jes 66:23-24

veepee

Miten adventistit ymmärtävät kyseisen kohdan?

44

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyselet

      Siinähän se selvästi sanotaan, TULI EI SAMMU. Tiesitkö, että adventistit ovat ainoat, jotka uskovat Raamattuun?

      Jesaja:
      66:23   Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra.
      66:24   Ja he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle.

      • veepee

        Tuokin kohta todistaa että adventistien helvettioppi on raamatun vastaista.


      • sellainen Helvetti
        veepee kirjoitti:

        Tuokin kohta todistaa että adventistien helvettioppi on raamatun vastaista.

        Mitä luulet , kun olet helvetissä, tunnetko kipua koko ajan. Jos lyöt toista henkeä riidassa vaikka miekalla päähän , kuoleeko hän, vai huditteko vain läpi toistenne henkiruumiin ja karjutte saatanan kuorossa.


        Mikä pitää Henkenne elossa,syöttekö, teettekö työtä, menettekö naimisiin.

        Miten helvetin ikuisessa piinassa pystyy elämään tulematta hulluksi ja joutumatta riivaajien valtaan!


      • epäuskoasi
        sellainen Helvetti kirjoitti:

        Mitä luulet , kun olet helvetissä, tunnetko kipua koko ajan. Jos lyöt toista henkeä riidassa vaikka miekalla päähän , kuoleeko hän, vai huditteko vain läpi toistenne henkiruumiin ja karjutte saatanan kuorossa.


        Mikä pitää Henkenne elossa,syöttekö, teettekö työtä, menettekö naimisiin.

        Miten helvetin ikuisessa piinassa pystyy elämään tulematta hulluksi ja joutumatta riivaajien valtaan!

        JUMALALLE KAIKKI ON MAHDOLLISTA :) :) :) :)

        Tätä voi käyttää aina vastauksena !!!!!!!!!


      • uskovat Raamattuun?"

        En tiennyt. Mitähän tuo tarkoittaa? Millä tavalla uskovat?


      • epätarkasti
        uskovat Raamattuun?" kirjoitti:

        En tiennyt. Mitähän tuo tarkoittaa? Millä tavalla uskovat?

        Tottakai tarkoitin, että adventistit ovat ainoat, jotka ymmärtävät Raamattua ja tästä olemme kiitollisia sisar Ellen G Whitelle.


      • Mahdollista ??
        epäuskoasi kirjoitti:

        JUMALALLE KAIKKI ON MAHDOLLISTA :) :) :) :)

        Tätä voi käyttää aina vastauksena !!!!!!!!!

        Jumalalle on kaikki mahdollista . Ikuinen helvetti sotii Jumalan mahdollisuutta: Rakautta vastaan.

        Miksi piinata ihmisiä ikuisesti?

        Eikö parikin vuotta jo riitäisi?


      • veepee
        epätarkasti kirjoitti:

        Tottakai tarkoitin, että adventistit ovat ainoat, jotka ymmärtävät Raamattua ja tästä olemme kiitollisia sisar Ellen G Whitelle.

        Tuokin raamatun kohta todistaa että ihminen on kuolematon vai kuinka se pitäisi tulkita?


      • 1234567---
        veepee kirjoitti:

        Tuokin kohta todistaa että adventistien helvettioppi on raamatun vastaista.

        Ei mutta veepee, sehän olisikin ihan kohdallaan uppiniskaisten pedon kumartajien kohtalo ikuisessa tulimeressä.
        Olen lukenut Niilo Yli Vainion kirjan "Järkyttävä maailma" . Siinä tulimerta riittää.


    • Tosi_uskova

      Adventismilla ja jehovalaisuudella on selkeä ero kristinuskoon nähden.
      Heillä on jopa omat helvetitkin ja pedonmerkit (sunnuntai).
      Väärästä profeetasta puhumattakaan (yli 2100 profet. näkyä ja unta eli enemmän kuin Raamatussa yhteensä).

      Ellen White vaikuttaa jopa adventistien syömisiinkin ja jalkojenpesu ehtoolliseen.

      • Hei!

        Väitöksesi; "Adventismilla ja jehovalaisuudella on selkeä ero kristinuskoon nähden.
        Heillä on jopa omat helvetitkin ja pedonmerkit (sunnuntai).
        Väärästä profeetasta puhumattakaan (yli 2100 profet. näkyä ja unta eli enemmän kuin Raamatussa yhteensä). Ellen White vaikuttaa jopa adventistien syömisiinkin ja jalkojenpesu ehtoolliseen???

        Vastaus;
        Adventtiliike ja JT- vartiotorni liike sekä lähes kaikki maailman protestanttiset uskonpuhdistuksen synnyttäneet uskonnolliset ja hengelliset liikkeet ovat kotoisin Amerikan siirtolais-pakolais-sataman tienoilta . Amerikka oli uskontovapaa maa jonne Euroopasta pakeni uskovaisia ihmisiä uskonvainoja pakoon. Lutherin Euroopassa alkuunpanema keskiajan kirkon vastainen toiminta jatkui näiltä osin jenkkimaassa. Anglosaksisessa maailmassa oli omaa uskonpudistusta. Ei kaikki Amerikan New Yorkin sataman seudun sadat uskovaisten ryhmät kuitenkaan olleet kuitenkaan Euroopasta. Mormonikirkko on tullut laivalla jonnekin muualle jenkkimaata.
        Adventtikirkolla ei ole mitään tekemistä lepopäivä muutoksen kanssa. Yhtä ja samaa päivää 1 Moos 2:1-4 lähtien. Adventtiliike ei ole muuttanut lepopäivää miksikään koskaan.
        Keskiajan kirkko muutti päivän 7.3.321 keisarin lakiasetuksella. Keskiajan kirkko julisti lepopäivämuutoksen itse oman valtansa merkiksi. Dan 7:25.
        Adventtikirkko ei ole "pedon merkkiä" julistanut, eikä tekemistä adventtiliikkeellä ole koko asiassa. "Peto" on tullut sitten Lutherilta kun Luther haukkui paavin pedoksi. Ei Adventtiliike -kirkko ole ainokaistakaan paavia pedoksi koskaan haukkunut.
        Petovalloiksi ymmärretään kaikkia jumalaa vastustavia valtoja. Danielin kirjassa on muutama valta ennustettu. Valtakunnassa oli kuusi työpäivää ja kansalla kaksi juhla-lepopäivää; sapatti ja auringon päivä sanday. Keisari valitsi kansalle päivän. Suomessa keisarin työvoimapolitiikka astui voimaan 1.1.1973 kun sunnuntaista tuli viikon 7:s päivä. Siihen saakka sapatti/lauantai oli viikon 7:s päivä Suomessa. Minä olin II- luokalla kansakoulussa kun viikkoon tuli yksi lepopoäivä lisää. Se oli riemua jota ei sanoin kuvata voi. Olen istunut melkein kaksi lukukautta lauantaisinkin koulun penkillä.
        Ellen White oli ihmisten hoitamisen uranuurtaja ennen lääketieteen aikaa luontaishoidoilla. Hän perusti parantoloita. Hänellä on paljon hyviä terveysvinkkejä ollut, joita on arvostettu, ja nykyajan lääketiede on vahvistanut hyväksi Ellenin vinkit terveydessä. Jalkojen pesu on vapaaehtoinen ja Jeesuksen antama esimerkki; Joh 13:1-17.

        Jeesus asetti ehtoollisen muistoateriaksi. Ehtoollisessa Kristus on läsnä kohdatakseen ja vahvistaakseen seurakuntaansa. (Matt 26:18-29, Mark 14:12-25, Luuk 22:7-20, Joh 13:1-30, 1 Kor 11:23-29) Ristinkuolemalla Jeesus hankki uskovalle pelastuksen, syntien anteeksiannon ja ikuisen elämän. (Joh 3:14-16) Ehtoollisen juuret ovat jo Vanhassa Testamentissa. Ateriayhteys on vanha tapa, jolla vahvistettiin liittoja. Israelilainen näkemys ateriayhteydestä oli luonnollinen liittyminen yhteen. Pyhiä aterioita vietettiin. (2 Moos 24:11, 3 Moos 7:15-16) Ehtoollisen vieton perinteisiin liittyy läheisesti VT:n kiitosuhri, ja pääsiäisateria. Yhdessä syöminen merkitsi lämmintä suhdetta ateriakumppaneihin. (Matt 9:11, Luuk 15:2, 1 Kor 5:11) Ateria on myös pelastuksen vertauskuva. (Ilm 3:20, 19:9, Matt 22:4, Luuk 14:15-24) Ehtoollinen on muisto, että Jumala on vapauttanut hengellisestä Egyptistä, synnin orjuudesta. (2 Moos 12:1-28) Vapahtajan kuollessa ristillä pääsiäisen merkitys orjuudesta vapautumisen muistoksi lakkasi, ja Herran ehtoollinen asetettiin saman tapahtuman muistoksi jota pääsiäinen oli esikuvannut.
        Jeesuksen aikana käytettiin jalkineina sandaaleja. Jalat pölyyntyivät ja likaantuivat. Vieraiden jalkojen pesu oli tavallista, ja kuului palvelijoiden työhön. (1 Sam 25:41) Jalkojen pesumahdollisuus aina järjestettiin. (Luuk 7:44, 1 Moos 18:1-4)
        Opetuslapset kiistelivät kuka heistä oli suurin, (Luuk 22:24-27, Mark 9:33-37) mutta Jeesus pesi opetuslastensa jalat! (Joh 13:1-17) Jeesus oli korkea-arvoisempi, mutta menetteli nyt näin normaalia käytäntöä vastaan. Miksi? Jeesus itse sanoi: ”Minä annoin teille esimerkin, jotta tekisitte saman, minkä minä tein teille.” (Joh 13:15-16) jalkojen pesuun näin suoritettuna liittyy autuaaksi tulemisen lupaus. (17) Jalkojen pesu on Jeesuksen antama esimerkki. Autuaaksi tulemiseen toki liittyy paljon muitakin asioita. (Matt 5:1-12) Jalkojenpesu on nöyryyden koetin. Kun ihminen näin tutkii itseään, hän pääsee selvyyteen hengellisestä tilastaan. Oikeaan hengelliseen tilaan kuuluu nöyryys ja veljesrakkaus.
        Jalkojen pesu on vapaaehtoinen asia. Mikään taho ei velvoita.

        t. jarinhotelli


    • Hei!

      Jes 66:23-24;
      - On kyse pelastettujen ilosta ja onnesta uudessa maassa. Jakeet sisältävät vertauskuvallista ilmaisua. Herran päivää on vietetty aina 1 Moos 2:1-4 saakka. Uudessa maassa on uuden maan luomisen vastaava päivä. Jakeissa vertauskuvallisesti verrataan uuden kuun päivän ihanuuteen.
      Pelastetut tulevat iloitsemaan Herran päivästä uudessa maassakin siis.

      Jakeessa 24 on vertauskuvaa jumalattomien tuhosta. Madot kalvoivat ja tuli poltti niin kauan kun palamista on, eli tuli ei lopu ennen kaikki on loppuun poltettu pois. Ilmestyskirja vertaa tätä palamista tulijärveen. Malakian mukaan ei myöskään jää mitään jäljelle. Mal 3.19.
      (VKR /Mal 4:1) Lopullinen tuho ja lopullinen kuolema; Ilm 20:6, 14-15. (-Lue Ilm 20 luku.)
      Room 6:22-23.
      Myös psalmit kuvaavat jumalattomien rangaistusta "savuna joka nousee ilmaan;"
      Ps 37:9,20,34, 68:3, 104:35,145:20


      Jeesuksen vertauksessa kadotettujen tuhoamisesta Jeesus käytti vertauksena Jerusalemin Gehennaa -kaatopaikkaa, joka oli oikeastaan ongelmajätelaitos itsestään kuolleille elämille ja kuolemaan tuomittujen rikollisten ruumille. Ko. kuolleet poltettiin Gehennassa. Gehennan jossakin nurkassa aina matokin eli. Tuli ei koskaan lakannut polttamasta, ennen kuin ruumis oli loppuun poltettu.
      Ensin sama alue oli Hinnomin laakson epäjumalan palvontapaikka jossa poltettiin lapsia Molokille. Ihmisten polttamiseen alueella oli pitkät perinteet taidossa ja tiedossa.

      Uudessa Testamentissa Gehenna/ "helvetti" sana esiintyy 12 kertaa; Matt 5:22, 29, 30, 10:28, 18:9, 23:15, 33, Mark 9:43, 45, 47, Luuk 12:5. (Jaak 3:6)
      Jeesus käytti tätä kaatopaikkaa vertauskuvana helvetin tulelle joka aikojen lopussa kuluttaa jumalattomat.


      Kreikkalainen filosofia on vaikuttanut Raamatun kääntäjien tulkintaan esim. Ilm 20:10 "ikuisesti"
      sanan merkityksen tulkitsemisessa;
      - Kreikan kielen "aionas toi aionon" jonka merkitys on suomennettuna aikakautta tarkoittava. "Aion, aionios" on merkitykseltään tavallisesti "ikää aikakautta, aikaa jonka jokin asia tai esine on voimassa tai jokin olevainen elää" tarkoittava.


      Paholaisella ei ole elämän avaimia. Siksi ei voi ylistää elämää helvetissä. Jumala on rakkaus. 
      "Joka ei rakasta ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa;" 1 Joh 4:8.
      Helvetin tuli tarkoittaa tuhoa -toista ja lopullista kuolemaa. 
      Helvetti ei tarkoita toista elämää. Kaikenlaisten koko Universumin ja Kosmoksen helvettiin heitettyjen olevaisten kaikki olemassa olo päättyy.

      Raamatun tulkinta käännöksissä "aina ja ikuisesti, iankaikkisesti" on vaikea ja harhaanjohtava koska suomenkielestä puuttuu vastike sanalle joka kuvaisi määräaikaa ja aikakautta. 
      Suomenkielestä on vaikea löytää sopivaa sanaa kuvaamaan tulen hävityksen kestoa. "Iankaikkinen" johtuu sanoista ikä kausi. "Iänkaiken" olisi suomenkielessä vastike mutta sana on jokseenkin vanhentunut kielenkäytössämme.
      Kreikan "aion, aioonios" kuvaavat elinikää ja aikakautta. -Aikaa jonka olevainen elää ja aikaa jonka asia tai esine on olemassa. 
      Ikuisen elämän merkityksessä "Aionios" sanaa on käytetty Matt 19:16, Joh 17:3, Room 16:26.
      Sodoman ja Gomorran kaupungit hävitettiin myös "ikuisella tulella" mutta Kuolleen meren rannoilta jossa kaupungit sijaitsivat eivät enää liekit nouse. Ei savuakaan enää näy. (Juud 7)

      t. jarinhotellista
      Ala-Kiikkalan pappilan Saarenpään torpan sepän pojan tyttären poika
      Taloselan virakatalon Kurpan torpan sepän pojanpojanpojan poika
      ingen pappi

    • täysituho

      Tuli ei sammu niin kauan kuin on poltettavaa ja mato järsii lihaa ja luita niin kauan kuin niitä on jäjellä, mutta ei se sentään ikuiseti kestä. On se silti tarpeeksi pitkä, ettei sinne kannata joutua vaan on tehtävä parannus sapatin ja muiden käskyjen rikkomisesta.

      • Palamatonsielu

        Sielua ei voi polttaa. Adventisteilla on oma helvetti ja eksynyt usko sunnuntai pedonmerkkiin.
        Raamattu puhuu sielun ikuisesta kadotustuomiosta


      • hyvä.tarkastella
        Palamatonsielu kirjoitti:

        Sielua ei voi polttaa. Adventisteilla on oma helvetti ja eksynyt usko sunnuntai pedonmerkkiin.
        Raamattu puhuu sielun ikuisesta kadotustuomiosta

        Ihanaa, että kristityillä on mieleisenmukainen taivas ja jumala. Uskova1 eritoten elätti ko. raamatunpaikkaa ja kertoi, kuinka ihanaa on taivaasta joka sapatti käydä katsomassa kuinka kadotettu KITUU Helvetin tulessa.
        Sitten taivaassa on kuin Pohjois- Koreilevassa maassa. Kansa on kuin sonta housussa pelossa.
        Lehti kertoi, että 11 opiskelijaa teki jonkun länsimaiseman pornovideoo ja paloivat sen taivaallisen isän näköaloista.
        Kansa katsomoon, että nähtäisiin vääräuskoisen lopputuloksen. Otettiin ilmatorjunatykit, ammuttiin porukka mössöksi ja ajettiin telaketjuilla niin, että pornoviedeot jäi siihen. Kansa syvästi sitten kumartaa isä- kauneutta. Ihmisten jumalaa- ihmiskuvaa ja elämää.

        Tätä kuvaa on helvetillinen helvetti oppi ja uskova1 - kristitty juuri tältäosin kuvasi jumalaanne, että pelotuskäynti helvetissä taivaasta joka viikko ja sapattisin pitävät teidät uskomassa. Ja jopa täällä maailmassa pelko on uskonne syy, ei rakkaus.

        Raamattu puhuu kyllä toista.
        Ensin Edenistä ja katsotaan Jumalan sanoja,
        1Mo 3:22 Ja Herra Jumala sanoi: "Katso, ihminen on tullut sellaiseksi kuin joku meistä, niin että hän tietää hyvän ja pahan. Kun ei hän nyt vain ojentaisi kättänsä ja ottaisi myös elämän puusta ja söisi ja eläisi iankaikkisesti!" [ ei iankaikkista elämää ] Jumala sen kielsi ja Hänellä on ainoastaan ELÄMÄ jota jaetaan ja elämä on iankaikkisuuden puolella armolahja.
        1Mo 3:24 Ja hän karkoitti ihmisen ja asetti Eedenin paratiisin itäpuolelle kerubit ynnä välkkyvän, leimuavan miekan vartioitsemaan elämän puun tietä.
        Puu, että eläisi on vartioitu.
        Joh. 5 ja 6 luku kertoo Jeesuksen omat sanat, kuinka, miten ja milloin saadaan iankaikkinen elämä ja tämä on ainoastaan Hänessä.. Ei muutoin.
        Ilmestyskirja kertoo tuomiosta . II- kuolemasta
        ja Malakia kertoo, kuinka te jumalattomat kuolette tomuksi jalkojen alle, jotka taas elävät iankaikkisesti.
        Mal 4:1 Sillä katso: se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa.
        Mal 4:2 Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat
        Mal 4:3 ja tallaatte jumalattomat; sillä he tulevat tomuksi teidän jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot.

        Ei siinä kiduttavaa Jumalaa ole, vaan Sanan kautta kertoo, että synnin palkka on kuolema.

        Mutta, saattehan te pitää kiduttavan jumalanne kuvan. Pistäkää riittävästi hiilihankomiehelle pökköä pesään. Helluntalaisethan kulki maamme läpi Helvetin liekkien draamaopin kanssa, että vääränpuun hedelmä saa tulosta ja näytät hyvin syöneesi, että kylläisyydestäsi kerrot, että kyllä se tuli polttaa iankaikkisesti ja pelätkää. käydään sitten taivaassa IANKAIKEN katselemassa kidutusta. Voi hyvä sylvi- millainen taivas ja jumala teillä on.
        Minä en kylläkään tuon perinnäisopin taivasta rakasta. Rakastan Raamatullista taivasta.


      • ruumis.on.kuollut

        Niin ruumiilla ei ole elämää niillä luopuneilla.


    • Exap

      No, eihän adventistit edes ymmärrä kyseistä kohtaa. He eivät nimittäin pysty sitä koko Jes 66 sijoittamaan mihinkään eskatologiansa aikajaksoon.

      Nimittäin, tässä päivänselvästi puhutaan Jeesuksen paluun jälkeisestä ajanjaksosta MAAN PÄÄLLÄ.
      "19 Ja minä teen tunnusteon heidän keskellänsä ja lähetän pakoonpäässeitä heidän joukostansa pakanain tykö Tarsiiseen, Puuliin ja Luudiin, jousenjännittäjäin tykö, Tuubaliin ja Jaavaniin, kaukaisiin merensaariin, jotka eivät ole kuulleet minusta kerrottavan eivätkä nähneet minun kunniaani, ja he ilmoittavat minun kunniani pakanain keskuudessa.
      20 Ja he tuovat kaikki teidän veljenne kaikista kansoista uhrilahjana Herralle hevosilla, vaunuilla, kantotuoleilla, muuleilla ja ratsukameleilla minun pyhälle vuorelleni Jerusalemiin, sanoo Herra, niinkuin israelilaiset tuovat ruokauhrin puhtaassa astiassa Herran temppeliin.
      21 Ja heitäkin minä otan leeviläisiksi papeiksi, sanoo Herra."

      Se, että Jarikin tuossa yllä sekoilee: "On kyse pelastettujen ilosta ja onnesta uudessa maassa" on hyvin kuvaavaa. Eihän uudessa maassa ole jakeen 19 mukaisia henkilöitä jotka eivät ole Herrasta kuulleetkaan.

      Adventistit eivät pysty ymmärtämään näitä jakeita, koska Jes 66 osoittaa heidän eskatologiansa ja Ellun päiväunet VALHEEKSI.

    • Asiayhteyys

      Ehkä vaihteeksi, Uutta testamentti pitäisi tulkita vanhantestamentin läpi? - Jeesushan puhuu viimeisten päivien tulesta. Entä mitähän Jeesus tuumi luettuaan ensimmäistä kertaa tämän? - Ainakin Jesse uskoi että Jumala on jättänyt temppeli ja tehnyt uhrit tyhjiksi.

      Jesaja 66 (huom pedon luku jae 66:6)

      1 Näin sanoo Herra: -- Taivas on minun valtaistuimeni, maa on koroke minun jalkojeni alla. Millaisen talon te minulle rakentaisitte, millaisen asuinsijan? 2 Kaiken tämän on minun käteni tehnyt, niin nämä ovat syntyneet, sanoo Herra. Köyhää minä katson, köyhää, hengeltään särkynyttä, sanani alla arkaa.

      3 Te teurastatte härkiä, ja kohta taas tapatte
      ihmisiä, te uhraatte lampaan kuin taittaisitte koiralta niskan. Sian verta ovat teidän ruokauhrinne, pahan palvontaa teidän suitsutuksenne. Te olette valinneet omat tienne ja mieltyneet omiin iljetyksiinne, 4 ja minä puolestani valitsen kurituksen tien, teitä kohtaa se, mitä te pelkäsitte.

      Kun minä kutsuin, kukaan ei vastannut, kun minä puhuin, kukaan ei kuunnellut. Te teitte sitä, mikä on väärää minun silmissäni, ja aina valitsitte sen, mikä on vastoin minun tahtoani.

      5 Kuulkaa Herran sana, te, jotka olette arkoja minun sanani alla: -- Teidän veljenne sanovat, nuo, jotka ovat teitä vihanneet ja jotka ovat sysänneet teidät syrjään minun nimeni tähden: "Osoittakoon Herra kirkkautensa, sittenpä saamme ihmetellä teidän iloanne!" Mutta he joutuvat häpeään.

      6 Kuulkaa hälyä, joka kantautuu kaupungista, melua, joka tulee temppelistä! Kuulkaa: Herra kostaa vihollisilleen. 7 Ennen kuin kivut ovat edes alkaneet, Siion on jo synnyttänyt, ennen kuin tuska on ehtinyt tulla, hän on saattanut maailmaan poikalapsen.

      8 Kuka on kuullut, kuka on nähnyt tällaista? Syntyykö maa yhdessä päivässä, syntyykö kansa yhdellä kertaa? Mutta heti kipujen alkaessa Siion synnytti omat lapsensa. 9 -- Minäkö avaisin kohdun suun saattamatta synnytystä päätökseen? kysyy Herra. -- Minä, joka ohjaan synnyttäjää, estäisinkö minä häntä synnyttämästä? kysyy sinun Jumalasi.

      10 Iloitkaa Jerusalemin kanssa,
      riemuitkaa kaupungin tähden,
      te kaikki, jotka sitä rakastatte!
      Juhlikaa riemuiten sen kanssa,
      te kaikki, jotka sitä suritte.
      11 Niin te saatte imeä, tulla kylläisiksi
      lohtua antavista rinnoista,
      saatte nauttia, juoda yltäkyllin
      sen voiman ja mahdin nisistä.

      12 Näin sanoo Herra: -- Katso, minä ohjaan Siioniin rauhan kuin virran. Kuin uomastaan tulvivan puron minä käännän sen luo kansojen rikkaudet. Sen imeväisiä kannetaan sylissä ja keinutellaan polvien päällä. 13 Niin kuin äiti lohduttaa lastaan, niin minä teitä lohdutan, Jerusalemin onni antaa teille täyden lohdun: 14 kun tämän näette, teidän sydämenne ihastuu, te kukoistatte kuin vehmas niitty. Niin Herran palvelijat saavat tuntea hänen kätensä voiman ja viholliset hänen vihansa.

      15 Katso, Herra saapuu tulenlieskassa, hänen vaununsa ovat kuin pyörretuuli. Hänen vihansa purkautuu tulenhehkuna,
      hänen jyrinänsä liekkeinä. 16 Niin Herra toteuttaa oikeutensa tulella, hänen miekkansa lyö ihmissukua, ja monet kaatuvat sen lävistäminä:

      17 nuo, jotka puhdistautuvat ja valmistautuvat palvontatarhojen menoihin johtajansa ympärillä, nuo, jotka syövät kaikkea iljettävää, sian lihaa, rottia -- minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa, ja he kaikki saavat loppunsa, sanoo Herra.

      18 Minä saavun kokoamaan kaikki kansat ja kielet, ja kaikki tulevat ja näkevät kirkkauteni. 19 Ja heidän keskellään minä teen ihmeen ja heidän joukostaan lähetän eloon jääneitä vieraiden kansojen luo Tarsisiin, Putiin, Ludiin, Mesekiin, Tubaliin ja Javaniin, kaukaisille saarille ja rannikoille, jotka eivät ole kuulleet minusta puhuttavan eivätkä nähneet minun kirkkauttani.

      Nuo, jotka lähtevät, kertovat vieraiden kansojen keskuudessa minun kirkkaudestani. 20 He tuovat kaikki veljenne kaikkien kansojen keskeltä, lahjaksi Herralle, he tuovat heidät hevosilla ja avovaunuilla ja katetuilla vankkureilla ja muuleilla ja ratsukameleilla Jerusalemiin, minun pyhälle vuorelleni -- sanoo Herra -- samalla tavoin kuin israelilaiset tuovat uhrilahjana ruokaa puhtaissa astioissa Herran huoneeseen. 21 Ja minä otan myös näitä vastatulleita palvelemaan pappeina ja leeviläisinä, sanoo Herra.

      22 Niin kuin uusi taivas ja uusi maa, jotka minä luon, pysyvät minun edessäni, sanoo Herra, niin pysyvät minun edessäni teidän sukunne ja teidän nimenne. 23 Ja aina uudenkuun päivänä ja jokaisena sapattina
      tulee koko ihmissuku, ja kaikki kumartuvat minun eteeni, sanoo Herra.

      24 Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden
      ruumiit, jotka ovat minusta luopuneet. Mato, joka niitä kalvaa, ei kuole, liekki, joka niitä nuolee, ei sammu.

      Aikamoista settiä :)

      • Exap

        Niin, tämä monessa VT:n kohdassa ennustettu tuhatvuotiskausi maan päällä, Jeesuksen hallitessa, ei suinkaan ole millään muotoa ristiriidassa UT:n kanssa.

        Tässä on esimerkiksi koko VT:n eskatologia pikakelauksena, 1 Kor 15:
        "22 Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa,
        23 mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan;
        24 sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.
        25 Sillä hänen pitää hallitseman "siihen asti, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle".
        26 Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema."

        Tässäkin jakeissa 24&25 on mukana määrittelemätön ajanjakso, eli jakeen 25 mukaisesti "Hänen pitää hallitseman SIIHEN ASTI..." - eli toisin sanoen, Hän hallitsee MAAN PÄÄLLÄ siihen asti kunnes kaikki viholliset on kukistettu. Ja toki tiedämme että 1000-vuotiskauden lopulla saatana lähtee villitsemään kansoja MAAN PÄÄLLÄ (neljällä kulmalla), joten on aivan ilmiselvää, että tuo tuhatvuotiskausi on sitä aikaa, jolloin Kristus hallitsee, mutta kaikki silloin elävät eivät ole Hänen omiaan.

        Aivan ilmiselvästi adventistinen eskatologia on siis täysin hölynpölyä.


      • Lukekaapa

        Aika näyttää Exap.


      • Exap
        Lukekaapa kirjoitti:

        Aika näyttää Exap.

        Ei, vaan Raamattu kertoo. Ja kertoo varsin selvästi, että adventismin pohja on selkeästi huuhaata. Adventsimin joka ikinen erityisoppi perustuu Raamatun vastaiseen ja/tai tarkoitushakuisesti vääristeltyyn tulkintaan.

        Ei tässä ole mitään ihmeellistä; 1844-pettymyksen jälkeenhän aivan uusi "teologia" löydettiin muutamassa kuukaudessa, ja sitä on nyt yritetty Raamatulla perustella reippaat puolitoista vuosisataa, mutta edelleenkään Raamatun perusteluja ei ole löydetty, vaikka Raamattu on jo moneen kertaan täikammalla haravoitu läpi.

        Terve ihminen hylkää adventistisen harhaopin.


      • 1234567---
        Exap kirjoitti:

        Niin, tämä monessa VT:n kohdassa ennustettu tuhatvuotiskausi maan päällä, Jeesuksen hallitessa, ei suinkaan ole millään muotoa ristiriidassa UT:n kanssa.

        Tässä on esimerkiksi koko VT:n eskatologia pikakelauksena, 1 Kor 15:
        "22 Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa,
        23 mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan;
        24 sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.
        25 Sillä hänen pitää hallitseman "siihen asti, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle".
        26 Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema."

        Tässäkin jakeissa 24&25 on mukana määrittelemätön ajanjakso, eli jakeen 25 mukaisesti "Hänen pitää hallitseman SIIHEN ASTI..." - eli toisin sanoen, Hän hallitsee MAAN PÄÄLLÄ siihen asti kunnes kaikki viholliset on kukistettu. Ja toki tiedämme että 1000-vuotiskauden lopulla saatana lähtee villitsemään kansoja MAAN PÄÄLLÄ (neljällä kulmalla), joten on aivan ilmiselvää, että tuo tuhatvuotiskausi on sitä aikaa, jolloin Kristus hallitsee, mutta kaikki silloin elävät eivät ole Hänen omiaan.

        Aivan ilmiselvästi adventistinen eskatologia on siis täysin hölynpölyä.

        On se hirvittävä harhaoppi, että opetetaan 1000-vuotista rauhanvaltakuntaa maanpäällä !

        Pyhät ovat 1000-vuotta taivaassa.


      • Exap
        1234567--- kirjoitti:

        On se hirvittävä harhaoppi, että opetetaan 1000-vuotista rauhanvaltakuntaa maanpäällä !

        Pyhät ovat 1000-vuotta taivaassa.

        "Pyhät ovat 1000-vuotta taivaassa."

        Ei, vaan ikuisesti, viimeisen tuomion jälkeen. Mutta sitä ennen maan päällä.


      • 1234567---
        Exap kirjoitti:

        "Pyhät ovat 1000-vuotta taivaassa."

        Ei, vaan ikuisesti, viimeisen tuomion jälkeen. Mutta sitä ennen maan päällä.

        Jumalattomat ovat 1000 vuotta maanpäällä kuolleina, odottamassa tuomion ylösnousemusta 1000-vuoden jälkeen.
        Pyhät ovat 1000-vuotta taivaassa.


      • Exap
        1234567--- kirjoitti:

        Jumalattomat ovat 1000 vuotta maanpäällä kuolleina, odottamassa tuomion ylösnousemusta 1000-vuoden jälkeen.
        Pyhät ovat 1000-vuotta taivaassa.

        Kantasi tuli jo selväksi. Nyt puuttuu enää kantasi raamatullinen perustelu, joka on uupunut jo puolitoista vuosisataa.

        Mutta älä huoli, kyllä ne adventistiteologit sitä koko ajan etsivät, jospa vielä vaikka löytyisi se kaivattu kohta jonka mukaan lukuisat VT:n profetiat ja ilmestyskirjan sanakin on ihan väärin ymmärretty.

        Siihen asti kristikunnassa mennään Raamatun opetuksen mukaan, eli jalat maassa, myös 1000v-kaudella.


    • Sielueipala

      Adventistit ja jehovalaiset (amerikkalaiset uususkonnot) uskovat helvetin tyhjiinraukeamiseen eli annihilaatio-oppiin.

      • 1234567---

        Sinulla on hyvä helvettiopetus, joka kyllä sopii hyvin uppiniskaisille pedonkumartajille


    • Yksi_usko

      Jes. 66:23-24 uusikuu, sapatti ja lehtimajanjuhla sekä iankaikkisesta-sanasta

      Uudessa maassa vietetään sapattia ja uudenkuun juhlaa. Näiden lisäksi myös lehtimajan juhlaa. Siis näitä kolmea.

      Jes. 66:23
      "23 Ja aina uudenkuun päivänä
      ja jokaisena sapattina
      tulee koko ihmissuku,
      ja kaikki kumartuvat minun eteeni,
      sanoo Herra."

      Tästä jakeesta on viittaus (Vanha Perheraamattu) Sakarjankirjaan:

      Sakarja 14:16
      "16 Kaikki jäljellä olevat niistä kansoista, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, tulevat nyt sinne vuosi vuodelta kumartaen rukoilemaan Kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa.".

      Jes. 66:24
      "24 Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden
      ruumiit,
      jotka ovat minusta luopuneet.
      Mato, joka niitä kalvaa, ei kuole,
      liekki, joka niitä nuolee, ei sammu.".

      Tästä jakeesta on viittauksia seuraaviin Raamatun paikkoihin:

      Dan. 12:2
      "2 Monet maan tomussa nukkuvista heräävät,
      toiset ikuiseen elämään,
      toiset häpeään ja ikuiseen kauhuun."

      Juudit 16:21 (Vanha Perheraamattu)
      "Hän on kostava heidän ruumiissansa tulella ja madoilla ja heidän pitää palaman ja kituman iankaikkisesti."

      Siir. 7:19 (Vanha Perheraamattu)
      "Sen tähden nöyryytä itsesi sydämestä, sillä tuli ja mato on jumalattomain kosto."

      Mark. 9:44,46,48
      "43 Jos kätesi viettelee sinua, hakkaa se pois. Onhan parempi, että käsipuolena pääset sisälle elämään, kuin että molemmat kädet tallella joudut helvettiin, sammumattomaan tuleen [ 44 , missä 'mato ei kuole eikä tuli sammu'].* 45 Jos jalkasi viettelee sinua, hakkaa se pois. Onhan parempi, että jalkapuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat jalat tallella heitetään helvettiin [ 46 , missä 'mato ei kuole eikä tuli sammu']. 47 Ja jos silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Onhan parempi, että silmäpuolena pääset sisälle Jumalan valtakuntaan, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään helvettiin, 48 missä 'mato ei kuole eikä tuli sammu'. ".

      Tässä on siis kyse lopullisesta kuolemasta. Teologit osaavat paremmin selostaa tuon "iankaikkisesti"-sanan alkuperäisen merkityksen. Raamatussa on siihen kylläkin vastaus, mitä sana merkitsee:

      Malakia 4:1 (Vanha Perheraamattu)
      "Sillä katso: se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa."

      • Exap

        "Tässä on siis kyse lopullisesta kuolemasta."

        Et taas tosiaankaan edes itse ymmärrä mitä höpäjät.

        Tuossa Jes 66 luvussa kerrotaan yksinkertaisesti ajasta juuri sen jälkeen kun Hän palaa maan päälle hallitsemaan tuhanneksi vuodeksi. Tullessaan hän surmaa monia - kuten Raamattu ennustaa lukuisissa kohdin - ja ne ruumiit sitten ovat tuossa kaikkien nähtävinä.

        Jeesuksen paluu maan päälle on jakeessa 15-16 ja mm. jae 19 osoittaa kiistattomasti että maan päällä on vielä ihmisiä jotka eivät ole Herrasta kuulleetkaan. Näin ollen on päivänselvää että jae 24 viittaa jakeeseen 16, eli Jeesuksen paluun yhteydessä kuolleisiin.


      • siellä.ja.täällä
        Exap kirjoitti:

        "Tässä on siis kyse lopullisesta kuolemasta."

        Et taas tosiaankaan edes itse ymmärrä mitä höpäjät.

        Tuossa Jes 66 luvussa kerrotaan yksinkertaisesti ajasta juuri sen jälkeen kun Hän palaa maan päälle hallitsemaan tuhanneksi vuodeksi. Tullessaan hän surmaa monia - kuten Raamattu ennustaa lukuisissa kohdin - ja ne ruumiit sitten ovat tuossa kaikkien nähtävinä.

        Jeesuksen paluu maan päälle on jakeessa 15-16 ja mm. jae 19 osoittaa kiistattomasti että maan päällä on vielä ihmisiä jotka eivät ole Herrasta kuulleetkaan. Näin ollen on päivänselvää että jae 24 viittaa jakeeseen 16, eli Jeesuksen paluun yhteydessä kuolleisiin.

        Niin, ja vapaissa suunnissa opetetaan suomennettuna, että ihmiset pelastavat itsensä oman nahkansa eli marttyyriyden kautta, kun nyt Jeesus ei kelpaa. Sitä se on sinun maanpäällinen tuhatvuosinen jakson juttu.
        Sitä juttuahan kuuntelin Syvännöltäkin, kun hän kehui tyttärensä nyt epäuskoa. Jos sattuu, että isän opetus alkaa kellossa tikittään niin hän pelastautuu marttyyiyden kautta, ei Jeesuksen kautta.
        Huom. sen opetuksen hieman avasin mitä hän baptisteissa saarnasi. Mutta, idea oli tuo.

        Mutta, mutta. Oletteko lukeneet, että raamatussa on autuaiden kohdalla vain yksi ylösnousemus.
        Tuomion ylösnousemus on helvetin omistaville myöhemmin.
        Helluntaissakin eräs tunnettu siellä opettaja hienosäätänyt ensimmäisen ylösnousemuksen monivaiheiseksi ja se on sitten sitä yhtä ylösnousemusta. Eli kyllä niitä oppeja on.
        Sitten sekin että nyt kuollessa kilahdetaan taivaisiin ja kas, kun se Jeesus palaa, piipahdetaan hakemaan ylösnousemus ruumis. Eli hieman lainaavat Johanneksen evankeliumia, että kelpaa.
        Ilmeisesti taivaassa on nyt hetkessä niitä "haamuja", kun ruumis on maassa ja vielä ei ole ylösnousemusruumista.
        Eli siinäpä repikää, mikä oppi on mihinkin sopivaa. Sillä kyllä näitä riittää.
        Kyse on juurikin tuosta 1000 vuodesta maan päällä.
        Siinäkin mukamas Jeesus opettaa, minkälainen se elämä olisi ollut, jos olisi saanut johtaa jne.
        Ei se kuitenkaan kirjoituksissa noin mene, vaikka tämä yksi esittäjä haluaa sen olevan.
        Karrikoin hieman mitä olen kuunnellut. Mutta, ideaa on juuri noin.


      • Exap
        siellä.ja.täällä kirjoitti:

        Niin, ja vapaissa suunnissa opetetaan suomennettuna, että ihmiset pelastavat itsensä oman nahkansa eli marttyyriyden kautta, kun nyt Jeesus ei kelpaa. Sitä se on sinun maanpäällinen tuhatvuosinen jakson juttu.
        Sitä juttuahan kuuntelin Syvännöltäkin, kun hän kehui tyttärensä nyt epäuskoa. Jos sattuu, että isän opetus alkaa kellossa tikittään niin hän pelastautuu marttyyiyden kautta, ei Jeesuksen kautta.
        Huom. sen opetuksen hieman avasin mitä hän baptisteissa saarnasi. Mutta, idea oli tuo.

        Mutta, mutta. Oletteko lukeneet, että raamatussa on autuaiden kohdalla vain yksi ylösnousemus.
        Tuomion ylösnousemus on helvetin omistaville myöhemmin.
        Helluntaissakin eräs tunnettu siellä opettaja hienosäätänyt ensimmäisen ylösnousemuksen monivaiheiseksi ja se on sitten sitä yhtä ylösnousemusta. Eli kyllä niitä oppeja on.
        Sitten sekin että nyt kuollessa kilahdetaan taivaisiin ja kas, kun se Jeesus palaa, piipahdetaan hakemaan ylösnousemus ruumis. Eli hieman lainaavat Johanneksen evankeliumia, että kelpaa.
        Ilmeisesti taivaassa on nyt hetkessä niitä "haamuja", kun ruumis on maassa ja vielä ei ole ylösnousemusruumista.
        Eli siinäpä repikää, mikä oppi on mihinkin sopivaa. Sillä kyllä näitä riittää.
        Kyse on juurikin tuosta 1000 vuodesta maan päällä.
        Siinäkin mukamas Jeesus opettaa, minkälainen se elämä olisi ollut, jos olisi saanut johtaa jne.
        Ei se kuitenkaan kirjoituksissa noin mene, vaikka tämä yksi esittäjä haluaa sen olevan.
        Karrikoin hieman mitä olen kuunnellut. Mutta, ideaa on juuri noin.

        Niin, luetaanpa nyt tätä Jes 66 kohtaa josta oli puhe, babptistien opetus pelastuksesta marttyyriyden kautta ei nyt mitenkään liity tähän jakeen 24 kohtaan, vaan tietääkseni baptistien opetukseen 7 vuoden vaivan ajasta ennen Jeesuksen tuloa. Tosin, kyllä se Jesajakin puhuu vaivan ajasta tässä 66. luvussa:
        "6 Metelin ääni kaupungista! Ääni temppelistä! Herran ääni: hän maksaa palkan vihollisillensa!
        7 Ennenkuin Siion kipuja tuntee, hän synnyttää; ennenkuin hänelle tuskat tulevat, hän saa poikalapsen.
        8 Kuka on sellaista kuullut, kuka senkaltaista nähnyt? Syntyykö maa yhden päivän kivulla, tahi synnytetäänkö kansa yhdellä haavaa? Siionhan tunsi kipuja ja samalla jo synnytti lapsensa.
        9 Minäkö avaisin kohdun sallimatta synnyttää, sanoo Herra, tahi minäkö, joka saatan synnyttämään, sulkisin kohdun?
        10 Iloitkaa Jerusalemin kanssa ja riemuitkaa hänestä kaikki, jotka häntä rakastatte; iloitsemalla iloitkaa hänen kanssaan, te, jotka olette hänen tähtensä surreet,
        11 että imisitte ja tulisitte ravituiksi hänen lohdutuksensa rinnoista, että joisitte ja virkistyisitte hänen kunniansa runsaudesta."
        ... minkä jälkeen puhutaan Messiaan paluusta maan päälle.

        Adventistinen mytologia on keksinyt sen harhaopin, että 1000v olisi taivaassa eikä siis nimenomaan maan päällä, kuten Jesaja aivan selkeästi opettaa. Näin ollen, adventistit eivät pysty ymmärtämään Jes 66, koska se täysin kumoaa heidän harhaoppinsa. Sen jakeita ei voida sovittaa adventistisen harhaeskatologian kanssa.


      • mitihän.sitäkin

        Eiköhän se ole mytologiaa sinunkin versiosi, ettei sitä ainakaan minä ihannoi.
        Mikä ihmeen hinku on jotain 1000 vuotta kipristellä tässä ajassa? Se on vain sitä ajatusten hulluutta.
        Hulluus on siinä, että jotain hedelmää otetaan hyväntiedonpuusta ja sitä halutaan niin makustella, yhden sun toisen suulla, sekä kehua, kuinka makoisaa.
        Sellainen harha eksyttää valitutkin.


      • Exap
        mitihän.sitäkin kirjoitti:

        Eiköhän se ole mytologiaa sinunkin versiosi, ettei sitä ainakaan minä ihannoi.
        Mikä ihmeen hinku on jotain 1000 vuotta kipristellä tässä ajassa? Se on vain sitä ajatusten hulluutta.
        Hulluus on siinä, että jotain hedelmää otetaan hyväntiedonpuusta ja sitä halutaan niin makustella, yhden sun toisen suulla, sekä kehua, kuinka makoisaa.
        Sellainen harha eksyttää valitutkin.

        "Eiköhän se ole mytologiaa sinunkin versiosi, ettei sitä ainakaan minä ihannoi."

        Ei tuo ole minun versioni, vaan moneen kertaan VT:ssä kerrottu asia, jonka ajanjakson UT:kin vahvistaa.

        "Mikä ihmeen hinku on jotain 1000 vuotta kipristellä tässä ajassa? Se on vain sitä ajatusten hulluutta."

        Jos mielestäsi Raamatun ilmoitus on niin kurja asia sinulle että mieluummin uskot jonkun päiväunia jotka ovat Raamatun kanssa ristiriidassa, niin se on sinun oma ongelmasi, jos haluat uskoa jotakin muuta kuin mitä Raamattu asiasta sanoo. Uskotkos olevasi Raamattua viisaampi tässä asiassa, vai ?

        Kerropa nyt ihan omin sanoin, miten 1000 vuotta taivaassa sinusta sopii tuon Jes 66 kanssa yhteen. Ja samaan postaukseen voit lisätä, milloin adventistisen mytologian mielestä toteutuu Jes 11.
        "6 Silloin susi asuu karitsan kanssa, ja pantteri makaa vohlan vieressä; vasikka ja nuori leijona ja syöttöhärkä ovat yhdessä, ja pieni poikanen niitä paimentaa.
        7 Lehmä ja karhu käyvät laitumella, niiden vasikat ja pennut yhdessä makaavat, ja jalopeura syö rehua kuin raavas.
        8 Imeväinen leikittelee kyykäärmeen kololla, ja vieroitettu kurottaa kätensä myrkkyliskon luolaan.
        9 EI MISSÄÄN MINUN PYHÄLLÄ VUORELLANI TEHDÄ PAHAA EIKÄ VAHINKOA, sillä MAA on täynnä Herran tuntemusta, niinkuin vedet peittävät meren.
        10 SINÄ PÄIVÄNÄ PAKANAT ETSIVÄT IISAIN JUURTA, JOKA ON KANSOJEN LIPPUNA, ja hänen asumuksensa on oleva kunniata täynnä.
        11 Ja sinä päivänä Herra vielä toisen kerran ojentaa kätensä hankkiakseen itselleen kansansa jäännöksen, joka on jäljellä Assurissa, Egyptissä, Patroksessa, Etiopiassa, Eelamissa, Sinearissa, Hamatissa ja merensaarilla.
        12 Hän nostaa viirin pakanakansoille ja kokoaa Israelin karkoitetut miehet; ja Juudan hajoitetut naiset hän kerää maan neljästä äärestä."

        Jakeet 9 ja 10 ovat 100% ratkaisemattomassa ristiriidassa adventsistisen harhaeskatologian kanssa.

        Minä uskon Raamattua, usko sinä päiväunia jollei Jumalan ilmoitus kelpaa.


    • Kirjakääröt

      Sak.14:17 Biblia (1776). Ja on tapahtuva, että joka maan sukukunnista ei mene ylös Jerusalemiin tätä Kuningasta, Herra Zebaotia, kumartamaan ei pidä heille sadetta tuleman. Jes.5:6.

      • entä.kirjoitukset

        Niin, sanoo käännös


    • Exap

      Yksi-Usko, oletkos muuten katsonut tätä suosikkirabbisi Jonathan Cahnin hienoa videota:
      https://youtu.be/D0TWt6s5vtI?t=5

      Siinä Jonathan kertoo hieman salaisuuksia sapatista, eli:
      - Juutalaiset ovat (ainoa) valittu kansa pitämään sapattia (Jewish people are THE keepers of the sabbath)
      - Sapatti on itse asiassa kuva 7 ajanjaksosta
      - Viimeinen ajanjakso on tuhatvuotiskausi MAAN päällä, jonka aikana Jes 4 ja Jes 11 kuvaukset toteutuvat.

      Itse asiassa, Jonathan on lukenut täysin samat Jesajan ja muut kohdat kuin minäkin, ja on kanssani täysin samaa mieltä niin siitä, että sapatti kuuluu juutalaisille (ei kaikille) kuin myös siitäkin, että Jeesus palaa hallitsemaan maan päälle 1000 vuodeksi, ja me hallitsemme yhdessä hänen kanssaan tuona rauhan aikana, josta myös tämän ketjun Jes 66 loppuosa kertoo.

      Ovatko Exap ja Jonathan siis mielestäsi oikeassa vai väärässä... ?

      • Yksi_usko

        Minä en ymmärtänyt niin kuin sinä. Tosin en saanut kovin hyvin selvää (englannin kieli ei ole niin hyvä). Ymmärtääkseni juutalaiset ovat kyllä valittu kansa, mutta ei ainoa, jotka pitävät sapattia. Juutalaiset ovat siis Jumalan silmäterä ja aivan erityinen kansa mutta kyllä muutkin pitävät sapattia. Vai luuletko, että adventistit lakkaisivat pitämästä sapattia ja alkaisivat pitää pakanasunnuntaita? Eheei. Entä miten on alkuseurakunnan kanssa (galatalaiset, korinttolaiset...jne). Kaikki pitivät sapattia ja juutalaisia juhlia. He olivat oikein lainkiivailijoita.


      • Exap
        Yksi_usko kirjoitti:

        Minä en ymmärtänyt niin kuin sinä. Tosin en saanut kovin hyvin selvää (englannin kieli ei ole niin hyvä). Ymmärtääkseni juutalaiset ovat kyllä valittu kansa, mutta ei ainoa, jotka pitävät sapattia. Juutalaiset ovat siis Jumalan silmäterä ja aivan erityinen kansa mutta kyllä muutkin pitävät sapattia. Vai luuletko, että adventistit lakkaisivat pitämästä sapattia ja alkaisivat pitää pakanasunnuntaita? Eheei. Entä miten on alkuseurakunnan kanssa (galatalaiset, korinttolaiset...jne). Kaikki pitivät sapattia ja juutalaisia juhlia. He olivat oikein lainkiivailijoita.

        Jonathan sano asian varsin selkeästi ja yksikäsitteisesti: "THE Jewish people are THE keepers of the sabbath" (alkaen 00:05) - eli nimenomaan juuri (vain ja ainoastaan) juutalaiset ovat sapatin pitäjät/säilyttäjät.

        Samoin, jos jaksoit kuunnella videon loppuun asti, tuli esille monen monta kertaa ja aivan selkeästi miten Jonathan kuvaili tuhatvuotiskautta nimenomaan maan päällä olevana hallintoaikana, jolloin Herra itse suojaa Israelia.

        Tästäkään ei siis jäänyt pienintäkään epäselvyyttä. Katsopa ajatuksella vaikka alkaen kohdasta 11:55, jossa Jim sanoo asian selkeästi ja Jonathan vahvistaa. Varmasti menee jakeluun mitä mieltä Jonathan on.

        Miksi muuten linkkailet englanninkielisiä videoita, jos et ymmärrä niiden sisältöä ?


      • Yksi_usko
        Exap kirjoitti:

        Jonathan sano asian varsin selkeästi ja yksikäsitteisesti: "THE Jewish people are THE keepers of the sabbath" (alkaen 00:05) - eli nimenomaan juuri (vain ja ainoastaan) juutalaiset ovat sapatin pitäjät/säilyttäjät.

        Samoin, jos jaksoit kuunnella videon loppuun asti, tuli esille monen monta kertaa ja aivan selkeästi miten Jonathan kuvaili tuhatvuotiskautta nimenomaan maan päällä olevana hallintoaikana, jolloin Herra itse suojaa Israelia.

        Tästäkään ei siis jäänyt pienintäkään epäselvyyttä. Katsopa ajatuksella vaikka alkaen kohdasta 11:55, jossa Jim sanoo asian selkeästi ja Jonathan vahvistaa. Varmasti menee jakeluun mitä mieltä Jonathan on.

        Miksi muuten linkkailet englanninkielisiä videoita, jos et ymmärrä niiden sisältöä ?

        <<Jonathan sano asian varsin selkeästi ja yksikäsitteisesti: "THE Jewish people are THE keepers of the sabbath" (alkaen 00:05) - eli nimenomaan juuri (vain ja ainoastaan) juutalaiset ovat sapatin pitäjät/säilyttäjät. >>

        Kyllä. He juutalaiset säilyttäneet sapatin, se on selvää. Tosin monet muutkin ovat sapatin löytäneet ja pitävät sitä, esim. adventistit ja nykyään monet monet muutkin. Tämä ei tarkoita sitä, että sapattia ei voisi pitää muut kuin juutalaiset.

        <<Samoin, jos jaksoit kuunnella videon loppuun asti, tuli esille monen monta kertaa ja aivan selkeästi miten Jonathan kuvaili tuhatvuotiskautta nimenomaan maan päällä olevana hallintoaikana, jolloin Herra itse suojaa Israelia.
        Tästäkään ei siis jäänyt pienintäkään epäselvyyttä. Katsopa ajatuksella vaikka alkaen kohdasta 11:55, jossa Jim sanoo asian selkeästi ja Jonathan vahvistaa. Varmasti menee jakeluun mitä mieltä Jonathan on.<<

        Mielestäni adventistein käsitys tuhatvuotiskaudesta on selkeä, mutta kuuntelen videon joskus ajan kanssa.

        <<Miksi muuten linkkailet englanninkielisiä videoita, jos et ymmärrä niiden sisältöä ? >>

        Linkkaan kyllä sellaisia englanninkielisiä videoita joita ymmärrän ja joiden kanssa olen samaa mieltä ainakin pääasiassa. Minä en ollut linkannut tätä videota. Olin kuunnellut kyllä tämän videon aiemminkin, mutta se jäi minulle epäselväksi, joten en siihen sen kummemmin kiinnittänyt huomiota. Mutta hyvä, että toit videon esille.


      • Exap kirjoitti:

        Jonathan sano asian varsin selkeästi ja yksikäsitteisesti: "THE Jewish people are THE keepers of the sabbath" (alkaen 00:05) - eli nimenomaan juuri (vain ja ainoastaan) juutalaiset ovat sapatin pitäjät/säilyttäjät.

        Samoin, jos jaksoit kuunnella videon loppuun asti, tuli esille monen monta kertaa ja aivan selkeästi miten Jonathan kuvaili tuhatvuotiskautta nimenomaan maan päällä olevana hallintoaikana, jolloin Herra itse suojaa Israelia.

        Tästäkään ei siis jäänyt pienintäkään epäselvyyttä. Katsopa ajatuksella vaikka alkaen kohdasta 11:55, jossa Jim sanoo asian selkeästi ja Jonathan vahvistaa. Varmasti menee jakeluun mitä mieltä Jonathan on.

        Miksi muuten linkkailet englanninkielisiä videoita, jos et ymmärrä niiden sisältöä ?

        Ettei olisi liian asiapitoista, polemisoin ilmaisun "vain ja ainoastaan".

        Miksei sanota myös "paljon ja runsaasti", "tiheä ja taaja", "lähellä ja likellä", "kaltoin ja huonosti" tai "yhä ja edelleen"?

        Ehdotan, että täydennämme sanontatapaa muotoon "vain, ainoastaan, pelkästään ja yksinomaan". Sen jälkeen voisi vielä lisätä selittävän lauseen, jossa todetaan, että ei muita.

        Ja sitten takaisin asiaan, siekailematta, suoraan ja muitta mutkitta.

        Katolisen kirkon historiamerkintöjen mukaan kristityt ottivat käyttöön sunnuntain viikottaisena lepopäivänä juutalaisilta perityn sapatin sijaan vuonna 364, Laodikean konsiilin päätöksellä. Sitä ennen kristityt viettivät yleisesti sapattia, joskin Jeesuksen opetusta myötäillen huomattavasti vapaamielisemmin kuin vanhakantaiset juutalaiset.

        Tällä kuivalla faktalla en ota mitään kantaa siihen, mitä nykyisen ajan tai Nykyaikaa lukevan kristityn pitäisi tehdä minäkin viikonpäivänä. Terveellisintä taitaa olla pysyttely sovinnossa omantuntonsa kanssa.


      • Yksi_usko
        Exap kirjoitti:

        Jonathan sano asian varsin selkeästi ja yksikäsitteisesti: "THE Jewish people are THE keepers of the sabbath" (alkaen 00:05) - eli nimenomaan juuri (vain ja ainoastaan) juutalaiset ovat sapatin pitäjät/säilyttäjät.

        Samoin, jos jaksoit kuunnella videon loppuun asti, tuli esille monen monta kertaa ja aivan selkeästi miten Jonathan kuvaili tuhatvuotiskautta nimenomaan maan päällä olevana hallintoaikana, jolloin Herra itse suojaa Israelia.

        Tästäkään ei siis jäänyt pienintäkään epäselvyyttä. Katsopa ajatuksella vaikka alkaen kohdasta 11:55, jossa Jim sanoo asian selkeästi ja Jonathan vahvistaa. Varmasti menee jakeluun mitä mieltä Jonathan on.

        Miksi muuten linkkailet englanninkielisiä videoita, jos et ymmärrä niiden sisältöä ?

        <<"THE Jewish people are THE keepers of the sabbath">>

        Sen, että juutalaiset ovat säilyttäneet sapatin, voi ymmärtää siten, että he ovat säilyttäneet alkuperäisen sapatin meitä muita varten. Adventisteilla on lisäksi Ellen Whiten ylimääräinen valo, joka valaisee sapatin tärkeyden.


      • Exap
        v.aari kirjoitti:

        Ettei olisi liian asiapitoista, polemisoin ilmaisun "vain ja ainoastaan".

        Miksei sanota myös "paljon ja runsaasti", "tiheä ja taaja", "lähellä ja likellä", "kaltoin ja huonosti" tai "yhä ja edelleen"?

        Ehdotan, että täydennämme sanontatapaa muotoon "vain, ainoastaan, pelkästään ja yksinomaan". Sen jälkeen voisi vielä lisätä selittävän lauseen, jossa todetaan, että ei muita.

        Ja sitten takaisin asiaan, siekailematta, suoraan ja muitta mutkitta.

        Katolisen kirkon historiamerkintöjen mukaan kristityt ottivat käyttöön sunnuntain viikottaisena lepopäivänä juutalaisilta perityn sapatin sijaan vuonna 364, Laodikean konsiilin päätöksellä. Sitä ennen kristityt viettivät yleisesti sapattia, joskin Jeesuksen opetusta myötäillen huomattavasti vapaamielisemmin kuin vanhakantaiset juutalaiset.

        Tällä kuivalla faktalla en ota mitään kantaa siihen, mitä nykyisen ajan tai Nykyaikaa lukevan kristityn pitäisi tehdä minäkin viikonpäivänä. Terveellisintä taitaa olla pysyttely sovinnossa omantuntonsa kanssa.

        "Tällä kuivalla faktalla en ota mitään kantaa siihen, mitä nykyisen ajan tai Nykyaikaa lukevan kristityn pitäisi tehdä minäkin viikonpäivänä. Terveellisintä taitaa olla pysyttely sovinnossa omantuntonsa kanssa."

        Juuri näin. Tuossa pyrin tuomaan esille juuri sitä kantaa joka useimmilla messiaanisilla juutalaisilla on, eli että vain juutalaiset ovat velvolliset pitämään sapattia, koska se on vain heille pakolliseksi lepopäiväksi annettu.

        Jeesus toi nimenomaan esille sen, että sapatti on ihmistä varten eikä toisin päin.

        Mutta tuo sapatti oli vain toissijainen asia tässä videossa sikäli, että tämän ketjun kannalta oleellinen asia on juuri se, että tuhatvuotiskausi vietetään ihan täällä Telluksen päällä tallustellen, ja näin Jes 66:16-24 kuvaa juurikin maanpäällistä tuhatvuotiskauden aikaa - sen alkua.


    • Shabbathillameuhkaaminen

      Minusta adventistit puhuvat sapatista siihen tyyliin ikään kuin Seitsemännen Päivän Adventtikirkko omistaisi koko sapatin ja sapatin viettäminen olisi jotenkin riippuvainen Adventtikirkosta.

    • Raadollista

      Adventismin ulkopuolelta huomautus:
      Jesajan kirjan loppupuolella puhutaan raadoista.
      http://www.mechon-mamre.org/p/pt/pt1066.htm
      https://www.studylight.org/lexicons/hebrew/6297.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe