Karmea selkouni

unikeko_

Selkouneksi (lucid dream) kutsutaan sellaista unta, jossa ihminen tietää näkevänsä unta. Useimmiten selkounessa pystytään myös jossain määrin vaikuttamaan unen sisältöön, esim. liikkumaan unimaailmassa oman mielen mukaan. Selkounet koetaan usein lähes yhtä aidon tuntuisiksi kuin valveilla tehdyt havainnot.

Unessa olin juutalainen mies, toisen maailmansodan aikana keskitysleirillä. Olin joutunut todella helvetilliseen paikkaan. Siellä ei ollut kaasukammioita, vaan se oli pakkotyöleiri. Eräänä päivänä sitten leirissä puhkesi kapina, ja olin mukana siinä. Kapina kukistettiin, ja minut hirtettiin. Kuolin, ja ruumiini poltettiin leirin krematoriossa.

Jouduin paikkaan, missä vallitsi valtava rakkaus ja täydellinen hyväksyminen ja kirkkaus. Tulkitsin olevani Jumalan luona. Jumala sanoi, että elämäni maan päällä jäi kesken, minun on synnyttävä sinne takaisin.

Muistan, että protestoin hirveästi sen kaiken jälkeen. En kertakaikkiaan enää halunnut tulla takaisin. En halunnut syntytä maailmaan ja kärsimään enää uudestaan. Pyysin, ettei minun tarvitsisi enää syntyä juutalaiseksi, koska muistin sen hirveän vainoamisen ja sorron. En myöskään halunnut syntyä pojaksi, sen kaiken väkivallan vuoksi.

Sen jälkeen muistan pimeyden ja sen jälkeen syntymäni nykyiseen elämään ja nykyisen historiani, kuin pikakelauksella. Olen koko ikäni pelännyt tulta ja pitänyt tuhkausta inhottavana tapana hävittää vainajat. Samoin moni muu asia elämässäni tuntuisi saavan selityksen, kuten se, miksi olen koko ikäni inhonnut ja vihannut saksalaisia ja saksan kieltä, jostain irrationaalisesta syystä.

Voisiko tuo olla muistoja edellisestä elämästä?

17

4993

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aritta

      entiseltä elämältä. Unissa usein ne tulevat esiin.

      • Kylpä

        Olin unessani Aku Ankka. Sekö olin edellisessä elämässä?


      • Aritta
        Kylpä kirjoitti:

        Olin unessani Aku Ankka. Sekö olin edellisessä elämässä?

        Ei ole mitään muuta mahdollisuutta.


    • cybo-ceronimo-cabriel-61

      Unet ovat arki-todellisuuden heijastumia, ali-tajunnan järjestelyn seurausta--> mielen keräämän vuorokautisen tiedon'tulvan jäsentämisestä.

      Unissa on myös syvempi puoli-->suuri seikkailu piilo-tajuisen psyykkeen alueilla.
      Kun ihminen alkaa todellisesti kiinnostua ja tutustua, oppia Itsestään-->siirtymällä subjektiivisesta pohdinnasta objektiivisen luontonsa ilmauksien pohdintaan, nousee Itse[Syvin Olemuksemme] lopulta esiin ja eheytyminen voi alkaa.


      Voisi todeta tuosta Itsestä, vaikkakin sen herääminen ja esiin nousu on oleellisinta ihmiselle, on siinä myös vaaransa.
      Koska Itse on suurin voima psyykkeen alueella, se voi myös saada varomattomat kehittämään suuruuden'hulluutta, kiihkoa "kaiken tietämisessä"-->tämä merkitsee reali-tajunnan hämärtymistä ja siten inhimillisen kosketus-pinnan osittaista katoamista.
      Varoitus-merkkejä tälläisestä on mm. huumorin'tajun ja ihmis-kontaktien hiipuminen.

      Vaarana on siis tietoisen Itse hiipuminen [jopa menettäminen/"hulluus"]balansimattoman kehityksen myötä.


      Privaattien unien selittäminen yksittäisten kuvien ja uni-maailman yksipuolisten tulkintojen kautta on turhaa ja vaarallistakin[jos niihin uskotaan sokeasti], sillä unien ja henkilön arki-todellisuuden eletyn elämän ja asioiden yhteisestä vaikutuksesta ja vain sen täyden tietämyksen kautta, voitaisiin jotain [ehkä] paljastaa, mutta kuten ymmärrätte tämä on mahdotonta.

      Edellisten elämien muistamisen uskon olevan mahdotonta, se sotii melko varmasti niitä kaikkeuden lakeja vastaan, jotka ovat asetettu suojaksi psyykeellemme ja koko systeemille.
      Kysymys on mielestäni "arkisemmista" asioista unien kohdalla, eli lähinnä sen hetkisen kokemuksen jäsentämisestä ja tietoisuuden kasvun vaikutuksista lihaamme.

      • Dzinni

        >Edellisten elämien muistamisen uskon olevan mahdotonta, se sotii melko varmasti niitä kaikkeuden lakeja vastaan, jotka ovat asetettu suojaksi psyykeellemme ja koko systeemille.
        Kysymys on mielestäni "arkisemmista" asioista unien kohdalla, eli lähinnä sen hetkisen kokemuksen jäsentämisestä ja tietoisuuden kasvun vaikutuksista lihaamme.<

        Jotenkin vaikuttaa siltä kuin pitäisit kuitenkin totena reinkarnaatiota.

        "Muistamattomuus" on todella suoja.

        Ihminen ei valmistautumattomana ehkä kestäisi näkemäänsä. (mielisairaaloissa on ihmisiä jotka näkevät mutta eivät ymmärrä näkemäänsä).

        Muistaminen on vaikeaa mutta ei mahdotonta.
        (Ihmisen Kohtaloon voi kuulua ns. selvänäköisyys)


      • cybo-ceronimo-cabriel-61
        Dzinni kirjoitti:

        >Edellisten elämien muistamisen uskon olevan mahdotonta, se sotii melko varmasti niitä kaikkeuden lakeja vastaan, jotka ovat asetettu suojaksi psyykeellemme ja koko systeemille.
        Kysymys on mielestäni "arkisemmista" asioista unien kohdalla, eli lähinnä sen hetkisen kokemuksen jäsentämisestä ja tietoisuuden kasvun vaikutuksista lihaamme.<

        Jotenkin vaikuttaa siltä kuin pitäisit kuitenkin totena reinkarnaatiota.

        "Muistamattomuus" on todella suoja.

        Ihminen ei valmistautumattomana ehkä kestäisi näkemäänsä. (mielisairaaloissa on ihmisiä jotka näkevät mutta eivät ymmärrä näkemäänsä).

        Muistaminen on vaikeaa mutta ei mahdotonta.
        (Ihmisen Kohtaloon voi kuulua ns. selvänäköisyys)

        Ehdottomasti jälleensyntymä on vahva ja looginen mahdollisuus--->tosin itselläni niine "reuna-ehtoineni" joita ole tolkuttanut joissain jutuissani.

        Pidän suurinta osaa "edellisten elämien" muisteloista aivan muuna kuin todellisina muistoina todellisista tapahtumista.

        Sen sijaan uskon, että kun ihminen saavuttaa Itse-tietoisuudessaan pisteen, jossa lähes kaikki on mahdollista [eli tilanne jonka hyvin harvat ja valitut saavat], saa tämä lihan ja hengen yhtälö tiloja aikaiseksi, joissa hengen edelliset 'kuoret' muistoineen voivat päästä läpi myös aktuellin lihan/'kuoren' psyykeeseen.


    • olen nähnyt

      unessa yhden entisen elämäni joka myöhemmin todentui toisenkin ihmisen kautta todeksi muistoksi. Joten kyllä minustakin on niin, että sinäkin, kuvaamasi mukaan, olet voinut nähdä oikeasti erään menneistä elämistäsi :)

    • sinuhe

      maalasin koristekuvia hautakammion seinille muinaisessa Egyptissä.

      Pikkuhiljaa, kun ikää on karttunut, minulle on selvinnyt että jälleensyntyminen on totta ja luonnollinen asia.

      Meistä Suomalaisista hyvin moni on elänyt aiemmissa elämissään Egyptissä. Sentakiahan meidän vaakunassammekin on leijona.

      • numa.......

        aijaa sen takia leijona.......olin varma että me ollaan oltu pösön tehtailla........


      • Tut

        Saatat olla mun hautakammioni maalari...jos hyvin sattuu. Sinä Keskiyön Auringon ja Lapin mies. :D


      • Tut

        Hautakammion koristelijat olivat asialleen hyvin omistautuneita ja tekivät parasta mahdollista jälkeä. Jokaisella kuvalla seinässä on syvällinen merkitys. Entisen vaimoni Ankhesenamonin olen jo tavannut tässä elämässä Suomessa - ja tunnustimme toisemme. Esoteristi kuten meikäkin.

        Ei ihme vaikka hautakammion joku koristelijakin löytyisi, mutta ei nyt sentään todennäköistä ole. Mahdollista kyllä.

        Se kuva missä halaan Osirista, on henkilökohtainen toivomus ja siinä rikon perinteisen hautakammiomaalaustyylin. Osirista näet kukaan muu ei aiemmin tietääkseni halaillut. Osiris oli vaimoakin tärkeämpi siinä elämässä.


    • Jake.

      Ihmisten kollektiivinen tajunta on nousemassa uudelle tasolle. Tämä alkaa paljastamaan alitajuntamme ja siellä olevat kokemuksemme aikaisemmista elämistämme. Näitä kokemuksia alkaa tulla yllätyksenä monelle muullekin seuraavan 4 vuoden aikana.

      Lisätietoa:
      http://www.thegaiaproject.net/

      • Jöy

        Okei, ollaan sitte kaikki hinduja ja uskotaan uudelleensyntymiseen!! (?)


      • Aritta
        Jöy kirjoitti:

        Okei, ollaan sitte kaikki hinduja ja uskotaan uudelleensyntymiseen!! (?)

        uskovat sielunvaellukseen. Se on ihan eri juttu.


      • ..jeesus..
        Aritta kirjoitti:

        uskovat sielunvaellukseen. Se on ihan eri juttu.

        ..kertoo uudelleen syntymisestä. Minulle se on päivän selvä asia. Vaikken mitään unia ole nähnyt edellisestä elämästäni silti tuntuu, etten tässä ole ensimmäistä kertaa. Edellisessä elämässäni olin varmaan jokin eläin.


    • Voldemort "selkouni"

      Olen itse kokenut lukuisia selkounia, enkä ymmärrä miten näkemäsi uni liitty näihin. Kokemuksieni pohjalta voin sanoa, että jos kärsit unessa paljon ja olet tietoinen siitä, että kyseessä on uni, pystyt mitä luultavammin poistamaan kärsimykset tai heräämään. Kaikki, jotka ovat nähneet selkounia tietävät kuinka helppoa unen muokkaaminen useimmissa selkounissa on.

      En myöskään usko tohon uudelleensyntymis/edellinen elämä -teoriaan. On hyvin todennäköistä, että pelkosi tulta kohtaan ja se, että et pidä saksalaisista/kielestä, heijastuvat uniisi juuri siksi, että ne ovat osa sinua. Unet kumpuavat alitajunnasta.

      Olin yhessä unessa Harry Potterin kanssa. Oonkohan mä ollu edellisessä elämässä Ron Weasley tai kenties Voldemort?

    • unennäkijä

      Ihmist opetetaan pelkäämään monikerrostunutta elämäänsä. Täällä en tarkoita jaottunutta elämää vaan sitä että viihtyy omassa isessään ja kaikissa tietoisuutensa tasoissa. Mitä enemmän tasoja ihmisessä on sitä onneelisempi hän on koska mikään pahuus ei saavuta kaikkia tasoja. Olen nähnyt unessa useamman kerran miten olen eri tavalla kuollut ja paikoissa joissa en ole koskaan käynyt. Olen unessa nähnyt henkiolentoja jotka ovat olleet joko auttajiani tai että olin hengen kokonaisuuden osa eli tätä henkeä itseään mutta omaa itsepäisyyttäni ylitin sen etäisyysrajan josta en enää päässyt takaisin henkeen. Kuollut ystävä istui pöydässäni ja halasin häntä ennen kuin hän katosi, halasin hänen aineettomuuttaan joka oli maallisen ajatuksen tulkitsemana ääretöntä yksinäisyyttä mutta oli tuskin sitä. Ihmiset eiväy puhu ihmeellisistä unistaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe