Viinien yliarvostus

hohhoijakkata

Eihän viini ole kuin käynyttä rypälemehua. Silti sitä pidetään jotenkin niin hienoa ja sivistyneenä hörppäillä viiniä (ja sillä tekosyyllä saada känni päälle). Sitten pädetään kaikenmaailman knoppitiedoilla ja kerrotaan miten hyvää sen hetkinen viini on ja miten kehnoja jotkut muut viinit ovat. Makuasioistahan on hyvä kiistellä..

Harvapa tuota rypälekiljua joisi, jos siinä ei alkoholia olisi - vaikka makukin olisi sama.

6

797

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viinin viemä

      Viini maistuu hyvälle. On olemassa myös alkoholittomia juotavaksi kelpaavia viinejä, mutta maku ei ole yhtä hyvä.

      En luota "viinintuntijoihin" ja heidän makuunsa. Kuten itse sanoitkin, makuasioista ei (ainakaan tässä suhteessa) kannata kiistellä.

      Tumma talvi-ilta, kynttilöitä, pakkasta, tuoksuja, rauhallista musiikkia, juustoja ja keksejä, hyvä punaviini sekä mahdollisesti vaahtokylpy - voiko rentouttavampaa olla?

      Kuuma kesäpäivä. Ystäviä, kukkasia, ruohon tuoksua, laivoja, pieni tuulenvire mereltä päin, lokkien kirkumista sekä raikasta valkoviiniä, patonkia ja hedelmiä. Miten muuten kesäpäivän viettäisi?

      • ystävänikö ?

        Viinit vaativat hieman vaivaa, jotta niitä oppii ymmärtämään sekä maistamaan.
        Laatuja ja makuja on äärettömästi.
        Itse olen laatu punkun kohtuukäyttäjä, ja nautin joka lasillisesta - mieluiten hyvässä seurassa.


    • Monet meistä keräävät postimerkkejä - mitäkö ne ovat: pieni pala paperia, painomustetta, liimaa ja tahraista leimasinväriä. Ja aiheuttavat kuitenkin ihmeviboja sadoilletuhansille.

      Kyse on harrastuksesta yleensä ja kuka pystyy kertomaan syyn johonkin harrastukseen? En todellakaan usko, että ne jotka viinejä harrastavat olisivat liikkeellä alkoholin vuoksi. Ja jos ovat, niin niille on tarjolla toinen nimi: juoppo. Eivätkä nämä liiku samoissa piireissä kuin viininharrastajat.

      Viini on osa ruokakulttuuria ja sidoksissa muihin pöydän antimiin. Siinä mielessä sillä on erityinen sijansa kun puhutaan juomista.

      Humalahakuinen juominen ja viiniharrastus ovat aivan toisesta maailmasta - vaikka ei olisikaan edes kovin tiukkapipoinen kännäämisen suhteen.

      Jokainen harrastus voi tietysti ryöpsähtää hölmöyden puolelle. Näin käy varsinkin niille, jotka ovat äskettäin "päässeet sisälle" harrastukseensa eivätkä voi vielä nähdä metsää puilta. Näitä viinisnobeja löytyy tänä päivänä korillinen joka illanistujaisessa - rasittamassa muita kapealla katsannollaan ja ahtailla ajatuksillaan.

      Mutta näyttää aidan toisellakin puolella löytyvän ahtaita mielipiteitä - "eihän viini ole kuin käynyttä rypälemehua"? Voi veikkonen, jos tietäisit... ja vielä ymmärtäisit!

    • .....

      Ei viini useimmissa tapauksissa ole käynyttä rypälemehua, vaan mm. tynnyreissä kypsytettyä käynyttä rypälemehua. Itse en pidä kyllä viinin hörppäilyä sivistyneenä ja hienona. Sivistyneenä ja hienona pidän sitä, että ymmärtää olla juomatta itseään humalaan. Knoppitieto kiinnostakoon ketä kiinnostaa, mutta älä yritä laittaa kaikkia viininjuojia samaan muottiin, en minäkään pidä kaikkia kaikkia olutta juovia metsästä repäistyinä urpoina, vaikka suuri osa sellaisia onkin.

    • kuin punaviini

      Jouduin kesällä kehittelemään alkoholittoman sangria-reseptin, kun naapuri oli raskaana. Käytin punaviinin tilalle valion 100 % rypälemehua, muuten alkuperäisen punaviinireseptin mukaan. Oli hyvää. Muuten en vaihtaisi punaviiniäni rypälemehuun, alkoholilla on myös ruokaa sulattava vaikutus, vrt. vaikka jouluna raskaat ruoat ja kunnon joulukalja.

    • sinäkin

      erityisen junttimainen moukkaurpo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 115
      2396
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2237
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2001
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1442
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      13
      1378
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1357
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe