Karjalan balsami

Karjala tutuksi

Onko kenelläkään kokemusta miten tulisi nauttia petroskoilaista Karjalan balsamia? Saimme tuttavilta sieltä pullon lahjaksi ja aika topakkaa tuntuu
olevan. Ymmärrän kyllä että lasista ja juoden mutta laimennetaanko sitä?

5

1050

Vastaukset

  • Olen lukenut KArjalakirjasta että venäläiset laimentavat sitä vodkaan olis ko puolet ja puolet . se on vahvaa yrttiviinaa noin 30 eri yrttiä.

  • Tämä vastaus tulee nyt 4 vuotta myöhässä, mutta petroskoilainen kaverini kertoi, että paikalliset sekoittavat Karjalan palsamia kokikseen :) Sopii siihen muuten hyvin!

    • Tässä linkki tuon juoman omalle kotisivulle, käännöskoneella surkeaksi suomeksi käännettynä:

      http://www.microsofttranslator.com/bv.aspx?ref=IE8Activity&from=&to=fi&a=http://www.k2000.ru/karelia_balzam/

      Sivulla on mm. useita sekoitusehdotuksia.

      Itse nautin tuollaiset yrttiliköörit ja mahakatkerot lähtökohtaisesti sellaisinaan. Ei tuo väkevyys 45 % sentään mitenkään kauhea ole!

      Tällaisia juomia ei tietenkään ole tehty eikä osteta juopumiskäyttöön! Niitä nautitaan vain 2–4 senttilitran pikkulasillinen sopivassa yhteydessä, tyypillisesti aterian jälkeen. Sitten pullo kaappiin odottamaan seuraavaa kertaa. Jos tekee mieli lisää viinaa, niin otetaan jotakin toista juomaa ja jatketaan sillä.

      Jos joku haluaa välttämättä sotkea eri juomia epämääräiseksi sekoitukseksi, niin omapa on häpeänsä.


  • Tuo taloudenhoitaja, sieltä alueelta, kertoi että kahvi, tee tai kirsikkamehu on siellä käytetty blandis...

  • Hölökynkölökyn.

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.