Olisiko kenelläkään vinkkiä millaista boolia voisi tehdä Mau Taista? En ole varma kirjoitinko tuon oikein mutta kyse on siis tuosta kiinalaisesta harvinaisen pahanmakuisesta ja -hajuisesta viinasta! Mitenkä siitä saisi juotavaa?
Booli Mau Taista?
8
924
Vastaukset
Oletpa asian edessä - Mao Tai on todellakin melko "omintakeinen" sekä maultaan että tyypilliseltä sorghumin hajultaan. Saakohan näitä mitenkään peitettyä?
Jos yrittäiset tehdä ensin sokeriliemen - kuumaa vettä ja sokeria, jäähdytä - sen jälkeen lisäät siihen sitruuna/limejuomaa, hedelmiä - appelsiini, omena yms., kivennäisvettä kaasulla ja lopuksi Mao Tain, maistellen koska muuttuu ällöksi.
Toivotaan, että hiilihappo poistaisi ainakin osan hajusta veke.- synttärit tulossa
Se oli joku älynväläys että jotain todella paikallista pitää tuoda ja sillä hetkellä tuo vaikutti hyvältä ajatukselta! ;D
Tuo haju on sellainen joka ei varmasti kovin helpolla lähde, makua saa tietysti peitettyä riittävästi lantraamalla mutta ei siitä yhdestä pullosta nyt viitsisi 50l saavillistakaan tehdä.
Lime tosiaan voisi tehota kaikkein parhaiten.
Olen muuten haistanut vieläkin pahempaa, se oli jotain mongolialaista viinaa, silmistäni alkoi vuotamaan vettä kun haistoin pienen nuuhkaisun noin 15 cm päästä. Sitä en ostanut. ;) - Darrainen
Eikös voitaisi sopia, että durra on suomeksi durra? Englanniksi/latinaksi toki sorghum.
http://www.afrikkanet.fi/tsanakirja/D/durra.htm
http://fi.wikipedia.org/wiki/Durrat synttärit tulossa kirjoitti:
Se oli joku älynväläys että jotain todella paikallista pitää tuoda ja sillä hetkellä tuo vaikutti hyvältä ajatukselta! ;D
Tuo haju on sellainen joka ei varmasti kovin helpolla lähde, makua saa tietysti peitettyä riittävästi lantraamalla mutta ei siitä yhdestä pullosta nyt viitsisi 50l saavillistakaan tehdä.
Lime tosiaan voisi tehota kaikkein parhaiten.
Olen muuten haistanut vieläkin pahempaa, se oli jotain mongolialaista viinaa, silmistäni alkoi vuotamaan vettä kun haistoin pienen nuuhkaisun noin 15 cm päästä. Sitä en ostanut. ;)Olen tätä tököttiä lipittänyt aikanaan muutaman saavillisen. Se on kiinalaista pontikkaa, joka tehdään muistaakseni jostain hirssin sukuisesta viljasta kuin sorghum.
Ja sopiihan se kiinalaiseen ruokaan jotenkin hyvin - vieläkin kun käärin ankkaa lettuun nousee suuhun vanhan sikunan röyhtäisy ja takapotku.
Hauskin viina on korealainen jinro - joka muuten ei niin hirmu pahaa ole - johon joskus laitetaan käärme pulloon. Siis sanamukaisesti käärme pulloon! - kokonainen liero. Käärmeen pitäisi sitten maustaa koreanponu jotenkin erikoisesti.
Ukkoporukalla nautimme kerran kotimaan kamarallakin pullon tätä, mutta otimme toki ensin boan pois virkkuukoukulla. Komea otus joutui sitten takametsään tunkiolle ja aine kulutukseen. Kauhea oli se seuraava aamu.Darrainen kirjoitti:
Eikös voitaisi sopia, että durra on suomeksi durra? Englanniksi/latinaksi toki sorghum.
http://www.afrikkanet.fi/tsanakirja/D/durra.htm
http://fi.wikipedia.org/wiki/DurratKun siinä tuoteselosteessa luki, että "sorghum" eikä minun taidollani kysytä kiinalaiselta, että "Durraako tämä suomeksi vain onkin?" niin sovitaan ihan mitä vaan minun puolestani.
Selvisipä tämäkin, jookos?- synttärit tulossa
crudo kirjoitti:
Olen tätä tököttiä lipittänyt aikanaan muutaman saavillisen. Se on kiinalaista pontikkaa, joka tehdään muistaakseni jostain hirssin sukuisesta viljasta kuin sorghum.
Ja sopiihan se kiinalaiseen ruokaan jotenkin hyvin - vieläkin kun käärin ankkaa lettuun nousee suuhun vanhan sikunan röyhtäisy ja takapotku.
Hauskin viina on korealainen jinro - joka muuten ei niin hirmu pahaa ole - johon joskus laitetaan käärme pulloon. Siis sanamukaisesti käärme pulloon! - kokonainen liero. Käärmeen pitäisi sitten maustaa koreanponu jotenkin erikoisesti.
Ukkoporukalla nautimme kerran kotimaan kamarallakin pullon tätä, mutta otimme toki ensin boan pois virkkuukoukulla. Komea otus joutui sitten takametsään tunkiolle ja aine kulutukseen. Kauhea oli se seuraava aamu.Erään ihmisen mukaan tuota tököttiä ei todistettavasti ole yksikään valkoihoinen vielä juonut, mutta sinä siis väität että on! Kemut on parin viikon päästä, joten tulen sitten kertomaan kuinka kävi tuon boolin kanssa ja montako ruumista tuli (tai sen luette varmaan lehdistä).
synttärit tulossa kirjoitti:
Erään ihmisen mukaan tuota tököttiä ei todistettavasti ole yksikään valkoihoinen vielä juonut, mutta sinä siis väität että on! Kemut on parin viikon päästä, joten tulen sitten kertomaan kuinka kävi tuon boolin kanssa ja montako ruumista tuli (tai sen luette varmaan lehdistä).
Kun käy Kiinassa syömässä ei voi oikeastaan välttyä tältä, jos seurueeseen kuuluu kiinalaisia.
On se toki aika "alkuperäinen" juoma, mutta sen verran yleinen, että kyllä meitä rohkeita löytyy useita.- kuvalla ja selostuksella
crudo kirjoitti:
Kun siinä tuoteselosteessa luki, että "sorghum" eikä minun taidollani kysytä kiinalaiselta, että "Durraako tämä suomeksi vain onkin?" niin sovitaan ihan mitä vaan minun puolestani.
Selvisipä tämäkin, jookos?http://en.wikipedia.org/wiki/Maotai
http://nn.wikipedia.org/wiki/Durra
Teimme paluuta Kiinankiepiltä 4. kesäkuuta 1989 ja tuliaisina oli tuo valkolasinen pullo . Meidät pidettiin hotelliin suljettunaan 4 tuntia epätietoisina ja ikkunasta seurasimme kansan valumista Taivaallisen Rauhan aukiolle. Tuona aikana saimme sen suomalaisella sisulla ryhmänä vajutettua nensästä pidellen , muuten ei, olis kyllä jäänyt korkkamatta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit32718Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581341Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071000Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä18996Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42899
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297885- 72875