Kokemuksia Linder -alumiiniveneistä

Ostaisinko

Törmäsin venekaupassa tuollaisiim Linder-merkkisiin alumiiniveneisiin...etenkin toi 440 Fishing -malli vaikutti kiinnostavalta. Mutta ovatko kestäviä nuo muotissa yhdestä levystä pakotetut aluveneet???

9

10864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keke

      aika heppoisia ovat, laidat matalat ym.

      • Osku

        Pitkä kokemuksesi ko. veneestä tietysti antaa painoarvoa mielipiteellesi, mutta siitä huolimatta kyseinen vene on nopeasti saavuttanut suuren suosion mökki- ja kalaveneenä. Myös Vene- tai Kippari-lehden (en muista kumman) n. vuosi sitten olleessa koeajossa vene sai aika hyvät arvostelut.


    • Ostaisinko

      Ostin sitten tuon 440 Fishing -mallin ja siihen Hondan 5 -heppaisen nelitahtikoneen...ja ei kyllä kaduta ostos yhtään. Vakaan tuntuinen vene ainakin täällä Porkkalan suojaisessa saaristossa...Porkkalan selälläkin 6 metrin tuulessa vielä meno tuntui erittäin vakaalta. Tosi näppärä käsitellä. Ja venehän on tuon Hondan kanssa Uistelijan unelma...Suosittelen.

      • Tonde

        Kuinka vakaa tuo vene on? Pystyykö/uskaltaako esim. seisaaltaan heittämään uistinta suht´tyynellä kelillä?

        Ja sitten tuo keveys kyllä arveluttaa, pyörittääkö pienikin tuuli tätä venettä miten sattuu? Entäs jos uistelee yksinään todella hiljaisella nopeudella, joutuuko veneen suuntaa koko ajan korjaamaan?


      • Ostaisinko
        Tonde kirjoitti:

        Kuinka vakaa tuo vene on? Pystyykö/uskaltaako esim. seisaaltaan heittämään uistinta suht´tyynellä kelillä?

        Ja sitten tuo keveys kyllä arveluttaa, pyörittääkö pienikin tuuli tätä venettä miten sattuu? Entäs jos uistelee yksinään todella hiljaisella nopeudella, joutuuko veneen suuntaa koko ajan korjaamaan?

        Minulla on painoa yli 120 kg...ja ainakin minä kykenen heittelemään puurallien päällä ihan seisaaltaan..tukevammaksi vene tietysti muuttuu kun 70 kiloinen vaimoni on keulassa. Mun peräroottorissa on sellainen ruuvi jolla voi säätää sen linjassa pysymistä..käänsin sitä vähän kireämälle niin nyt uistellessa pysyy ihan ihanasti suunnassa (kun kone puksuttaa tyhjäkäynnillä). Huuto.netissä on muutes ihka uusi linder-paketti myynnissä näyttää olevan sama konekin kun mulla ja trailerikin johon mulla ei sitten varat riittänyt...tosin ei tarvinnutkaan kun paatti liikkuu ihan hyvin vaikka pojan kanssa kantamalla.


    • Pavi

      Itse etsiskelen sisävesille verkko/ravustuspaattia. Keveys houkuttaisi, kun saisi vedettyä veneen jyrkälle rannalle. Alumiini olisi hyvä kivikkoisilla rannoilla.
      Uskaltaako moisella paatilla laskea/nostaa verkkoja? Tarvitsen siis veneen, jossa voi seistä veneen laidan lähellä ilma pelkoa veneen kaatumisesta. Kertokaa kokemuksistanne.

    • Kokemustaon

      Tasapohjainen vain tyynen sään vene pieniin lampiin tai jokiin, ei järvelle eikä merelle soveltuva.Ostin sellaisen ja myin heti pois. Pienikin aalto sai pohjan elämään ja joustamaan, mieleeni tuli halkaistu olut tölkki.

    • Anonyymi

      Höpöhöpö, itellä kokemus jahdest 400 Sportsman -mallista. Vene on tukeva, vakaa ja silti kevyt käsitellä. Itellä 9,9 hp Yamaha, joka sopii 2 hengen kyytiin . Puhti loppuu, jos 3 henkeä kyydissä tai runsaasti tavaraa. Isompi kone auttaisi tähän. Mutta siis itse venho on varmuudella ominaisuuksiensa puolesta busteriin verrattava.

      • Anonyymi

        Minulla on ollut sekä Linder Sportsman 400 että lähinnä verrattavissa oleva Busterin XS. Molemmat ovat D-kategorian veneitä suojaisille vesille ja neljälle henkilöille. Linder painoi noin 120 kg, Buster n. 160 kg. Mielestäni ajo-ominaisuudet 15 HP koneella olivat XS:n eduksi, ja Linder tuntui siihen verrattuna "leijalta" tuulisella säällä. En kalasta, joten soveltuvuuseroja siihen käyttöön en osaa arvioida.

        Painoero oli merkittävä ja minulla tärkeä valintakiriteeri mökkiveneksi paikkoihin, jossa laitureita ei ollut, ja käsittely rantautumisessa ja talvisäilytyksessä helpompaa kuin Busterissa, jossa oli melkein puolet enemmän painoa. Painoero selittyy ainakin osittain Busterin paksummalla alumiinilla, Busteri oli käytössä toisella paikkakunnalla jossa paino ei ollut merkittävä valintakriteeri.

        Käytännössä 15 HP ja 4 henkilöä kyydissä oli aika haasteellista molemmille veneille, riippuen henkilöiden painosta. Linderille tuli tehtyä potkurivalintoja joilla sai parhaan hyötykuorman.

        Joku kirjoitti Lindereiden pohjan elämisestä. Minulla on myös ollut Linder 390 ja on edelleen Linder 440 moottorisoutuvene. Minkäänlaista pohjan elämistä en ole niissäkään havainnut, aivan hyviä käyttötrakoituksiinsa ja konetehoilla 4-6 hp. Kello alumiinivene oli myös joskus, sen pohla lepatti ajossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe