Globaali kommunismi NYT

tuomas_the_first

Ajattelin herättää tällaista, kieltämättä hivenen ristiriitaisen aiheen kautta tapahtuvaa pohdintaa siitä, millä tavalla nykyään tapahtuvan maailman yhdentymisen, siis globalisaation, voisi katsoa täyttävän kommunistisen filosofian ominaispiirteitä.

Lueskelin tuossa wikipediasta kommunismista ja vertasin esille tulleita toteamuksia nykyajan universaalien ilmiöiden kanssa.

"Kommunismi viittaa tietynlaiseen taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen järjestelmään sekä näitä järjestelmiä kannattavaan aatejärjestelmään. Kommunismi tavoittelee ihanteensa mukaista yhteiskuntaa, joka on luokaton, tasa-arvoinen ja tuotantovälineiden, kuten tehtaiden ja maatilojen, yhteisomistukseen perustuva"

Onko valtionomistuksista luopumisen sekä markkinoiden vapauttamisen seuraksena maailmasta tuotantovälineineen tulossa yhteinen?

"Kommunistien haaveilemassa yhteiskunta-utopiassa ihmisillä olisi ihanteen mukaan todellinen vapaus toteuttaa taipumuksiaan ja saada tarpeensa tyydytetyksi."

Onko globalismin perusajatuksena ihmisten, tavaran ja markkinoiden todellinen vapaus toteuttaa taipumuksiaan ja saada tarpeensa tyydytetyiksi?
Oletko koskaan kuullut George W Bushin puhuvan vapaudesta ja sen tavoittelun tärkeydestä?

"Kommunistiset yhteiskunnat ovat olleet pitkälti totalitaristisia diktatuureja, joissa valtio on julistanut oman oppinsa ainoaksi sallituksi totuudeksi, ja katsonut oikeudekseen ihmisten mielipiteistä päättämisen aina kouluja ja tiedotusvälineitä myöten."

Onko nähtävissä merkkejä siitä, että globalismin myötä pyritään yhtenäistämään koulujen opintokokonaisuuksia rajaten yleisesti tiettyjä aiheita pois, kuten uskonto ja lisäten esim. evoluutio-oppia ja seksuaalisuuskasvatusta? Millä tavoin mielipiteisiin ja tiedotusvälineisiin vaikutetaan esim. terrorisminvastaisen sodan ollessa aasinsiltana maailman yhdentymiselle? Voidaanko puhua terrorisminvastaisen sodan ja sitä kautta tapahtuvan kansalaisoikeuksien riistämisen myötä totalitarismista kasvavana ilmiönä?

"Ihmisten elämää ja mahdollisuuksia on kontrolloitu paljon enemmän, ja ihmiset ovat voineet vaikuttaa omaan yhteiskuntaansa paljon vähemmän kuin demokraattisissa länsimaissa."

Onko tästä nähtävissä viitteitä esim. päätännän siirtyessä pois Suomesta Brysseliin sekä rahaliikenteen, tietoverkon ja ihmisten liikkeiden valvonnan lisääntymisen perusteella terrorisminvastaisen sodan ja maailman yhdentymisen toimiessa aasinsiltana?

"Yhteiskunnallisena tai taloudellisena järjestelmänä kommunismi olisi tasa-arvoinen yhteiskunta, jossa ei olisi valtiojärjestelmää, tuotantovälineiden yksityisomistusta ja yhteiskuntaluokkia."

Onko nähtävissä viitteitä siitä, että maailmanmarkkinat olisivat vapaat ja näin "tasa-arvoisesti" kaikkien superrikkaiden saavutettavissa?
Entä sirpaloituneiden valtiojärjestelmien integrointi suuremmiksi kokonaisuuksiksi (EU,P-Amerikan Unioni,NAFTA,EFTA, Afrikan Unioni, Itä-Aasian Unioni jne.).
Entä tuotantovälineet, kuten maatalous, joka nykyään käsitellään maailmanlaajuisena tuotantona alueellisen sijaan tai yhteiskuntaluokat, kun puhutaan kaikkien ihmisten tasa-arvoisesta mahdollisuudesta pärjätä maailmanmarkkinoilla?

"Yhteisö omistaisi tuotantovälineet yhteisesti ja päättäisi niiden käytöstä."

Onko esim. EU puuttunut suomen tuotantovälineisiin ja päättänyt niiden käytöstä?

"Kaikilla ihmisillä olisi tasa-arvoinen asema ja oikeudet."

No tätä kuulee joka päivä joka paikasta.

"Köyhyyden ja kapitalismin ongelmien katsotaan poistuvan, kun voimavarat kohdistetaan työntekijöiden itsensä hallitsemina yhteiseksi hyväksi."

No tämäkin on täysin nykypäivää.

"Joidenkin tulkintojen mukaan kommunistista valtiota ei ole, sillä kommunismissa ei ole valtiota."

Ei ole kohta maailmassakaan valtioita. Lue TIME-magazinesta Strobe Talbottin ennustus 90-luvulta:

"Here is one optimist's reason for believing unity will prevail over disunity, integration over disintegration. In fact, I'll bet that within the next hundred years (I'm giving the world time for setbacks and myself time to be out of the betting game, just in case I lose this one), nationhood as we know it will be obsolete; all states will recognize a single, global authority." -Strobe Talbott, Deputy Secretary of State in the Clinton administration

http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1101920720-160112,00.html

"Yleisen käsityksen mukaan kommunismi merkitsee täydellistä yhteisomistusta, sillä kapitalistinen yksityisomistus on kumottu."

Jos valtiot ennen omistivat kapitalistisesti yksin, niin nykyään se on kumottu.

"Tavoitteidensa saavuttamiseksi Stalin turvautui valtioterroriin, suoritti vähemmistökansallisuuksien pakkosiirtoja, lähetti toisinajattelijoita pakkotyöhön ja pystytti vankileirien verkoston "

Onko tällaista tapahtunut viimeaikoina maailmalla?

"Stalinin johdolla 1920-luvun markkinahenkisempi NEP-talouspolitiikka korvattiin talousuudistusohjelmalla... joka pakkokollektivisoi maatalouden, muuttaen pieniin yksityisviljelmiin perustuneen maatalouden kokeiluksi, jossa merkittäviä yksiköitä olivat sovhoosit ja erityisesti suuret kolhoosit"

Onko vastaavaa tapahtunut nykyään?

"Stalinin valtakauden turvallisuuskoneiston poliittisiin vastustajiin suuntaamat väkivaltaiset toimenpiteet huipentuivat 1930-luvun puolivälissä aloitettuihin "puhdistuksiin"...Stalin apulaisineen puhdisti puoluekoneistoa ja yhteiskuntaa ideologisista (todellisista ja kuvitelluista) vihollisista. Näytösoikeudenkäynneissä lukuisille vanhoille puna-armeijan upseereille ja vanhoille bolševikeille langetettiin kuolemantuomioita."

"Miljoonia ihmisiä teloitettiin ja lähetettiin vankileireille Siperiaan, useat katosivat yksinkertaisesti jäljettömiin, eikä heidän kohtalostaan kuultu kuin vasta arkistojen avauduttua 1990-luvulla."

Guantanamo, Hussein, Khalid Sheikh Mohammed...

"Neuvostoliitossa toisinajattelijat leimattiin usein mielisairaiksi, paranoidisiksi ihmisiksi, koska he eivät olleet "todellisuudessa kiinni"

http://www.uta.fi/laitokset/psyk/opiskelu/opetus/opetusmateriaalia/psyhair_1999/a7_5.htm

Oletko koskaan yrittänyt ajatella toisin esim. 9/11 iskujen taustoista tai 100 vuotta vanhasta salatusta teknologiasta (esim. Nikola Tesla), loppumattomasta energiasta jne?

Josef Stalin sanoi: "Voters decide nothing; people who count votes decide everything." - "The bad news just keeps on pouring in for advocates of electronic voting. In the latest turn of events, election officials in Leon County, Florida, hired computer experts to successfully hack an optical-scan voting machine manufactured by Diebold, Inc. Hugh Thompson and Harri Hursti were able to affect the outcome of the "election" by altering the software on a removable memory card central to the machine’s operation." http://arstechnica.com/news.ars/post/20051222-5821.html

Mitä muita kommunismin tunnusmerkkejä täytämme nykyään globalismin ja vapauden nimissä?

Lainaukset siis Wikipediasta (kommunismi,stalin).

Mitenkäs se menikään... teesi antiteesi=synteesi

Olen pahoillani...

15

1122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kommunisti..

      täydellinen yhteisomistus ei aivan toteudu ja meidät edelleen jaotellaan tulojen mukaan luokkiin, mutta muuten joo.

    • että..

      Teslahuuhaatakin seassa :)

      Käyhän esittelemässä sitä tuolla tiedepalstoilla, niin hoksaat jotain...vaikka Fysiikkapalstalla.

      • tuomas_the_first

        Sanomattakin selvää, että Teslan ansiosta voit napsauttaa valot huoneeseesi, käydä röntgenissä, kuunnella radiota, vaihtaa tulpat autoosi jne.

        En tarvitse vakuutteluille ulkoista kannanottoa.


    • wikibedia...

      ei ehkä paras tietolähde hiffata kommunismin ydintä:D Stalin oli kommunisti,jos Bush on maailman tuomari,molempien puheista voisi noin päätellä....mut mut mut...:D Itsearviot olisivat avittaneet molempia ja maailma säästynyt paljolta!

      • tuomas_the_first

        Ensin täytyy tietysti opetella ja muistaa sana utopia.

        Kommunismihan oli kaikista kaunein ideologia siihen uskovien mielestä, kuten nyt on demokratiakin. Demokratia samoin kuin kommunismikin johtavat synteesinä Platonin ihannevaltion syntymiseen, ja tämä synteesi on jo erittäin pitkällä.

        Vielä näette ja ihmettelette ennakointikykyäni:)


      • globalisaatio
        tuomas_the_first kirjoitti:

        Ensin täytyy tietysti opetella ja muistaa sana utopia.

        Kommunismihan oli kaikista kaunein ideologia siihen uskovien mielestä, kuten nyt on demokratiakin. Demokratia samoin kuin kommunismikin johtavat synteesinä Platonin ihannevaltion syntymiseen, ja tämä synteesi on jo erittäin pitkällä.

        Vielä näette ja ihmettelette ennakointikykyäni:)

        Voisi asian nähdä näinkin!Väline,vaikkapas kirurgin veitsi,voi olla sama,mutta leikkaavan motiivi ja tavoite määrää tuloksen,vaikutukset.Globalisaatiossa leivän koon kasvattaminen on itseisarvo ja kasvattajan valta on suhteessa vaikutuksiin,muita määrääviä tekijöitä ei ole.Kommunismissa leivän kasvu on epäolennaista,sen jakaminen on suhteessa vaikutuksiin.Talous on siis globalisaatiossa tavoite ja ihmiset välineitä,mutta kommunismissa ihmiset ovat tavoite ja talous väline.Molemmissa haetaan vaikutuksia,mutta vaikutuksia haetaan eri kohteessa.Ainoa asia josta ei voi spekuloida on kasvuidean vaikutukset.Ne ovat uhka ja se on ratkottava jotenkin.Globalisaatiossa kasvu on sisäänrakennettu mekanismi,jota ilman ei ole globalisaatiota.kommunismissa kasvua ei välttämättä haeta.koska painopiste ei ole määrässä,vaan määrän jakamisessa ja siitä kehittyvissä vaikutuksissa.


    • einarieiennusta

      "Onko valtionomistuksista luopumisen sekä markkinoiden vapauttamisen seuraksena maailmasta tuotantovälineineen tulossa yhteinen?"

      Ei todellakaan.
      Raha ja omistus menee niille kellä sitä on entuudestaan, sille 5 % maailman väestöstä joka omistaa 95 % kaikesta.

      Jos kaikkein tuottavampia valtionyhtiöitä ei olisi myyty pois olisi suomen valtionvelka jo maksettu!

      • tuomas_the_first

        Eikö kommunismissa "yhteinen" juuri merkinnyt sitä, että yksi omistaa ja antaa kaikille "tarpeen mukaan"!

        Nykytaloudessa Maailmanpankki omistaa, säätelee ja pitää kaiken yhteisenä, jotta ne muutamat superrikkaat voivat ostaa kaiken.

        Odotan sitä päivää, kun Nokia ja Microsoft ilmoittavat fuusiostaan. Tästä "rajattomasta maailmasta" (...mikä vitsi) tulee äkkiä pieni ja jopa amerikkalaiset tulevat ymmärtämään, että kun yritysten raamit globen ympärillä kasvavat, reunat saavuttavat lopulta toisensa.

        Nykyään ihmiskunnan tieteellinen kehitys on todistanut maapallon olevan pyöreä, mutta toivottavasti havahduttaisiin siihen, että rajaton se ei ole. Kun tämä todetaan, on jo myöhäistä.

        Mitäs sitten? Kilpailu loppuu ja kasvun rajat on absoluuttisesti saavutettu, ellei äkkiä saada siirtokuntia avaruuteen, jotta voidaan alkaa käymään kauppaa interplanetaarisesti ja hakemaan kasvua sieltä:)!!


      • tuomas_the_first
        tuomas_the_first kirjoitti:

        Eikö kommunismissa "yhteinen" juuri merkinnyt sitä, että yksi omistaa ja antaa kaikille "tarpeen mukaan"!

        Nykytaloudessa Maailmanpankki omistaa, säätelee ja pitää kaiken yhteisenä, jotta ne muutamat superrikkaat voivat ostaa kaiken.

        Odotan sitä päivää, kun Nokia ja Microsoft ilmoittavat fuusiostaan. Tästä "rajattomasta maailmasta" (...mikä vitsi) tulee äkkiä pieni ja jopa amerikkalaiset tulevat ymmärtämään, että kun yritysten raamit globen ympärillä kasvavat, reunat saavuttavat lopulta toisensa.

        Nykyään ihmiskunnan tieteellinen kehitys on todistanut maapallon olevan pyöreä, mutta toivottavasti havahduttaisiin siihen, että rajaton se ei ole. Kun tämä todetaan, on jo myöhäistä.

        Mitäs sitten? Kilpailu loppuu ja kasvun rajat on absoluuttisesti saavutettu, ellei äkkiä saada siirtokuntia avaruuteen, jotta voidaan alkaa käymään kauppaa interplanetaarisesti ja hakemaan kasvua sieltä:)!!

        No niin... lähemmäksi käydään. Sanomani ei ole vanhentunut.


      • Antimonetaristi

        Niin, kyse on maailmaa terrorisoivasta prosenttijengistä. Meidän tulee saattaa tuo roskajoukko lainsuojattomaan asemaan.


      • Antimonetaristi
        tuomas_the_first kirjoitti:

        Eikö kommunismissa "yhteinen" juuri merkinnyt sitä, että yksi omistaa ja antaa kaikille "tarpeen mukaan"!

        Nykytaloudessa Maailmanpankki omistaa, säätelee ja pitää kaiken yhteisenä, jotta ne muutamat superrikkaat voivat ostaa kaiken.

        Odotan sitä päivää, kun Nokia ja Microsoft ilmoittavat fuusiostaan. Tästä "rajattomasta maailmasta" (...mikä vitsi) tulee äkkiä pieni ja jopa amerikkalaiset tulevat ymmärtämään, että kun yritysten raamit globen ympärillä kasvavat, reunat saavuttavat lopulta toisensa.

        Nykyään ihmiskunnan tieteellinen kehitys on todistanut maapallon olevan pyöreä, mutta toivottavasti havahduttaisiin siihen, että rajaton se ei ole. Kun tämä todetaan, on jo myöhäistä.

        Mitäs sitten? Kilpailu loppuu ja kasvun rajat on absoluuttisesti saavutettu, ellei äkkiä saada siirtokuntia avaruuteen, jotta voidaan alkaa käymään kauppaa interplanetaarisesti ja hakemaan kasvua sieltä:)!!

        Tässä järjestelmässä, josta meidän on päästävä eroon nopeasti, "eliitti" katsoo oikeudekseen kasvattaa ns. elintasoaan muiden kustannuksella. Eli rajan olemassaolo on tunnustettu, mutta tarkoitus onkin lisätä omaa kakkua muiden kustannuksella. Nykyisenlaisessa "kasvussa" sallittua on vain se politiikka, joka tuottaa palan "sijoittajille" ennen työntekijän samaa murusta.

        Mehän olemme jo nähneet laajamittaisen välillisten verojen korottamisen, mutta emme esimerkiksi loistoautojen verotuksen nostoa tai niiden tuomista kokonaan talouden ollessa "kriisissä". Eli monetaristit haluavat yksityistää peruspalvelut, jotta he voivat olla se joukko joka ajaa Cayennella ja viettää päivät klubilla golfaten, syöden, juoden ja juoruillen.

        Kannattaa tietysti huomata tuon sanan "eliitti" täysin väärä kohde kapitalismissa. Vain äärimmäisen brutaalissa todellisuudessa voidaan eliitiksi kutsua tuollaista joukkoa, jonka toimintaa ohjaa ainoastaan äärimmäinen itsekkyys ja ahneus. Euroopan pääsemiseksi ulos barbariasta meidän tulee hävittää tämän barbarian papisto, ekonomistit.


    • Antimonetaristi

      Sekä kapitalismi että kommunismi perustuvat suunnitteluun jonka tuloksena yhteiskunnalliset tapahtumat ovat tiedossa jo etukäteen. Tätä kutsutaan molemmissa tieteelliseksi ennakkokäsitykseksi. Markkinataloudessa sen sijaan näin ei ole, vaan epävarmuus on läsnä myös sijoittajilla ja riskit ovat todellisia.

      Kommunismissa tulevaisuuden tiesi puolue-eliitti, kapitalismissa kapitalistinen virkakoneisto (EKPJ, VM, VATT jne.) ja kapitalistit, jotka yhdessä muodostavat korporaation. Tämä on monetarismin eli talousjuutalaisuuden ydin: sijoitusta ei tehdä ennen kuin tuotto on taattu. Näin ovat ilmoittaneet mm. Milton Friedman ja Friedrich Hayek.

      Kapitalismissa epävarmuus on siirretty "sijoittajilta" työläisille, mikä näkyy mm. psyykkisten sairauksien määrän moninkertaistumisena tavallisten kansalaisten keskuudessa. Kansalaiset, jotka demokratioissa omistavat kukin yhtä suuren osan valtiosta, sairastavat siis "sijoittajilta" siirrettyä epävarmuutta. Suomessa liike-elämä, ei työläinen tai kansalainen, on valtion erityisessä suojeluksessa. Näin on myös mm. Kiinassa.

      Lääketieteessä tuota epävarmuuden aiheuttamaa sairastamista kutsutaan psykososiaalisen kuormituksen aiheuttamaksi sairastamiseksi. Monetaristinen eli talousjuutalainen valtio harjoittaa siis epävarmuudensiirtopolitiikkaa. Se ottaa toisilta ja antaa yksille. Sen sijaan että kuuntelisimme tämän sairauden tietoisesti aiheuttamien ekonomistien neuvoja tilanteeseen, meidän tulee leikata syöpä eli juuri ekonomistit pois valtioruumiista.

      Tämä, eli kansalaisten enemmistön parantaminen epävarmuudensiirtopolitiikan seurauksista, voidaan toteuttaa esimerkiksi Suomessa vähintään tuhannen ekonomistin surmaamisella tai eristämisellä. Näistä ensimmäinen on vaihtoehdoista edullisin, ja se on malli joka Euroopassa tulee toteuttaa täydessä laajuudessa. Tiedämme tämän menetelmän olevan toimiva.

      Niin, kommunismissa tuotantovälineet omistetaan yhteisesti. Näin myös kapitalismissa, jossa tämä yhteinen omistus vallitsee varakkaiden kesken. Sama henkilö omistaa myös keskenään kilpailevien yritysten osuuksia, ja kapitalismin teorian mukaan näin tulee myös tehdä, edellyttäen että tämä tuottaa korkeimman tuoton. Jos kommunismissa yhteisomistajan kontribuutio oli heikko, kapitalismissa se on olematon.

      Meidän on hävitettävä tuo sairas ideologia, ja se voidaan tehdä murskaamalla ne päät joihin se on tallennettu. Meidän on kapitalistien tavoin huomattava, että perustuslaki on sopimuksenvarainen asia, joten me voimme ilman omantunnontuskia luopua monetaristeja eli talousjuutalaisia suojelevista sopimuksista. Kustannus-hyöty-analyysin sanoin: voimme pienin kustannuksin saavuttaa tuntuvaa hyötyä.

    • masamään

      Päiden murskaaminen ja rikkaiden määrääminen "lainsuojattomiksi" kuulostaa ihan samalta meiningiltä johon kommunismi johtaa yleensäkin.

      • Antimonetaristi

        Markkinatalouden pelastaminen edellyttää ekonomistien hävittämistä. He ovat markkinatalouden pahimmat viholliset. He ajavat kapitalismia silkasta ahneudestaan, asettuen varakkaan roskajoukon ideologisiksi suojelijoiksi.

        Jos ekonomismi olisi pysäytetty esimerkiksi Yhdysvalloissa 1990-luvulla, ei Irakissa olisi surmattu yli 1 000 000 syytöntä ihmistä. Irak on vain yksi hyökkäyssodan kohteista.

        Ekonomistit tuhoamalla olisi säästetty myös yhdysvaltalaisten henki niin 9/11 iskuissa kuin tätä seuraavissa sodissa. Moraalittomien tuhoaminen on kuitenkin edessä. Se on pieni hinta jotta sivistys voidaan säilyttää maailmassa.

        Me olemme jo nähneet talousjuutalaisten hyökkäyksen islamilaisiin maihin. Kristinuskon hävittämistä suoritetaan parhaillaan maahanmuuttajien tuomisella maahan (mm. Sitra) ja tätä seuraavalla uskontoneutraalisuuden vaatimuksella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2782
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      253
      2749
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      66
      2382
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      206
      1875
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1338
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1142
    Aihe