Tyhjästä, paha nyhjästä

Umpio

Jumala loi kaiken Sanallaan.Nyt on materiaalia.Tyhjään tilaan ei voi tulla mitään ellei sinne jotakin laiteta.Evoluutio on tieteellinen mahdottomuus.

17

481

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pönttö2

      "Jumala loi kaiken Sanallaan.Nyt on materiaalia.Tyhjään tilaan ei voi tulla mitään ellei sinne jotakin laiteta.Evoluutio on tieteellinen mahdottomuus."

      Tuntuu kyllä järkevältä ajatukselta, mutta entäs se Jumala mistä se tyhjyyteen pomppasi ?

      Tähän kysymykseen ei taida löytyä muuta vastausta muutakuin että nojoo Jumalahan on aina ollut ei sitä ole kukaan luonut.

      Mitähän tämä Jumala touhuili ennen kun loi avaruuden galakseineen ?...vaelteliko hän olemattomassa tyhjyydessä.

      • anti-kristitty

        Näyttää taas argumentit vaeltelevan perinteistä rataa.

        Alkuräjähdys tai Jumalan tekemä luominen. Missä se tapahtui ja milloin? Eikö molemmat noista ole ajan ja avaruuden ulkopuolella? Jos näin on, niin eikö tämä keskustelu ole logiikan ja kielen rajojen ulkopuolella? Se, mitä ei voi sanoa selkeästi, yksiselitteisesti ja loogisesti, on parempi jättää sanomatta... koska se on vain puhdasta hölynpölyä. Tämän höpötyksen lisäksi toinen loistava esimerkki on kolminaisuusoppi. Siitäkään ei voi sanoa mitään loogista, yksiselittäistä tai selkeää. Molemmissa tapauksissa keskustelu on vain teoreettista spekulatiivista sanaleikkiä.

        Jos puhun siitä, mitä oli olemassa ennen avaruutta ja aikaa, olen jo pelkän ajan ja avaruuden määritelmien mukaan ristiriidassa itseni kanssa. "Aika ennen aikaa" on itsessään ristiriitainen ajatus. "Ajan synty" sijoittuu itsessään "aikaan ennen aikaan". Jos siis en voi puhua kaiken alusta ristiriidattomasti, niin eikö olisi parempi jättää kokonaan puhumatta siitä?


      • ja sen rajattomuutta

        niin voimme ymmärtää että avaruus ei ala mistään eikä lopu mihinkään (sillä mitä tuli sen jälkeen) Tämä avaruus ei ole siis koskaan tullut olemaan mistään vaan se on aina ollut olemassa, sitä ei voisi siirtää minnekään koska se jo on joka paikassa ja niin edelleen.

        Tässä avaruudessa on eritasoista elämää (sen todistaa sekin että ME olemme olemassa). Ihminen on korkealle kehittynyt mutta ei niin korkealle että hän olisi "kuolematon elämä". Jos ajattelemme että avaruus on aina ollut (ihan ilman alkua ajassakin) niin on eläälläkin ollut ikuisuus kehittyä aina kuolemattomuuteen saakka. Sitä kuolematonta elämää me kutsumme Jumalaksi. Meissä on samoja ominaisuuksia kuin Jumalassa myútta me emme ole yhtä korkealle kehittyneitä vaan vain ajallisia - ja ilman että Jumala (joka siis on ikuinen) antaa meille oikean avun ja että me haluamme ottaa sen vastaan. Ei ikuinen elämä ole pakko vaan Jumalan lahja sille joka sen haluaa vastaan ottaa.


    • aito totuus ja näkevä silmä

      Maailman loi, Isän Jumalan pyynnöstä, Jeesus Kristus (tunnettu Jehovana) ja Mikael (tunnettu myöhemmin Aadamina). He ottivat järjestämätöntä ainetta ja tekivät tämän. Tämä opetetaan MAP- kirkossa.

      • jeesus.

        näinkö uskot!siellä MAP-kirkossa taidetaan opettaa kaikenlaista roskaa!!!ps.tästä näkevästä silmästä tiesitkö,että dollarin setelissä on siellä ylh.silmä joka on vapaamurarien synbooleissa,niin onko tää MAP-kirkko sidoksissa heihin,kuten monet lahkot on monenlaisiin salaseuroihin????


    • Nwofrl

      Päinvastoin, et ymmärrä luontoa joten keksit jotain mihin voit uskoa. Tämä on keskimäärin ihmisen ongelma, hän ei ymmärrä miten mahtava luonto on. Se on niin monimutkainen ettei ihmisen äly riitä tätä käsittämään. Voi sitä silti yrittää...

      • aito totuus

        Maapallo ja kaikki luodut ovat hyvin monimutkaisia ja ylittävät ihmisen ymmärryksen, koska ne on luonut Jehova ja Mikael Isä jumalan käskystä ottamalla vapaata ainetta ja muovaamalla kaiken. Sitä ei tiedemiehet käsitä vaan yrittävät turhaan piehtaroida ihmisviisaudessaan vailla selitystä. Aina päädyt samaan: mistä aine tuli??
        MAP- kirkossa oppii totuuden ja saa syvällisen ja jalon ymmärryksen asioista. Ja pelastuksen mahdollisuuden.


    • Enk-el

      Pohditaanpa vähän lauseitasi tarkemmin eli jos "Jumala loi" , siis joskus hamassa menneisyydessä "kaiken", niin millään evoluutiolla/kehittymisellä ei silloin näin ajatellen olisi mahdollisuutta, koska "kaikki" on jo luotu valmiiksi...siis mekin. Mitä JÄRKEÄ siinä olisi? Vain hyvin pienet vähäkäyttöiset ihmisaivot voivat noin ajatella, eikö?

      Toinen lauseesi sanalla "materiaalia" tarkoitit varmaankin "materia", joka on hieman eri asia. Jo viime vuosisadan tiede todisti että materia ja energia ovat oikeastaan sama asia. Ja uusi tiede (kvanttifysiikka) on löytänyt vieläkin ihmeellisimpiä asioita. Monet uudet tutkijat ovat törmänneet tällaiseen aisaan, että näyttääkin siltä, ettei materiaa oikeasti ole olemassa, vaan se 'muodostuu tyhjästä' hetkellä, jolloin tarkkailija (kuka tahansa) tarkkailee/kiinnittää huomionsa johonkin eli toisin sanoen tarvitaan jonkinlainen äly/tietoisuus ennenkuin jotain voi ilmetä. Siis näin päätellen jok'ikinen meistäkin luo joka hetkenään omaa maailmaansa eli jonkinlaista virtuaalitodellisuutta jota luulemme todellisuudeksi. Meneekö liian paksuksi? Noh, älä usko mitään, vaan ota selvää, kysele ja etsi vastauksia muualtakin kuin raamatusta!

      Uuden tieteen mukaan myös tyhjää tilaa ei ole olemassa...tyhjiössäkään. Tyhjiö on vain meidän aisteillemme ja laitteillemme 'tyhjä'! Juuri siksi, ettemme kykene havaitsemaan tuota maailmankaikkeuden täyttävää aine-energiaa jota kutsutaan "pimeäksi energiaksi". Sitä on laksettu olevan ainakin 95% maailmankaikkeuden koostumuksesta ja sitä on KAIKKIALLA ja todennäköistä on, että loputkin 5% on sitä, mutta meille havaittavassa muodossa.

      Viimestä lausettasi ei kannata kommentoida enempää, sillä se kuvastaa vain tämän hetkistä tietämättömyyttäsi (onneksi on evoluutio!).

      Jos voitaisiin hetkeksi tulla ulos noista vanhoista pinttyneistä näkemyksistä (kuten raamatun tarinat) ja ajatella niin, että luominen ja evoluutio ovatkin saman asian eri puolia, ja että luominen ei tapahtunut 'yhdellä kertaa' vaan se jatkuu tälläkin hetkellä evoluutiossa, niin ehkä voisimme vähitellen heittää roskikseen nämä kiistat 'luominen>

      • olekaan

        tieteen ja Raamatun välillä. Uskon, että Jumala on laittanut kaiken alulle, mutta ei ehkä juuri tasan kuudessa päivässä, 6 x 24 h. Ymmärrän Raamatun luomiskertomuksen olevan kuvakieltä,jota ei pidä ihan kirjaimellisesti ottaa. Raamatussa on paljon muitakin vertauksia.


      • ^^^^

        >>...ja ajatella niin, että luominen ja evoluutio ovatkin saman asian eri puolia, ja että luominen ei tapahtunut 'yhdellä kertaa' vaan se jatkuu tälläkin hetkellä evoluutiossa, niin ehkä voisimme vähitellen heittää roskikseen nämä kiistat 'luominen>>

        Jonkinlaista evoluutiota todellakin näyttää tapahtuvan, vaikka en itse uskokaan siihen, että maapallon ihminen - tai elämäkään tällä maaplaneetalla - olisi pelkän evoluution tulos. Luominenkin kuitenkin on todellisuutta, mutta se ei ole aina niin yksinkertaista ja yksioikoista, kuin monet ihmiset haluaisivat ajatella ja uskoa.

        >>Pohditaanpa vähän lauseitasi tarkemmin eli jos "Jumala loi" , siis joskus hamassa menneisyydessä "kaiken", niin millään evoluutiolla/kehittymisellä ei silloin näin ajatellen olisi mahdollisuutta, koska "kaikki" on jo luotu valmiiksi...siis mekin. Mitä JÄRKEÄ siinä olisi? >>

        Aivan, kokonaisuuden luominen ei voi olla ihan niin yksioikoinen prosessi - täytyy huomioida myöskin suuret kanssaluojat ja myötäluojat, jotka ovat Korkeimman Luovan Voiman ja Alkulähteen eriytymiä

        Universumi on valtava - ilmeisesti lähes ääretön mittasuhteiltaan - ja on melko helppo menettää suhteellisuudentajunsa, jos asioita ei yhtään syvällisemmin koskaan edes yritä pohtia.

        Teosofiassa - joka ehkä jossain määrin muuten perustuu esoteeriseen kristinoppiinkin - uskotaan laajoihin Henkisiin Hierarkioihin, jotka ulottuvat henkisinä olentoina mm planeettoihin ja tähtiin. Teosofiakaan ei ole mikään lopullinen ja kokonainen totuus ja ehdottoman varmaa ja oikeaksi varmistettua tietoa Taivaallisista Hierarkioista on vaikea löytää, mutta Urantia-kirjassa kuvattu keskusuniverumi jumalallisen taivaallisen hallinnon keskuksena - ja korkeimman energian lähteenä - on yksi varteenotettava mahdollisuus, sillä kaikki näyttää jo atomitasolta alkaen kiertävän jonkinlaista keskusta. Ehkä kaikkeuden keskus todellakin on keskusuniversumissa ja universumi laajenee sieltä käsin mm. galaktisten keskusaurinkojen avulla monilotteiseksi luomakunnaksi..

        Tämä on siis vain teoriaa ja pohdiskelua, mutta uskon, että kaikille tekisi hyvää pohtia näitä asioita järjelläkin uskomisen lisäksi. Seurauksena saattaa joskus olla oman uskon vahvistuminenkin. Taivaallinen Hallintohan kuitenkin jokatapauksesa on totisinta totta, minkä uskonnolliset ilmestyksetkin todistavat ja osoittavat.


      • ^^^^
        ^^^^ kirjoitti:

        >>...ja ajatella niin, että luominen ja evoluutio ovatkin saman asian eri puolia, ja että luominen ei tapahtunut 'yhdellä kertaa' vaan se jatkuu tälläkin hetkellä evoluutiossa, niin ehkä voisimme vähitellen heittää roskikseen nämä kiistat 'luominen>>

        Jonkinlaista evoluutiota todellakin näyttää tapahtuvan, vaikka en itse uskokaan siihen, että maapallon ihminen - tai elämäkään tällä maaplaneetalla - olisi pelkän evoluution tulos. Luominenkin kuitenkin on todellisuutta, mutta se ei ole aina niin yksinkertaista ja yksioikoista, kuin monet ihmiset haluaisivat ajatella ja uskoa.

        >>Pohditaanpa vähän lauseitasi tarkemmin eli jos "Jumala loi" , siis joskus hamassa menneisyydessä "kaiken", niin millään evoluutiolla/kehittymisellä ei silloin näin ajatellen olisi mahdollisuutta, koska "kaikki" on jo luotu valmiiksi...siis mekin. Mitä JÄRKEÄ siinä olisi? >>

        Aivan, kokonaisuuden luominen ei voi olla ihan niin yksioikoinen prosessi - täytyy huomioida myöskin suuret kanssaluojat ja myötäluojat, jotka ovat Korkeimman Luovan Voiman ja Alkulähteen eriytymiä

        Universumi on valtava - ilmeisesti lähes ääretön mittasuhteiltaan - ja on melko helppo menettää suhteellisuudentajunsa, jos asioita ei yhtään syvällisemmin koskaan edes yritä pohtia.

        Teosofiassa - joka ehkä jossain määrin muuten perustuu esoteeriseen kristinoppiinkin - uskotaan laajoihin Henkisiin Hierarkioihin, jotka ulottuvat henkisinä olentoina mm planeettoihin ja tähtiin. Teosofiakaan ei ole mikään lopullinen ja kokonainen totuus ja ehdottoman varmaa ja oikeaksi varmistettua tietoa Taivaallisista Hierarkioista on vaikea löytää, mutta Urantia-kirjassa kuvattu keskusuniverumi jumalallisen taivaallisen hallinnon keskuksena - ja korkeimman energian lähteenä - on yksi varteenotettava mahdollisuus, sillä kaikki näyttää jo atomitasolta alkaen kiertävän jonkinlaista keskusta. Ehkä kaikkeuden keskus todellakin on keskusuniversumissa ja universumi laajenee sieltä käsin mm. galaktisten keskusaurinkojen avulla monilotteiseksi luomakunnaksi..

        Tämä on siis vain teoriaa ja pohdiskelua, mutta uskon, että kaikille tekisi hyvää pohtia näitä asioita järjelläkin uskomisen lisäksi. Seurauksena saattaa joskus olla oman uskon vahvistuminenkin. Taivaallinen Hallintohan kuitenkin jokatapauksesa on totisinta totta, minkä uskonnolliset ilmestyksetkin todistavat ja osoittavat.

        jatkoa...

        Mm. ateismikeskusteluja leimaa usein älyllisyyden rehellisyyden puute. Jumalaa tai Taivaallista Hallintoa monet ateistit eivät halua ajatellakaan olevasssaolevaksi missään muodossa...ja kenties tuollaiseen kielteiseen asenteellisuuteen vaikuttaa Maan ulkopuolisen elämän olemassaoloon liittyvä pelkokin (tabu?). Elämä Maan ulkopuolella on kuitenkin muutakin kuin Maan kaltaisia fyysisiä sivilisaatioita ja maailmoja. Esimerkiksi Enkelit ovat korkeista Valon maailmoista kotoisin - ja korkeammassa ulottuvuudessa Enkelit voivat olla läsnä myös alemmissakin maailmoisssa. Tämä käsitys lienee kristinopinkin mukainen (jostainhan myös Enkelien on oltava peräisin).

        Usein on helppo uskoa ja kieltää, mutta aidon totuuden kohtaaminen voi olla vaikeampaa, koska se vaatii itsenäisempää ajattelua ja realiteettien suorempaa kohtaamista - ja se mikä vaikeutena usein on, liittyy juuri maapallon ulkopuoliseen elämään ja korkeampien ulottuvuuksien ja maailmojen elämänmuotoihin.

        Rehellisillä ja aidoilla uskovilla tuskin on vaikeuksia hyväksyä Maan ulkopuolella sijaitsevaa Taivaallisen Hallinnon keskusta, mutta niiden, jotka ovat rajoittaneet maailmankuvansa maakeskeisiksi, voi olla vaikeampaa hyväksyä tuota asiaa.

        Usein mm. ihmisen ennakkoluuloisuus estää puolueettoman ja aidon totuuden näkemisen ja kohtaamisen - ja siksi totuudelle avoin mieli onkin tarpeen näinä aikoina. Hengellisyydestä ja henkisyydestäkin tulisi pyrkiä löytämään se mikä niissä on aidointa, arvokkainta ja totta.


    • naza88

      jos mennään alkuperäiseen kysymykseen "tyhjästä on paha nyhjästä" niin jos tarkoitat sitä että maailmankaikkeudessa on tietty määrä materiaa, niin on totta että sitä on tietty määrä, sitä ei voi kadottaa eikä ottaa mistään lisää.. oma käsitykseni on se että materiaa on aina ollut tietty määrä eikä sitä ole kukaan tänne luonut sen kummemmin, materia kyllä voi muuttaa muotoaan laajeta ja kutistua mutta massa pysyy samana.. ei ihmisen hedelmöitys, kehitys ja syntymä ole ihme vaan siinä isä siittää omalla solullaan äidin solun ja solut alkavat jakautua, mutta eivät tyhjästä! solut kykenevät jakautumaan vain siksi että ympäristö on oikea ja äidin syömä ravinto muutetaan vauvan rakennusaineiksi, eli ei siinäkään tapauksessa synny niitä soluja tyhjästä, sama pätee maailmankaikkeuteen todella suuressa mittakaavassa. joten miten jumala on voinut tyhjästä täyttää maailmankaikkeuden? siis jos jumala on tästä maailmankaikkeudesta sitä koskevat samat fysikaaliset rajat kun meitä muita, jolloin se ei voi luoda tyhjästä mitään, ellei se sitten ole jostain toisesta universumista ja tuupi sieltä kamaa meidän universumiin, mutta sekin on mahdotonta uskonnollisesti katsottuna koska kuka helvetti laittoi sen materian sinne universumiin josta jumala lykkii sitä tänne.. ja jos jumala on ollut aina olemassa ja tulee aina olemaan, niin käytännössä se hetki kun se on universumin luonut aina siihen hetkeen kun universumi luhistuu on käytännössä niin pieni aika että sitä ei ole oikeasti olemassa koska jumalan elo ei ole alkanut mistään eikä lopu mihinkään

    • arjuuna

      Tyhjää ei tosiaankaan ole olemassa, sillä se mitä metunnemme tyhjänä on ajaton ääretön elämä, jonka sisäpuolella on näkyvä ajallinen maailmankaikkeus samanaikaisesti, ja tuo tyhjyys on kaiken energian summa.
      Kvanttimaailman kautta virtaa aikaa ja materiaa maailmankaikkeuteen ja mustien aukkojen kautta se palaa kehityksen päättymisen myötä takaisin tyhjyyteen
      Miksi tämä syyn ja seurauksen lain mukainen kehitys on alkanut, sen takia että kehityksen tuloksena voi syntyä olosuhteet, ettå ajaton elämä voi esiityä ajassa ja aineessa
      Kaikki elämä kaikkialla maailmankaikkeudessa on tuota ajatonta yhtä elämää.
      Myös ihminen on osa tuota kuolematonta elämää, sillä muuten emme voisi ollea olemassa, eikä egolla sielulla ole mitään tekemistä tuon elämän kanssa muuta kuin, että se elää tämän elämän loisena
      Ego sielu on ajasta ja aineesta kehityksen kautta syntynyt ja näin syyn ja seurauksen lain alainen kokonaisuus, ja elää vain niin kauan kuin nuo syyt ja seuraukset päättyvät
      Ns sanottu psykologinen kuolema on ainut keino jouduttaa tuota syistä ja seurauksista vapautumista, ja samalla kärsimysten pelkojen päättymistä
      Lunastusoppi on sielun elämän ja kärsimyksen ikuistamista

      • kokija

        Ajaton ääretön mielenavaruus, jonka sisältö on ihmisille yhteinen. Tuosta yhteismielestä voimme saada monenlaisia virikkeitä ja totuuksia. Ne ovat kuitenkin sellaisia totuuksia, jotka vain viitttaavat korkeintaan itse Tietoisuuteen, joka on ajaton aluton loputon ja tilaton ON.

        Tämä ajaton aluton loputon tilaton ON on kaikki mitä on. Muu on kuvia tuossa ON -substanssissa. Abstraktissa substanssissa, joka ON. Jumalatkin saavat alkunsa siitä ja kumartuvat tämän ON:nin puoleen.

        Jumalat tietävät, että he ovat vain sen takia kun ON on. Heidän huomiokykynsä on suuntaunut ON:niin jatkuvalla syötöllä. Vain näin voivat Jumalat olla. Muuten ei.

        Kvanttimaailman ja meidän maailmamme välillä on vuorovaikutus. Välissä on kuin molemminpuolin läpäisevä kalvo, jonka läpi kulkee energiaa sisään ja ulos. Meidän maailmamme laaduttuu kohti kvanttimaailmaa ja kvanttimaailmasta virtaa laaduttunutta energiaa meidän maailmaamme.

        Tietoisuuden (Hengen) ja materian välisestä vaikutuksesta syntyvät sielut (psyyket, kuvajaiset, kuvitelmat), jotka toimivat näennäisen yksilöllisesti. Sielut (psyyket, kuvajaioset, kuvitelmat) tajuavat lopulta ON:nin ja alkavat sulautumaan siihen, kadottaen itsensä Olemiseen. Oleminen-Tietoisuus jää.

        Näin laadutus jatkuu aina vaan. Luoden uutta Oleminen-Tietoisuutta. Näin Jumala-Elämä kehittyy.


      • kokija
        kokija kirjoitti:

        Ajaton ääretön mielenavaruus, jonka sisältö on ihmisille yhteinen. Tuosta yhteismielestä voimme saada monenlaisia virikkeitä ja totuuksia. Ne ovat kuitenkin sellaisia totuuksia, jotka vain viitttaavat korkeintaan itse Tietoisuuteen, joka on ajaton aluton loputon ja tilaton ON.

        Tämä ajaton aluton loputon tilaton ON on kaikki mitä on. Muu on kuvia tuossa ON -substanssissa. Abstraktissa substanssissa, joka ON. Jumalatkin saavat alkunsa siitä ja kumartuvat tämän ON:nin puoleen.

        Jumalat tietävät, että he ovat vain sen takia kun ON on. Heidän huomiokykynsä on suuntaunut ON:niin jatkuvalla syötöllä. Vain näin voivat Jumalat olla. Muuten ei.

        Kvanttimaailman ja meidän maailmamme välillä on vuorovaikutus. Välissä on kuin molemminpuolin läpäisevä kalvo, jonka läpi kulkee energiaa sisään ja ulos. Meidän maailmamme laaduttuu kohti kvanttimaailmaa ja kvanttimaailmasta virtaa laaduttunutta energiaa meidän maailmaamme.

        Tietoisuuden (Hengen) ja materian välisestä vaikutuksesta syntyvät sielut (psyyket, kuvajaiset, kuvitelmat), jotka toimivat näennäisen yksilöllisesti. Sielut (psyyket, kuvajaioset, kuvitelmat) tajuavat lopulta ON:nin ja alkavat sulautumaan siihen, kadottaen itsensä Olemiseen. Oleminen-Tietoisuus jää.

        Näin laadutus jatkuu aina vaan. Luoden uutta Oleminen-Tietoisuutta. Näin Jumala-Elämä kehittyy.

        Seuraava kaavio viittaa visuaalisesti miten jumalat eli erilaiset valo-olennot ( siis me ) katsomme ON:NIA. ON -olemista keskusaurinkoa. Se on tosiaankin kaikkea muuta kuin tyhjä. Aluksi näyttää tyhjältä avaruuteen kunnes käsityskyky alkaa hahmottaa kuinka Aurinko syttyy.

        http://m2.paperblog.com/i/32/321780/la-matematica-nella-divina-commedia-mille-mil-L-vN_01c.jpeg

        Kel ONNI on, se ONNEN antakoon loistaa, kuuluu tänäpäivänä.

        SE on keskusaurinkomme.


    • Nuo kirjoitukset ovat oikeansuuntaisia, sillä tyhjyyttä ei
      , mutta me aikaan materiaan sitoutuneina emme voi tietää
      tuota ajatonta energiaa joka on kaiken energian summa, sekä ajattoman,että ajallisen
      Kkanttimaailman kautta virtaa ajatonta energiaa joka muuttuu siinä ajalliseksi, ja energia joka on käynyt loppuun syynsä ja seurauksensa palaa lähtökohtaansa

      voidaan ajatella,että tuo linnunradan näkymätön aurinko on sama kuin musta aukko, eli madonreikä josta tuo virtaus tapahtuu molempiin suuntiin

    • JP

      NIINKÖ

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1947
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1336
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe