testit kertoo EI allergiaa voiko kuitenkin...

joki1290

olla allerginen esim.jollekin ruualle.Onko muilla kokemusta?
Taas oli iho muutaman päivän hyvä mutta nyt taas "kukkii"ja kutiaa.
Odottelen lämpöisiä kesäpäiviä että pääsisi mereen uimaan se kuuleman mukaan auttaa monen iho ongelmiin.
RASVAILEMISIIN!!!:)

11

1427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksi vain

      Normaalisti testauksen yhteydessä kerrotaan, että allergiatestit ovat suuntaa antavia! Plussa ei aina ole plussa eikä miinus miinus. Sitä paitsi testissä testataan vain muutamia tavallisimpia allergeenjä. Jäljelle jää vielä satoja tuhansia muita kemikaaleja.

    • mapee

      meilläkin itseasiassa ei ollut kys eallergiasta vaan maito ei sopinut lapselle eli lääkäri puhui imeytymishäiriöstä siinä vaiheessa kun "allergia" oli mennyttä.. Asialla ei ole mitään muuta väliä, mutta kun testissä ei näy niin on hankalampi selvitellä varsinkin kelaan..

      Iho-oireista kun on kyse niin moni asi avoi lisätä ihon ärtyvyyttä ilamn allergia aja varsinkin jos raapii nahkaa niin siihen voi provosoida niin vaatteen väri kuin syödyt mausteet, juurekset jne. Eli elämä allergisena voi auttaa vaikka ei ole allergiaa, mutta oireilee samoin.

      Suola todella autta joihinkin ihoihin ja toisilel se on viimeinen pisara! Jotkut atoopikotkin käyvät jopa suolahuoneissa hoidattamassa ihoaan.

    • iho..

      Ihosi voi olla esim. atooppinen ilman, että sinulla tarvitsee olla allergiaa.

      Kannattaa välttää liikaa pesemistä, kuumaa vettä, saippuoita, myös liikaa rasvaamista. Yllättävää kyllä kevyen kuivaharjauksen olen huomannut tekevän hyvää omalle atooppiselle iholleni. Ja tietysti aurinko ja meri ovat parasta hoitoa. Kesää ja ulkomaanlomia odotellen..

    • mammali

      perjantaina, että testit voi näyttää ihan mitä vaan alle kouluikäisellä, ellei ole niin allerginen, että tukehtuu käsiin jo ihokosketuksesta. Eli odotellaan ikää lisää, että voidaan edes aloittaa testit, jotka kertoisi totuuden.

    • tehty ?

      Meillä ainakin verikokeen vasta-ainetesti näytti ensin myös keliakiaa. Lääkäri sanoi, että arvot voi olla kohollaan myös allergisoivan ruoka-aineen syönnin vuoksi. Jätettiin se pois ruokavaliosta eikä uusissa testeissä enää näkynyt viljoille vasta-aineita.
      Verikokeen mukaan allergia oli vähäinen, mutta prick-testi näytti voimakasta reaktiota. Käytännössä todettu, että lapsi voimakkaasti allerginen.
      Lastenlääkäri ilmoitti jo neljä vuotta sitten, että uusien verikokeiden mukaan vasta-aineet niin vähäiset, että ruoka-ainetta voi ruveta antamaan lapselle ja todennäköisesti kouluikään mennessä häviää kokonaan. Ilmoitti ettei meidän enää hänen luonaan tarvitse käydä ja terveyskeskuslääkäri hoitaa jatkossa.
      Aina välillä kokeiltu ruoka-ainetta, mutta saa edelleen pahat oireet siitä.
      Tytöllä on aina todettu "hyvä iho" so. ei näppylöitä. Mutta aina pakkasten tullen posket punoitti ja rohtui. Parhaiten auttoi, kun ruokailun jälkeen laitoin perusvoide Aqualan L:ää pumpulilappuun ja pyyhin ruoanjämät siihen, ei siis vettä puhdistukseen. Bepanthen (se rasvaisempi) on myös ollut tehokas. Sillä kun voitelee illalla, niin aamulla on iho paremmassa kunnossa.
      Saippuaa ei käytetty muuhun kuin käsien pesuun ja jalkojen kun kesällä kuraantuivat hiekkalaatikolla. Alapää piti pestä joka päivä vedellä ja rasvata Bepanthenilla. Jos jäi vaikka päiväksikin pesemättä, niin heti kirveli ja punoitti. Rasvausta jatkui vielä kouluikään asti.

      Toisella lapsella ei samaa "ongelmaa" ole ollut, vaikka iho on kuivempi ja näppyläisempi kuin esikoisella. Lähinnä on rasvailtu talvella poskia Bepanthenilla ja käsiä nyt kun hanskoja "ei voi" käyttää ja kädet rohtuvat.

      Yksi lastenlääkäri sanoi, että atooppiselle iholle on hyväksi muutaman minuutin päivittäinen suihku (ei tulikuumalla vedellä ja ilman pesuaineita), joka huuhtoo iholta bakteerit ja lian pois. Suihkuttelu pitää lopettaa, kun sormien ja varpaiden iho alkaa rypistyä.

      Eräs allergisen lapsen äiti sanoi minulle, että hän ei missään tapauksessa pese lastaan joka päivä kun lapsen iho ei kestä sitä. No, meillä taas lapsen iho ei kestänyt olla pesemättä.

      Tämmöisillä konsteilla meillä on selvitty.
      Aurinko muuten paksuntaa ihoa, siksi useimpiin ihovaivoihin auttaa aurinko.

      • Tä?

        Keliakiahan ei ole sama kuin vilja-allergia, ja keliakiaa ei voida diagnosoida pelkällä verikokeella, vaan se todetaan suolesta. Suolikoe ei näytä mitään, jos ihminen on gluteenittomalla ruokavaliolla.

        Lapsuusiän vilja-allergia yleensä paranee iän myötä, mutta keliakia on elinikäinen vaiva.

        Eli jos teillä tosiaan se verestä otettu keliakiakoe näytti positiivista, niin kannattaisi se suolikin tutkituttaa, jotta saisitte Kelalta keliakiakorvauksen.


      • joki1290
        Tä? kirjoitti:

        Keliakiahan ei ole sama kuin vilja-allergia, ja keliakiaa ei voida diagnosoida pelkällä verikokeella, vaan se todetaan suolesta. Suolikoe ei näytä mitään, jos ihminen on gluteenittomalla ruokavaliolla.

        Lapsuusiän vilja-allergia yleensä paranee iän myötä, mutta keliakia on elinikäinen vaiva.

        Eli jos teillä tosiaan se verestä otettu keliakiakoe näytti positiivista, niin kannattaisi se suolikin tutkituttaa, jotta saisitte Kelalta keliakiakorvauksen.

        meillä tytöllä verikoe näytti että olisi keliakia, mutta kun oli otettu suolinäyte se oli puhdas. Näinkin voi olla ja kun potilas nukutetaan(jos lapsi)niin onhan siinäkin oma riskinsä varsinkin jos ei ole ennen nukutettu.
        Mutta jos on kerran paljon viittaavia oireita menisin minäkin kyllä tähystykseen saisi ainakin sulkea keliakian pois jos suolinäyte on puhdas.
        PUOLIKUUTA PEIPPOSESTA KYLLÄ SE KESÄ TULEE..:)


    • voi toki olla

      Testit, niin iho-kuin veritestitkin, ovat vain suuntaa antavia. Allerginen voi olla negatiivisesta testituloksesta huolimatta ja positiivinen tulos ei tarkoita välttämättä sitä, että on allerginen.

      Tämän vuoksi tärkeintä on todeta altistus-välttämis-kokeilulla, mistä oireita tulee.

    • +++

      Jos oireet tulevat viiveellä (esim. 1-6 vrk kuluttua), ei testit yleensä näytä mitään. Viiveelläkin tulevat oireet voivat olla tosi vakavia, esim. pahoja hengitysvaikeuksia, vesiripulia, niin kovaa kipua, ettei nukkumisesta tule mitään, kasvun hidastumista tai niin pahaa ihottumaa, että se tulehtuu.

    • kaverin kaveri :)

      Kaverini ei ole allergiatestien mukaan (käynyt monta kertaa) allerginen kissalle, mutta kuitenkin kun on kissan kanssa tekemisissä vähänkin aikaa niin hän saa ihan kunnon ihottumaa joka kutisee hirmuisesti. Mitään aivastelua, silmien kutinaa ei juurikaan tule. eli onko hän allerginen vai ei..?!? testit sanovat että EI ;)

    • parkku

      Iho on kumma juttu... kaikelle oireilulle ei aina löydy syytä. Kokeile ihmeessä infrapunasaunaa. Se toimii hyvin. Nopeuttaa kudosten uusiutumista ja parantaa verenkiertoa. Näillä on hyvä vaikutus ihoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      50
      3506
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      11
      2079
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1574
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1424
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1371
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      20
      1292
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1198
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1134
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      9
      1073
    10. 23
      1059
    Aihe