Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Maksatko kirkollisveroa

pakkovalta alas

MAKSATKO KIRKOLLISVEROA?

Uhkailkaa ihmisiä, kiristäkää ja rankaiskaa niitä jotka eivät teille rahojaan anna. Heittäkää heidät vankityrmään, sakottakaa, riistäkää heidän omaisuutensa, teloittakaa. Tätähän Jeesus tarkoitti, tarkoittihan...?

Matteuksen evankeliumissa on kertomus joka paljastaa Jeesuksen suhtaumisen kirkollisveroon (Matt.17:24-27):

Ja kun he saapuivat Kapernaumiin, tulivat temppeliveron kantajat Pietarin luo ja sanoivat:
"Eikö teidän opettajanne maksa temppeliveroa?"
Hän [Pietari] sanoi:
"Maksaa."
Ja kun hän [Pietari] tuli huoneeseen, kysyi Jeesus häneltä ensi sanaksi:
"Mitä arvelet, Simon [Pietari]? Keiltä maan kuninkaat ottavat tullia tai veroa? Lapsiltaanko vai vierailta?"
Ja kun hän [Pietari] vastasi:
"Vierailta"
,sanoi Jeesus hänelle:
"Lapset ovat siis [verosta] vapaat. Mutta ettemme heitä loukkaisi, niin mene ja heitä onki järveen. Ota sitten ensiksi saamasi kala, ja kun avaat sen suun, löydät hopearahan. Ota se ja anna heille minun puolestani ja omasta puolestasi." (Matt.17:24-27)

Jeesuksen opetus on seuraava: Seurakunta on temppeli (1Kor.3:16), jonka isäntä on Jumala. Mutta ei Jumalan temppelissä (seurakunnassa) peritä kirkollisveroa niiltä jotka ovat Jumalan lapsia, vaan ainoastaan vierailta, eli niiltä jotka eivät Jumalaa tunnne. Toisin sanoen, ne jotka eivät ole Jumalan lapsia maksavat kirkollisveroa. Jumalan lapset ovat sensijaan kirkollisverosta vapaat. Yhteys Jumalaan on nimittäin ilmainen. Jeesus käskikin seuraajiensa levittää Jumalan Sanaa ilmaiseksi.

"Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa." (Matt.10:8)

Seurakunta ottaa vastaan ainoastaan vapaaehtoisesti annettuja lahjoituksia. Seurakunta ei kiristä, ei kerää tullia tai veroa, ei pakota, eikä vaadi tai käytä verovaroja. Lähimmäisenrakkaus ei ole uhkaamista tai pakottamista, eikä rakkaus perustu rangaistuksen pelkoon (1Joh4:18, Room.13:10), vaan vapaaseen valintaan. Verot sen sijaan kerätään miekalla, kiinni-oton ja rangaistuksen uhalla.

"Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta" (1Joh.4:18)

"Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus [Mooseksen] lain täyttämys." (Room.13:10)


Lähimmäisenrakkauden peruslähtökohta ja -edellytys on lähimmäisen omantunnonvapauden ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen. Lähimmäistä ei tule pakottaa vaan kuunnella ja auttaa ja neuvoa jos mahdollista. Pakottaminen on väkivaltaa, myös kirkollisveron kerääminen sillä siinä on rangaistusta.


Miksi sitten kirkollisveroa kerätään:

Roomalaiskirje 16:18

Sillä sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta, vaan omaa vatsaansa, ja he pettävät suloisilla sanoilla ja kauniilla puheilla vilpittömien sydämet.


2.Pietarin kirje 2:1

...niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja, kieltävätpä Herrankin, joka on heidät ostanut, ja tuottavat itselleen äkillisen perikadon. Ja moni on seuraava heidän irstauksiaan, ja heidän tähtensä totuuden tie tulee häväistyksi; ja AHNEUDESSAAN he valheellisilla sanoilla KISKOVAT TEISTÄ HYÖTYÄ; mutta jo ammoisista ajoista heidän tuomionsa valvoo, eikä heidän perikatonsa torku.




EROTKAA HEISTÄ!


2Kor. 6:15-17

Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa? Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala on sanonut: "Minä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani." Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo Herra, Kaikkivaltias."


Ilm.18:4

"Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa."


Luuk. 9:5

"Ja missä eivät ota teitä vastaan, siitä kaupungista lähtekää pois, ja pudistakaa tomu jaloistanne, todistukseksi heitä vastaan."



Jer.51:6

"Paetkaa Baabelista ja pelastakoon kukin henkensä, älkää hukkuko sen syntiin."


Luuk. 17:31

"Sinä päivänä älköön se, joka katolla on ja jolla on tavaransa huoneessa, astuko alas niitä noutamaan; ja älköön myös se, joka pellolla on, palatko takaisin. Muistakaa Lootin vaimoa!"


1.Korinttolaiskirje 5:11

Vaan minä kirjoitin teille, että jos joku, jota kutsutaan veljeksi, on huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai pilkkaaja tai juomari tai anastaja, te ette seurustelisi ettekä söisikään semmoisen kanssa.


Psalmit 1:1

Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat,


Tiit. 3:10

Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti,


Efesolaiskirje 5:6

Älköön kukaan pettäkö teitä tyhjillä puheilla, sillä semmoisten tähden kohtaa Jumalan viha tottelemattomuuden lapsia; älkää siis olko niihin osallisia heidän kanssaan.

http://www.wwnet.fi/users/veijone/kirkko.htm

11

1078

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mirianna

      Yrititkö viestissäsi kertoa, että kirkollisvero ei Jumalan tahdon mukainen. Minun ymmärrykseni mukaan on Jumala kehottanut antamaan ja jakamaan omastaan ja maksamaan kymmenykset, että evankeliumin jakavat voisivat saada siitä elantonsa. Loogista, eikö totta: Evankeliumin jakajalla on enemmän aikaa Jumalan valtakunnan työhön, kun hän voi tehdä sitä päivätyönään. Ja mistäs ne kaikki rahat tulisivat, jos ei seurakunnalta?
      Kirkollisevero on pieni raha kymmenyksiin verrattuna, siksipä kehoitan jokaista kristittyä antamaan lähetystyölle ja kaikenlaiselle avustustoiminnalle.

      • pakkovalta alas

        Yhteisövero on yrittäjien, yritysten omistajien, yhteisö yms. tuloistaan maksama vero, josta seurakunnat keräävät osuuden. Kirkko saa noin 100 miljoonaa euroa joka vuosi yrittäjiltä pakkoriistettyä omaisuutta. Vero on maksettava ja jos yrittää pitää itsellään, niin ulosottoon menee, ja mahdollisesti myös häkkiä. Yrittäjää uhataan vankeudella jo omaisuuden pakko-riistolla jos hän ei halua maksaa veroa.
        Mikäli tuomittu todetaan ulosotossa varattomaksi tai sakkoa ei muutoin saada perityksi, hänelle määrätään muuntorangaistuksena vankeutta.

        Viime vuoden alussa oli sakon muuntorangaistusta vankiloissa suorittamassa 127 henkilöä.

        Ulosottomiestä avustaa poliisi käsirautoineen ja pamppuineen. Ovet murretaan ja omaisuus anastetaan.

        Yritys-ja yhteisövero on pakollinen vero, kuten palkkaverotuskin ja maksamatta jääneet verot menevät ulosottoon. Olosottomiestä avustaa tarvittaessa poliisi käsirautoineen ja pamppuineen jos ulosottomiestä ei päästä tontilleen tai asunnolleen.

        Ei ole vapaaehtoista vaan taustalla on väkivallaan käyttö syyttömiä ihmisiä kohtaan.

        yritys ja yhteisövero on yrityksille pakollinen ja osa siitä ohjataan kirkolle.

        yrittäjät siis maksavat kirkon papistolle ja rahanahneille diakonissoille kirkollisveroa siitä huolimatta että yrittäjät tai yrityksen omistajat eivät kuulu portto-kirkkoon.

        Jos veronsa maksamatta jättänyt syytön vanki yrittää päästä pois vankilasta, vanginvartijat lyövät häntä nyrkeillä ja pampuilla.


      • seurakuntalaisilta

        niin mitään ongelmaa ei olisi. Mutta kun menee myös täysin kirkkoon kuulumattomilta yhdenmiehen yrityksiltä, niin siinä se vääryys seisoo.

        Ja sitten kirkkain silmin kehutaan että on uskon vapaus! Kehtaavatkin! Varkaat!


    • dhdfasgsajk

      ...olet unohtanut hepr. 10:25!

    • Kenttämestari

      ">pakkovalta alas"

      Ha! Kirkkoon kuuluminen on vapaaehtoista, pakkovalta on kaukana siitä.

      Maksa jos haluat, jos et niin älä. Turhasta valittamisen voit jättää muualle.

      • yksinkertaista!

        Yritysten on pakko maksaa, vaikka yrityksessä olis vain yksi kirkkoonkuulumaton työntekijä. Se on per'''eestä!


    • kirkko ja eläkevakuutus

      En ymmärrä tätä. Olen ortodoksi. Olen syntynyt Ukrainassa..Kävin kirkossa silloin -tällöin ja maksoin silloin rahaa kirkossa olevaan laatikkoon..Jokainen maksoi se, mitä on voinut ja uskon, että maksoi..varaan mukaan..joku enemmän joku vähemmän. Ei mikään uskonto voi pakottaa ihmistä maksaa aina kirkollisveroa..se on keksitty Länsissä..Miellä on näin ,että jokainen joka mene kirkoon, niin mene rahojen kanssa sinne, ei sinne kukaan vitsi mennä ilman rahaa..Miksi Suomessa pitää maksaa erikseen, kirkollisverona, vaikka ei käy kirkossa? en ymmärrä..vielä. En maksa täällä suomessa kirkollisveroa, mutta kun menen kirkoon, niin maksan sinne siellä. Aina kun on varaa. välillä en maksa kun ei ole rahaa,mutta kun on rahaa, niin maksan. En usko, että Jesus olisi vaatinut maksamaan kirkolisveroa, Länsi se on keksinnyt.Oletkai väärin ymmärtänyt raamattua.Jos minulla olisi enemmän rahaa, niin sijoittaisin ne eläkkeen, niistä rahoista saisin jotain vastikeetta, kun saa vähentää verotuksessakin 28% Vakuutusyhtiö sanoo, että nykyajan moni irtoa kirkoista ja ottaa sillä rahalla eläkevakuutusta, niin kai minulla olisi sitten varaa maksaa myös kirkokäyntiäkän. Ei rahaa kasvaa puussa noin vain, pitää se puu ensin kasvattaa.Eikö ole niin?

    • dbfsbdsbd

      En maksa, mutta en kyllä usko jumalaankaan, joten mitäpä tuota maksamaan.

      • esapekka

        samoilla linjoilla olen, mitä sitä ilmasta tai johonkin olemattomasta maksamaan..


      • mut ryöstetään vaikka
        esapekka kirjoitti:

        samoilla linjoilla olen, mitä sitä ilmasta tai johonkin olemattomasta maksamaan..

        uskon yhtä vähän kuin te. Koskapa olen yrittäjä.


      • kohtuus.
        mut ryöstetään vaikka kirjoitti:

        uskon yhtä vähän kuin te. Koskapa olen yrittäjä.

        On se hyvä että yrittäjä joutuu edes jostain, maksamaan veroa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe