Parhaat action-starat

diapolos

Dodiih, Ultimate ruokataukosmalltalkpuheenaihe nettiin tuotuna.

Mun top 10 lemppari action starat:

1: Jackie Chan: Tekee huimat stunttinsa itse. Elokuvat ovat samaan aikaan hauskoja ja toiminnallisia. Vaikka on suoltanut paljon tusinafilmejä, niin pelkästään niiden monimuotoinen anti oikeuttaisi ykkössijaan. Olen katsellut miehen elokuvia varhaistuotannosta uutuuksiin kaikki näkemäni, muutamaa floppia lukuunottamatta, pitävät otteensaan ja viihdyttävät ihan omalla tavallaan. Ja tämän lisäksi Chan on näytellyt useissa all time favouriteissani, esim. New Police Storyssä.

2: Bruce Willis: Die Hardit yksinään oikeuttaisivat tälle listalle asentensa vuoksi. Brucen pelkkä läsnäolo vain saa elokuvan tuntumaan hyvältä. Johtuu varman että isäni on samannäköinen. Lucky Number Slevin, josta en muuten digannut laisinkaan, oli Brucen ansiosta edes jotenkin siedettävä tapaus. Elokuvat, kuten Viimeinen partiopoika tai Pulp Fiction, vain juurruttavat miehen asemaa mielestäni parhaana länsimaisena action-starana. Vielä erityismaininta miehen roolille Sin cityssä: yksi cooleimmista koskaan. Ja Willis on myös muuten hyvä näyttelijä, joskus yllättävissäkin rooleissa, esim. Beavis and butthead Do Americasta jäi mieleen.

3: Mel Gibson: Mad Maxit äijäelokuvien aatelia. Lethal Weaponit yksiä parhaista toiminta elokuvista. Paybackissä jäbän rooli coool. Ja mieshän on muutenkin hyviä rooleja tehnyt.

4: Bruce Lee: Kunfu-skenen suurikoni, ja monissa genren parhaista elokuvista mukana. Leen ulkonäkö on jo hurja sekä hänen tempuissaan on mukana käsin kosketeltavaa raivoa. Elokuvat ovat hyviä, joskin vain Bruce Leen itsensä vuoksi.

5: Chow Yun-Fat: En muuten pidä häiskää kummoisena, mutta kun tän pärstän näkee niin monessa loistavassa John Woo filmissä, niin tästä alkaa diggaamaan kuin itsestään.

6: Sylvester Stallone: Tunnettu Rambojen lisäksi Rockyistä, mutten yhden klassikko actionsarjan vuoksi listalle päästäisi. Ikonistatus ja Demolition Manin, Cobran ja Cliff Hangerin kaltaiset maskuliiniset kasarielokuvat suovat pääsylipun tälle listalle.

7: Arnold Schwarzenegger: Actioneiden suurin legenda. Ei ole niin valovoimainen tähti, mutta legendastatuksensa vuoksi diggaan kyllä elokuvista, vaikka esim. joku Commando onkin hiton puuduttavaa katsottavaa. Miehellä on paljon semihyviä elokuvia, en jaksa alkaa luettelemaan. Hyviä on myös runsaasti, tunnetuinpina Terminattorit, mutta itse diggan tavallista enemmän myös Total Recalista, End of daysistä, Predatorista jne. Conan Barbaari pääsee alltime favourite listalleni. Pakko jostai hankkiak äsiinsä elokuvan kaksi jatko-osaa.

8: Keany Reeves: EI näyttelijänä kummoinen, eli ei pelasta huonoa elokuvaansa läsnäolollaan kuten edes jossainmäärin muut ylempänä olevat tekevät. Mutta jäbä on vetänyt niin kovissa scifi-actioneissa etten voi kuin digata. Matrixet trilogiana putkeen katsottua ovat jotai erittäin upeaa, alltime favouriteissani mukana.

9: Kurt Russell: Paljon semihyviä actioneja, kuten Säpinää Chinatownissa ja The Soldier. Rooli Pako New Yorkista -elokuvassa kuitenkin nosti listalle. The Thingin ja Death Proofin roolit toivat myös lisänostetta, vaikkeivat varsinaista actionia olekaan.

10: Christopher Lambert: Highlander sarja sekä Mortal Kombatin Raidenin rooli oikeuttavat tälle listalle. Highlanderit olivat loistoelokuvia, vaikkakin ykkösosassa Lambertin roolihahmo mielenkiintoisuudessa häviääkin sivuhahmoille roimasti. Lambertin rooli Raidenina ei ehkä järin hyvin näytelty ole, mutta joku sairas fetissi tekee siitä mielessäni yhden mielenkiintoisimmista tehdyistä roolisuorituksista.

Karsintasarja: Cliwe Owen: Shoot em up hiton kova actioni, ja muutenkin kova näyttelijä. Yksi kova actioni on liian vähän listalle pääsyyn. Steven Seagal, Chuck Norris, Jet Li, Jean Claude Vandamme: Lukuisia viihdyttäviä semihyviä elokuvia, muttei ollenkaan supersarjassa painivia kuiten listalaisilla. Diggaan kuitenkin noiden parhaimmistoa, totiset naamat ja ylisankarillisuus vie campin puolelle. Christian Balea en päästänyt listalle, koska vaikka loistavana näyttelijänä pidänkin, en tyypin actionista pidä niin paljoa kuin muista rooleista. Sama pätee Nicholas Cageen. Joistain, kuten Samuel L. Jacksonista tai Sean Connerystä, en ollut varma voiko heitä kunnolla sanoa action tähdiksi.

7

2661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmm,,, päätin listaa tehdessäni rankata pois kaikki näyttelijät joita en niinkään pidä actionstaroina, vaan näyttelijöinä jotka joskus tekevät toimintaleffojakin. siispä hei hei Kurt Russell ja kumppanit.
      vaan keskittyä heihin jotka tunnetaan pääosin actionleffoistaan. mikä ei tietenkään ole väite etteivätkö he muutakin olisivat urallaan tehneet.
      jos olisin listani koostanut elokuvien, en näyttelijöiden perusteella, olisivat valinnat olleet aivan toiset (mm. Russell olisi listalle päässyt.)

      NUMEROJÄRJESTYS ON VAIN LUKEMISTA HELPOTTAMASSA

      1. Sylvester Stallone.
      kun katsoo tämän herran krediittejä, niin sieltä löytyy niin paljon actionin varsinaisia- ja kyseenalaisia klassikoita. on Cobra, Rambo, Tango (& Cash) ja tietenkin Rocky. okei, Rocky pitäisi rankata enemmänkin draamaksi, mutta c'mon... "DRAGO!"

      2. Ah-nuld Schwarzenegger.
      Conan, Terminator, Predator. jokainen noista leffoista on toiminnan terävintä kärkeä.

      3. Bruce Willis.
      teki Willis kuitenkin mitä tahansa ja kuinka hyvin tahansa, niin kyllä se on John McClane joka nopeammin mieleen tulee kuin Hudson Hawk. (ja btw. meikkis fanitti joskus muinoin Hudsoniakin.)

      4. Jackie Chan.
      nykyään ajattelen Chanin leffoja komedioina, koska hänen toimintansa on kuitenkin lähempänä Buster Keatonia ja kumppaneita, kuin Jeff Speakmania.

      5. Chow Yun Fat.
      Hard Boiled.

      6. Chuck Norris.
      Braddock, Delta Force, jopa Walker Texas Ranger. Hitto! Jopa Tulijalka. oli Norrisista syntynyt mikä komediahahmo tahansa kiitos Conan O'Brienin, niin Chuckin (ystävien kesken Charles) leffat ovat aina olleet viihdyttäviä ja toimintastaraksi hän on yllättävän leppoisan oloinen, verrattuna Van Dammeihin, etc. okei okei, joku Invasion USA on sontaa. mutta sekin on viihdyttävä huonoudessaan
      ---
      ja sitten he, jotka joskus muinoin olivat actionin merkkihenkilöitä ja heidän uudet leffanssa tulee edelleenkin katsottua. mutta enemmänkin koska aiemmatkin on tullut nähnyä, ei siksi että ne enää olisivat kovinkaan hyviä.

      7. Wesley Snipes.
      alunperin minulle draamanäyttelijänä tutuksi tullut, mutta varmasti valtaosalle Snipesista tulee ensimmäisenä mieleen Blade ja Matkustaja 57 (olihan se 57?) on nyttemmin otettaan menettänyt, mutta edelleen niitä harvoja joiden uskon vielä jossain vaiheessa tekevän jotain oikeasti onnitunutta.

      8. Jean Claude Van Damme.
      jos olit kakara 80-luvulla, niin aina löytyi joku kaverin kaverin kaveri, jolla oli haalistunut leikkaamaton kopio Kickboxerista ja Bloodsportista.

      9. Dolph Lundgren.
      He-man. Punisher. Dark Angel. IVAN DRAGO!

      10. Steven Seagal.
      no, Exit Wounds ja Kaappaukset ainakin olivat erinomaisia.
      -
      sitten ovat he "tulevat van dammet" ja "tulevat seagalit" kuten Olivier Gruner ja Jeff Speakman, jotka aluksi kuulostivat hyviltä ideoilta,,, mutta eivät olleet

    • JohanLewis

      1. Sammo Hung. Tehokas kung-fu äijä, vaikka yleensä esiintyykin komedioissa, ilmeisesti tuhdin ulkoisen olemuksensa takia.

      2.Chow Yun Fat. Coolimpaa jätkää ei oo keksittykään! The Killer, Hard Boiled, A Better Tomorrow, God of Gamblers.

      3.Robert Ginty. Ei ehkä varsinaisesti action-stara, mutta pääsee listalle The Exterminator-leffan roolisuorituksensa vuoksi.

      4.Bruce Lee. Ei kaivanne perusteluja?

      5.Tomisaburo Wakayama. Kozure Okami (Lone Wolf and Cub)-leffojen miekkasankari. "Shogun Assassin" oli länsimaissa näistä leffoista tunnetuin.

      • elmo

        niinpä!!ei ole wakayama-sensein ja sen broidin katsu shintaron voittanutta!...ja japanin päästä löytyy muitakin loisteliaita esim ishikawa raizo,mifune toshiro,nakadai tatsuya,nakamura kinnosuke....kungfu pellet ja muut kattojen yli hyppijät on paperia!!!


    • zappp

      Vähän Aasia-pitoinen lista, mutta sieltähän action parhaimmisto tuleekin.

      Sonny Chiba: Japanilainen action legenda, joka nuijii härältäkin kassit kurkkuun.

      Hiroyuki Sanada: Chiban oppipoika. Taitava, karismaattinen ja erittäin hyvä näyttelijä. Ninja In The Dragon's Den kolahti pentuna niin vahvasti, että sitä voi pitää eräänlaisena elämäni käännekohtana.

      Etsuko Shihomi: Chiban oppilas hänkin. Vaikka ei monessakaan filmissä esiintynyt päätähtenä, ja vaikka on kaikennäköisiä deadly china dolleja, niin tämä täti on ykkönen. On vain niin hauska katsoa kun pieni ja siro Etsuko leipoo isoja pahoja poikia turpaan, niin että sisuskalut lentää. Teki myös itse stunttinsa. Kovin haastaja Michelle Yeoh.

      Yuen Biao: Jackie Chanin Peking-ooppera kamu, joka valitettavasti ei myöskään esiintynyt kuin parissa filmissä itse päästarana. Esiintynyt useissa Chanin filmeissä, joko sidekickinä, tai pikkuroolissa. Todella akrobaattinen ja taitava martial-artist, minkä voi huomata elokuvassa Knockabout. Jäänyt harmittavasti Chanin varjoon.

      Hwang Jang Lee: The best leg-fighter ever. Tämä heppu on todellinen taistelija. Osaa todella käyttää jalkojaan. Useimmiten esittänyt pahista ja sopiikin täydellisesti niihin osiin. Jalka heiluu kunnioitusta herättävästi.

      Alexander Fu Sheng: 70-luvun Hong Kong filmien suuri tähti, joka on edelleenkin genren fanien suuressa arvostuksessa. Ei välttämättä ollut taidoiltaan kaikkein taitavin, mutta se karisma.
      Chanin suureen suosioon nostanut The Snake In The Eagle's Shadow tehtiin alusta alkaen Fu Shengiä silmälläpitäen, mutta hän oli vähän aikaisemmin loukannut itsensä kuvauksissa ja lopulta Chan sai osan.

    • losso

      Vastaan vain Schwarzeneggerin.

      Miksi juuri Ahhnold? No selväähän se nyt on, että jätkähän on v*tun legenda. Useat ovat jämähtäneet pariin tunnettuun toimintapätkään (Willis) tai sitten hurjaan määrään roskaa (Norris). Arskan CV:hen mahtuu enemmän kuin yksi toimintasarja ja pari mikä-se-olikaan-pätkää. Pelkästään päällimmäiset suosikkini:

      -Commando. Upea, sarjakuvamainen, ylilyöty, varsin hämärästi Rambo II:n perässä tullut lahtausklassikko. Viihteen eliittiä. Innosti minut toimintaelokuvista.

      -Total Recall. Hyvä vanhojen tehosteiden sci-fi-toiminta jopa ihan nokkelalla idealla, sekä Arskan helvetin rumilla ilmeillä. Kumma vain, ettei tätä mainosteta puokiksi komediana.

      -Terminator 1 & 2. No ei varmasti hirveästi kaipaa esittelyjä. Ensimmäisessä osassa tekee mitä parhaiten osaa: olla iso ja hiljaa. Paitsi jokunen I'll be back sinne sekaan. Hienon synkkä painajaisvisio.
      Kakkosessa vallitsi siniset värit ja mahtipontiset toimintakohtaukset. Sekä tietty värisyttävä maailmanlopputunnelma ja sanomaakin. Hiljaiseksi vetävä kaks ja puoltuntinen, omassa Arska-taulukossa 2. ja all-time top20:ssä.

      -Sekä oma all-time 2. Predator. Arska enemmän kuin elementissään. Asiaa ei pahenna yhtään mitä coolein elikko, joka Arsia on vastassa. Sen lisäksi, että Arska pystyy laittamaan vaihteeksi viidakkomaisemissa pahoille e-amerikkalaississeille sekä mystiselle saalistajalle turpaan, hän myös ottaa itse turpaansa ja PELKÄÄ. Loppumatsin Titaanien taistossa Arska muuttuu sellaiseksi eläimeksi, että Tarzankin alkaa näyttää sivistyneeltä punaviinin siemailijalta.

      True Lies myöskin oikein velmu pätkä. En yhtään kiellä, etteikö Arska olisi ollut yhteistyössä todellisten ammattilaisten, kuten James Cameronin ja John McTiernanin, kanssa, mutta herran jestas. Eihän Arska niissä olisi ollut, jossei hänen ulkoinen olemuksensa olisi viimeiseen saakka toiminnan miestä: pumpattu vartalo, ei mitään puppelipoikien kasvoja, ja tietty se kampaus. Jos samaan toimintaelokuvaan tunkisi Stallonen ja Arskan (esim. Predator), niin mitä luulette - kumpi olisi johtavassa asemassa? Ottaisiko Arska käskyjä Stallonelta? Entä Willisiltä? Ei mahdu järkeen...
      Ratkaiseva tekijä Arskan kuninkuudessa on tietty se, että kun itse olen ilman paitaa, tunnen oloni Commandoksi ;) Schwarzeneggerhän loi kokonaan uuden miehisen fantasian länkkäreiden tilalle.

      Anteeksi, innostuin lievästi. Mutta tähän loppuun on hyvä fiilistellä one-linereiden ikuista tulitusta:
      "I lied", "Hasta la vista, baby", "Give you a lift?", "Sue me, dickhead" yms.

      • losso

        En tietenkään tarkoita sitä, että katson vain Arskan leffoja. Die Hard ja First Blood muut myös oikein laadukkaita pätkiä ja omissa suosikeissa monikin Arnold-toiminta jäisi kovempien jalkoihin, esmees RoboCopin, Likaisen Harryn ja Aliensin.
        Tänään itse asiassa aion katsoa ensimmäistä kertaa John Woon ja Chow Yun-fatin Hard Boiledin, povailen todellista action-taidetta.


    • Yoda2

      Oma suosikkini on ehdottomasti Sylvester Stallone.
      Rakastan hänen Rocky-ja Rambo-elokuviaan, joista kaksi parasta on First Blood ja Rocky 2. Mielestäni asia, joka nostaa Slyn esim.Arnoldsin edelle, on se, että Sly osaa tuoda roolihahmoihinsa suurta syvyyttä ja sympatiaa. Rambo ja Rocky ovat mielestäni elokuvahistorian hienoimpia ja sympaattisimpia hahmoja. Mielestäni yksikään toinen actio-star ei pysty tekemään samaa yhtä hyvin. Eikä näyttelemään yhtä aidon tuntuisesti.
      Bruce Willis ja Arnold Schwarzenegger ovat myöskin loistavia, mutta oma suosikki on ehdottomasti Sylvester Stallone. Hän on myös minun lempinäyttelijäni.
      Tämä on minun mielipiteeni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2896
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2652
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2158
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe