Laos & Madventures

Nimetön

Ensi talvena olisi tarkoitus ottaa Thaimaa tukikohdaksi ja tehdä sieltä käsin reissuja ympärysmaihin. Innokkeena toimii otsikon maa ja paras matkustusohjelma, jonka olen nähnyt.

Kertoisitteko omia kokemuksia Laosista.... Ilmeisesti momi ei olesiellä käynyt, koska palsta on näin tyhjä... mutta kaikki info on tervetullutta... Kiitos.

12

7237

Vastaukset

 • Kävin laosin toiseksi suurimmassa kaupungissa taikka kylässä. Ei ollut mitään nähtävää. Laosin tullimiehet pistävät joka luukulla rahat taskuunsa ja ei anna leimaa eikä papereitä ennen kuin olet maksanut heille voitelumaksun. Raha ei kyllä ole kuin joitain kymppejä, mutta periaatteessa vit..... maksaa kun menee tulli miehien taskuun. Kyllä sen huomaakin kun on parempia taloja niin ne on tullimiesten.

 • No itse tein kaverin kanssa samanmoisen reissun toissa-talvena, ja kyllä Laos oli kaikkein uskomattomin maa missä me kerittiin käymään(muita Thaimaa, malesia, kamputsea)! Ja siellä vietettiin n. kuukausi niinkuin noissa muissakin paitsi malesiassa. kun uskaltaa vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja pitää korvat auki niin sieltä löytää uskamatonta luonnonkauneutta ja pieniä kyläpahasia viidakkoteitten varrellä josta saa melkoisen helposti yöpaikan. Esim. tie Phon Savanhista paxxaniin. kestää vähintään 13 h ja matkaa kai noin 250 km. pick-upin perällä mutta uskomattomat maisemat ja hienoja uusia tuttavuuksa!

  mutta suosittelen enemmän kuin lämpimästi...

 • Laos, vientiane. Kaupunki on kohtalaisen pieni ja rauhallinen. Normaaliin katukuvaan kuuluu rikkaat ja todella köyhät. Paikka on varmasti vieläkin aasian halvin, yöpyminen, ruoka, viina, ihan kaikki ostettava ei maksa juurikaan mitää. 5e päivässä menee korkeintaa jos ei ota lukuu mitään isompia ostoksia. Itse suorastaan rakastan maata

 • Olin pari viikkoa Laosissa noin vuosi sitten. Ei valittamista/ongelmia mistään. Lennettiin Luang Prabangiin, viisumin sai 20 minuutissa rajalta. Parin päivän päästä siirryttiin Vang Viengiin ja tuubailemaan kuten Madventures suositteli. Aivan mahtava paikka mihin helposti jää koukkuun :)

  Bussikyydit maan sisällä voi olla mielenkiintoisia, meillä oli vartija mukana normaalissa bussissa rynkyn kanssa, koska samalla tiellä oli teurastettu muutama vuosi aikaisemmin bussilastillinen porukkaa.

 • Olen käynyt Laosissa kolme viikkoa oleilemassa. Vientianessa asuimme yhden tutun luona. Paikka oli ihan mukava, käytiin toreilla ja lähinnä syömässä ja katselemassa paikkoja. Mikään ei maksanut mitään. Tosiaan max. 5 euroa päivässä sai kulumaan rahaa :D Ostin torilta kankaita ja kävin ompelijalla teettämässä kaksi mekkoa, yhteishinnaksi tuli niistä 36 euroa.

  Sitten mentiin "deluxe, air-conditioning!!"-bussiksi mainostetulla minibussilla matkaan. Ilmastointi tarkoitti, että ikkunan saa auki ja oli ahdasta. Ajeltiin pitkin vuoristokyliä Vang Vieniin, joka oli kokoluokkaa 2 tietä, jolla oli kolme poikkikatua. Asuin bungalowssa yksin, joka oli siis yksi huone, kylppäri ja terassi, maksoi 5 euroa yö. Käytiin laskemassa madventuresinkin mainostamilla traktorin sisäkumin renkailla pitkin jokea ja pysähdeltiin juomaan Beer Laoa. Juomatarjonta Laosissa on Beer Lao ja Johnny Walkers-viski ja paikallisten itse keittelemä viski (elämys sekin..)

  Sieltä mentiin vielä minibussilla Luang Prabangiin, joka oli sitten vähän isompi paikka, sieltä löytyi paljon kaikkea ranskalaista, ravintoloita yms ja mahtava ilta/yötori, oli niin paljon käsityötä myynnissä. Siellä oli joka talossa vähintään pari kukkoa, jotka häiritsi yöunia pahasti joka yö..

  Laosissa oli siis todella paljon nähtävää ja koettavaa, eikä oikeastaan mitään ostettavaa!! (paitsi ne käsityöt) Hienoin loma millä olen ollut.

 • Lokakuussa ois tosiaa tarkotus lähtee kiertään Thaimaa, Malesia ja Laos. Thaimaaseen vaan lento ja siitä sitte kiertää noita maita niinku huvittaa. Laosissa oon käyny ainoastaan kerran aikasemmin (Madventuresin innoittamana). Se reissu meni vaan aika perseellään ku mekong oli niin kuiva, ettei sitä pitkin pystyny kulkeen. Bussilla kulkeminen aika perseestä, mutta osittain myös huvittavaa. Meillä oli esimerkiks kerran hiilikuorma bussin perällä. Paikalliset nukku meiän rinkkojen päällä ja veti kessua.

  Oon lukenu noista Laosin eri mestoista ja näyttäis siltä, että Luang Pranang ja Vang vien ois ihmisten suosikkeja. Itse pidin ainaki Vientianesta, se on rauhallinen, eikä oo hirveesti turisteja.

  • en tieda et mita helvettia ma taalla netissa nyt teen mut asustellaan Louangphrabangissa juuri nyt. tultiin tanne joku aika sitten Houay Xinista slowboatilla (1500bahtia koko matka Chiang Maista asti eli ei paha) .. iltatori tosiaan hieno setti, mut kannattaa vahan vertailla hintoja. kaverin kanssa huone on about 30000kip/ukko.. halvemmallakin sais. taalta seuraavaks vientianeen paikallisdosalla koska noi turisti-VIP-extra-bussit alkaa jo hajottaa. Mukavia koska tapaa ihmisia, mut mukana myos kaikenlaista saatajaa.

   todellakin nakemisen arvoista. Tekis mieli jaada tanne.


 • Olen kaynyt Vientianessa. Rauhallinen ja hieman unelias tunnelmaltaan, mutta nakemisen ja kokemisen arvoinen.

  Laosissa kannattaa huomioida hotellien kalleus verrattuna Thaimaahan. Hotellit ovat "ylihinnoiteltuja" Laosissa, koska tarjolla on niin paljon myos halpaa majoituista; eli jos huoneessa on mukavuudet, kuten ilmastointi ja lammin vesi ym., niin hinta nousee heti roimasti. Olin asuvinani kolmen tahden hotellissa, mutta hotelli ei vastannut kolmen tahden vaatimustasoa. Thaimaassa olisin asunut samalla hinnalla neljan tahden hotellissa.

  Jos matkustat Thaimaasta kasin, niin silloin makselet Laosin puolella ehka bahteilla? Nain mina tein, ja taytyy sanoa, ettei ole taloudellisesti kovin kannattavaa. Dollareilla maksaessa Laos on edullinen paikka. Kannattaa siis varata tukko dollareita.

  • Olen käynyt vientianessa myös.
   Muista käydä morning marketilla ostoksilla,vat luangin kultaisella temppelillä tutustumassa hienoihin maalauksiin ja joenrannasta saat itse valita tuoreet hedelmät josta sinulle tehdään viileä smoothie hetkessä.

   Temppelillä on myös yleensä hauska mies jolta voit ostaa häkkilintuja, ne vapautetaan samantien ja kantavat toiveesi taivaaseen.Palaavat varmasti kotipesälleen josta mies taas hakee ne myytäväksi,mutta tuntuu hienolta jotenkin ostaa niille vapaus edes hetkeksi.

   Jos menet rannan suunnasta vat luangille, suosittelen kävelyä sen sijaan että ajaisit tuk tukilla.Ensinnäkin he usein yrittävät kusettaa jos et tajua paikallisen rahan eli kipin ja thaimaan bhatien eroa.Itsellä oli kännykässä valuuttamuunnin joten kusetusyritykset jäivät siihen.Joka kerta kun menet tuk tukiin neuvottele ja tingi hinta.yleensä kun sanot muutaman kerran että kävelet mieluummin kuin maksat rosvohinnan, myöntyy kuski ja saat kyydin.

   Guest houseissa majoitut edullisesti,ja jos haluat hyvää ruokaa poikkea japanilaisessa ravintolassa popsimassa tonkatsu annos.

   Perheelle tuliaisiksi temppeliltä upea puuveistos tai kenties silkkihame.Ovat halpoja.Morning marketilla tosin ostohintaan kuuluu myös että he neulovat valitsemastasi kankaasta vaimolle hameen valmiiksi,ja saat noutaa sen seuraavana päivänä.

   Pieni varoituksen sananen myös.
   Paikallisten internetkahviloiden seinillä on tusinoittain ilmoituksia joissa kadonneista amerikkalaisista reppumatkaajapojista maksetaan tuhansien dollarien palkkiot mikäli heidät löydetään.Ei todellakaan kannata lähteä tuntemattomien matkaan.Meitäkin pyydettiin metsään kokoontumaan monen ulkomaalaisen kanssa juopottelemaan ja hengailemaan.Jätimme väliin tottakai,kuka nyt menee keskelle metsää tuntemattomien kanssa vetämään viinaa jossa voi olla mitä tahansa seassa?

   Brittejä on silmiinpistävän paljon laosissa imemässä viinaa koska se on halpa paikka bilettää.Maksoin alle euron viskipullosta kaupassa.

   Kaikenkaikkiaan mahtava paikka, jos hommaa kartan vientianista etukäteen,tietää kommervenkit ja osaa kiertää kusettajat,eikä matkusta ympärikännissä.Hyvää matkaa!


 • Laos, halpaa, viidakkoa, kuumaa ja mekong river. Suosittelen et suuntaat p-laosiin, me ite oltiin e-laosis ja se oli aikamoinen turisti pesa. mut kyl sielt viela voi loytaa henkevan rauhan jos osaa ettia. Vang vieng on just sellanen lankkari getto ettei mitaan rajaa.

  Rahan kanssa kandee olla varovainen, huijatuks tulee helposti jos ei osaa tai jaksa laskea, ruoka on laosin ehdoton plussa.

 • Itse olin juuri 2,5kk Laosissa kierrellen maaseuduilla erilaisissa kylissä asuen perhemajoituksessa, sekä kieltä ja kulttuuria opetellen. Itse koin Laosin erittäin turvalliseksi vaikka yksin olinkin matkalla, alueilla jossa ei juuri länkkärin länkkäriä oltu nähty. Mitään ei ryöstetty, eikä juuri ukotettukaan. Varmaan kaikkialla katoaa ihmisiä, mutta järki matkassa niin Laos on varmasti Kaakkois-Aasian turvallisin maa matkustaa! Suosittelen ehdottomasti!

  • Et oo ikinä tehny noin.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.