Kova kakka / ummetus

pojan 6kk äiti

Onko kellään samanlaisia kokemuksia? Mitä neuvoksi?

Meidän pojalla 6kk on ollut kakka kovalla jo kaksi kuukautta. Kaikki konstit tuntuu olevan käytetty: (Levolac, Microlax, luumu, päärynä, raaka porkkana, ruusunmarja, vesi, hieronta, uinti, jumppa...)
Kakkaa pitää punnata kovalla työllä ja usein tuloksetta. Pieniä napuja tulee parin päivän välein, joskus on pitempiäkin taukoja. Pari kertaa on tullut isompiakin. Kakkaamisen avustaminen tuntuu pahentavan asiaa, se on tuolloin kivuliaampaa. Poika on muuten hyväntuulinen.

18

5209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama vaiva

      kannattaa kysästä neuvolasta et olisko jotku jatkotutkimukset paikallaan. tai sit yksinkertasesti lapsellaei kehity kakkaa niin paljoa et tarvis joka päivä kakata.
      Mulla on vajaa 2v tyttö, aina ollu jotain ongelmaa kakan kanssa. ihan pienenä oli koliikki, sit ei kakka tullu, sit maitoallergia ja ripuli, ja nyt kakka tulee vain lääkkeen avulla. Mitkään levolacit tmsei auta,kaikki on kokeiltu. nyt lääkäri määräs meille movicolia mitä ei vissiin sais antaa alle 2veelle mut tää lääkäri sano että lääkärin määräämänä saa antaa. nyt parin viikon päästä ollaan menossajatkotutkimuksiin vaikka tämä lääke on koettu hyväksi.
      Ennen lääkitystä tyttö huusi ja poras, valitti kipua ja kakkas pesäpallon kokoisia klönttejä kerran puolessatoissa viikossa. tällöin lääkäri sanoi, että nyt on jo suolen halkeamisen vaara, joten lääkitys alettiin heti movicolilla, joka onneksi auttoi.
      Eli soita neuvolaan ja kysy apua!!

      • 6kk poju

        Moi!

        Itse vähensin banaanin antamista kun kovetti hurjasti pojan mahaa.
        Luumu on koettu hyväksi pehmittäjäksi.
        Jos vielä imettää niin omat syömiset vaikuttaa lapsen suolistossa... että kyllä sitä luumua syön myös itse.
        En voi myöskään syödä maitotuotteita (paitsi juusto) ja gluteiinia olen vältellyt jo useamman vuoden.
        Olin niin huonovointinen pakkini kanssa muinoin että puolentoista kilsan kävely oli tuskaa.

        Tämän takia olen aika varovainen mm. vehnän ja lehmänmaidon kanssa myös lapsen kohdalla.. jos mammaansa on tulossa =)

        Myös (keitetty) vesihörppy auttoi pojalle ja pahoihin päiviin lämmin kylpy teki nannaa, niinkuin hampaanteko kipuiluihin vieläkin..

        pakko vielä sanoa että ei tota veden käyttöä vaan mulle neuvolassa oo kertaakaan mainostettu..hah..


      • kok, löytyy

        minun tytölläni 2v5kk kanssa ihan samanlaisia oireita tuon kakkaamisen kanssa....jouduimme menemään yksityiselle kun terveyskeskus lääkäri käski vaan vetää levolacia vielä kuukauden!
        tässä nyt 4kuukautta ollut täyttä tärinää joka ikinen päivä...muistuttaa lähinnä kuivunutta lakritsaa ne pienet kovat pallot mitä sieltä tulee...Ja tosiaan sitten tulee välillä niin isoja klönttejä että ihme ettei ole jo haavaumia täynnä ...Kävimme verikokeissa allergioista ja niitä odotellessa jännitän...Sain myös movicolia ja microlaxia,mutta ajattelin että kokeilisin ensin tuota movicolia ennen peräruiskeita kun tyttö saanut jo niin kauheat traumat tuosta pyllystänsä...Vanhemmille tämä on niin kamalaa kun mitään ei osaa tehdä auttaakseen


    • ne auttamiset

      kuumemittarilla usein todellakin vain pahentaa asiaa.. Vesihän pehmittää ulostemassaa myös. ja tietysti riippuu mitä syö ulostemassan määrä..kuituja pitäisi syösdä paljon, puuroja jne. Apteekissa on vielä sellainen kuin mallasuute, jota usein vauvoille eka koitetaan. sitte omasta mielestäni duphalac parempi kuin levolac. ruoka-aikojen säännöllisyydellä on myös merkitystä.

    • ummetuksen

      syyn etsiminen on sitten aikaa vievää puuhaa =( Meillä pojalla kakkaamattomuutta ihan syntymästä asti, nyt ikää 1 vuosi. Käytetty on myös levolac/duphalac/laxoberon (noilla kolmella ei mitään vaikutusta..)/microlax. Varjoainekuvaus tehty, mitään ei löytynyt. Nyt mennään koepalojen ottoon, kun koko elämänsä aikana ei ole pystynyt edes pumppaamaan itse.Eli hämärää on kaikki ja sellasta selviytymistaistelua päivästä toiseen...

      • mamma77

        Ihan varovasti vaan kysyn että 1 vuotiaan äiti ootteko käynyt osteopaatilla vaivoista? Tai vyöhyketerapeutilla?..
        Voi pientä rassukkaa ... ajattelin että jos vähän helpommalla pääsis
        jos vaikka apua sieltä


      • kannattaa...
        mamma77 kirjoitti:

        Ihan varovasti vaan kysyn että 1 vuotiaan äiti ootteko käynyt osteopaatilla vaivoista? Tai vyöhyketerapeutilla?..
        Voi pientä rassukkaa ... ajattelin että jos vähän helpommalla pääsis
        jos vaikka apua sieltä

        muuten käydä vyöhyketerapeutilla, sieltä saattaisikin apu löytyä!! Ei sellaisella jalkapohjan vaan joka hoitaa koko kehoa. Tietysti kannattaa jos nyt malalsuutteestakaan ei ole apua käydä lääkärissä, että allergiat suljetaan pois jne.mutta jos ei mitään lääketieteellistä löydy, käykää ihmeessä koittamassa vyöhyketerapeuttia.


      • olla
        kannattaa... kirjoitti:

        muuten käydä vyöhyketerapeutilla, sieltä saattaisikin apu löytyä!! Ei sellaisella jalkapohjan vaan joka hoitaa koko kehoa. Tietysti kannattaa jos nyt malalsuutteestakaan ei ole apua käydä lääkärissä, että allergiat suljetaan pois jne.mutta jos ei mitään lääketieteellistä löydy, käykää ihmeessä koittamassa vyöhyketerapeuttia.

        kyllä käyty vyöhyketerapiassa tai muuallakaan. Maito/soija-allergia todettu kyllä jo kuukausia sitten mutta eipä tuo kakkaaminen oo silti yhtään helpottunu =( Nyt on koepalat otettu ja tulokset saadaan 3 viikon päästä, josko tuo vähän selventäisi asiaa.


      • Ellida
        olla kirjoitti:

        kyllä käyty vyöhyketerapiassa tai muuallakaan. Maito/soija-allergia todettu kyllä jo kuukausia sitten mutta eipä tuo kakkaaminen oo silti yhtään helpottunu =( Nyt on koepalat otettu ja tulokset saadaan 3 viikon päästä, josko tuo vähän selventäisi asiaa.

        Kerro sitten, että mitä koepaloista ilmeni. Meillä lapsella oli pienenä muita tutkimuksia, mutta ei koepaloja. Puhuivat vain laiskasta suolesta.


    • ei jaksa.....

      eli meillä tytöllä ollut ihan vauvasta asti hirveä ummetus. välillä vähän helpotti mutta nyt menee koko ajan pahemmaksi ja pahemmaksi. kaikki lääkkeet/ruiskeet kokeiltu. ruokavalio täysin muutettu, paljon vettä ja luumua päivittäin. ei pastaa eikä mitää missä vaaleita jauhoja.ei karkkeja limuja ollenkaan jne!tyttö ei enää halua syödä mitään,ei halua leikkiä kavereiden kanssa. alushousut vaihdetaan 10krt päivässä koska tulee ns. ohi vuotoina nestemäistä veden sekaista kakkaa housuihin. kokeita otettu eikä mistää löydy syytä, pelottaa vaa lukea että ummetus pahenee iän myötä! voiko tästä pahemmaksi mennä enää? eik ä lääkäreisrä mitää apua

      • mie vain

        Meillä elämä oli samanlaista 10 vuotta. Ravattiin lääkäriltä toiselle,, ja psykiatreista lähtien vaikka ja mitä. Apu löytyi 7 viikon osasto jaksosta sairaalassa, jossa lapsen suolisto opetettiin toimimaan uudelleen. Eli peräruiskeita (tyhjennyksiä) oli 1-2 päivässä, tai 3-5 kertaa viikossa. Lääkkeinä Lacsoperon tipat ja Movicol jumior. tyhjennys päivinä movicolia annettiin reilummin, muutoin 3 kertaa päivääs. Edelleen poika saa movicolia 3 kertaa päivässä ja Lacsoperonia yhden tipan päivässä. Toiminta oli lapsestakin rankkaa, mutta nyt meillä on iloinen ja PUHDAS poika =) Lapsikin oli onnellinen, kun tuhriminen loppui. =)
        Onnea teille ja paljon jaksamista.


      • rko

        ummtuksen hoidon tärkein asia on tietenkin kuitupitoinen ruokavalio ja riittävä nestetytys eli veden juonti. Mutta se ei yleensä riitä vaan mukaan tarvitaan jotain laksatiivia eli Levolac, Duphalac, Movicol, Macrogol yms. Niiden annostus pitää vain olla riittävän suuri eikä sellainen, mikä pullon kyljessä lukee. Niistä ei ole lapselle haittaa eikä suoli niihin totu. Levolacissa 20 ml on pieni määrä, mutta ottakaa yhteyttä neuvolaan tai mikäli lähisairaalassanne on uroterapeutti, soittakaa hänelle. Lasten ummetus pitää hoitaa heti, sillä lääkitys on pitkä ja vaiva todella epämiellyttävä lapselle ja perhettäkin invalidisoiva. Se ei parane odottamalla. Niin kauan kuin on tuhrimista, lääkeannos on liian pieni.


    • poika 1v.

      Onko ummetus vaikuttanut uniin. Meil ei poika nukkunut ensimmäiseen 7 kk oikeastaan lainkaan päivisin, vaan heräili kokoajan vatsavaivoihin.

      Kuume mittarilla ollaan useesti jouduttu "tyhjentämään" suolta. Toiset sanoo tähän et ei missään tapauksessa sais sörkkii,mut ite olen sitä mielt, et jos se hiukankaan auttaa pientä niin kaikki keinot on sallittuja. Varsinkin jos näkee, et pieni äheltää, kiemurtelee ja valittaa yrittäessään tuupata kakkaa.

      Ummetus oli meil niin pahaa, et kun suoli tuli täyteen alkoi oksennus. Lopulta olimme useaan otteeseen sairaalassa.
      Koepala otettiin, joka oli ihan puhdas. Varjoainekuvaus tehtiin, mut rakenteellist vikaa ei löytynyt.
      Maito allergiaa epäiltiin, mut ei Almiron korvike ainekaan auttanut.
      Erillaisia allergia testejä tehtiin, mut eivät kuulemma näytä 100% varmasti viel noi pienellä.

      Meillä sit autto tää:
      Suolen "tyhjennys kuuri", 3 kertaa päivässä microlax peräruiske 3 pv ajan.
      Levolaxi 5 ml, 2 päivässä.
      3 tp laxoberon,
      1 tl rypsiöljyy ,joka lämpimän ruuan sekaan.
      n. 1vk.
      Levolaxi ja rypsiöljyy käytin kyl viel n. 1 kk.

      Aloin pitämään myös ruoka, neste,kakka, uni ym. päivä kirjaa(jota teen kyllä vieläkin, hyvä seurat jos jotain ilmenee)
      ruoka ajat "siirsin" säännöllisiin aikoihin. Banaania en ole uskaltanut paljoa vieläkään antaa, enkä mitään muutakaan joka vois kovettaa vatsaa.

      Jaksamisia teille :)

      • puuuhhhh

        kyllä mun mielestä kannattaa kokeilla tuota puolukkaa ei aiva sulanutta sillä minä pienenä tyttönä sain kakkattua ja silloin oli vielä ulkohuussi,,kokeilkaa vaikka jotain tabletti lapselle jotta homma kiinnittyy muuhun että saa annettua leikin varjolla sen puolukan lapselle tai muuta marjaa vähän jäähileisenä---


    • 11.wwwwwwww

      mä oon nyt 11 ja mulla on sama vika oon ottannu lääkettä mutta hiljalleen lopetin nii sitte mul tuli taas...haluisin puhuu täst muille ku äitille mut en löydä täält mistää sellast keskustelu foorumii mis puhuis siint

      • puuhhhhh

        ennen vanhaan kun oli vatsa kovalla syötettiin pakasteesta kahvikuppi ei aivan sulanutta puolukkaa pian sain mennä ulkohuussiin,,kokeelkaapahan


    • Ongelmaton

      Hyvää tietoa aiheeseen liittyen myös www.pissarakonpomoksi.fi

    • gfgfgfgf

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe