Olen menossa hienoon ravintolaan treffeille. Illalla luonnollisesti.
Jos tilaamme aperitiiveja, mikä olisi hienostunut, tyylikäs ja klassinen valinta, etten ihan nolaa itseäni? Sekä helposti juotava ja ennen kaikkea helposti lausuttava! :D En uskalla lähteä naurattamaan tarjoilijaa arvailemalla, miten ihmeessä "kir" pitäisi lausua...
Joku tyylikäs aperitiivi?
7
14749
Vastaukset
- valitsemaan
jotain sellaista, josta itse pidät jo valmiiksi. "oikeita" aperitiiveja lienee turha miettiä jos reaktiona on sitruunaa syönyt ilme, kun juoma pitää saada väkisin alas.
Ja ikävänä bonuksena kaikkein klassisimmista aperitiiveista (samppanja, dry martini) saa kovin helposti itselleen teeskentelijän leiman...- ap.
Selvä, kiitti vinkistä.
Jonkunnäköstä etikettiä näittenkin kanssa kuitenkin taitaa olla? Et ei Mimosaa illalla ym?
Voinko tilata jonkun drinksun sitten vaan aperitiiviksi, vaikka Mojiton?
- ihan vaan...
..."kir". Ei sen vaikeampaa. Jos haluat hieman ekstrajuhlavuutta, niin ota "kir royal"; mustaherukkalikööriä kuohuviinin kanssa (tavallisen valkkarin sijaan).
Tavallinen kuoharikin on ihan klassinen aperatiivi, ja on ainakin varma valinta.
Itse tykkään myös portviinistä (punainen tai valkoinen) aperatiivina, koska se on makeaa ja helppoa juoda. Mutta en ole varma, että onko se ihan "salonkikelpoinen" aperatiivi. Tietääkö joku?- ................
Minkä tyyppinen paikka on? Esim. espanjalaisessa ravintolassa sherry voisi olla hyvä valinta. Kyllä mielestäni portviini käy myös aperitiivista, vaikka sitä voi nautiskella myös jälkiruokaviininä. Kuohuviini / shampanja kyllä käy melkeen ravintolassa kuin ravintolassa. Väkeviä ei kuitenkaan oteta aperitiiveiksi, koska ne turruttavat makuaistia. Voithan toki kysyä tarjoilijalta mitä hän suosittelisi aperitiiviksi.
- ...............
Käy arkeen ja juhlaan. Tuon kun tilaat niin kayt heti maailman kansalaisesta.
- oooopp
Voit ihan kysyä tarjoilijalta jotain hyvää aperitiivia. Sinua varten ne siellä töissä on.
- 16+15
Sain joskus sellaisen ohjeen, että ruokailun yhteydessä tarjottavat alkoholijuomat makeutuvat loppua kohti. Eli aperitiivina jotain kuivaa, ruokajuomana esim. puolikuivaa ja jälkiruoan kanssa makeaa. Kuiva juoma aperitiivina kuulemma herättää ruokahalun paremmin, siksi ei yleensä siinä vaiheessa kannata valita makeaa. Jälkiruoat yleensä ovat makeita, jolloin kuiva juoma saattaa maistua liian kuivalta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2654640Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1333019Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit442827Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?761771Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061634Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn281511- 591380
- 951272
- 471149
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2121148