Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

bulimiasta anoreksiaan

elllli

Monesti sanotaan että anoreksia usein muuttuu bulimiaksi, mutta mulla on käynyt toisinpäin. Bulimia alkoi 13-vuotiaana, nyt olen 20-vuotias ja sairastanut anoreksiaa vuoden.

Onko muille bulimikoille käynyt samanlailla, että on alkanut kammoamaan oksentamista niin paljon että sairaus on pikkuhiljaa muuttanut muotoaan?

7

1682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mionascorner

      jos bulimiaan on alunalkujaan sairastunut laihdutusmielessä, ja siitä parantuessaan poistanut elämästään vain ahmimisen ja oksentamisen niin on suuri riski, että tilalle tulee nimenomaan anoreksia, jolloin laihdutushalut eivät ole lähteneet minnekään bulimian myötä tai ortoreksia, jolloin ajattelee "noh, nyt kun kaiken pidän sisälläni niin haluan sen olevan terveellistä eikä sellaista paskaa kuin ennen söin".

      tiedän pari vastaavaa tapausta.. tärkeää on, että otat nopeasti ohjat takaisin itsellesi ja vakuutat että tämä ei saa olla mitään bulimian korviketta, vaan tavoitteenasihan (toivottavasti) oli normalisoida koko syöminen.

    • b & a

      Mulle kävi just noin. En edes enään muista mistä bulimia mulla lähti liikkeelle, mutta se jatku välillä pahempana ja välillä taas päinvastoin. Suunnilleen vuosi sitten päätin lopettaa oksentamisen kun inhosin sitä niin paljon. Sitten en enää uskaltanut syödä kun pelkäsin sitä pakottavaa tunnetta mennä oksentamaan. Se taas johti siihen että tässä sitä mennään anan kans käsikynkkää.

      • MissB

        Itselle käymässä juuri noin. :( Bulimiaa olen sairastanut reilun vuoden.


      • elllli
        MissB kirjoitti:

        Itselle käymässä juuri noin. :( Bulimiaa olen sairastanut reilun vuoden.

        Tuntuu vaan että on helpompi olla syömättä, kuin oksentaa. Oksentamisesta alkoi tulla niin paska olo etten enää halua tehdä sitä. paha maku suussa, vatsakivut ja pilalle menneet hampaat. Pelkään syömistä ja oksentamista, en siis tee kumpaakaan.


      • kävi

        mulla oli 2006 kesästä 2007 kesään bulimia ja siitä asti ollu anoreksia. oon voimaton tän sairauden edessä, ja vaikka tiedän että mun pitäs parantua niin kun läheiset eivät anna minkäänlaista tukea kun niitä ei kiinnosta niin ei oikein huvita edes yrittää korjata tilannetta.


    • äiti kertaa kaks

      Oon 24 vuotias kahden lapsen äiti.oon oksennellut noin 14vuotiaasta asti välillä joka päivä,välillä ollut monen kuukauden taukoja.Ensimmäisen raskauden jälkeen oksentelu alkoi pahana,koska kiloja oli tullut lisää.sain homman kuitenkin onneksi hallintaan.Meillä on nyt 2kuukauden ikäinen ihana pieni tyttö..Eilen havahduin,etten ole aloittanut oksentelua,nyt olen jättänyt syömättä..lasken kaloreita hullun lailla,elän muutaman sadan kalorin voimin..pelkään että oksentelun tilalle tulee syömättömyys..miks ei tää koskaan lopu.

    • Bulirexia

      Mä olen sairastanut bulimiaa jo pari vuotta,kutosella oli ensin anoreksiaa ja seiskalla se muuttui bulimiaksi,olen nyt 16 ja olen seiskaluokasta asti oksennellut,homma on lähtenyt käsistä ja mulla on nyt bulirexia,se on menossa pahempaan suuntaan kokoajan enkä tahdo päästää irti siitä tutusta ja turvallisesta tavasta. Rakastan tunnetta kun pääsen oksentamaan ja kun mahalaukku tyhjenee mutta se on yhtä helvettiä kun en pääsekkään oksentamaan olin sitten syönyt jotain terveellistä ruokaa tai en, loppuun asti menee vain kasvikset,muut ruuat menee sukkulana ulos. Nyt mä olen siinä tilanteessa että käytän enää parii vaatetta,itken peilin edessä kun maha on niin iso ja lapsenpyöreys kasvoissa näyttää läskiltä, en voi kertoa edes lääkärille,terapeutille tai perheelle. Ainoat joille voin kertoa on mun kaksi ystävää ja siihen se jää, juttu leviää helposti jos kerron yhdellekkin vielä että sairastan bulirexiaa.Sillon mulla ei ole syytä elää kun tajuavat että mä oikeasti syön,ja oksennan.
      Mua hävettää syödä,ainoo mitä pystyn ylpeänä syömään on vain kasvikset ja hedelmät, nyt on taas mässäily lähtenyt käsistä, tahtoisin kuolla mutta en voi päästää irti,jos yritän nyt eroon todennäköisesti palaan takasin samaan jamaan kun nyt vielä joskus,mun pitää sairastaa tää siihen rajaan asti kunnes nään että mun on pakko lopettaa,se ei toimi kovin kellään,mutta mulla se on viimeinen toive että joskus vielä mä olen pohjalla ja tajuan että nyt loppu. Te jotka haluatte samallaista paskaa itellenne olette nyt jo sairaita, ette niin pahasti että joudutte ottamaan käytäntöön mun taktiikan.
      Mutta haluan että kun joku lukee tän, joka voisi vielä yrittää parantua itte ilman sitä pohjas rypemistä,mieti mikä sulle on tärkeempää,ikuinen kitumine joka ei ehkä tapa vai suunta ylös?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2404
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2151
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1983
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1410
    Aihe