maitoallergia

allergisen äiti

Hei Kertokaa te joilla kokemusta vauvan maito allergiasta. Saako vauvan täysin oireettomaksi?
Meillä yhä vaan ilma vaivoja on kokeiltu almirone pepti maito ja nyt menee soija maito. Apteekin tipat eivät hyövää mitään.
Ja yhä vaan edelleen ilma vaivoja.. Siis tuntuu ettei niistä pääse eroon ihottuma kyllä on hävinnyt lähes kokonaan. Röyhtäsyt haisee happamalle sit kun sattuu röyhtimään.
Olettako saanut esim lääkäriltä mitään apua ilma vaivoihin, vaan onko se ettei maito ole vielä sopiva.

Vastailkaa pikaisesti..

8

3953

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maito & soija problemaa...

      Älä hyvä äiti anna meijerikäsiteltyä lehmänmaitoa vauvalle. Se on niin monessa mielessä ongelmallinen ruoka-aine että teet ainoastaan hallaa pienokaiselle jos annat. Mm. se ongelma että Suomessa valtaosa lehmistä tuottaa A1 tyypin maitoa. Kun juo tätä niin erittyy elimistöön BCM7 (BetaCasoMorphin 7) nimistä ainetta, jota luokitellaan opiaatiksi. Tämä aine voi laukaista vauvoissa mm. 1 tyypin diabeetesta kun se aikaansaa sen että insuliinia tuottavat solut haiman Langerhansin saarekkeessa tuhoutuvat. A2 tyypin maitoa tuottavat lehmät ovat Suomessa vähemmistössä, ja niiden maito ei sisällä mainittavia määriä tätä BCM7 ainetta. Mutta A1 maidossa tätä ainetta on liiaksi, ja maailmalla on tehty tutkimuksia joista tulokset ovat osoittaneet että on aika selviä kytkentöjä A1 maidon (ja sen sisältämän BCM7) sisäänoton ja sepelvaltimotaudin välillä. Suomi on itseasiassa ykkösenä maailmassa mitä sepelvaltimotaudin esiintyvyyteen tulee, ja me juomme myös eniten A1 maitoa (näin saaden itseemme eniten BCM7 ainetta) maailmassa, määrä suhteutettuna väkilukuun. A1 maito ja BCM7 on myös kytketty 1 tyypin diabetekseen, jota Suomessa on myös verrattuna moneen muuhun maahan paljon. Tästä voi lukea lisää A1 maidon ongelmallisuudesta. http://www.betacasein.org/index.php/pi_pageid/95
      A1 maidon BCM7 edistää sepelvaltomotautia ainakin siten että se hapettaa LDL kolesterolia. Hapettunut LDL kole. on tunnetusti yksi riskitekijä sepelvaltimotaudissa. Tästä voi lukea jotain miten A1 ei ole mikään sydänystävällinen maito. http://www.a2corporation.com/index.php/pi_pageid/48

      Sitten se asia että lehmänmaidon pääasiallinen proteiini, kaseiini, on todella suurimolekyylinen proteiini. Se on tunnetusti aika vaikeasti sulava, aiheuttaen mm. runsasta liman eritystä tietyissä ihmisissä, korvatulehduskierteitä vauvoissa, jne. Se on vielä hankalempi meijerikäsittelyn jälkeen. Paljon muuta voisi sanoa (A1 tyypin) lehmänmaidon ongelmallisuudesta.

      Älä anna soijaa vauvalle. Ei-maitohapatettu soija on enemmän tai vähemmän myrkkyä elimistölle. Koska se sisältää mm. trypsiini-inhibittoreita, jotka estävät haiman trypsiini entsyymiä toimimasta. Trypsiini on entsyymi joka vastaa proteiinin eli valkuaisen sulattamisesta parin muun entsyymin ohella. Ilmavaivat, joita mainitsit, voivat johtua soijan trypsiini-inhibittoreista, ts. soijan proteiini ei sula kunnolla ja ilmavaivoja seuraa vauvan suolessa. Ei-maitohapatettu soija sisältää myös goitrogeenisiä aineita, ts. aineita jotka voivat aiheuttaa struumaa. Soijassa on myös runsaasti fytiinihappoa, mikä sitoo kuutta mineraalia, rautaa, kalsiumia, sinkkiä, magnesiumia, kuparia, mangaania, etteivät imeydy kuten pitäisi. Eli voi tulla mineraali ja hivenainepuutoksia soijan käytöstä. Ja soijassa on vielä lisäksi fytoestrogeenejä, jotka voivat saattaa hormonitoimintaa sekasortoon. USAssa ei ole epätavallista että jo 8 vuotiailla tytöillä on menkkoja kun ovat syöneet soijaa. Tämä on epänormaalia että menkat tulevat näin aikaisin, mutta tätä soijan estrogeenin kaltaiset aineet saavat aikaan. Jos soijaa syöttää pojille niin on vaarana että saavat liikaa naishormoonia, ja seurauksia voi arvata itsekukin.

      Tässä on sivusto missä hyvää tietoa lasten ja vauvojen ravitsemuksesta
      http://www.westonaprice.org/children/index.html

      • suoraan tilalta

        Mitähän jos antas vauvalle suoraan tilan maitoa jota ei ole käsitelty ihan mitenkään?


      • -vastausta-

        Alkuperäinen takoitti varmaankin soijamaidolla apteekissa myytävää äidinmaidonkorviketta, jossa proteiinina on soijaproteiini. Ja AlmironPepti, jota hän myös on lapselleen kokeillut, on apteekissa myytävä äidinmaidonkorvike, jossa proteiinina on pilkottu heraproteiini. Apteekista saa myös sellaisia äidinmaidonkorvikkeita, joissa proteiinina on pilkottu kaseiini (mm. Nutramigen). Ja ns. viimeisenä vaihtoehtona on aminohappopohjainen korvike, Neocate.

        Kolmeen ensin mainittuun saa Kelakorvauksen, kun erikoislääkäri on todennut lapsella maitoallergian. Neocateen saa Kelakorvauksen kun erikoislääkäri on todennut maitoallergian lisäksi sopimattomaksi myös yhden soijaproteiinia ja yhden pilkottua maitoproteiinia sisältävän korvikkeen. Neocaten hinta on n. 4 kertainen verrattuna soijapohjaisiin korvikkeisiin.


      • allergikon äiti
        suoraan tilalta kirjoitti:

        Mitähän jos antas vauvalle suoraan tilan maitoa jota ei ole käsitelty ihan mitenkään?

        Jos lapsellasi on todettu lehmänmaitoallergia, en kyllä voi suositella suoraan tilalta haetun maidon kokeilemista. Käsittelemättömässä lehmänmaidossahan on paljon enemmän proteiinia kuin tutteleissa yms. Sen vuoksi sitä käsittelemätöntä maitoa ei saa siltään antaa edes terveille pikkuvauvoille. Ennenvanhaan, kun ei ollut äidinmaidonkorvikkeita, annettiin vauvoille laimennettua lehmänmaitoa, mutta sitä en todellakaan suosittele kokeilemaan maitoallergikolle.

        Sitten kun teillä on aika kokeilla, onko maitoallergia jo parantunut (1 vuotiaana tai sen jälkeen), voit tehdä kokeilun suoraan tilalta haetulla maidolla, mutta siihen asti suosittelen kyllä pitäytymään apteekin maidonkorvikkeissa.


    • meilläkin

      Meillä vauva oireili lievästi ihollaan koko täysimetysajan. Nukkui myös erittäin huonosti ja kitisi paljon. Neuvolassa sanottiin, että on ihan normaalia, tilannetta vaan "seurailtiin".. Kun aloiteltiin kiinteitä (n. 5kk:n ikäisenä)ihottuma paheni siihen malliin, että lähdimme yksityispuolelle erikoislääkärille.

      Siitä vasta aloitettiin tutkimukset. Pikku hiljaa selvisi, että lapsi oli allerginen mm. maidolle, soijalle, kotimaisille viljoille, kananmunalle jne. Yhdessä vaiheessa meillä syötiin vain riisiä ja apteekin Neocate- ravintovalmistetta. (Almiron Peptikään ei käynyt). Vasta, kun siirryimme käyttämään Neocatea, alkoi iho parantua ja elämä helpottua muutoinkin huomattavasti, kun kutinat ym. rauhoittuivat. Lapsi oli tällöin reilun vuoden ikäinen.

      Tarinan opetus: Olisi pitänyt ajoissa lähteä erikoislääkärille apua etsimään! Tutkimukset kestävät kuitenkin aikansa ja sopivaa ruokavaliota pitää mahdollisesti etsiskellä pitkän kaavan mukaan. Teillä voipi tosin olla helpompi tilanne, jos iho kerran on nyt jo lähes oireeton. Jaksamista kaikille allergioiden kanssa kamppaileville!

      • Joopajoojoo

        Höpö, höpö, että soija aiheuttaisi kuukautisten alkamisen ennenaikaisesti! Ei pidä uskoa kaikkea mitä kuulee ja luulee. Maailman väestöstä suuri osa käyttää soijaa, eikä se aiheuta ko. oireita. Länsimaissa kuten esim. Usassa lapset kehittyvät pituus/painosuhteessa nykyään nopeammin ja sen vuoksi myös murrosiän oireet alkavat aiemmin. Ehkä esim. ylipaino vaikuttaa asiaan, mutta ei sentään soija :D .


      • asiasta jo ennenkin..
        Joopajoojoo kirjoitti:

        Höpö, höpö, että soija aiheuttaisi kuukautisten alkamisen ennenaikaisesti! Ei pidä uskoa kaikkea mitä kuulee ja luulee. Maailman väestöstä suuri osa käyttää soijaa, eikä se aiheuta ko. oireita. Länsimaissa kuten esim. Usassa lapset kehittyvät pituus/painosuhteessa nykyään nopeammin ja sen vuoksi myös murrosiän oireet alkavat aiemmin. Ehkä esim. ylipaino vaikuttaa asiaan, mutta ei sentään soija :D .

        Eipä ole ensimmäinen kerta kyllä kun minä asiasta kuulen. On ehkä kuitenkin hyvä ottaa asiasta selkoa jos joku oikeasti vaikka ihan tietääkin asiasta jotain eikä arvaile "supisuomalaiseen" tapaan.. Että eihän se nyt...


    • carrets

      meillä lapsukainen oli vauvana maitoallergikko, käytiin kaikki reseptimaidot läpi ja lopulta neocate lcp:llä saatiin maha oireettomaksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6063
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2556
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2063
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe