maitoallergiaa?

ä84

Miten maitoallerginen vauva oireilee?Meidän 3kk pojan kakka on nyt kuukauden verran ollu löysähköä ja limasta..Piereskelee myös tosi pahanhajusesti.Mahaa ei kuitenkaan valita vaan on tyytyväinen ja iloinen. Rinnassa ja vatsassa on myös välillä punasia näppylöitä ja käsissä kuivempaa punasta ihottumaa.. Imetän poikaa,mutta välillä saa korviketta..mahaa ei valita korvikkeenkaan annon jälkeen. Yöt on ollu nyt viikon verran levottomia. 3 maissa yöllä alkaa aivan tuskissaan pyörittelemään päätä puolelta toiselle heti ku jostain kutittais, mut ei itke,ehkä vähä kitisee. Nyrkkejä kyllä syö kovasti ja kuolaa et voihan tää olla sitäki et hampaita on pikkuhiljaa tulossa..Mut tiedustelisin silti et voiko maitoallergia oireilla näin vai onko aina mahakipuja?

6

2053

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ä84

      että korvikkeen jälkeen kyllä pulauttelee..

    • äippä

      Meillä lapsella ilmeni ihottumaa ja punaisia läiskiä poskissa ja leuassa, joskus voi olla ihottumaa selässä. Kannattaa käytää lääkärissä jos epäilee maitoallergiaa, niin saa lähetteen jatkotutkimuksiin.

    • mapee

      meillä ei ollut lapsella mitään silmin havaittavia oireita vaan lääkäriin mentiin koska äiti oli sitä mieltä, että lapsella on korvissa vikaa. Tähänkään ei selviä oireita ollut, mutta oikeassa oli. Lopputulos muutaman mutkan kautta oli kuukaudessa maitoallergia ja siitä johtuvat korvatulehdukset. Tosin pulauttelu loppui samaan sysyyn, mutta sitä nyt ei kukaan ollut oireeksi arvannut. Koska vauvalla oli kuiva iho ja myöhemmin todettiin atoopikoksi ei poskien punoituskaan ollut epäilty oire tuossa vaiheessa.

      Meillä siis todettiin allergia 4kk iässä. Yhtään yötä en juuri tuon lapsen kanssa ole valvonut kuin ekalla viikolla. Kakkakin oli normia jne.. Eli on ollut meidän nelikon kiltein vauva!

      Oireet voi olla siis hyvin erilaisia. Helpointa on kuitenkin jättää omasta ruuasta maitotuotteet pois ja seurata tilannetta. Ja jos korviketta antaa niin todella silloin sen ollessa ainoa maitotuote jota vauva saa pitäisi seurausten näkyä selvemmin..

      Allergiahan ei ole ongelma jos allergian aiheuttajaa ei anna eli silloin elimistö ei altistu ja oireet poistuu. Isompana asia avoi sitten helpommin selvitellä varsinkin kun lapsen ruoka alkaa sisältää maitopohjaisia tuotteita enemmän.

    • allergiaäippä84

      Meidän pikkuisella on maitoallergia iho-oirein, ei mitään muita vatsaoireita kun pahan hajuset pierut. Imetyksen jälkeen posket punoitti. Jalkojen iho oli karhea. Poskissa ja niskassa punasia ihottuma läiskiä. Yöt kitisi, päivät oli tyytyväinen. Meillä ei saanu korviketta ollenkaan, oireili ihan rintamaidosta. Maitoallergia todettiin kun jätkä oli 7kk. Saatiin käyttöön nutri-soija korvike, parin kuukauden käytön jälkeen alkoi vatsa oireet. Nyt käytössä profylac korvike, eikä mitään ongelmia ole enää ollut. Iho rasvataan päivittäin, on pysynyt hyvänä. Pierut on loppunu. Ja yöunet on n 12 tuntia heräämättä ilman kitinää.

      • kurretar

        Meidän tytöllä alkoi infektioastmalla 6kk iässä, maito-allergia n1v iässä ja vilja-allergia 1v4kk iässä. Nyt lisänä omena-allergia ja epäillään myös olevan allerginen jollekin marjalle. Oireet alkoivat yöllisinä levottomuuksina ja hirvittävinä itkuina, vehtaamisena ja välillä jopa kouristeli tuskissaan kun vatsaan sattui. Ripulia, kiukkua ja itkua, omena sai oksentamaan. Nyt on erittäin tarkka ruokavalio viljan ja maidon suhteen, kun täyttää syksyllä 2v, tilanne katsotaan uudelleen ja vuoden välein varovasti kokeillaan, josko sietäisi viljaa tai maitoa. Vilja- ja maitoallergia ovat sellaisia, jotka SAATTAVAT mennä kouluikään mennessä ohi, toivossa eletään ja pahinta pelätään...


    • Iinavatti

      Meillä oli ihan samoja oireita nuorimmaisella. Imetin tyttöä lähes puoli vuotta pelkästään. Sitten tuli sellainen tilanne vastaan, että oli ihan pakko lopettaa imettäminen ja siirtyä korvikkeisiin. Ne ei sitten sopineet ja oli vatsan väänteitä, löysää ja erittäin pahalta haisevaa kakkaa. Kakka oli myös limaista ja vihertävää. Lievää ihottumaakin oli. Lopulta apteekin soija-maitojauhe kävi.
      Esikoisella oli vähän eri oireet, mutta myös allerginen lähes kaikille kaupan korvikkeille. Tuttelin Omneo -maitojauhe kävi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1478
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe