileppa toisella modeemilla, yritä lainata joltai kaverilta...

      • Ei blondi

        Kokeilin jo, mutta en saanut sitä toimimaan lainkaan... Ainakaan vielä!


    • Tekn.Aspa

      Hei! Conffaa modemia käyttämään pakotettua modulaatiota G.dmt:tä.Löytyy asetuksista.Jos tämä ei auta ja toisellakin motskulla kokeiltu,oletan että muualla vikaa..jos ongelma ratkeaa johtunee siitä että on keskuksen ja modemin yhteensopivuus ongelma.Tekniikka ei vastaa toista.

      • Ei blondi

        Hah, mikä on taas pakotettu modulaatio G.dmt? Mutta kysynen tätäkin kamulta!


    • paskaSOONERA

      Soneran netti pätkii minullakin, nopeus pitäisi olla 150 mutta ei ole koskaan ollut yli 4mt. Soneran mielestä normaalia vaihtelevuutta. Nyt käytössä uusi yhteisverkko DNA kanssa ja tilanne vielä huonompi!!!! Tämänkin viestin kirjoittamiseen piti kerran nettitikku buutata, yhteys oli katkennut ;() SATAN!!!

    • NOLLATULOS

      N 2 vuotta Soneran valokuituyhteyden päässä ja zyxelin reititin Soneran
      toimittamana ja Helpsonin asentajan asentamana. Siis pitäisi toimia!!!
      Ainoa mikä toimii, on Soneran laskutus!

      Olen ollut useaan kertaan yhteydessä Soneraan nettiyhteyden jatkuvasta
      pätkimisestä , siis koko 2 vuoden ajan. Tuloksetta!

      Sonera on vastuuton ja osaamaton toimija.
      Mitä kuluttajana voin, verkko on taloyhtiön ja olen valokuidun päässä
      kiinni wlan- yhteydellä joka EI TOIMI.

      SONERALLA EI OLE VASTUUNTUNTOA JA VELOITTAA PALVELUSTA,
      JOKA ei toimi..toimii..eitoimi.toimii.ei toimi..toimii. Jne!

      • Tietoa_tarkemmin_kiitos

        Kovin vähän kerrot lähtötietoja. Tuleeko yhteys talojakamosta verkkokaapelilla vai puhelinrasiaan kytketyllä modeemilla? Jos kyse on jälkimmäisestä vaihtoehdosta, niin onko modeemi esim. Zyxel P-870HN-5Xb? Jos siinä palaa yhteysvalona oranssi ledi, verkkoyhteys on VDSL2-tekniikalla puhelinkaapelin kautta talojakamosta asuntoon? Mikä yhteysnopeutesi pitäisi olla, 10/10M vai 100/10M? Kerro lisää, kiitos!


    • Meillä sama. Oon niin kyllästynyt soneraan. En suosittele kenellekään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      445
      4778
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1702
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1438
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1339
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1296
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1171
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      865
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe