Ruuhkamaksuilla kiskoja

Aamuruuhka alkaa Kehä I:llä 6:30 ja päättyy 9:30. Iltapäiväruuhka alkaa 15:00 ja päättyy 18:00. Näitä katsellessa on tullut ajatelleeksi kuinka turhaa moinen loppujen lopuksi on. Nykyajan pullamössösukupolven nuori aikuinen ei uskalla pimeälle bussipysäkille mennä ja sateessahan kastuu. Kun järkipuheet ei auta olisi päättäjien toimittava.
Ruuhkamaksuja ei Helsingin keskustassa juuri tarvita. Keskustahan on ihan tyhjä ennen kello yhdeksää, mutta tietullit sisääntuloväylille kehäteiden kohdille ja kehäteille tarvitaan. Eli siis maksu kerättäisiin aina kun ylittää jonkin kehäteistä ja kehäteillä aina uusi maksu jokaisen liittymän ohittamisesta. Sopiva tarkastuspisteen ohitusmaksu olisi 5 euroa yllämainittuna ruuhka-aikoina ja muulloin 1 euro. Rahat olisi laitettava joukkoliikenteen kehittämiseen, jotta se olisi oikeasti vaihtoehto koko pääkaupunkiseudulla. Tarkastuspisteillä tulisi sijaita myös joukkoliikenteen liityntäpysäköinti, joista autoilijat voivat jatkaa matkaa toimivalla joukkoliikenteellä.
Ruuhkamaksut ei yksinään riitä!
Autoetua olisi verotettava niin, että se palkanmaksumuotona käytännössä loppuisi. Tämä ei tarkoita etteikö kilometrirahaa edelleenkin maksettaisi työajoista niille jotka autoa oikeasti työssään tarvitsevat.
Ruuhkamaksuilla tulisi rakentaa kiskot joka kaupunginosaan yhdeksi kunnaksi yhdistyneeseen pääkaupunkiseutuun. Metro ja raitiovaunu ovat käteviä, koska ne kulkevat omia väyliään ja junahan kulkee valmiiksi moneen kaupunginosaan. Helpointa niiden rakentaminen on aloittaa sieltä missä tiet ovat nelikaistaisia. Yksi kaista pois autoilta yhteen suuntaan ja kiskot tilalle.
On vaikea kuvitella, että joku voisi tällaista ajatusta vastustaa.

7

238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ruuhkautunut.

      Ensinnäkin, mistäs sinä niistä ruuhkista tiedät. Saatana itse siellä joka aamu ruuhkauttamassa liikennettä omalla autollasi. Aja sinä vaan bussilla.

      Toisekseen ei Helsingin kokoisessa lähiössä tarvita mitään vitun raideverkostoja nykyistä enempää. Ymmärtäähän sen apinakin, että se on kallista, vaarallista jalankulkijoille, eikä edes ekologista, jos käyttöaste ei ole tarpeeksi korkea.

      Järkipuhetta sen sijaan päättäjiltä pitäisi saada, jotta liikenteen hankaloittamishankkeet saadaan pois ja keskityttäisiin oikeasti liikenteen sujuvuuden parantamiseen.

      Tämän hetkinen liikennepolitiikka keskittyy autoilun kaikenlaiseen hankaloittamiseen, sillä oletuksella, että kun pullonkaulat rutistetaan oikein tiukiksi, ihmiset yhtäkkiä mielummin istuisikin siellä haisevassa bussissa jonottamassa samaa matkaa vielä kauemmin, kuin omalla autolla.

      Ei ihmisten autoilua tarvitse "järkisyistä" vähentää, kiristyksellä ja rahastuksella, vaan nykyiset liikenteestä kerätyt varat pitäisi katukavennusten ja pullonkaulojen rakentamisen sijasta käyttää liikenteen sujuvuuden parantamiseen. Näin vuosittaiset pääkaupungin liikennepäästötkin puoliintuisi.

      Helsingin liikennehankkeet tällä hetkellä pelkkiä kavennuksia, hidastimia, eikä edes liikennevalojen rytmityksiä saada "vetäväksi", lisäksi pääväylille johtavat tiet katukunnostusten takia luvattoman usein yksikaistakäytössä. Sekin saastuttaa ja ruuhkauttaa.

      Helsingin kaupungille tuntuvat ruuhkamaksut ja kenkää koko PAHIMMALLE PULLAMÖSSÖPORUKALLE, eli Helsingin liikenteestä vastaavalle orkesterille!!! Piiperrys ja jeesustelu ovat vain ja ainoastaan pahentaneet ruuhkia. Aika kokeilla jotain muuta, ennen kuin tänne tukehtuu savuttavan bussin pienhiukkasiin.

    • kaikki Rovaniemi

      Kolari-Kittilä-Näätämö-Savukoski-Kuusamo alueelle.Nii Loppuu ne ruuhkat.Ai niin sit joutuis savukosken keskustaa laittaa ruuhkamaksut

    • muka on

      Mieluummin minä istun siellä "ruuhkassa" 15 minuuttia kuin istun tunnin jossain paskanhajuisessa bussissa tai metropömpelissä rupusakin seassa. Minulla on oikeus ajaa omalla autolla eikä siinä pikku "ruuhkamaksut" paljoa paina.

    • joko vihdoin

      Kiva, joko vihdoin saadaan metro Helsingistä Klaukkalaan.
      Ja ratikka Klaukkalasta Hyrylään.

    • Suomen ruuhkat ovat ainoastaan huonon suunnittelun seurausta lähinnä pääkaupunkiseudulla.
      Liikenneväylien suunnittelu ei noudata liikennetarpeita eikä joukkoliikennettä ole kehitetty korvaamaan työmatkaliikenteen vaatimuksia.
      Ruuhkamaksut olisivat vain tyhmä idea investoida rahaa huonon suunnittelun maksattamiseksi autoilijoilla. Lopputulos tietäisi vain lisää kustannuksia ilman minkäänlaista hyötyä kenellekään.
      Kalliin ruuhkamaksujärjestelmän rakentaminen ja ylläpitäminen nielisi kaikki tulot näin pienillä liikennemäärillä.
      Kun asiat voitaisiin hoitaa järkevästikkin ei ole mitään syytä kärsiä häiriköivistä hörhöistä iltasin busseissa tai odotella pakkasessa peruutettuja junavuoroja.
      Kokeilkaapa itse kulkuyhteyksiä aamuisin ja iltasin?
      Kyseessä lienee suomalainen perisynti; ei itsestä niin väliä kunhan muilla ei ole paremmin.

      • Ruuhkautunut.

        Juuri näin. Paremmin ei asiaa voisi ilmaista.

        Tuokin aloittaja ajelee muuten työsuhdeautolla ja omistaa tietysti lisäksi oman auton mutta rutkuttaa täällä yksityisautoilusta ja ruuhkasta...


    • miukumiuku

      loistavaa ideointia:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      56
      3963
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2781
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      132
      2082
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      1816
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      58
      1258
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1157
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1046
    8. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      84
      996
    9. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      181
      985
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    Aihe