Mitä ovat munaskuut

munuainen?

Mitkä ne on ne munaskuut, jotka Raamatussa mainitaan? Esim. seuraavissa kohdissa:

"---minä olen se, joka tutkin munaskuut ja sydämet---" Johanneksen ilmestys 2:23

"---Ja otti kaiken sisällysten lihavuuden, ja maksan kalvon, ja molemmat munaskuut, ynnä lihavuuden kanssa, ja Moses suitsutti ne alttarilla." 3. Moseksen Kirja 8:16

"---Minä, Herra, tutkin sydämen, koettelen munaskuut---" Jeremia 17:10

20

2496

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mervi

   Aapeli Saarisalon Raamatun sanakirja kertoo, että munaskuut = munuaiset, vertauskuvallisesti samoin kuin sydän ajatusten ja tunne-elämän keskus. Jumalasta, joka tuntee ihmisen sydänjuuria myöten, sanotaan, että hän "tutkii munaskuut ja sydämet" Ilm. 2:23; "Tutki minua, Herra, ja pane minut koetukselle, koettele minun munaskuuni ja sydämeni." Ps 26:2. Erityisesti Jeremia käyttää mielellään tätä kielikuvaa.

   • Hämmästynyt tyttö

    Ja minä kun olen nuoresta tytöstä saakka luullu että ne tarkoittaa munasarjoja!! Olen ajatellu et tää liittyy jotenkin siihen että Jumala pitää myös kirjaa siitä kuinka monta munasolua on hedelmöitetty ja onko käytetty kierukkaa et hedelmöitynyt munasolu on poistunut kohdusta ja sillai. No nytpähän tiedän tuonkin.


  • tuota tuota

   Mikähän virka munuaisilla sitten oikein on kun nekin pitää koetella ja tutkia?

   Sydämen tutkimisen tajuaa kuvainnollisesti, sillä sydämessähän on aina asunut tunne, mutta mikä tehtävä munuaisilla on?

   Onko se niin, että niillä halutaan tutkia pissailun määrää. Joka paljon janoaa juo paljon ja sitten tulee pissana ulos?

   Vai miten nuo kohdat selittää?

   "---Minä, Herra, tutkin sydämen, koettelen munaskuut---" Jeremia 17:10

   Joku viisas nyt heti kertomaan miksi pitää koetella munaskuut(munuaiset)?

  • Trubaduuri

   viittaus paikkaan jossa sukusolut
   kehittyvät , Mies Nainen = jälkeläinen
   (uros naaras) (lapsi)
   ps. ei tarvitse lainauksia kirjallisuudesta

  • elina

   ja minä kun olen aina kuvitellut sen tarkoittavan palleja :]
   ootteko nyt ihan varmoja tosta?

   • Anonyymi

    Eikä tarkota vaan munuaisia


  • tietää

   Munaskuut on kerran kuussa munittavia kananmunia.

   Eli tutki kerran kuussa kanasi munimat munat!!!!!!!

   • Anonyymi

    Ei tarkota kumpikaan,vaan munuaisia


  • elina

   nyt kun tarkemmin tutkin, huomasin minun raamatussani lukevan aina munaskujen paikalla salaisuus tai ajatus. tai salainen ajatus?
   ei voi muistaa :]

   • 64654654657476546565

    ahaa, uudessa raamatussa on alettu vääristelemään.


   • Anonyymi
    64654654657476546565 kirjoitti:

    ahaa, uudessa raamatussa on alettu vääristelemään.

    Ei oo väärennetty


  • JV

   νεφρός

  • vesi virtaa

   munuaisten ja veri sydämen läpi, molemmat elintärkeitä ihmisen ruumiin ja sielun ja hengen toimimisen kannalta.

  • grundval

   Ei kansa Palmen murhaa vaatinut. Ei sitä vaatinut kukaan. Yksi syy hänen lähtöönsä pois julkisuudesta oli varmaankin tuleva Moskovan vierailu, josta jotkut eivät olisi pitäneet.
   Kun esittelin tuon videon tässä alla niin tästä välistä on poistettu 14 pitkää viestiä.
   Tässä videossa Ingmar Krusell, joka alkujaan sanoi, että murha oli median ja jonkin maan tiedustelupalvelun yhteistyötä, kääntää takkinsa ja vihjailee pelkästään Petterssonin suuntaan. Hän puhuu pakenijan erikoisesta juoksutyylistä. En tiedä toiko hän sen ensimmäisenä esille, sillä se kuuluu jutun juoneen (alkujaan jewish run ja sitten mannen sprang som en elefant.) Kukaan ei ota kuuleviin korviinsa näitä väitteitä, miksi juoksu tyyli tuli kuvioihin myöhemmin.
   Moni poliitikko sanoo, että Ruotsille olisi parasta, jos murhaaja olisi yksinäinen sekopää tai oikea seinähullu (en ensam vettvilling) ja moni tietävä sanoo, että Ruotsille olisi parasta jos murhaa ei koskaan edes selvitettäisikään ja ettei Ruotsin kansa ole valmis kuulemaan totuutta murhasta.
   https://www.youtube.com/watch?v=muWXiGUwrYI
   Pettersson olisi paras ratkaisu Ruotsille, mutta kun se ei käy- se ei käy - se ei käy. Miehellä oli alibi, niin kuin Haamumiehelläkin. https://vignette2.wikia.nocookie.net/palmemordet/images/8/8f/Fantomen.jpg/revision/latest?cb=20110731144435 Mutta Haamumiehen alibi on bluffin motiivi. Se on vaikea ymmärtää ja tajuta.

   En vanlig benämning på privatpersoner som försöker hitta sanningen om Palmemordet är "privatspanare". Ruotsissa henkilöitä, jotka tutkivat yksityishenkilöinä erinäisiä murhia pelkillä tiedoilla, joita saavat lähinnä tiedotusvälineistä, kutsutaan hienosti nimikkeellä "privatspanare". Minä luin jostain suomalaisesta huuhaa-lehdestä, että heitä kutsutaan "mulkvisteiksi".
   Tunnettuja privatspanareita on Sven Anér, Lars Borg-näs, Ingvar Heimer, Lars Krantz, Fritz G Pettersson, Lennart Remstam, bröderna Kari Poutiainen och Pertti Poutiainen och Gunnar Wall.

   Minä olen liittänyt, olematta mikään 'mulkvisti', yhteen Palmen murhan ja vakoilun ja Elia Kazanin filmin 'Saarroksissa' (The Boomerang) ja Haamumiehen (Rikhard III) jota vakoiltiin, sillä hän näki tuon filmin jokin viikonloppu ennen murhaa ja se oli viimeinen ohjelma minkä telkkarista oli nähnyt niin siksi se palautui hänen mieleensä pikkuhiljaa (i slow motion) 'murhan' jälkeen. Hänellä on alibi, vaikka itse filmi se ei suoranaisesti olekaan. Jos hänet oltaisiin pidätetty heti murhan jälkeen, niin hänen kertomuksensa olisi saanut kuulustelijat tärisemään munaskuitaan myöten (skaka i sina grundvalar). https://archive.org/details/Boomerang1947Ntsc
   Katsokaa se uudelleen niin löydätte uusia yhtymäkohtia ja tajuatte taas jotain uutta. (minulla on henkilökohtainen syy ratkaista tämä mysteerio) (en halua Ruotsille enkä ruotsalaisille mitään pahaa)

   Tuo murhan rekonstruktio varmaan paljasti myös sen, että kaikki tapahtumat paikalla on tapahtunut kuin hidastetussa filmissä (i slow motion). Palme makasi maassa useita minuutteja ja ambulanssi tuli paikalle sattumalta ja vei miehen vaimoineen mennessään. Vaimo tuli sitten sairaalaan eri kyydillä ja eri takissa johon kuula oli osunut. Todistajien kertomat ajat eivät täsmää, kun niitä vertailee keskenään. Ne on keksittyjä. Uusi rekonstruktio paljastaisi vain bluffin ei muuta. Moni on vielä elossa noista lavastajista (kriisi näyttelijöistä) Hekään eivät tiedä kaikkea tai sitä, miksi heidät otettiin mukaan tähän bluffiin.

  • eijumalauta
  • violaluna17

   Sitähän minäkään en ole ikinä ymmärtänyt! Olenkin aina hyppinyt niiden kohtien yli. Raamattu ei selitä sitä. Miksi munuaiset olisi niin tärkeät,että Herran pitää erikseen sanoa siitä? Ehkä nyt nuo viittaukset munasarjoihin ja lisääntymiseen ovat oikein.En tiedä. Herrahan käski ihmisten alussa lisääntyä. Kummallinen sana se on joka tapauksessa.

   • Anonyymi

    Raamatussa mainittu munuaisrasva on ollut arvokasta tavaraa.
    En tiedä maistuisiko se nykyihmisen suussa muulle kun kuselle.
    Jumalalle se on ollut tärkeä savun lähde, sitä on polttouhrattu. Sonnivasikoita, vuohia ja lampaita on tapettu ja poltettu Luojan lepyttämiseksi.
    Vertakin on roiskittu temppelissä samassa tarkoituksessa.


  • violaluna17

   Ahaa! Perun tuon edellisen viestin. Katsoin Raamattu kansalle käännöksestä,ja siinä oli alaviite Jer, 17. kohdalla munuaiset. Ja tekstissä sana sisimmän. Ilmestyskirjassa on tmän käännöksen mukaan luku 2 jae 23. Hänen lapsensa minä tappamalla tapan ja kaikki seurakunnat saavat tuntea,että minä tutkin mielet ja sydämet ja annan teille kullekin tekojenne mukaan. Olisin olettanut,että se outo 'munaskuut' tosiaan olisi viitannut lisääntymiseen. Mutta olin väärässä. Anteeksi kaikilta. En tahdo tahallani johtaa harhaan edes yhdessä Raamatun sanassa. On hyvä omistaa monta käännöstä Jumalan Sanasta juuri kummallisten kohtien takia. Eli uuden kirkkoraamatun käännös aivot ei sitten ole ihan oikein ,ellei ajatellasanasta mieli.

  • Anonyymi

   Ku-- pää on varmaan ollut kääntäjien mielessä.
   Munuaiset ja aivot eivät muuten yhdisty.

  • Nykysuomen sanakirja, Suomalaisen kirjallisuuden seura 1958:

   Munuainen, tavataan vain Raamatun kieleen pohjautuvissa kuvaannollisissa ilmaisuissa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   36
   3528
  2. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   199
   3329
  3. Mahdoton ymmärtää suomalaisia, jotka kannattaa Putinin venäjää

   ja jopa hyökkäystä Ukrainaan. Minkälainen ihminen tuollainen voi olla, kysyn vaan? Mitä hienoa on diktatuurissa, ja vaikka siinä ettei ole edes sanan
   Maailman menoa
   366
   3009
  4. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   61
   1482
  5. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   97
   1254
  6. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   159
   1221
  7. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1198
  8. Miehelle muistutuksena

   Rakastan! Läpi tulen ja jään, minä tulen ja luoksesi jään (lainaus jostain). Odota minua! H
   Ikävä
   90
   1114
  9. Arvomaailma

   Miten kukin elämää arvottaa. Tuli noista vaatteista mieleen tuossa yhdessä ketjussa, että miten te arvotatte ihmisiä, millä perusteella ja miten? Mä
   Sinkut
   282
   971
  Aihe