Raamatusta

köhömöhö

Uskon Jumalaan, mutta ... En usko raamattuun. Miksi uskoisin. Kirjahan on tavallisten ihmisten kirjoittama. Se on kirjoitettu paljon jälkikäteen, kun asiat oikeasti tapahtui. Aatami ja Eeva ei varmaankaan osanneet kirjoittaa omia kokemuksiaan ylös, kun he maanpäälle ilmestyi, ja tuskin jaksoi kaikkea muistaakkaan, että heidän kokemukset olisi sitten kulkeneet pojalta pojalle.
Niinkuin Kalevala, on raamattukin pitkälti kansan uskomusten kirja. Saattaa jotkut tapahtumat olla tottakin, niinkuin Jeesuksen ja Mooseksen elämä, mutta mitä niillä on itseasiassa haluttu kansalle viestittää???
Kirkkohan hallitsi kauan kansaa "Herran pelolla". En usko, että Jumalani voi jakaa lapsensa eriarvoiseen asemaan, niinkuin silti uskonnon vuoksi ympäri maailmaa tapahtuu. Jos uskon sotia ei lasketa, arkipäivässä kohtaamme ihmisiä, jotka tuomitsevat toinen toisiaan syntisiksi ja paholaisen riivaamiksi. He käyvät kirkossa ja rukoilevat ja silti ajattelevat pahaa napuristaan. TEKOPYHYYTTÄ.
Raamattu on useiden ihmisten kirjoittama opus. Osa sen alkuperäisestä sisällöstä on jätetty pois. Se on käännetty usealle eri kielelle, se on uudelleen käännetty ja saatettu nykyaikaan jne. Moni asia siellä on kuvainnollisesti ilmaistu, ja kun sitä lähdetään eri kielelle muuttamaan ja myöhemmin muokkaamaan, onko mikään enää niinkuin piti.
Ja korostan vielä. Raamattu on ihmisten kirjottama. Aivan samoin, kuin tänne ihmiset kirjoittaa omista uskomuksistaan ja kokemuksistaan esim. kummituksista, on Raamattu tehty aivan samoin. Voiko se siis olla sen pyhempi kirja, kuin mikä tahansa teos tai teksti, joka käsittelee mennyttä, tuonpuoleista ja Jumalaa?

7

394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmisten...

      ...kirjoittama kuten kaikki muutkin kirjat.
      Uskokokoon ken haluaa ja ei tahdo itseään kuunnella..

    • Liirun laarun

      Oikeassa olet! Nyt jos koskaan Jeesus pitäisi tulla maanpäälle uudestaan. Kaikki raamatut pitäisi polttaa ja Jeesuksen pitäisi opettaa meitä uudestaan ja saattaa uskonto nykyaikaan.
      Nyt kun niin moni osaa jo itse lukeakkin.

    • mutta...

      Raamattu todellakin on ihmisten kirjoittama, mutta nämä ihmiset EIVÄT sitä MIELIVALTAISESTI sepustaneet. Kirjoittavat olivat Jumalan hengen ohjauksessa ja kirjoittivat sitä mitä Jumala käski. Jumalan voi oppia tuntemaan vain tutkimalla Raamattua.

      Tottakai Jumala kirjoitutti Raamatun, ettei meidän ihmisten tarvitsisi arvailla ja pähkäillä millainen Jumala, luojamme on, sillä Jumala ei ole hämmennyksen Jumala.

      • Tristar

        "Kirjoittavat olivat Jumalan hengen ohjauksessa ja kirjoittivat sitä mitä Jumala käski. "

        Ihan yksinkertainen kysymys kuuluu; mistä sinä sen tiedät?

        ***


      • Kössönöm

        se jumala kirjoittanut sitä itse kaikilla mahdollisilla keksimillään kielillä ja joukkopostittanut sitä kaikille?

        Kaikkivaltiaaksi kun väitetään.


    • nap.pi

      Jumala on itse meille Sanassaan sanonut, että Raamattua kirjoittaneet ihmiset ovat Pyhän Hengen ohjauksessa Sanaa kirjoittaneet. Ei kukaan tavallinen ihminen pystyis muuten niin viisaan ja Pyhän tekstin tuottamiseen.

      Ja valitettavasti osa ihmisistä ja kristityistä ovat tekopyhiä. Mutta me ei voida määritellä että kuka on tekopyhä ja kuka oikeesti uskossa, Jumalan sen vaan tietää. Onneksi on niitäkin, jotka eivät vain esitä kristittyjä ja yritä kertoa koko maailmalle auttavansa jotakuta yhtä köyhää vaan nöyrästi ja hiljaisesti, yrittämättä tehdä mitään numeroa itsestään he luottavat Jumalaan ja auttavat muita ja tekevät hyvää.

      Ja mulle ainakin on henkilökohtasesti tullu selväksi että Raamattu ei ole mikä tahansa kirja.

      • ....

        " Jumala on itse meille Sanassaan sanonut, että Raamattua kirjoittaneet ihmiset ovat Pyhän Hengen ohjauksessa Sanaa kirjoittaneet."

        Melkoinen kehäpäätelmä tuossa, sanoisin. Voisinhan minäkin kirjoittaa kaikkivaltiaan hakkuupölkyn nimissä kirjan jossa todettaisiin, että olen sen kirjoittanut hakkuupölkyn ohjauksessa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe