Adventtikirkon Ilmestyskirjaseminaari; 1. kirjoitukseni aiheesta

Sain nyt Adventtikirkon Ilmestyskirja-seminaarin kurssikansion. Kiitos jpp3 lähetyksestä!

Avasin sen ja ensimmäinen paperi kansiossa oli ”Opintovihko 1 / Liite 1”

Tuo liite on tarkoitettu perussanastoksi luettaessa opintovihkoja, jotta käsitteet tulisivat ymmärretyksi adventtitotuuden eli väärän profeetan Ellen Whiten näkyjen mukaisesti eikä eksytettäväksi joutunut oppilas vain käyttäisi kristillistä esiymmärrystään lukiessaan noita kursseja.

Niinpä nyt eksytettävä lukee kurssitekstiä ja siinä on viittauksia tuohon ellenistiseen epäraamatulliseen sanastoon ja lukija katsoo sanastosta ja niin hänet jo lähtökohtaisesti opetetaan lukemaan Ilmestyskirjaa ja muuta Raamattua harhaoppisen sanaston mukaan.

No otetaanpas sitten ensimmäinen sana sanastosta:

”Aika

profeetallinen vuosi eli 360 kirjaimellista vuotta Ilm 12:6,14 (348);11:2,3 (347) vrt. Dan 4:20, 22, 29 (VT 985) 7:25 (VT 990);, 11:13 (VT 995)”

No kirjoitetaanpas nyt nuo Raamatun jakeet esiin, jotka muka todistavat tuon väitteen, että kaikki aika-sanat Ilmestyskirjassa ja Danielin kirjassa tarkoittavat 360 vuotta:

Ilmestyskirja:
12:6 Ja vaimo pakeni erämaahan, jossa hänellä oli Jumalan valmistama paikka, että häntä elätettäisiin siellä tuhat kaksisataa kuusikymmentä päivää.

Tuon nyt pitäisi sitten olla todistamassa Ellen Whiten väärää profetiaa päivämäärästä 22.10.1844, jolloin Jeesus muka siirtyi taivaassa huoneessta nimeltä Pyhä Kaikkein Pyhimpään (Ellen White, Suuri Taistelu, s. 422 ja kautta koko Ellenin ja adventistien kirjoitusten ja saarnojen). Raamatun mukaan Jeesus taas meni 40 päivää kuolleista nousemisensa jälkeen suoraan Kaikkein Pyhimpään, mitään sen vähäisempää osaa ei taivaassa tuolle Voittajalle mainita: "Mutta kun Kristus tuli tulevaisen hyvän ylimmäiseksi papiksi, niin hän suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei ole käsillä tehty, se on: joka ei ole tätä luomakuntaa, meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta kerta kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen." (Heb 9:11-12)

Niinpä Ellen White ja adventtikirkko osoittautuu valehtelijaksi: vääräksi profeetaksi ja vääräksi opettajaksi opettaessaan tuommoista Raamatun ulkopuolista henkinäkyoppia.

Eli tuo Ilmestyskirjan kohta ei tarkoita 1260 vuotta, vaan päivää juuri niin kuin siinä sanotaankin = kolmea ja puolta vuotta.

Ilmestyskirja:
12:14 Mutta vaimolle annettiin sen suuren kotkan kaksi siipeä hänen lentääksensä erämaahan sille paikalleen, jossa häntä elätetään aika ja kaksi aikaa ja puoli aikaa poissa käärmeen näkyvistä.

Taas sama juttu. Adventistit pyrkivät taas saamaan tästäkin 1260 vuotta päästäkseen vakuuttamaan tuota 22.10.1844-pilarioppiaan, mutta tuossa puhutaan vuosista eli se on yhä se sama 3,5 vuotta.

Ilmestyskirja:
11:2 Mutta temppelin ulkopuolella oleva esikartano erota pois, äläkä sitä mittaa, sillä se on annettu pakanakansoille; ja he tallaavat pyhää kaupunkia neljäkymmentäkaksi kuukautta.

Taas sama juttu. Adventistit pyrkivät taas saamaan tästäkin 1260 vuotta päästäkseen vakuuttamaan tuota 22.10.1844-pilarioppiaan, mutta tuossa puhutaan kuukausista eli se on yhä se sama 3,5 vuotta.

Ilmestyskirja:
11:3 Ja minä annan kahdelle todistajalleni toimeksi säkkipukuihin puettuina profetoida tuhannen kahdensadan kuudenkymmenen päivän ajan."

Taas sama juttu. Adventistit pyrkivät taas saamaan tästäkin 1260 vuotta päästäkseen vakuuttamaan tuota 22.10.1844-pilarioppiaan, mutta tuossa puhutaan päivistä eli se on yhä se sama 3,5 vuotta.

Sitten vertaukseksi adventtikirkko antaa Danielin kirjan kohtia, joissa kuninkaalle ennustettiin 7 vuoden rangaistusaikaa erämaassa. Mutta eihän tällä ole mitään tekemistä minkään kanssa. Kuninkaan sanottiin kärsivän 7 aikaa eli 7 vuotta ja niin tapahtui, mutta kuitenkin noissa ylläolevissa adventtikirkko muuttaa ajan eli vuodet päiviksi ja sitten siitä ellenistisesti edelleen taas vuosiksi. Sen teorian mukaanhan 7 aikaa = 7 vuotta = 7 x 360 vuotta = 2520 vuotta. No eihän tuo kuningasparka elänyt vuosituhansia erämaassa, vaan palasi hallitsemaan maataan muutaman vuoden kuluttua.

Samoin päivät ja kuukaudet adventistit muuttavat vuosiksi eikä tässä Danielin kohdassa ole mitään tuommoista laskukaavaa:

Daniel:
4:20 Ja että kuningas näki pyhän enkelin astuvan alas taivaasta ja sanovan: 'Hakatkaa puu poikki ja turmelkaa se, mutta jättäkää sen kanto juurineen maahan, rauta- ja vaskikahleissa kedon ruohikkoon; taivaan kasteesta hän kastukoon, ja niinkuin kedon eläinten olkoon hänen osansa, kunnes häneltä on kulunut seitsemän aikaa'
Daniel:
4:22 Sinut ajetaan pois ihmisten seasta, ja kedon eläinten parissa on sinun asuinpaikkasi oleva; sinä joudut syömään ruohoa niinkuin raavaat, ja sinä olet kastuva taivaan kasteesta; ja niin on sinulta kuluva seitsemän aikaa, kunnes tulet tuntemaan, että Korkein hallitsee ihmisten valtakuntaa ja antaa sen, kenelle hän tahtoo.
Daniel:
4:29 Sinut ajetaan pois ihmisten seasta, ja kedon eläinten parissa on sinun asuinpaikkasi oleva; sinä joudut syömään ruohoa niinkuin raavaat, ja niin on sinulta kuluva seitsemän aikaa, kunnes tulet tuntemaan, että Korkein hallitsee ihmisten valtakuntaa ja antaa sen, kenelle hän tahtoo."
Daniel:
7:25 Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi.
Daniel:
11:13 Pohjan kuningas nostattaa jälleen joukon, entistä suuremman, ja muutaman ajan, muutaman vuoden kuluttua hyökkää suurella sotavoimalla ja runsailla varustuksilla.

Ja niinpä nyt Ilmestyskirjaseminaarin ensimmäinen sana on opetettu opiskelijalle väärin, jos tuohon lankaan menevät ja kun opinnot jatkuvat niin sitten tuo väärä opetus kertautuu ja opiskelija omaksuu sitä myötä täysin harhaoppisen oppirakennelman. Siitä verkosta on sitten vaikea päästä ulos, jotkut eivät pääse irti koskaan, vaan kuolevat petettyinä ja harhaoppisina luottaen heille opetettuun väärennettyyn Raamatunlukutapaan ja väärään profeettaan opettajineen.

Kaikki nuo yllämainitut Ilmestyskirjan kohdat viittaavat vielä tulossa olevaan Vihan aikaan, joka kestää 7 vuotta. Tuon vihan ajan keskellä antikristus asettuu Jerusalemin uudelleen rakennettuun temppeliin ja lakkauttaa siellä jälleen käynnissä olevat uhrimenot puoleksi vuosiviikoksi eli 3,5 vuodeksi. Tuosta tapahtumasta kerrotaan myös ”tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.” (2 Tes 2:4) Samoin puolessa välissä tulee 2 säkkipukuista todistajaa profetoimaan 3,5 vuoden eli 1260 päivän ajaksi ”Ja minä annan kahdelle todistajalleni toimeksi säkkipukuihin puettuina profetoida tuhannen kahdensadan kuudenkymmenen päivän ajan." (Ilm 11:3)

Tuo adventtikirkon väärä opetus Ilmestyskirjan ja Raamatun ajoista johtaa Ellen Whiten näkyihin, joita hän otti vastaan demoneilta. Nuo näyt tulivat selittämään väärää laskelmaa Jeesuksen 22.10.1844 maan päälle tulosta. Tuota aikaa ei peruttu, vaan Raamattua väännettiin siihen sopivaksi. Noiden näkyjen perusteella adventtikirkko sai Raamatun vastaisen oppikokoelman.

Sen jälkeen, kun laskelma 22.10.1844 Jeesuksen tulemisesta paljastui vääräksi keksittiin seuraavaa: Taivaassa on samanlainen pyhäkkö kuin israelilaisten pyhäkkö oli maan päällä ja siellä suoritetaan samoja tehtäviä kuin tuolloin pyhäkössä toimitettiin. Kuolemastaan vuoteen 1844 Jeesus oli jatkanut uhripalvelusta pyhäkön ensimmäisessä osassa. Vuonna 1844 Jeesus astui taivaan pyhäkön kaikkein pyhimpään osastoon ja aloitti siellä tutkivan tuomion eli temppelin puhdistuksen (tässä vedotaan Dan 8:14). Ihmisten synnit on kiikutettu taivaaseen. Jeesus ottaa ihmisen syntikirjan esiin kaikkein pyhimmässä ja jos ihminen ei ole siihen mennessä saavuttanut pyhittynyttä täydellistä luonnetta, kun hänen kirjansa otetaan esiin, hänellä ei enää ole mitään mahdollisuutta pelastukseen. Mutta kukaan ei tiedä koska hänen asiansa otetaan esiin, joten peloissaan on yritettävä olla Jeesuksen luonteinen.

Ellen White sanojensa mukaan näki näyn, joka vahvisti Crosierin keksimän idean: “I believe the Sanctuary, to be cleansed at the end of the 2,300 days, is the New Jerusalem Temple, of which Christ is a minister. The Lord shew me in vision, more than one year ago, that Brother Crosier had the true light, on the cleansing of the Sanctuary; and that it was his will, that Brother C. should write out the view which he gave us in the Day-Star, Extra, February 7, 1846. I feel fully authorized by the Lord, to recommend that Extra, to every saint.” (Ellen White, Little Flock s. 12 Ellen kirjoittaa kirjeessään vastaväittäjille 21.4.1847)

Eli: Minä uskon, että Pyhäkkö, joka puhdistetaan 2300 päivän lopussa, on Uuden Jerusalemin Temppeli, jossa Kristus on pappina. Herra näytti minulle näyssä vähän yli vuosi sitten, että veli Crosierillä oli totuudellinen valo Pyhäkön puhdistamisesta ja että se on hänen tahtonsa, että veli C.:n piti kirjoittaa näkemyksensä, jonka hän antoi meille Day-Star (lehdessä), Extra, 7. helmikuuta 1846. Tunnen olevani täysin Herran valtuuttama suosittelemaan Extraa jokaiselle pyhälle.

Tästä pyhäkön keksimisestä on toinenkin teoria ilmeisesti vain legenda ja se viittaa Hiram Edsoniin, joka maissipellolla mietti tilannetta. Hän tuli tulokseen, että Jeesus ei tullut Kaikkein Pyhimmästä maahan, vaan meni vasta ensi kertaa Kaikkein Pyhimpään.

Crosierin pyhäkköteoriaan kuului pyhäkkö ja suljettu ovi, mutta ei mitään tutkivaa tuomiota. Tutkiva tuomio idea tuli vasta 15 vuotta myöhemmin ja se oli niin omituinen, että siitä tuli heti alussa vaikeuksia ja vuosien kuluessa monet johtavat adventistiteologit jättivät Adventistikirkon tämän opin takia. (Hawley, luku 4)

Crosier kielsi myöhemmin pyhäkköteorian, mutta se jäi elämään vahvana adventistien oppina ja siitä tuli heidän pääpilarinsa ( Rea Walter T. The White Lie, luku 2)

Vielä keksittiin, että armon ajan päätyttyä Jeesus poistuu kaikkein pyhimmästä ja ”palkkalaisen vuoden ajan” adventistit joutuvat seisomaan ilman Jeesusta välittäjänään synnittöminä vitsauksien keskellä. Tällöin heillä ei saa olla edes minkäänlaista synnillistä ajatuksen häivähdystä tai mielitekoa, vaan heidän on oltava ajatuksiltaan ja teoiltaan täydellisiä, Jeesuksen kaltaisia.

Mikään tässä pyhäkköopissa ei ole raamatullista, vaan jokainen yksityiskohta on väärän profeetan Ellen G. Whiten omaa Raamatun vastaista opetusta.

Itseasiassa pyhäkköoppi ja koko tutkiva tuomion oppi ovat suljetun oven oppia tukemaan keksittyjä oppeja ja jäivät elämään, vaikka suljetun oven oppi hylättiin ja salattiin, kunnes sen luuranko on myöhemmin vedetty kaapista.

Täällä Suljetun oven opista tarkemmin:

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001692&posting=22000000029613174#22000000029613174

Nuo laskelmat, joilla päädytään 22.10.1844:ään johtavat myös adventistien lähetystehtävään, jonka mukaan heidän pitää saarnata Kolmen enkelin sanomaa babylonialaisille eli kristityille. Tässä tuosta opista lisää:

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001692&posting=22000000032282553#22000000032282553

9

382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikään virallinen

      materiaali. Se on yhden amerikkalaisen pastorin tekemä ja siitä suomennettu. Onhan sitä käytetty, mutta entäs sitten...

      Eikä siinä muuten väitetä, että kaikki aika-sanat pitäisi tulkinta vuosi-päivä periaatteen mukaan.

      Sotket asioita taas vaihteeksi. Ilm 12:6 ei liity vuoteen 1844 mitenkään. Ne 1260 profeetallista päivää eli kirjaimellista vuotta ovat 538-1798.

      Huonosti olet lukenut Raamattusi, jos luulet, että taivaaseenastumisen yhteydessä Jeesus jää sinne kaikkeinpyhimpään. Ilm. 4-5 luvuissa hän on pyhässä eikä kaikkeinpyhimmässä. Hebrealaiskirje puhuu taivaan pyhäkön vihkimisestä, ei suuresta sovituspäivästä.

      Sinun oppisi on pilipalioppia ja huuhaata.

      • Sillä tuo antikristus on saatu menneeseen aikaan eli lopunajan tapahtumat jo tapahtuneeksi 22.10.1844 mennessä.

        Tässä Adventtikirkon väärää selitystä:

        "Apostoli Paavali varoitti seurakuntaa odottamasta Kristuksen tuloa hänen aikanaan. Hän sanoi, että ´se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy´. 2 Tess. 2:3 (Raamattu tarkoittaa Antikristusta) Me emme voi odottaa Herramme tuloa ennen kuin suuren luopumuksen ´synnin ihmisen´ pitkän hallituskauden jälkeen. Synnin ihmisellä, jota myös kutsutaan laittomuuden salaisuudeksi, kadotuksen lapseksi ja vastustajaksi, tarkoitetaan paavinvaltaa, joka profeetan ennustuksen mukaan oli säilyttävä valta-asemansa 1260 vuotta. Tämä ajanjakso päättyi vuonna 1798." (White 1, 364) Mikä silloin päättyi, onhan paavi vieläkin vallassa katolisessa kirkossa. Tuollaisesta ´pitkästä´ hallitusajasta ei Raamatussa puhuta. Tätä adventistit perustelevat: "Vuonna 1798 Berthier saapui Roomaan, kaatoi paavin hallituksen ja asetti sen tilalle maallisen hallituksen." (Elämää 2000-luvulla 19. luento "Pedon merkki")

        Et nyt kuuntele Jumalan sanaa, joka varoittaa sinua Ellen Whiten ja adventtikirkon viettelyksistä:

        ”Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennen kuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tahi jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala” (2 Tess 2:3-4) ja ”Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi.” (Dan 7:25)

        3,5 vuotta Antikristus hallitsee yksinvaltiaana uudelleen rakennetussa Jerusalemin temppelissä koko maailmaa. Siitä tietysti seuraa, että juutalaiset eivät voi viettää temppelissä sapattipalveluksiaan. Ei mikään paavi ole hallinnut Jerusalemin temppelissä 1260 vuotta! Höpö höpöä puhut.


      • pörinää..
        uskova_1 kirjoitti:

        Sillä tuo antikristus on saatu menneeseen aikaan eli lopunajan tapahtumat jo tapahtuneeksi 22.10.1844 mennessä.

        Tässä Adventtikirkon väärää selitystä:

        "Apostoli Paavali varoitti seurakuntaa odottamasta Kristuksen tuloa hänen aikanaan. Hän sanoi, että ´se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy´. 2 Tess. 2:3 (Raamattu tarkoittaa Antikristusta) Me emme voi odottaa Herramme tuloa ennen kuin suuren luopumuksen ´synnin ihmisen´ pitkän hallituskauden jälkeen. Synnin ihmisellä, jota myös kutsutaan laittomuuden salaisuudeksi, kadotuksen lapseksi ja vastustajaksi, tarkoitetaan paavinvaltaa, joka profeetan ennustuksen mukaan oli säilyttävä valta-asemansa 1260 vuotta. Tämä ajanjakso päättyi vuonna 1798." (White 1, 364) Mikä silloin päättyi, onhan paavi vieläkin vallassa katolisessa kirkossa. Tuollaisesta ´pitkästä´ hallitusajasta ei Raamatussa puhuta. Tätä adventistit perustelevat: "Vuonna 1798 Berthier saapui Roomaan, kaatoi paavin hallituksen ja asetti sen tilalle maallisen hallituksen." (Elämää 2000-luvulla 19. luento "Pedon merkki")

        Et nyt kuuntele Jumalan sanaa, joka varoittaa sinua Ellen Whiten ja adventtikirkon viettelyksistä:

        ”Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennen kuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tahi jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala” (2 Tess 2:3-4) ja ”Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi.” (Dan 7:25)

        3,5 vuotta Antikristus hallitsee yksinvaltiaana uudelleen rakennetussa Jerusalemin temppelissä koko maailmaa. Siitä tietysti seuraa, että juutalaiset eivät voi viettää temppelissä sapattipalveluksiaan. Ei mikään paavi ole hallinnut Jerusalemin temppelissä 1260 vuotta! Höpö höpöä puhut.

        Mitä horiset. Ei kukaan väitä että paavi olisi hallinnut Jerusalemissa. Ilmestyskirjassa pyhä kaupunki on kristillinen seurakunta.paavi hallitsi sitä 1260 vuotta. Siitäs sait kun et ymmärrä lukemaasi ja laitat kaikkea valetta totuutenasi!


      • pörinää.. kirjoitti:

        Mitä horiset. Ei kukaan väitä että paavi olisi hallinnut Jerusalemissa. Ilmestyskirjassa pyhä kaupunki on kristillinen seurakunta.paavi hallitsi sitä 1260 vuotta. Siitäs sait kun et ymmärrä lukemaasi ja laitat kaikkea valetta totuutenasi!

        Et tiedä mitä halveksivia sanoja laittaisit jonoon, jotta saisit haukuttua viestientuojaa ja mitätöityä myös raamatullisen viestin samaan syssyyn.

        Sitten sanot: "Ilmestyskirjassa pyhä kaupunki on kristillinen seurakunta"

        ”Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennen kuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tahi jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala” (2 Tess 2:3-4)

        Katso nyt itse: siinä puhutaan temppelistä! Missäs se Jumalan temppeli onkaan ollut? Jerusalemissa. Ja sinne se tullaan jälleen rakentamaan.

        Eipä tuo paavi toisen pedon kanssa (kuka se sitten muka olisi ollut) saanut tulta lankeamaan taivaasta, niinkuin Raamatun mukaan olisi pitänyt tapahtua (Ilm 13:13). Ei hän saanut mitään kuolinhaavaa ja kuollut ja parantunut siitä ihmeellisesti (Ilm 13:3). Eivätkä ihmiset tuon paranemisen jälkeen alkaneet palvomaan häntä (Ilm 13:4). Eikä silloin ollut mitään kymmenvaltioliittoa, jonka johdossa paavi olisi ollut ja hallinnut koko maailmaa (Ilm 13:1,7-8). Silloin ei ollut vihan aikaa (Dan 11:36). Kaikki maapallon asukkaa eivät joutuneet hänen valtansa alle (Ilm 13:7). Ei kieltänyt Isää ja Jeesusta (1 Joh 2:22 4:3). Ei pilkannut enkeleitä ja taivaassa olevia, uskovina kuolleita ihmisiä (Ilm 13:6)

        Antikristuksia luvattiin tulevaksi ja niitä oli jo Raamatun kirjoittamisen aikaan "Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika." (1 Joh 2:18), mutta tuota varsinaista Petoa eli Antikristusta ei vielä ole ilmestynyt valtaan - sitä voidaan arvuutella onko hän joku tulevista paaveista vai joku muu hallitsija ja kuka on hänen oikea kätensä eli toinen peto.


      • Kiellä ihmeessä Suomen Adventtikirkkoa käyttämästä sitä Ilmestyskirjaseminaaria ja Danielin kirja seminaaria, jos ne kerran eivät ole Adventtikirkon!

        On se uskomatonta venkuilua, mitä harrastatte. Sanotte uskokaa Ellen Whiteä ja kun sitten tuodaan esiin, kuinka epäraamatullinen Ellenin näkykokoelma oli, niin alatte huutamaan, ettei Ellen White merkitse teille mitään ettekä te hänestä puhu.

        Nyt olette täällä paasannut Ilmestyskirjaseminaarianne viikkokausia ja vuosikausia haalineet Suomi24:n palstoilta niille osanottajia ja kun tuon esiin tuon seminaarinne epäkohtia, niin jopas alkaa taas tuo venkuilu, että koko seminaari ei olekaan Adventtikirkon.

        Ja sitä samaa rataa joka asiassa. Hohhoi!

        Kovastipa vaan niitä Adventtikirkko järjestää ympäri Suomea. Eikä ne minkään kristillisen kirkon seminaarejakaan ole, koska niissä esitellään Adventtikirkon erikoisoppeja ja väännetään Ilmestyskirja kokonaan epäraamatulliseen näkyoppimuottiin.

        Ja kaiken lisäksi Adventtikirkkoonhan ne ihmiset kastetaan, jotka noissa Ilmestyskirja tai Danielin kirja seminaareissa on saatu eksytettyä!

        Tässä joitakin otteita netiltä:

        "Kuusamon adventtiseurakuntaan kuuluu 65 jäsentä... Tärkeimmiksi tapahtumiksi vuoden 2005 aikana seurakuntalaiset haluavat nostaa tämän lisäksi Ilmestyskirjaseminaarin, eräriparin, Sympatia-keräyksen, aamuru-kouspiirin toiminnan sekä Kuukkeli –kerhon...…Seurakunnassa iloitaan kasteista eräriparilla sekä Ilmestyskirja-seminaarin jälkeen, seurakunnan juhlista ja syntyneistä vauvoista."
        http://www.sdafin.org/uutisia/kotimaa/kotimaa30.01.2006-1.html

        "Adventistien Siikasalmen raamattuleirillä: ”Myös espoolainen Pirkko Riihiaho, joka oli tutustunut advettisanomaan Seppo Johanssonin pitämässä Ilmestyskirja-seminaarissa, teki kasteratkaisun.”
        http://www.siikasalmiyhdistys.fi/raamattuleiri06.htm

        Ja noinhan niissä Espoon Adventtikirkon seminaareissa on mainostettukin, että ”pääsee” lisäeksytykseen Adventtikirkon leirille – ja hups kuinkas käykään, eksytys siellä viimeistellään ja eikun jäseneksi.


      • Vai ei virallinen ... se kuitenkin on pääaineisto.
        Ja se tekee jopa turhaksi EGW:n opetukset.
        Sillä kaikki paino on asetettu sapattisinettioppiin,
        josta EGW ei lainkaan opettanut.
        Sapatti löytyy Suuresta Taistelusta ja sinetti sekä
        "elävän Jumalan sinetti" - mutta se on teologienne
        tuotetta, se sapattisinettioppi.

        Että sinä valehtelet joka tapauksessa, mutta entäs,
        lienee salaisesti hylätty Ellen sillä sinettiopilla.

        Ei teiltä vastausta tähän voi saada, mutta
        lukijat voivat tehdä omat johtopäätöksensä niin
        EGW-opista kuin Ilm.seminaarista ja adventismista.

        Ajattelemisen aihetta


      • uskova_1 kirjoitti:

        Et tiedä mitä halveksivia sanoja laittaisit jonoon, jotta saisit haukuttua viestientuojaa ja mitätöityä myös raamatullisen viestin samaan syssyyn.

        Sitten sanot: "Ilmestyskirjassa pyhä kaupunki on kristillinen seurakunta"

        ”Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennen kuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tahi jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala” (2 Tess 2:3-4)

        Katso nyt itse: siinä puhutaan temppelistä! Missäs se Jumalan temppeli onkaan ollut? Jerusalemissa. Ja sinne se tullaan jälleen rakentamaan.

        Eipä tuo paavi toisen pedon kanssa (kuka se sitten muka olisi ollut) saanut tulta lankeamaan taivaasta, niinkuin Raamatun mukaan olisi pitänyt tapahtua (Ilm 13:13). Ei hän saanut mitään kuolinhaavaa ja kuollut ja parantunut siitä ihmeellisesti (Ilm 13:3). Eivätkä ihmiset tuon paranemisen jälkeen alkaneet palvomaan häntä (Ilm 13:4). Eikä silloin ollut mitään kymmenvaltioliittoa, jonka johdossa paavi olisi ollut ja hallinnut koko maailmaa (Ilm 13:1,7-8). Silloin ei ollut vihan aikaa (Dan 11:36). Kaikki maapallon asukkaa eivät joutuneet hänen valtansa alle (Ilm 13:7). Ei kieltänyt Isää ja Jeesusta (1 Joh 2:22 4:3). Ei pilkannut enkeleitä ja taivaassa olevia, uskovina kuolleita ihmisiä (Ilm 13:6)

        Antikristuksia luvattiin tulevaksi ja niitä oli jo Raamatun kirjoittamisen aikaan "Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika." (1 Joh 2:18), mutta tuota varsinaista Petoa eli Antikristusta ei vielä ole ilmestynyt valtaan - sitä voidaan arvuutella onko hän joku tulevista paaveista vai joku muu hallitsija ja kuka on hänen oikea kätensä eli toinen peto.

        >> Katso nyt itse: siinä puhutaan temppelistä! Missäs se Jumalan temppeli onkaan ollut? Jerusalemissa. Ja sinne se tullaan jälleen rakentamaan.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Kiellä ihmeessä Suomen Adventtikirkkoa käyttämästä sitä Ilmestyskirjaseminaaria ja Danielin kirja seminaaria, jos ne kerran eivät ole Adventtikirkon!

        On se uskomatonta venkuilua, mitä harrastatte. Sanotte uskokaa Ellen Whiteä ja kun sitten tuodaan esiin, kuinka epäraamatullinen Ellenin näkykokoelma oli, niin alatte huutamaan, ettei Ellen White merkitse teille mitään ettekä te hänestä puhu.

        Nyt olette täällä paasannut Ilmestyskirjaseminaarianne viikkokausia ja vuosikausia haalineet Suomi24:n palstoilta niille osanottajia ja kun tuon esiin tuon seminaarinne epäkohtia, niin jopas alkaa taas tuo venkuilu, että koko seminaari ei olekaan Adventtikirkon.

        Ja sitä samaa rataa joka asiassa. Hohhoi!

        Kovastipa vaan niitä Adventtikirkko järjestää ympäri Suomea. Eikä ne minkään kristillisen kirkon seminaarejakaan ole, koska niissä esitellään Adventtikirkon erikoisoppeja ja väännetään Ilmestyskirja kokonaan epäraamatulliseen näkyoppimuottiin.

        Ja kaiken lisäksi Adventtikirkkoonhan ne ihmiset kastetaan, jotka noissa Ilmestyskirja tai Danielin kirja seminaareissa on saatu eksytettyä!

        Tässä joitakin otteita netiltä:

        "Kuusamon adventtiseurakuntaan kuuluu 65 jäsentä... Tärkeimmiksi tapahtumiksi vuoden 2005 aikana seurakuntalaiset haluavat nostaa tämän lisäksi Ilmestyskirjaseminaarin, eräriparin, Sympatia-keräyksen, aamuru-kouspiirin toiminnan sekä Kuukkeli –kerhon...…Seurakunnassa iloitaan kasteista eräriparilla sekä Ilmestyskirja-seminaarin jälkeen, seurakunnan juhlista ja syntyneistä vauvoista."
        http://www.sdafin.org/uutisia/kotimaa/kotimaa30.01.2006-1.html

        "Adventistien Siikasalmen raamattuleirillä: ”Myös espoolainen Pirkko Riihiaho, joka oli tutustunut advettisanomaan Seppo Johanssonin pitämässä Ilmestyskirja-seminaarissa, teki kasteratkaisun.”
        http://www.siikasalmiyhdistys.fi/raamattuleiri06.htm

        Ja noinhan niissä Espoon Adventtikirkon seminaareissa on mainostettukin, että ”pääsee” lisäeksytykseen Adventtikirkon leirille – ja hups kuinkas käykään, eksytys siellä viimeistellään ja eikun jäseneksi.

        Adventtikirkossa ja ihan siellä vatikaanissa,
        Betelissä olen käynyt Ilm.kirja-seminaarin,
        peräti Olavi Rouheen johdolla.

        Sehän on Suurta Taisteluakin tärkeämpi, sillä se on
        ajankohtainen, kun taas Suuri Taistelu on lähes
        syrjään jätetty välittömänä opetusaineistona.
        Sitäpaitsi keskeisintä seminaarissa on se
        sinettioppi, jota "sapattisinetti"-sanaa en ainakaan
        minä ole löytänyt Suuresta Taistelusta tai kuvaa.
        Palstallahan puhutaan yhtenään sapattisinetistä,
        joten kaikki advarit lienevät käyneet seminaarin.

        Ilmeisesti siitä ei ole lupa puhua. Onko se niin,
        kuin oli lapsuuteni kodissa - uskostaan ei saanut
        puhua, sillä puhumisella salaisen pelastuksen voi
        memettää. Kel onni on, se onnen kätkeköön?
        Näinkö adventtikirkossakin opetetaan, kuin meillä
        vanhaan hyvään aikaan?

        Ei sen virallisemmaksi aineistoa voi saada!


    • hirvas

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      361
      8192
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2324
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1692
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1549
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      81
      1304
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      121
      1293
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      349
      1116
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      1005
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      54
      992
    10. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      111
      911
    Aihe