Heikko-Peikko

kaihoilija

Muistaako kukaan Heikko-Peikkoa? Lastenohjelmaa, jota esitettiin Pikku Kakkosessa (vai oliko se sittenkin Puoli Kuusi -ohjelmassa).
En tiedä millä vuosikymmenellä se on tehty, mutta minun lapsuudessani 80-luvulla sitä ainakin esitettiin.

Mahtaako mistään saada kyseisen sarjan jaksoja? Vaikka VHS:llä. Edes Youtubesta en löytänyt. Ja mikähän on Heikko-Peikon alkuperämaa, onko se suomalaisten käsialaa, vai muualla tehty? Meinaan jos vaikka tuolta youtubesta löytyy, mutta alkuperäisellä nimellä...

14

4171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heikko-peikko fani

      Heikko-Peikko tuli "ennen vanhaa" lastenohjelmissa ja muistan kuinka surullisia jaksot olivat, jotka kuitenkin päättyivät aina hyvin... Aivan ihana ohjelma. Yhden jakson näin muistaakseni pari vuotta sitten jossain ylen muistelma ohjelmassa ja olihan sitä kiva katsoa. Noina Heikko-Peikon aikoina näkyi telkkarista myös taikuri savinen, hinku ja vinku, sekä rosvo rudolf (joka asui metsässä kille pojan ja vaimonsa kanssa) sekä myyrän metkut joita näytetään nytkin.

      Olisi kiva jos näitä vanhoja näytettäisiin uudelleen, tulee lapsuus mieleen :)

      • kaihoilija

        infosta!


      • Anonyymi

        Paras lasten ohjelma.


    • Börrinkäinen

      Kukaan ei ole ymmärtänyt kun olen vuosien varrella vaahdonnut Heikkopeikon kaameudesta. Onneksi ylen sivuilta löytyy nyt klippejä, jotka tuovat esiin tuon kuvottavan esityksen tyypillisiä piirteitä.

      Vajaa 30 vuotta sitten tv:n lastenohjelmat olivat niin harvinaisia, että ne piti kaikki katsoa mukaanluettuna Heikkopeikko. Harmi vaan että Heikkopeikko aiheutti aina epämiellyttävän ahdistavan olon. Sarjassa irvokkaat nukkehahmot esittivät tarinaa typerästä luuseripeikosta, joka tampiomaisuudellaan joutui ikäviin tilanteisiin ja sai aina ilkeää vittuilua ja kiusaamista osakseen.

      Viattomana lapsena jouduin nieleskelemään myötähäpeän kyyneliä kun tyhmä Heikkopeikko rikkoi hienon kelkkansa ja joutui vaikeuksiin. Hyi hitto, miten oksettava sarja. Tajusin kyllä lapsena että tuossa sarjassa ei ole kaikki ihan kunnossa, mutta pelkäsin silti sitä että minusta tulisi samanlainen idiootti kuin Heikkopeikosta.

      Ja mikä ihmeen tarkoitus oli sillä tyhjäsilmäisen demonin näköisellä kettuhahmolla? Varmaan vain syventää trauman astetta. Muutenkin niiden hahmojen silmät olivat jotenkin häiriintyneen näköisiä. Jopa sarjan tunnusmusiikkikin mieleen päästessään saa vieläkin kavahtamaan inhosta. Sanonpa vain että p---- peikko!

      • kaihoilija

        Kieltämättä olet oikeassa ainakin noiden silmä-juttujen suhteen. Muistikuvani ovat vähän sumentuneet, mutta muistan kyllä, että Heikko-peikko ei ollut kuten muut lastenohjelmat...
        Jaa'a, pitäisiköhän tässä alkaa etsimään syitä elämän traumoihin ja hankaluuksiin ko. sarjasta?


      • 3455yr

        Hah, googletin asiaa ja tämä tuli vastaan. Nauratti kuvauksesi, mutta tottahan se oli.


    • Nam73

      Juu minäkin muistan hyvin lastenohjelman Heikko-Peikko. Olen kertonut siitä omalle lapselleni ja olisin tyytyväinen, jos niitä näytettäisiin taas uudestaan. Tuleehan uusintoina taikuri-Savista, Kössi-kengurua ja Pelle Hermannia. Ohjelman on pitänyt olla hyvä, koska jäänyt vielä vuosikymmenien jälkeenkin mieleen. Muistelkaamme kaikki lämmöllä vanhoja hyviä lastenohjelmia näiden kaiken maailman Yugiohien keskellä...

      • börbör

        ^^^sua ei olisi pitänyt päästää internetsiin.


    • ei-heikko peikko

      Vähän vanha ketju, mutta nauroin vedet silmissä kun luin Börrinkäisen muisteluja. Minullekin on Heikkopeikko jäänyt tosi ahdistavana mieleen, taisin nähdä siitä painajaisiakin. Lähinnä muistan vain Heikkopeikon itkemässä, kiusaamista ja todellakin sen tunteen, etten halua olla tuollainen!

      Nyt kun on juhlittu vanhoja lastenohjelmia, niin olen miettinyt, että uskallanko katsoa ohjelmaa, ja haulla löytyi sitten tämä ketju. Kiitos paljon, että löytyi kohtalontoveri! :D

    • Kuin eilistä päivää.

      Heikko-Peikko oli seitkytluvun kamaa. Se, miksi ne hahmot oli tehty sen näköisiksi, juontaa juurensa siitä kun seitkytluku oli huonon maun vuosikymmen.
      Värimaailmakin, niine ruskeiden ja myrkynvihrein sävyineen oli jotakin sellaista, että takuulla jo lapsuudenkodin sisustuskin on jättänyt jälkensä sielunmaisemiin.
      Toki, oli seitkytluvulla jotakin hyvääkin: Hevimusiikki oli tuore ilmiö ja parhaat biisit oli vasta tulossa. Seitkytluvulla tehtiin biisejä, jotka kuulostavat yhä tänäpäivänäkin hyviltä. Myös eräitä hyviä leffoja tehtiin, kuten Omen.
      Mutta oli seitkytluvussa paljon huonoakin.
      Kaheksankytluku on kasari, yheksäkytluky on ysäri, mutta mikä on seitkytluku? Oliskohan separi. Oon aina kuullu kasarista ja ysäristä, mutta koskaan en ole kuullut sanaa, mitä käytetään seitkytluvusta.
      Mäkin kattelin Heikko-Peikkoa silloin kersana. Muistan yhä edelleen sen, kun Heikko sai kelkan. Se meni tietty heti testaa sitä, vaikkei ollu lumiakaan maassa. Totta kai se rikkoi sen kelkkansa, kiveen. Tippa linssissä kömpi himaansa, ja kun seuraavana aamuna heräsi, niin ulkona oli jo täysi talvi ja muut peikkolapset olivat iloisina mäenlaskussa. Heikko ei vaan voinut mennä mukaan. Oli se niin luuseri ja reppana.
      Sarja oli kyllä opettava, että siitä ei päästä mihinkään. Moni on aikuisiällä koheltanut ihan samalla tyylillä, kuin mitä Heikkokin. Eikä heidän elämänsä ole kovin kummoista. Joo että noi tollaset pitäis ottaa opettavuuden kannalta, eikä lähteä samaistumaan siihen opettavaisen tarinan luuserihahmoon.

    • Anonyymi

      Huippu sarja! Samastuin Heikko Peikkoon aivan täysin. Oli terapeuttista. Nyt sen vasta tajuan.

    • Jostain syystä ei mitään muistikuvaa. Nimen vain muistan.

      Samoihin aikoihin tullut Kallen kiipeilypuu oli hyvä.

    • Anonyymi

      Paras sarja 4ever.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1779
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1575
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      47
      1529
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe