Vihataanko juutalaisia?

Ilkka Luoma

Miksi juutalaiset ovat usein niin vihattuja?
(Juutalaisten luvattu maa - Israel täyttää 60 vuotta [14.5.] jatkuvan varuillaan olon ja alkujaankin väkivaltaisen synnyn varjossa)

[ ... maailman varustautunein maa elää jatkuvassa valmiudessa ~ mm. iranilaisten presidentti on "uhannut" retoriikassaan tuhota juutalaisten valtion, elleivät nämä ymmärrä löytää ratkaisua ikiaikaiseen vastakkain asetteluun itsensä sekä palestiinalaisten ja islamistien välillä ... ]

Juuri nyt Israel kuristaa Gazan-vyöhykettä - muutamaa miljoonaa palestiinalaista - mm. polttoaineen, sähkön ja kulutusmateriaalien osalta. Juutalaisilla on syynsä - he saavat niskaansa Gazan-vyöhykkeeltä raketteja, joiden on kerrottu olevan vastinetta juutalaisten iskuille palestiinalaisia kohtaan. Muna - kana?

Juutalaisuutta värittää jatkuva väkivalta, kauppa ja rahanvaihto - kuin osaaminen, taito ja sinnikkyys pitää kiinni omista tavoistaan läpi vuosisatojen. Juutalaiset ovat yksi alku-uskonto - kristityt ja muhamettilaiset pohjaavat omia suuntiaan juutalaisuudesta.

Miksi juutalaisia on miltei aina vainottu ja kadehdittu? On helppoa löytää ainakin yksi vastaus: ihmiset ovat läpeensä kateellisia menestyjille; juutalaiset ovat kiistatta yksi menestyneimmistä ryhmistä maailmassa. Juutalaisten sinnikkyys päämääriä ja omia pyrkimyksiään kohtaan on ihailtavaa ja sehän herättää alitajuntaisen alemmuuden tunnetta muissa, jotka eivät samaan pysty.

Sekin lienee varmaa, että monia raivostuttaa juutalaisille asetettu etuoikeusasema. Suuret maapallon valtavirrat eivät voi hyväksyä, että "joku kansa" voisi olla jumalan valittu ja sekään ei mene hyväksyntään, miksi juuri jollekin kansalle on olemassa luvattu maa. Juutalaisten tulkinta erikoisasemastaan globaalissa maailmassa on aksiooma, jolle ei enää löydy perustetta - yksikään jumala ei ole niin epäoikeudenmukainen, että lupaisi vain yhdelle luvatun maan.

Maapallo on yhteinen - kaikille roduille, uskonnoille ja ryhmille, jotka osaavat huomioida vastakkaistenkin aatesuuntien ja päämäärien olemassaolon. Palestiina ja Israel ovat maapallon yhteistä aluetta, joilla elää sinne juurtuneet kansat ja ihmiset. Valtava muuttoaalto hiersi alueella jo olleita ja kansainyhteisö kuin kolonnialistit olivat lupauksiaan antaneet ja pettäneet.

Juutalaisia ja Saksan Kolmatta Valtakuntaa - Adolf Hitlerin totalitaarisesti autoritääristä yhteiskuntaa, yhdistelee moni asia - vertailun hätkähdettävyydestä huolimatta. Juutalaiset ovat pitäneet aatteensa puhtaana vuosisatojen ajan - Kolmas Valtakunta halusi pitää oman rotunsa puhtaana, oletti sen olevan ylikansaa, olettipa sillä olevan tehtävän. Juutalaiset olettavat olevansa herran valittuja, koska heidän ja kristittyjenkin pyhäkirja sen on hyväksynyt ja myöntänyt.

Niin Kolmannen Valtakunnan kuin juutalaistenkaan eriyttävällä itselleen myönnetyllä eriarvoisuudella ei ole pohjaa maapallollisessa sulattamossa, jossa enemmistöä pitävät ei-kristityt, ei-juutalaiset ja ei-arjalaisrodun edustajat. Juutalaisilla ja arjalaisilla ei ole mitään etuoikeutta muihin nähden.

Juutalaisia kohtaan tunnettu viha - on tekopyhyyttä mennä tätä kieltämään, sillä ilman vihaa juutalaisia ei olisi koskaan näin (aika-ajoin) systemaattisella tavalla vainottu ja alistettu. Hitlerin Saksaa vihattiin "länsidemokratioissa" samoista syistä kuin juutalaisia yleensä - tietty ylivoima, osaaminen, sinnikkyys, ylivuotava omien päämäärien esilletuonti ja niiden myötä tapa toimia vain omaksi edukseen. Juutalaiset ovat selviytyjiä, Saksan Kolmas Valtakunta ei selvinnyt, vaikkakin aatesuunnan jatkuva pahanmuistutus on ylläpitänyt monissa paluun mahdollisuuden odotusta.

Eräät kristityt syyttävät juutalaisia Jeesuksen tappamisesta, vähintäänkin tapattamisesta. Pyhä kolminaisuus on vain osa maapallon uskontokäsityksistä. Arjalaisten lietsoma rodullinen ylemmyys oli vieläkin pienempi vähemmistö maailman kansojen joukossa. Maapallo on yhteisö, jossa harmonisen ymmärryksen kasvu hyväksyä luontokin osaksi inhimillistä ihmisyyttä takaisi jatkuvuuden vähemmälle väkivallalle.

Jokainen itsesuojeluvaiston omaava puolustaa itseään. Jokainen etnisesti ja kansallisesti eheä maa puolustaa myös itseään. Niin juutalaisilla kuin palestiinalaisillakin on oma suvereeni osuutensa maailmassa. Alistajia on aina vihattu, kuten ylivertaisia osaajia, jotka selviytyvät jopa ylitsepääsemättömistä vaikeuksista. Osaajilla on myöskin kannattajansa ja ihailijansa, entisestään lisäämässä vastakkainasettelua.

Juutalaiset ovat "etnisesti mahdollisimman puhtaita" ja yhteenkuuluvia (suuntauksistaan ja tulkinnoistaan huolimatta) - säännöt ja tavat säilyvät vuosisadasta toiseen. Yhtenäiset ryhmät herättävät katkeruutta vähemmän menestyneissä. Ryhmävoima on yhteinen piirre niin jatkumossa olevalle juutalaisuudelle kuin kansallisen historiansa karille ajaneessa 1930-luvun Saksan kansallissosialismissa.

Maailma on muuttunut ja oppinut näkemään avoimemmin, mitä tapahtui Kolmannessa Valtakunnassa ja mitä tapahtuu Lähi-idässä. Historian jatkuva paheellistaminen ei muuta tapahtuneita, mutta tämän päivän rinnakkaiselon empaattisempi hyväksyminen muuttaa tavallisten palestiinalaisten ja Israelin juutalaisten asemaa.

Historian synnit ovat maksetut - viimeinenkin Kolmannen Valtakunnan sotarikollinen on jo kuollut ja saanut viimeisen tuomionsa. On varmaa, että niin juutalaisten kuin palestiinalaistenkaan puolelta ei kaikkia sotarikollisia ole tuomittu, ainakaan kansainvälisessä oikeudessa. On elettävä tätä päivää ja hyväksyttävä mm. Lähi-idässä - molemmille luvatussa maassa - vallitseva tavallisten ihmisten elinoikeus maallansa ja tavallansa - toivottavasti purettavan muurin molemmin puolin.

Vihaa ei ratkaista vihalla, vaan vahvemman hyväksynnällä ja anteeksiannolla. Juutalaiset tietävät ja ymmärtänevät tämän, koska ovat kestäneet vainot ja alistukset vuosisatojen ajan. Sokea omien asioiden jatkuva painotus ja ylivertaistus ei koskaan lopeta kateutta ja vihaa, varsinkaan mittakaavoissa, mitä historia tietää kertoa. Ylläpidetty pahanmuisto ja viha tekijöitään kohtaan jäytää pahemmin kuin myönnytys ja anteeksianto.

Meillä on kaikilla paikkamme. Emme kykene nykyisillä teknologioilla palloamme konkreettisesti ja taloudellisesti jakamaan täysin erillisiksi reviireiksi. Tunnustetaan toisemme ja jättäkäämme erilaisuudet kullekin tapojensa ja perinteidensä mukaisesti - toisiaan häiritsemättä - vaalimaan kunkin omaa yhteenkuuluvuutta.

JK.
"Asioista vapaasti ja ennakkoluulottomasti puhuminen ja keskusteleminen on avain ymmärryksen laajentumiselle. Herkkä aihe juutalaisuudesta on juuri nyt ajankohtainen ja se vaatii muutoksien mahdollistamiseksi uusia avauksia - "halki, poikki ja pinoon' tuottaisi tässä tapauksessa eheän ja rakenteeltaan kestävän talon asua, ... kullekin - on aika puhua asiat rohkeasti" --- otsikon kysymys oli nyt kysyttävä.
...

LÄHDEVINKKEJÄ:
--- http://www.livius.org/ja-jn/jewish_wars/jwar07.html ---
--- http://en.wikipedia.org/wiki/Israel ---
--- http://www.mideastweb.org ---
[lainaus: Tieteen Kuvalehti/ Historia 7/2008 - http://www.tk-historia.fi
ISSN 0806-5209]


KESKUSTELULINKKI:
--- http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?f=13&t=7703 ---
...

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com
http://ilkkaluoma.vuodatus.net
................................


Artikkeliin liityvä kuvakertomus-
[Kuvia linkkien alta saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2008]

Kuvasarja
--- http://www.panoramio.com/user/500685/tags/Juutalaiset - Jewish ---

Kuvasarjan tekstit löytyvät itse kuvien yhteydestä yo. linkin alta.

141

3222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • buaah

      Arjalaisten lietsoma rodullinen ylemmyys oli vieläkin pienempi vähemmistö maailman kansojen joukossa. Maapallo on yhteisö, jossa harmonisen ymmärryksen kasvu hyväksyä luontokin osaksi inhimillistä ihmisyyttä takaisi jatkuvuuden vähemmälle väkivallalle.


      rodullinen ylemmyys oli vieläkin pienempi vähemmistö..

      • Ruippu Metkonen

        Puhuttelevan alustuksen jatkeeksi voisi todeta, että luonto on "vihassaan" oikeudenmukainen ja valikoimaton. Luonnossa ei ole adjektiiveja. Keskusteluketjun alustus oli hyvä!


      • Anonyymi

        Kun tietäisit mitä Islam on?


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Miten oli Saksassa vuonna 1933?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://twitter.com/LetsGoBrando45/status/1790792693058031919?s=19
        Tälläistäko te haluatte? TALMUD Pedoja. Eivät ihmislajia ollenkaan vaan..

        https://x.com/Nancy023922191/status/1796071414908452910?s=19
        Te ihannoitte näitä jotka pyörii TV ja politiikassa koko ajan. Haluatteko ollenkaan mitäagendaa ne ajaa?
        Tyhmyys ja tietämättömyys on järkyttävää.


      • Anonyymi

        Höpö juttua sinulla.
        https://x.com/Nancy023922191/status/1796071414908452910?s=19


    • Ristisofia

      Menneneiden vuosikymmeninä monet ulkopuoliset tahot ovat katsoneet tarpeelliseksi ryhtyä hiema opastamaan juutalaista kansaa, sen itsenäistymisen 1948 jälkeen. Keskitysleirien jääteiden, ja toisen maailmansodan hävityksen jälkeen ryhdyttiin, tämän kansan jäänteistä: hajallaan olevista "kuolleista luista" kokoamaan uutta kansakuntaa. Heti itsenäisyysjulistuksen jälkeen, ikäänkuin asian huomenlahjana julistivat ympärillä asuvat arabikansat; väkiluvultaa noin 58-miljoonaa, sodan tälle itsenäiselle kansakunnalle. Silloin palkattiin, jopa vanhoja natzeja, johtamaan niitä arabilegioonia, jotka hyökkäsivät raukkamaisesti keskitysleiren jäänteistä kootun kansan kimppuun; YK:n päätöksistä piittaamatta. Tarkoituksena oli "viikossa ajaa juutalaiset mereen". Tämän fasistisen sotahuudon sokaisemina pakenivat monet rauhallisetkin arabit maasta, siis sellaisetkin jotka olivat siihen asti eläneet juutalaisten uudisasukkaiden naapireina - rauhanomaista rinnakkaiseloa. Tämä luvuttu viikko ei ole vieläkään täyttynyt, joten niin kutsuttu pakolaisongelmakin odottaa yhäti ratkaisuaan ja sotahuuto vain jatkuu. Toinen maailmansota loppui kyllä aikanaan, mutta ei juutalaisten osalta, sillä juutalaisten pitkä vaellus ei päättynyt siis itsenäisyysjulistukseen, niin kuin olisi varmaan kohtuullista olettaa. - Elämä ei kuitenkaa aina ole edes kontuullista, kuten niin helposti erehdymme joskus luulemaan.

      Monenlaiset poliittiset tahot ovat ottaneet kantaa Lähi-idän ratkaisemattomaan tilanteeseen. Egypti erosi sodanjulistaneiden maiden rintamasta, tehden palkitun rauhansopimuksen Israelin kanssa, joka onkin myös pitänyt. Suomettumisen pahimpina vuosina, riensi silloinen ulkoministeri Paavo Väyrynenkin neuvomaan israelilaisia: "suomettukaa".

      Nykyiset poliittiset tuulet ovat universaalin yhteisen utopian värittämiä. Tähän globaaliin unelmaan kuuluu kaikkien ihmisten rauhanomainen rinnakkaiselo koko pallollamme, - niin että ihmiskunta pelastuu. Tämä humaani haave on kuitenkin vain yksi utopia maailman pelastamiseksi. Maailman haltuunottoon on kehitetty monia muitakin malleja ja näkemyksiä, eivätkä kaikki suinkaan luota "länsimaisen" humanismia ja sivistyksen voittoon. Pienellä valtiolla, - millainen myös Suomi on, on syytä käsittää ettei niillä ole varaa kaikenlaisiin kokeiluihin poliittisten trendien ohjaamana. Israelin valtion ja juutalaisten opastus onkin tämän johdosta varsin arveluttava laji. Tosin, möys eräs lähestyvän kriisin merkki on tuo yleinen hämmentäminen. Kiista vain pahenee ja tulee "väkikiveksi kansoille". Tähän vääntöön ei kuitenkaan liene viisasta lähteä ainakaan rinta rottingilla: pitkään uhattuja neuvomaan.

      • Ruippu Metkonen

        ... väkivaltaa, kuten hekin kokivat aikoinaan. Pahaa ei voi kostaa pahalla. Kuin varmuudeksi juutalaiset sulkivat Israelin rajat kaikelta liikenteeltä. Kuristavat enerigialla, tarvikkeilla, elintarvikkeilla ja muilla välttämättömyystavaroilla palestiinalaisia. Muna vai kana?


      • neuvottelija Zyxx

        Jos emme saa "neuvoa" juutalaisia, niin miksi saamme ja pitää neuvoa kiinalaisia? Samaa väkivaltaa, tosin juutalaiset käyttävät taistelukoptereita ja hyökkäysvaunuja, kun kiinalaiset tyytyvät kumiluoteihin ja kyynelkaasuun.


      • Ritola V.
        neuvottelija Zyxx kirjoitti:

        Jos emme saa "neuvoa" juutalaisia, niin miksi saamme ja pitää neuvoa kiinalaisia? Samaa väkivaltaa, tosin juutalaiset käyttävät taistelukoptereita ja hyökkäysvaunuja, kun kiinalaiset tyytyvät kumiluoteihin ja kyynelkaasuun.

        Mitä ehdotat? Yksipuolista aseistariisuntaako? Poliittista suomettumistako?

        Mitä kuvittelet tapahtuvan jos suomalaiset alkaisivat vaatia takaisin Karjalaa suurella huudolla Lutterin nimeen ja ampua raketteja Venäläisiin asutuskeskuksiin? Kantelisivat pommeja heidän asutuskeskuksiinsa? Miltä luulisit Helsingin sen jälkeen näyttävän? Olisiko sauhuava soraläjä yksi mahdollisuus?
        Lienee varsin epätodennäköistä että lahjoittaisevat Karjalan takaisin, edes autunoomisena alueena, ja rakentaisivat vain pitkän turvamuurin Kannakselle.


      • Elisama
        Ruippu Metkonen kirjoitti:

        ... väkivaltaa, kuten hekin kokivat aikoinaan. Pahaa ei voi kostaa pahalla. Kuin varmuudeksi juutalaiset sulkivat Israelin rajat kaikelta liikenteeltä. Kuristavat enerigialla, tarvikkeilla, elintarvikkeilla ja muilla välttämättömyystavaroilla palestiinalaisia. Muna vai kana?

        Ensin tuli muutama tuhat rakettia ennenkuin vastatoimet alkoivat.
        Mene käymään vaikka Sderotissa niin saat jotain tuntumaa todellisuuteen.


      • Lotte Tenhuvaara
        Elisama kirjoitti:

        Ensin tuli muutama tuhat rakettia ennenkuin vastatoimet alkoivat.
        Mene käymään vaikka Sderotissa niin saat jotain tuntumaa todellisuuteen.

        mitä oli ennen raketteja, ja sitä ennen jne.


    • Ritola V.

      Kun jutuistasi ottaa pois globalisaatiopaatoksesta johtuvan valheellisen ymmärämisen aiheuttaman paatoksen, jäljelle jää vain hurskasteluun kätkettyä juutalaisvihaa. Erinomaisen täynnä omaa itseäsi ryhdyt myös kapinallisesti Jumalan neuvonantajaksi, Hänen erityis suhteestaan juutalaisia kohtaan. Julkeudessasi rinnastat maailanherruuteen pyrkineen fasestisen rikollisuuden ja juutalaisen kansan olemassaolon taistelun keskenään. Toimit kuin mitä pöyhkein Serafi pyrkiessäsi pelastamaan maailmaa, glibaalin ja universalistisen uuden maailmanuskontosi avulla.

      • Ahabea Nivuslaakso

        En huomannut alustuksessa mitään juutalaisvihaa, vain analysointia tapahtuneista ja historian filosofointia. Kritiikki oli kohdallaan, mielestäni. Mitä ovat muut mieltä?


      • Ristisofia
        Ahabea Nivuslaakso kirjoitti:

        En huomannut alustuksessa mitään juutalaisvihaa, vain analysointia tapahtuneista ja historian filosofointia. Kritiikki oli kohdallaan, mielestäni. Mitä ovat muut mieltä?

        Natsisaksan hirmuhallinnon ja Israelin selviytymistaistelunko rinnastaminen, esityksen pohjana ei ollutkaan sikamainen rinnastus?
        Jos Jumalan neuvonpäätösten julistaminen vääriksi valinnoiksi ei ollut julkeaa vallantahtoa ilmaisevaa voimaa, mikä sitä sitten on. No ei se mitään, sillä:

        "Sinä päivänä Minä teen Juudan sukuruhtinaat ikäänkuin tulipannuksi puiden sekaan ja ikäänkuin tulisoihduisi lyhteiden sekaan, ja he kuluttavat oikealta ja vasemmalta, kuluttavat kaikki kansat yltäympäri. Ja Jerusalem saa yhäti asua paikoillansa - Jerusalemissa. (Sak.12:6,7.)


      • Anonyymi
        Ahabea Nivuslaakso kirjoitti:

        En huomannut alustuksessa mitään juutalaisvihaa, vain analysointia tapahtuneista ja historian filosofointia. Kritiikki oli kohdallaan, mielestäni. Mitä ovat muut mieltä?

        Teksti on 16 vuotta vanha. Tutulta kirjoittajalta 😊👍


    • matti turunen

      Aivan uusia näkökulmia. raikas, ilmaa puhdistava kirjoitus, joka pureutuu ongelmallisen alueen syvimpiin sopukoihin. Tieteellinen esitys, ilman omaehtoista vihaa, vaan hillittyä pohdintaa. Hyvä kirjoitus. Ammattimaiset linkit.

      • ei kerrassa

        mitään, umpimutaa, vain aasi pitää 'sameaa vettä' syvänä ('syvällisenä')...poskettoman naiivi sepustus, valkopesuvuodatus


      • Sokea Reeta

        ei tuosta löydä mitään muuta kuin loppuun kaluttua umpiluuta


      • Ruippu Metkonen
        ei kerrassa kirjoitti:

        mitään, umpimutaa, vain aasi pitää 'sameaa vettä' syvänä ('syvällisenä')...poskettoman naiivi sepustus, valkopesuvuodatus

        Nyt ei tainnut olla kaikki kotona, perusteletko jiukan näkökulmaasi, nythän siinä ei ollut mitään todellista rakentavaa kritiikkiä :) Onko kaikki kotona?


      • Rubbo Hävelinen
        Sokea Reeta kirjoitti:

        ei tuosta löydä mitään muuta kuin loppuun kaluttua umpiluuta

        toisaaltakin, löytyi googlaamalla:
        http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=333131&tstart=0


    • Salminen Neuvo

      Pohdittu kirjoitus, jossa sisältöä. Analyyttinen ote ja rakentava kriittisyysasettelu. Tosin vaivaamaan jäi hiukan yksipuolinen asu. Juutalaisilla on oikeus puolustautumiseen, vaikkakin yletön voiman käyttö heikompaansa kohtaan on joskus liioittelua.

      • Salminen Neuvo

        niin, ja kirjoitukseen oli valittu hyvät linkit, jopa puuduttavan pitkät luettavaksi, mutta jokainenhan valitsee lukupituutensa :)


    • rasismia vastaan

      -juutalaisuutta värittää ei pakotetut ammatit tai pakko puolustautua, vaan tiedon ja opin arvostus, juutalaiset saavutukset löytyvät ihan muualta kuin kaupan alalta,
      -juutalaisia ei ole aina kahdehdittu eikä varsinkaan kaikkialla, ei-kristillisissä maissa juutalaiset ovat voineet viettää täysin normaalia ihmiselämää, ilman ympäristön vihaa tai kateutta
      -valinta juutalaisuudessa ei merkitse mitään etuoikeuksia, vaan velvollisuutta elää itse tietyllä tavalla.Juutalaisuus ei lähetä muun uskoisia helvettiin eikä vaadi heitä vaihtamaan uskontoa.
      -juutalaisuus ei ole aate ja jo pelkästään VT:ia lukemalla näkee miten uskonto on muuttunut aikojen kuluessa,
      -Juutalaiset eivät ole "etnisesti mahdollisimman puhtaita" eivät ole ikinä olleet, käsitekin tuntematon juutalaisuudessa. En muutenkaan ymmärrä miten mikään kansa voisi olla "etnisesti puhdas", 140 000 vuotta sitten ehkä oli joku sellainen ryhmä?

      • neuvottelija Zyxx

        opin puhtaus. Juutalaiset ovat pitäneet tapansa ja riittinsä samoina vuosisatojen ajan, unohtaen ympäristön kehityksen. Kaikilla on toki oikeus tapoihinsa, kunhan ne eivät sorra muita ulkopuolisia.


      • joka kohdassa

        mutta ajattelemisen aihetta antoi väitteesi "ei-kristillisissä maissa juutalaiset ovat voineet elää täysin normaalia ihmiselämää, ilman ympäristön vihaa tai kateutta".

        Tarkoitatko islamilaisia maita? Totta on, että Ottomaanien aikana yhteiselo sujui varmaan aika mukavasti. Mutta tuonaikainen yhteiskunta oli toisenlainen, maanviljelys- ja käsityöläisyhteiskunta, kadehtimisen aihetta ei ollut.

        Nimittäin ensiksihän tulee kateus ja sitten vasta viha...

        Siitä minulla ei ole mitään tietoa, miten juutalaisia on kohdeltu hindulaisessa ja buddhalaisessa ympäristössä, mutta luulen, ettei mitään vainoa tai pakkokäännytystä ole esiintynyt.

        Kristityt ovat ylivoimaisella ykköstilalla juutalaisten kaltoinkohtelussa. Nykykristityt eivät sentään halua tappaa juutalaista itseään vaan hävittää hänen ikivanhan uskonsa, Israelkin on täynnä kristillisen evankeliumin levittäjiä ja messiaanisia "juutalaisia"...


      • monoteistinen hippocamulus
        joka kohdassa kirjoitti:

        mutta ajattelemisen aihetta antoi väitteesi "ei-kristillisissä maissa juutalaiset ovat voineet elää täysin normaalia ihmiselämää, ilman ympäristön vihaa tai kateutta".

        Tarkoitatko islamilaisia maita? Totta on, että Ottomaanien aikana yhteiselo sujui varmaan aika mukavasti. Mutta tuonaikainen yhteiskunta oli toisenlainen, maanviljelys- ja käsityöläisyhteiskunta, kadehtimisen aihetta ei ollut.

        Nimittäin ensiksihän tulee kateus ja sitten vasta viha...

        Siitä minulla ei ole mitään tietoa, miten juutalaisia on kohdeltu hindulaisessa ja buddhalaisessa ympäristössä, mutta luulen, ettei mitään vainoa tai pakkokäännytystä ole esiintynyt.

        Kristityt ovat ylivoimaisella ykköstilalla juutalaisten kaltoinkohtelussa. Nykykristityt eivät sentään halua tappaa juutalaista itseään vaan hävittää hänen ikivanhan uskonsa, Israelkin on täynnä kristillisen evankeliumin levittäjiä ja messiaanisia "juutalaisia"...

        Kuinka tuo Jeesuksen "tapattaminen" onkaan? Mihin juutalaiset perustavat näkemyksensä Jeesuksesta?


      • rasismia vastaan
        monoteistinen hippocamulus kirjoitti:

        Kuinka tuo Jeesuksen "tapattaminen" onkaan? Mihin juutalaiset perustavat näkemyksensä Jeesuksesta?

        historiallisena henkilönä ei ole mitään näkemystä, kukaan ei varmuudella tiedä mitä hänelle tapahtui ja miksi.Se on varmaa että häneen perustui uusi uskonto, joka ei ole suhtautunut juutalaisiin useinkaan kovin ystävällisesti ja jonka tarkoituksena yhä on juutalaisuuden hävittäminen uskontona ja korvaaminen omalla uskollaan.


      • Elisama

        Kyllä Islamissa tunnetaan juutalaisvainot eikä tarvitse mennä ajassa paljonkaan taaksepäin. Eihän se ole mitenkään salainen asia.


      • Russels Karvanilainen
        Elisama kirjoitti:

        Kyllä Islamissa tunnetaan juutalaisvainot eikä tarvitse mennä ajassa paljonkaan taaksepäin. Eihän se ole mitenkään salainen asia.

        Molemmat riistävät toisiaan, ja juutalaisilla on yksi hyvä piirre, he eivät osin Israelin armeijaa ja sotahaukkoja lukuunottamaatta systemaattisesti ja fyysisesti vainoa ketään.


    • kuka hyökkää, on...

      aloittaja, ja tässä vuonna 1967 aloitetussa juutalaisten hyökkäys avasi tien väkivallalle, joka jatkuu yhä ...

      • Mari Peltokukka

        Olivat liittoutuneet tuodakseen kukkia Jerusalemiin?


      • molemmin puolin rajaa
        Mari Peltokukka kirjoitti:

        Olivat liittoutuneet tuodakseen kukkia Jerusalemiin?

        ja sota oli valmis, juutalaiset vain olivat aloittajia, siis 1967.


      • rasismia vastaan
        molemmin puolin rajaa kirjoitti:

        ja sota oli valmis, juutalaiset vain olivat aloittajia, siis 1967.

        estäminen Israelilta,YK:n joukkojen häätäminen,arabimaiden mobilisaatio ja kolmen arabivaltion johtajien ilmoitus että päämääränä on Israelin hävittäminen olivat sodan syy. Israelilla ei ole strategista syvyyttä eikä palka-armeijaa kuten arabeilla joten Israel ei voisi kestää ensi-iskua ei liioin pitää reserveistä koostuvaa armeijaa liikekannalla odottamassa kovin pitkään. Tämä kaikki oli hyvin arabijohtajien tiedossa, Nasserin myös-hänen aloittaessaan seikailunsa. Arabeilla oli, ja yhä on, sekin etu että niitä ei hävitetä maailmankartalta vaikka ne häviäisivät sata sotaa, Israel lakkaa olemasta ensimmäisen tappion jälkeen. Tämä on yksi syitä miksi arabit niin hanakasti jatkavat vihollisuuksia.


      • Tiina Tötsy
        molemmin puolin rajaa kirjoitti:

        ja sota oli valmis, juutalaiset vain olivat aloittajia, siis 1967.

        Egyptin Nasser oli roolinsa uhri, ja rasistisen arabien sotauhon vanki. Miten muuten ne Venäläiset Migit toimivat sodan aikana, - siis ne joiden keskellä Nasser Elvistellen nostatti sotauhoa? Jäikö häneltä luvattu lounas syömättä Tel Avivissa?


      • Harri Suomalainen
        Tiina Tötsy kirjoitti:

        Egyptin Nasser oli roolinsa uhri, ja rasistisen arabien sotauhon vanki. Miten muuten ne Venäläiset Migit toimivat sodan aikana, - siis ne joiden keskellä Nasser Elvistellen nostatti sotauhoa? Jäikö häneltä luvattu lounas syömättä Tel Avivissa?

        Niin Eshkol kuin Nasser ajautuivat omien sotahaukkojensa kautta sotaan, jonka juutalaiset aloittivat.


      • Ylikersantti Koistinen
        rasismia vastaan kirjoitti:

        estäminen Israelilta,YK:n joukkojen häätäminen,arabimaiden mobilisaatio ja kolmen arabivaltion johtajien ilmoitus että päämääränä on Israelin hävittäminen olivat sodan syy. Israelilla ei ole strategista syvyyttä eikä palka-armeijaa kuten arabeilla joten Israel ei voisi kestää ensi-iskua ei liioin pitää reserveistä koostuvaa armeijaa liikekannalla odottamassa kovin pitkään. Tämä kaikki oli hyvin arabijohtajien tiedossa, Nasserin myös-hänen aloittaessaan seikailunsa. Arabeilla oli, ja yhä on, sekin etu että niitä ei hävitetä maailmankartalta vaikka ne häviäisivät sata sotaa, Israel lakkaa olemasta ensimmäisen tappion jälkeen. Tämä on yksi syitä miksi arabit niin hanakasti jatkavat vihollisuuksia.

        Juutalaisten armeija oli vahvempi ja tämän Israelin armeijan sotahaukat tiesivät, kun aloittivat hyökkäyksen, ensin.


      • Kati Kopsu
        Harri Suomalainen kirjoitti:

        Niin Eshkol kuin Nasser ajautuivat omien sotahaukkojensa kautta sotaan, jonka juutalaiset aloittivat.

        Hyökkäsihän piskuinen Suomikin ison karhun kimppuun. Israel oli naapurin poikien mukaan, silloin myös hyökkäämässä Syyriaan, joten Egytin oli pakko avittaa ja Jordanian tukea, ettei koko arabimaailmaa olisi yllättäen miehitetty.


      • Elisama

        Entä Jom Kippur sota.
        Kuka hyökkäsi. ei ainakaan Israel


      • Elisama
        rasismia vastaan kirjoitti:

        estäminen Israelilta,YK:n joukkojen häätäminen,arabimaiden mobilisaatio ja kolmen arabivaltion johtajien ilmoitus että päämääränä on Israelin hävittäminen olivat sodan syy. Israelilla ei ole strategista syvyyttä eikä palka-armeijaa kuten arabeilla joten Israel ei voisi kestää ensi-iskua ei liioin pitää reserveistä koostuvaa armeijaa liikekannalla odottamassa kovin pitkään. Tämä kaikki oli hyvin arabijohtajien tiedossa, Nasserin myös-hänen aloittaessaan seikailunsa. Arabeilla oli, ja yhä on, sekin etu että niitä ei hävitetä maailmankartalta vaikka ne häviäisivät sata sotaa, Israel lakkaa olemasta ensimmäisen tappion jälkeen. Tämä on yksi syitä miksi arabit niin hanakasti jatkavat vihollisuuksia.

        Juuri noin se asia on eikä muuksi muutu.


      • Elisama
        Ylikersantti Koistinen kirjoitti:

        Juutalaisten armeija oli vahvempi ja tämän Israelin armeijan sotahaukat tiesivät, kun aloittivat hyökkäyksen, ensin.

        Nyt ylikessu ei tunne asiaa josta puhuu.


      • Elisama
        Tiina Tötsy kirjoitti:

        Egyptin Nasser oli roolinsa uhri, ja rasistisen arabien sotauhon vanki. Miten muuten ne Venäläiset Migit toimivat sodan aikana, - siis ne joiden keskellä Nasser Elvistellen nostatti sotauhoa? Jäikö häneltä luvattu lounas syömättä Tel Avivissa?

        Migit olivat suuri pettymys.
        Liian jäykkiä taisteluun.


      • Elisama
        Harri Suomalainen kirjoitti:

        Niin Eshkol kuin Nasser ajautuivat omien sotahaukkojensa kautta sotaan, jonka juutalaiset aloittivat.

        Jos sinunkin ympärilläsi olisi joukko isoja vahvoja miehiä jotka ilmoittaisivat että nyt sinut tapetaan ja näkisit että kohtaa alkaa sataa lyöntejä ja potkuja.
        Alkaisitko mitenkään puolustautua yhtään ennenkuin he ryhtyisivät tappamaan sinua.
        Logiikkasi mukaan jos puolustautuisit yhtään ennen olisit sinä syyllinen.


      • Pia Paukku
        Elisama kirjoitti:

        Migit olivat suuri pettymys.
        Liian jäykkiä taisteluun.

        Mie kun kuulin semmosen tarinan eräältä taistelulentäjältä, että ne olisi tuhottu jo kentille. Niin siis, että Israelin koneet olis Egyptin yllätykseksi lentäneet sinne asti: yhdellä moottorilla ja suorittaneet tehtävänsä täydellä teholla tuhoten Migit jo kentille, - ja palaten sitten takaisin.


      • Anna Dulla
        Elisama kirjoitti:

        Entä Jom Kippur sota.
        Kuka hyökkäsi. ei ainakaan Israel

        Mitenkäs se alkoi? Tapasin Imatralla entisen upseerin, joka kertoi seikkaperäisesti kuinka he; Suomen pojat menivät ulkomaille ilman passeja ja proopuskoja Enson kohdalta, joka on nykyään venäläisten nimeämänä Svetogork. He menivät Ensosta yli rajan, ilman minkäävaltakunnan lippuja ja lappuja, - tosin pyssyt ja paukut mukanaan.


      • Mirage III oli sen sijaan
        Elisama kirjoitti:

        Migit olivat suuri pettymys.
        Liian jäykkiä taisteluun.

        koulutetun käsissä liukas ja notkea, kuten olisi Mig ´kin ollut, mutta liian vähän egyptiläiset olivat koulutettuja.


      • Elisama
        Anna Dulla kirjoitti:

        Mitenkäs se alkoi? Tapasin Imatralla entisen upseerin, joka kertoi seikkaperäisesti kuinka he; Suomen pojat menivät ulkomaille ilman passeja ja proopuskoja Enson kohdalta, joka on nykyään venäläisten nimeämänä Svetogork. He menivät Ensosta yli rajan, ilman minkäävaltakunnan lippuja ja lappuja, - tosin pyssyt ja paukut mukanaan.

        Elikkä - miten rinnastat, en käsitä ajatuksenjuoksuasi.


      • Elisama
        Pia Paukku kirjoitti:

        Mie kun kuulin semmosen tarinan eräältä taistelulentäjältä, että ne olisi tuhottu jo kentille. Niin siis, että Israelin koneet olis Egyptin yllätykseksi lentäneet sinne asti: yhdellä moottorilla ja suorittaneet tehtävänsä täydellä teholla tuhoten Migit jo kentille, - ja palaten sitten takaisin.

        Mistähän tuon kuulit.
        Kyllä Migit oli taisteluissa kovasti mukana.
        Niistä voisin kertoa huomattasti enemmän mutta ei kuulu tähän palstaan.


      • Elisama
        Mirage III oli sen sijaan kirjoitti:

        koulutetun käsissä liukas ja notkea, kuten olisi Mig ´kin ollut, mutta liian vähän egyptiläiset olivat koulutettuja.

        Vastaavan Migin ominaisuudet eivät riittäneet.
        Kyllä todellakin koulutuksessakin oli eroja.
        Egyptiläiset lentäjät oli koulutettu Venäjällä.


      • Pirsten Halutzew
        Elisama kirjoitti:

        Elikkä - miten rinnastat, en käsitä ajatuksenjuoksuasi.

        Sano koodeksi, Hamu Isto on lomalla, missä koodeksi? Onko Neseritsew deskissä?


      • Elisama
        Pirsten Halutzew kirjoitti:

        Sano koodeksi, Hamu Isto on lomalla, missä koodeksi? Onko Neseritsew deskissä?

        Kyllä pitäisi alle 15v mennä nukkumaan aikaisemmin.
        Eikös huomenna ole koulupäivä.


      • Feenix Crusader
        Elisama kirjoitti:

        Kyllä pitäisi alle 15v mennä nukkumaan aikaisemmin.
        Eikös huomenna ole koulupäivä.

        voi olla nörttejä, junnuja tai sitten turvallisuuspalvelun henkilöitä, käyttävät herkästi koodeja tutkiessaan palstoja jne.


      • Won Rosengreuzch
        Elisama kirjoitti:

        Mistähän tuon kuulit.
        Kyllä Migit oli taisteluissa kovasti mukana.
        Niistä voisin kertoa huomattasti enemmän mutta ei kuulu tähän palstaan.

        Mutta ehkä taustalla oli perätön Israelin ihannointi. Se tapahtui joskus 70-luvun puolella.
        Tarkottiko pilotti 67 sotaa vai myöhempää 73; siitä en ole varma. Kiitos kun oikaisit, mutta teknisesti tällä pilotilla oli eväät arvioida asian mahdollista todenperäisyyttä. Israeliin liitetään myös joskus tarunhohtoista ihannoitia, joka ei aina ihan vastaa todellisuutta, - valitettavasti.


      • Yrjö von Bellevitsew
        Won Rosengreuzch kirjoitti:

        Mutta ehkä taustalla oli perätön Israelin ihannointi. Se tapahtui joskus 70-luvun puolella.
        Tarkottiko pilotti 67 sotaa vai myöhempää 73; siitä en ole varma. Kiitos kun oikaisit, mutta teknisesti tällä pilotilla oli eväät arvioida asian mahdollista todenperäisyyttä. Israeliin liitetään myös joskus tarunhohtoista ihannoitia, joka ei aina ihan vastaa todellisuutta, - valitettavasti.

        Jutalaiset hyökkäsivät -67. Seuraavan sodan -73 aloittivat egyptliläiset, tällöin juutalaiset olisivat hävinneet sodan ilman USA:n massiivista apua. Fakta.


      • Alma Kynsilaukka
        Elisama kirjoitti:

        Elikkä - miten rinnastat, en käsitä ajatuksenjuoksuasi.

        Eli hyökkösivät ekana ja niin edelleen. Sodille on muutenkin ominaista Suomenkin rajoilla, että joku hyökkää ensimmäisenä. Se on sitä sodan tarkoituksenmukaisuuden logiikkaa.


      • Won Rosengreuzch
        Yrjö von Bellevitsew kirjoitti:

        Jutalaiset hyökkäsivät -67. Seuraavan sodan -73 aloittivat egyptliläiset, tällöin juutalaiset olisivat hävinneet sodan ilman USA:n massiivista apua. Fakta.

        En ymmärrä mihin väitteesi perustuu. Etköhän nyt hiukan aliarvio Israelin iskukykyä, sen olemassaolon olessa uhattuna. Luehan vaikka Sakarja 14:12; ja vaikka kirja nimeltä Musta sade.


      • Manfred Swhimmelphenning
        Won Rosengreuzch kirjoitti:

        En ymmärrä mihin väitteesi perustuu. Etköhän nyt hiukan aliarvio Israelin iskukykyä, sen olemassaolon olessa uhattuna. Luehan vaikka Sakarja 14:12; ja vaikka kirja nimeltä Musta sade.

        ilman USA:ta Lähi-itä olisi jo lopullissti liekitetty, kun juutalaiset olisivat joutuneet käyttämään ydinasettaan. USA takuu-uhka ja raha on rauhoittanut tilannetta.


      • nodex vilkuna
        Elisama kirjoitti:

        Kyllä pitäisi alle 15v mennä nukkumaan aikaisemmin.
        Eikös huomenna ole koulupäivä.

        koodeksien käyttö agenttitoiminnassa on hyvin yleistä, voi olla, että täälläkin on Mossadin miehiä, juutalaiset näkevät uhkia jopa pyttynsäkin kautta.


      • Rubbo Hävelinen
        Manfred Swhimmelphenning kirjoitti:

        ilman USA:ta Lähi-itä olisi jo lopullissti liekitetty, kun juutalaiset olisivat joutuneet käyttämään ydinasettaan. USA takuu-uhka ja raha on rauhoittanut tilannetta.

        Napalmia ovat suuressa mitassa käyttäneet jenkit Vietnamissa, tosin 2. maailmansodassakin sitä käytettiin, mutta jenkit kehittivät liekittämisen huippuunsa. Kuuluisin lehtikuva näytti kuinka vietnamilainen lapsi oli saanut osansa amerikkalaisten tehokkuudesta ja kekseliäisyydestä. Juutalaisilla Israelissa on suuret varastot napalmia, ketä he tulevat polttamaan?


      • Niiskunaimanen
        Alma Kynsilaukka kirjoitti:

        Eli hyökkösivät ekana ja niin edelleen. Sodille on muutenkin ominaista Suomenkin rajoilla, että joku hyökkää ensimmäisenä. Se on sitä sodan tarkoituksenmukaisuuden logiikkaa.

        Juutalaiset ovat erikoistuneet siviilejä kohtaan käyttämään vanhentuneita amerikkalaisvalmisteisia rypälepommeja, vaikka valmistajan ohjeiden vastaisestikkin. Suomessa luotetaan maamiinoihin.


      • Atomic neutralisoi
        Rubbo Hävelinen kirjoitti:

        Napalmia ovat suuressa mitassa käyttäneet jenkit Vietnamissa, tosin 2. maailmansodassakin sitä käytettiin, mutta jenkit kehittivät liekittämisen huippuunsa. Kuuluisin lehtikuva näytti kuinka vietnamilainen lapsi oli saanut osansa amerikkalaisten tehokkuudesta ja kekseliäisyydestä. Juutalaisilla Israelissa on suuret varastot napalmia, ketä he tulevat polttamaan?

        Lopulta juutalaiset voivat kärventää viimeisessä hädässä vihollisensa atomimiilussa, ja siinä samassa itsensä, siksi tuota pommia ei tulla käyttämään.


      • Neutrino
        Atomic neutralisoi kirjoitti:

        Lopulta juutalaiset voivat kärventää viimeisessä hädässä vihollisensa atomimiilussa, ja siinä samassa itsensä, siksi tuota pommia ei tulla käyttämään.

        kaiketi?


      • ja kaksi yhdestä
        Elisama kirjoitti:

        Entä Jom Kippur sota.
        Kuka hyökkäsi. ei ainakaan Israel

        kuten juutalaiset tekevät. jom Kippurina Egypti aloitti sodan, kuten 6-päivän sodan Israel.


    • Reuben maasika

      Telkku painaa juttuja juutalaisista solkenaan, Israel täyttää 60 vuotta. Juutalaisia on noin 15 miljoonaa, miksi esim. Han-kiinalaisista ei puhuta yhtä paljon, heitä on kuitenkin 1000 miljoonaa.

      • Pilvi Erkki

        Hänet kiinalaiset komukat vangitsivat uskonsa tähden, tekaistuin perustein ja pitivät häntä vangittuna vuonna -68 tapahtuneeseen kuolemaan asti. Tämä Gan (eli Nee) sukuun kuuluva toisinajattelija oli kotoisin Futsou nimisestä kaupungista Fukenin maakunasta. Keskity Kiinan ihmisoikeus tilanteeseen: siinä se kunnon työtehtävä sinulle, jossa sarkaa riittää.


      • jälkeen jääneiden tuki ry

        pakko katsoa,joku aikuinen selittää asian sinulle sen jos kysyt. Kiinastakin tulee paljon ohjelmaa,uutisia ja muuta, oletko ikinä kuullut Tiibetistä? tai opetetaanko siitä vasta yläasteella?


      • kinkkikinkku

        nehän ovat levittäytyneet määrällisen ylivoimansa avulla jo naapurimaihinsa ja kovaa vauhtia ovat he määräävässä asemassa finanssimaailmassakin.
        Määrä ei ole sama kuin laatu-vertaus juutalaisiin.


      • lirkas cirrus
        Pilvi Erkki kirjoitti:

        Hänet kiinalaiset komukat vangitsivat uskonsa tähden, tekaistuin perustein ja pitivät häntä vangittuna vuonna -68 tapahtuneeseen kuolemaan asti. Tämä Gan (eli Nee) sukuun kuuluva toisinajattelija oli kotoisin Futsou nimisestä kaupungista Fukenin maakunasta. Keskity Kiinan ihmisoikeus tilanteeseen: siinä se kunnon työtehtävä sinulle, jossa sarkaa riittää.

        Tarttui netistä tuolta toisaalta - osa lienee puppua, mutta osa on ainakin jutun arvoista:

        "FAKTOJA ISRAELISTA - TIESITKÖ?

        Tiesitkö, että ei-juutalaiset israelilaiset eivät saa ostaa tai vuokrata maata Israelissa?

        Tiesitkö, että autojen rekisterikilvet Israelissa on merkitty väreillä, jotta juutalaiset voidaan erottaa ei-juutalaisista?

        Tiesitkö, että Israelin valtaamilla alueilla 85% vedestä annetaan pienelle juutalaisväestölle, ja jäljelle jäävät 15% lukumääräisesti paljon suuremmalle arabiväestölle? Esimerkiksi Hebronissa 85% vedestä varataan noin 400:lle juutalaiselle "uudisasukkaalle", kun taas 15%:n osuus joudutaan jakamaan Hebronin 120 000 ei-juutalaisen kesken.

        Tiesitkö, että Yhdysvallat avustaa Israelia 5 miljardilla dollarilla joka vuosi?

        Tiesitkö, että USA:n vuosittainen apu Israelille (1,8 miljardia dollaria pelkästään sotilaallisena apuna) on suurempi, kuin sen vuosittainen apu kaikille Afrikan maille yhteensä?

        Tiesitkö, että Israel on ainoa Lähi-idän maa, jolla on ydinaseita?

        Tiesitkö, että Israel on ainoa maa Lähi-idässä, joka kieltäytyy allekirjoittamasta ydinaseiden rajoittamissopimusta, ja kieltää kansainvälisen tarkastuksen puolellaan?

        Tiesitkö, että Israel on miehittänyt naapurimaansa Syyrian alueita yli 30 vuoden ajan, uhmaten kansainvälisiä lakeja ja YK:n turvallisuusneuvoston päätöksiä?

        Tiesitkö, että Israel on lähettänyt vuosikymmenten ajan salamurhaajiaan (Mossad) tappamaan poliittisia vihollisiaan muissa maissa?

        Tiesitkö, että Israelin puolustusvoimien korkea-arvoiset upseerit ovat myöntäneet julkisesti, että maan joukot ovat tappaneet sumeilematta aseettomia sotavankeja?

        Tiesitkö, että Israel kieltäytyy asettamasta syytteeseen niitä joukkoja, jotka ovat tunnustaneet teloittaneensa sotavankeja?

        Tiesitkö, että Israel takavarikoi tämän tästä ei-juutalaisten pankkitilejä, kauppoja ja maita, ja kieltäytyy maksamasta uhreille korvausta?

        Tiesitkö, että 8. kesäkuuta 1967 Israelin lentokoneet iskivät kansainvälisillä vesillä amerikkalaiseen sotalaivaston alukseen USS Libertyyn, tappaen 34 amerikkalaista merimiestä ja haavoittaen 171:ä muuta aluksella ollutta? (Kuvittelepa mikä kohu olisi noussut, jos islamilainen maa olisi tehnyt samoin!)

        Tiesitkö, että USA:n toiseksi suurin poliittinen eturyhmä on hiljattaisen Fortune-lehden tutkimuksen mukaan juutalainen AIPAC (American Israel Public Affairs Committee)?

        Tiesitkö, että Israel vastustaa 69:ää YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa?

        Tiesitkö, että nykyinen Israel pitää sisällään 400 nyt jo jäljettömiin hävinnyttä palestiinalaiskylää, ja että sionistit ovat uudelleennimenneet lähes jokaisen alueen peittääkseen takavarikointiensa jäljet?

        Tiesitkö, että neljä Israelin pääministeriä - M. Begin, Y. Shamir, Y. Rabin ja A. Sharon - ovat osallistuneet siviileihin kohdistuneisiin pommituksiin, verilöylyihin ja kylistä karkotuksiin?

        Tiesitkö, että Israelin ulkoministeriö maksaa kuudelle amerikkalaiselle suhdetoimintayritykselle, jotta nämä antaisivat Israelista myönteisen kuvan amerikkalaiselle yleisölle?

        Tiesitkö, että Sharonin kokoomushallitus sisältää puolueen, Molodetin, joka kannattaa kaikkien ei-juutalaisten häätämistä miehitetyiltä alueilta?

        Tiesitkö, että sen kahdeksan vuoden aikana, joka on kulunut Oslon sopimuksen allekirjoittamisesta, Israel on - tuon sopimuksen vastaisesti - jatkanut juutalaisten "siirtokuntien" rakentamista?

        Tiesitkö, että juutalaisten "siirtokuntien" rakentaminen miehitetyille alueille kaksinkertaistui - "kovan linjan" pääministeri B. Netanyahuun verrattaessa - "maltillisen" pääministeri Ehud Barakin aikana?

        Tiesitkö, että Israel julkaisi erään postimerkin kunnioittaakseen miestä, joka hyökkäsi siviilejä kuljettaneeseen bussiin, tappaen useita ihmisiä?

        Tiesitkö, että hiljattain paljastetut dokumentit osoittavat, että Israelin ensimmäinen pääministeri, David Ben-Gurion, hyväksyi ainakin jossain tapauksissa palestiinalaisten karkotuksen vuonna 1948?

        Tiesitkö, että Israelin korkeimman oikeuden antamasta kidutuskiellosta huolimatta Israelin turvallisuuspalvelun Shin Betin kuulustelijat ovat jatkaneet palestiinalaisvankien kiduttamista?

        Tiesitkö, että palestiinalaiset pakolaiset muodostavat suurimman osan maailman pakolaisväestöstä?

        ------------------------

        Israelin hallitukselle,

        Kaikkien rauhaa rakastavien kansojen nimissä esitämme Israelin hallitukselle seuraavat 18 VAATIMUSTA:

        1. Lakatkaa käyttämästä amerikkalaista sotilaallista apua laittomiin terroritekoihin, ja lopettakaa palestiinalaisten ja muiden ryhmien kansanmurha alueilla, joita Israel laittomasti miehittää.

        2. Totelkaa YK:n päätöslauselmaa 242. Lopettakaa Länsirannan, Gazan ja Golanin kukkuloiden miehittäminen. Lopettakaa israelilainen imperialismi!

        3. Totelkaa YK:n päätöslauselmaa 194. Antakaa palestiinalaisten palata koteihinsa; koteihin, joista Israel on pitänyt heidät poissa yli 50 vuoden ajan.

        4. Lopettakaa kidutus osana valtion menettelytapoja.

        5. Lopettakaa murhat ja salamurhat osina valtion menettelytapoja.

        6. Lopettakaa terroriteot, jotka vievät palestiinalaisilta heidän arvonsa, vapautensa, omaisuutensa tai elämänsä

        7. Lopettakaa vakiintunut rasismi, joka kohtelee Israelissa syntyneitä ei-juutalaisia toisen luokan kansalaisina, ja kieltää heiltä heidän kansalaisoikeutensa omassa synnyinmaassaan.

        8. Antakaa Israelin kaikenuskoisille ihmisille todellinen uskonnonvapaus.

        9. Antakaa kaikille israelilaisille todellinen puhe- ja kokoontumisvapaus.

        10. Lakatkaa rakentamasta laittomia siirtokuntia miehitetyille alueille.

        11. Palauttakaa kaikki Jerusalemissa laittomasti anastettu omaisuus.

        12. Tunnustakaa itsenäisen palestiinalaisvaltion olemassaolo, ja Jerusalem sen pääkaupunkina.

        13. Päästäkää kansainväliset rauhanturvajoukot Gazaan ja Länsirannalle suojelemaan viattomia palestiinalaisia Israelin valtion tukemalta terrorismilta.

        14. Pyytäkää Libanonin kansalta anteeksi niitä sotatoimia, joita Israel on heitä vastaan kohdistanut yli neljännesvuosisadan ajan.

        15. Korvatkaa Libanonin kansalle ja hallitukselle Israelin sotatoimien aiheuttamat vahingot.

        16. Luovuttakaa "Beirutin teurastaja" Ariel Sharon kansainvälisen oikeuden eteen, jolloin hän voi saada oikeudenmukaisen kohtelun sota- ja ihmisoikeusrikoksistaan.

        17. Myöntäkää USA:ta vastaan tehdyt sotatoimet Israelin hyökätessä harkitusti USS Libertyyn kansainvälisillä vesillä.

        18. Myöntäkää, että Israelin terroriteot mm. palestiinalaisia vastaan ovat suorassa yhteydessä terroritekoihin USA:ta vastaan!

        Juutalaisten etu EI mene muiden maailman ihmisten etujen edelle!"


      • Atte Afka
        lirkas cirrus kirjoitti:

        Tarttui netistä tuolta toisaalta - osa lienee puppua, mutta osa on ainakin jutun arvoista:

        "FAKTOJA ISRAELISTA - TIESITKÖ?

        Tiesitkö, että ei-juutalaiset israelilaiset eivät saa ostaa tai vuokrata maata Israelissa?

        Tiesitkö, että autojen rekisterikilvet Israelissa on merkitty väreillä, jotta juutalaiset voidaan erottaa ei-juutalaisista?

        Tiesitkö, että Israelin valtaamilla alueilla 85% vedestä annetaan pienelle juutalaisväestölle, ja jäljelle jäävät 15% lukumääräisesti paljon suuremmalle arabiväestölle? Esimerkiksi Hebronissa 85% vedestä varataan noin 400:lle juutalaiselle "uudisasukkaalle", kun taas 15%:n osuus joudutaan jakamaan Hebronin 120 000 ei-juutalaisen kesken.

        Tiesitkö, että Yhdysvallat avustaa Israelia 5 miljardilla dollarilla joka vuosi?

        Tiesitkö, että USA:n vuosittainen apu Israelille (1,8 miljardia dollaria pelkästään sotilaallisena apuna) on suurempi, kuin sen vuosittainen apu kaikille Afrikan maille yhteensä?

        Tiesitkö, että Israel on ainoa Lähi-idän maa, jolla on ydinaseita?

        Tiesitkö, että Israel on ainoa maa Lähi-idässä, joka kieltäytyy allekirjoittamasta ydinaseiden rajoittamissopimusta, ja kieltää kansainvälisen tarkastuksen puolellaan?

        Tiesitkö, että Israel on miehittänyt naapurimaansa Syyrian alueita yli 30 vuoden ajan, uhmaten kansainvälisiä lakeja ja YK:n turvallisuusneuvoston päätöksiä?

        Tiesitkö, että Israel on lähettänyt vuosikymmenten ajan salamurhaajiaan (Mossad) tappamaan poliittisia vihollisiaan muissa maissa?

        Tiesitkö, että Israelin puolustusvoimien korkea-arvoiset upseerit ovat myöntäneet julkisesti, että maan joukot ovat tappaneet sumeilematta aseettomia sotavankeja?

        Tiesitkö, että Israel kieltäytyy asettamasta syytteeseen niitä joukkoja, jotka ovat tunnustaneet teloittaneensa sotavankeja?

        Tiesitkö, että Israel takavarikoi tämän tästä ei-juutalaisten pankkitilejä, kauppoja ja maita, ja kieltäytyy maksamasta uhreille korvausta?

        Tiesitkö, että 8. kesäkuuta 1967 Israelin lentokoneet iskivät kansainvälisillä vesillä amerikkalaiseen sotalaivaston alukseen USS Libertyyn, tappaen 34 amerikkalaista merimiestä ja haavoittaen 171:ä muuta aluksella ollutta? (Kuvittelepa mikä kohu olisi noussut, jos islamilainen maa olisi tehnyt samoin!)

        Tiesitkö, että USA:n toiseksi suurin poliittinen eturyhmä on hiljattaisen Fortune-lehden tutkimuksen mukaan juutalainen AIPAC (American Israel Public Affairs Committee)?

        Tiesitkö, että Israel vastustaa 69:ää YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa?

        Tiesitkö, että nykyinen Israel pitää sisällään 400 nyt jo jäljettömiin hävinnyttä palestiinalaiskylää, ja että sionistit ovat uudelleennimenneet lähes jokaisen alueen peittääkseen takavarikointiensa jäljet?

        Tiesitkö, että neljä Israelin pääministeriä - M. Begin, Y. Shamir, Y. Rabin ja A. Sharon - ovat osallistuneet siviileihin kohdistuneisiin pommituksiin, verilöylyihin ja kylistä karkotuksiin?

        Tiesitkö, että Israelin ulkoministeriö maksaa kuudelle amerikkalaiselle suhdetoimintayritykselle, jotta nämä antaisivat Israelista myönteisen kuvan amerikkalaiselle yleisölle?

        Tiesitkö, että Sharonin kokoomushallitus sisältää puolueen, Molodetin, joka kannattaa kaikkien ei-juutalaisten häätämistä miehitetyiltä alueilta?

        Tiesitkö, että sen kahdeksan vuoden aikana, joka on kulunut Oslon sopimuksen allekirjoittamisesta, Israel on - tuon sopimuksen vastaisesti - jatkanut juutalaisten "siirtokuntien" rakentamista?

        Tiesitkö, että juutalaisten "siirtokuntien" rakentaminen miehitetyille alueille kaksinkertaistui - "kovan linjan" pääministeri B. Netanyahuun verrattaessa - "maltillisen" pääministeri Ehud Barakin aikana?

        Tiesitkö, että Israel julkaisi erään postimerkin kunnioittaakseen miestä, joka hyökkäsi siviilejä kuljettaneeseen bussiin, tappaen useita ihmisiä?

        Tiesitkö, että hiljattain paljastetut dokumentit osoittavat, että Israelin ensimmäinen pääministeri, David Ben-Gurion, hyväksyi ainakin jossain tapauksissa palestiinalaisten karkotuksen vuonna 1948?

        Tiesitkö, että Israelin korkeimman oikeuden antamasta kidutuskiellosta huolimatta Israelin turvallisuuspalvelun Shin Betin kuulustelijat ovat jatkaneet palestiinalaisvankien kiduttamista?

        Tiesitkö, että palestiinalaiset pakolaiset muodostavat suurimman osan maailman pakolaisväestöstä?

        ------------------------

        Israelin hallitukselle,

        Kaikkien rauhaa rakastavien kansojen nimissä esitämme Israelin hallitukselle seuraavat 18 VAATIMUSTA:

        1. Lakatkaa käyttämästä amerikkalaista sotilaallista apua laittomiin terroritekoihin, ja lopettakaa palestiinalaisten ja muiden ryhmien kansanmurha alueilla, joita Israel laittomasti miehittää.

        2. Totelkaa YK:n päätöslauselmaa 242. Lopettakaa Länsirannan, Gazan ja Golanin kukkuloiden miehittäminen. Lopettakaa israelilainen imperialismi!

        3. Totelkaa YK:n päätöslauselmaa 194. Antakaa palestiinalaisten palata koteihinsa; koteihin, joista Israel on pitänyt heidät poissa yli 50 vuoden ajan.

        4. Lopettakaa kidutus osana valtion menettelytapoja.

        5. Lopettakaa murhat ja salamurhat osina valtion menettelytapoja.

        6. Lopettakaa terroriteot, jotka vievät palestiinalaisilta heidän arvonsa, vapautensa, omaisuutensa tai elämänsä

        7. Lopettakaa vakiintunut rasismi, joka kohtelee Israelissa syntyneitä ei-juutalaisia toisen luokan kansalaisina, ja kieltää heiltä heidän kansalaisoikeutensa omassa synnyinmaassaan.

        8. Antakaa Israelin kaikenuskoisille ihmisille todellinen uskonnonvapaus.

        9. Antakaa kaikille israelilaisille todellinen puhe- ja kokoontumisvapaus.

        10. Lakatkaa rakentamasta laittomia siirtokuntia miehitetyille alueille.

        11. Palauttakaa kaikki Jerusalemissa laittomasti anastettu omaisuus.

        12. Tunnustakaa itsenäisen palestiinalaisvaltion olemassaolo, ja Jerusalem sen pääkaupunkina.

        13. Päästäkää kansainväliset rauhanturvajoukot Gazaan ja Länsirannalle suojelemaan viattomia palestiinalaisia Israelin valtion tukemalta terrorismilta.

        14. Pyytäkää Libanonin kansalta anteeksi niitä sotatoimia, joita Israel on heitä vastaan kohdistanut yli neljännesvuosisadan ajan.

        15. Korvatkaa Libanonin kansalle ja hallitukselle Israelin sotatoimien aiheuttamat vahingot.

        16. Luovuttakaa "Beirutin teurastaja" Ariel Sharon kansainvälisen oikeuden eteen, jolloin hän voi saada oikeudenmukaisen kohtelun sota- ja ihmisoikeusrikoksistaan.

        17. Myöntäkää USA:ta vastaan tehdyt sotatoimet Israelin hyökätessä harkitusti USS Libertyyn kansainvälisillä vesillä.

        18. Myöntäkää, että Israelin terroriteot mm. palestiinalaisia vastaan ovat suorassa yhteydessä terroritekoihin USA:ta vastaan!

        Juutalaisten etu EI mene muiden maailman ihmisten etujen edelle!"

        Joka on verrattavissa aijemmin suomalaisille tutuksi tulleeseen yleiseen kyselyyn: Onks tietoo? - "Viina-Pasanen" tutkii asiaa.


      • Lily Liba
        Atte Afka kirjoitti:

        Joka on verrattavissa aijemmin suomalaisille tutuksi tulleeseen yleiseen kyselyyn: Onks tietoo? - "Viina-Pasanen" tutkii asiaa.

        Myös rikostoimittaja Nostokone-Nykänen lienee myös jutun jäljillä, yhdessä jo kerran yllätetyn rikosetsivä Ariel Kafkan kamssa. Kaarina Hylly seuraa taas tilanteen riistäytymistä käsistään pieni sydän pamppaillen. JK. - Myyrä on sensijaan keskittynyt jahtaamaan Jari T:tä, josta ei vieläkään oikein tiedä, mitä hänestä tulee isona. Toivottavasti edes rehti juoppo.


      • Rexa Leiviskäinen
        Atte Afka kirjoitti:

        Joka on verrattavissa aijemmin suomalaisille tutuksi tulleeseen yleiseen kyselyyn: Onks tietoo? - "Viina-Pasanen" tutkii asiaa.

        Ainut keino selvittää mahdolliset "huuhaat" on käydä lista huolellisesti läpi ja hakea perusteet mahdollisista vääryyksistä.


      • Preposito Kauhanen
        Lily Liba kirjoitti:

        Myös rikostoimittaja Nostokone-Nykänen lienee myös jutun jäljillä, yhdessä jo kerran yllätetyn rikosetsivä Ariel Kafkan kamssa. Kaarina Hylly seuraa taas tilanteen riistäytymistä käsistään pieni sydän pamppaillen. JK. - Myyrä on sensijaan keskittynyt jahtaamaan Jari T:tä, josta ei vieläkään oikein tiedä, mitä hänestä tulee isona. Toivottavasti edes rehti juoppo.

        Kaarlo Kynäläinen lienee myös jutun jäljillä...


      • Kaarina Hylly
        Rexa Leiviskäinen kirjoitti:

        Ainut keino selvittää mahdolliset "huuhaat" on käydä lista huolellisesti läpi ja hakea perusteet mahdollisista vääryyksistä.

        Harri on lomalla, et kai sä vaan nauhota. (In side)


      • Keusto- Pyyliäinen
        Kaarina Hylly kirjoitti:

        Harri on lomalla, et kai sä vaan nauhota. (In side)

        Muranen koisii, ota vuoro Benedictus, selv. mistä "tuulee" - G liippasee näkymää, poista suoja ja rajaa kellari. Vermetti lomalla.


      • Peussa ryypisky
        Kaarina Hylly kirjoitti:

        Harri on lomalla, et kai sä vaan nauhota. (In side)

        Toldaa nappari kohikseen, muistathan koodin Klusse ja Vänkä? Roitse on lomalla. Tsuldaa onko Mossade langoilla, Arliz Jareez kuuntelee.


      • Jee
        Peussa ryypisky kirjoitti:

        Toldaa nappari kohikseen, muistathan koodin Klusse ja Vänkä? Roitse on lomalla. Tsuldaa onko Mossade langoilla, Arliz Jareez kuuntelee.

        Listending all over the word. Osta hyllyt Enirolta ja tilaa Hesari.


      • Jurventius Koodauksellix
        Jee kirjoitti:

        Listending all over the word. Osta hyllyt Enirolta ja tilaa Hesari.

        Oliko tuo "jee" jokin Mossadin koodaus? Reubens, tsekkaatko koodeksista? Onko Lörssön vielä lomalla, ei näkynyt suputuksen listoilla.


      • Silti tasa-arvo kaikille
        Jurventius Koodauksellix kirjoitti:

        Oliko tuo "jee" jokin Mossadin koodaus? Reubens, tsekkaatko koodeksista? Onko Lörssön vielä lomalla, ei näkynyt suputuksen listoilla.

        vai kuinka?


      • Roosenquist Leevi
        Silti tasa-arvo kaikille kirjoitti:

        vai kuinka?

        ? X 3


      • Jakov Seversk
        Roosenquist Leevi kirjoitti:

        ? X 3

        vain muutamalle tarkoitettu.


      • Torwalds Reunion
        Peussa ryypisky kirjoitti:

        Toldaa nappari kohikseen, muistathan koodin Klusse ja Vänkä? Roitse on lomalla. Tsuldaa onko Mossade langoilla, Arliz Jareez kuuntelee.

        mitä ihmeen örkänää täällä tapahtuu - älä mölöö Tampereelta, ei pidä sotkea hyvin alustettua keskusteluketjua. Nappaa nepparit.


      • Römertöpf Sturmelen
        Jakov Seversk kirjoitti:

        vain muutamalle tarkoitettu.

        Saattaa olla, että ketjussa lymyää vakoojia!


      • Sari Kukko
        Römertöpf Sturmelen kirjoitti:

        Saattaa olla, että ketjussa lymyää vakoojia!

        Juutalaisten menestys ckaikissa sodissa ja niitä ennen on perustunut vakoojiin, tämä voi olla yksi syy vihaan, koska juutalaiset ovat tässä aika hyviä.


    • täältäkin,

      kaikessa kiireessä. En ole ehtinyt ainakaan vielä katsoa aloitusviestissä olleita linkkejä mutta itse avauksesta:

    • Tsolaskoi Valiidzikov

      Aiheesta käydään laajaa keskustelua muuallakin netissä, tässä lainaus eräältä saitilta, tekijänä nimimerkki Sniper:

      Kun puhutaan Juutalaisista, asian on monitahoinen ja mutkainen. Toisaalta juutalaisia on vainottu muiden toimesta, mutta yllättävän monet juutalaisiin kohdistuneet vainot ovat tulleet myös juutalaisten itsensä taholta (rahaeliitin valtajuutalaiset (sionistit) esim. Rothschildin suku). Juutalaiset eivät ole mikään homogeeninen yhteisö ja heillä on monia eri heimoja jotka pitävät itseään parempiarvoisena kuin toisia...

      Toisaalta kun tutkii Heidän raamattuaan (Talmudia) sillä julistetaan usein Juutalaisten olevan "herrarotua" ja muut ihmisrodut ovat alempiarvoisia...

      Juutalaisten valta maailmassa perustuu rahajärjestelmän, valtamedian ja viihdeteollisuuden esim. hollywood täydelliseen hallintaan ja heillä tuntuu olevan ollut jo kauan meneillään yhteinen päämäärä maapallon täydellisestä hallinnasta juutalaisen herrarodun toimesta (maailmanvallankumous) ja tärkeimpänä työkaluna tässä pidetään itselleen omittua, kontrolloimatonta rahanpainatusta ja ihmisten sekä valtioiden hallitsemista velkaannuttamisen kautta.

      Nykyisin monet tietävät että esim. että bolsevikkien valtaan nousu ja Neuvostoliiton perustaminen sekä tavoite maailmanvallankumouksesta oli juuri juutalaisten Sionistinen hanke ja Lenin, Stalin, Karl Marx, Leo Trotsky ja kaikki keskeiset bolsevikkivaikuttajat olivat juutalaisia. Rothschildin pankkiirisuku sitten vielä rahoitti pääosin koko bolsevikkien vallankumouksen.

      Stalin tuhosi etnisissä pudistuksissa 1920-40–luvuilla Venäjällä, Ukrainassa ja muilla hallitsemillaan sekä valloittamilla alueilla yli 60 miljoonaa ihmistä. Oliko kyse sionistisestä etnisestä puhdistuksesta…?

      Tietoa Sionistien osuudesta Bolseviikkien vallaukumouksessa:

      http://moranen.blogspot.com/2008/02/erittin-juutalainen-bolshevikkien_06.html


      Facismi/juutalaisuus/sionismi

      Kun sitten tiedetään että esim. Mussolinin sekä Hitlerin valtaannousun takana oli Rothschildin juutalainen pankkiirisuku voidaan esittää kysymys onko koko totalitarismin sekä diktatuurin ideologian takana Juutalaisuus/Sionismi…?

      Kuka esim. tietää että Hitlerin isoisä oli Nathan Meyer Rothschild…

      Asioita seuraavat tietävät myös että koko Globalisaation (maailmanvallankumous) ja ilmastonmuutoksen ideologia on peräisin Juutalaisilta/Sionisteiltä.



      Israelin perustaminen on Rothschildin-siionistisen pankkisuvun hanke ja nyt kun Israel täyttää 60 vuotta voimme punnita näitä asioita.

      Tässä vielä kirjoutus Siionismi ja Juutalaisuus keskinäisestä suhteesta:

      Siionismi ja Juutalaisuus

      Poliittista Siionismia ja Juutalaisuutta on pyritty markkinoimaan synonyymeinä vaikka mikään ei voisi olla kauempana todellisuudesta ja Israelin valtion perustaminen vaikuttaa paremminkin Poliittisten siionistien kuin Juutalaisten hankkeelta. Samalla kun poliittisen siionismin taustalla olevat Pankkiirit ovat ajaneet omia agendojaan ovat rivijuutalaiset kärsineet siinä missä muutkin.

      Israelin valtiota markkinoidaan kaikkien Juutalaisten kotina ja suuren unelman täyttymyksenä. Kuitenkin uskonnolliset Juutalaiset ovat varsinkin 1900-luvun alussa suhtautuneet erittäin negatiivisesti israelin valtioon. Hitlerin vainot kohdistuivat paljolti juuri vanhoihin uskonnollisiin juutalaisiin ja Poliittisen siionismin keulahahmon Theodor Herzl:n väitetäänkin sanoneen että israeliin tarvitaan lähinnä nuoria Juutalaisia. Kun Israelin valtio vihdoin saatiin perustettua, olisi sen lipun odottanut liittyvän johonkin juutalaisille ominaiseen symboliin. Kuitenkin lippuun valittiin Rothschild:en suvun käyttämä Seal of Salomon, joka tunnetaan myös nimellä Davidin tähti (tai kilpi). Davidin kilven (tai tähden) on aina välillä yritetty väittää oleva muodoltaan sama kuin raamatun Davidin käyttämän kilven (taistelussa Goljattia vastaan). Tälle ei kuitenkaan koskaan ole löytynyt mitään todisteita kirjallisuudesta ja väitettä pidetään tarkoituksellisena propakandana. Davidin tähden todellinen alkuperän voit lukea seuraavasta (Ashkenazi juutalaiset ovat alunperin kaspianmeren ja mustanmeren välissä olevia khazareja jotka kääntyivät Juutalaisuuteen poliittisista syistä joskun 800-luvulla)

      In the twelve-century an Ashkenazim, a Khazar Jew, called Solomon ben Duji (or Ruhi or Roy) claimed he was Elijah and his son Menahem ben Duji was the Messiah. They wrote letters to all the Jews in the lands about them proclaiming the coming of the Messianic Kingdom. It appeared to have had little effect, for we next here twenty years later that Menahem had assumed the name David al-Roy, and the title of Messiah and that the movement shifted from Khazaria to Kurdistan. After vain attempts to rouse the Diaspora to action and to invade the Holy Land, Menahem, or David al-Roy, was assassinated in his sleep, allegedly by his own father-in-law, whom someone had bribed to do the deed. Solomon ben Duji and his son Menahem had used the magical symbol of two equilateral triangles having a common centre, the six-pointed star, or Hexagram, or Magen David, that became known as the Seal of Solomon. Magen David in Jewish liturgy signifies God as the protector (shield) of David, and in this context, the symbol gained currency among medieval Jewish mystics who attached magical powers to King David's shield. Especially following the influence of the Kabbalist Isaac Luria (1533-72), the hexagram became accepted by Jews as "the Shield of David," before this time, there was no general usage of the six-pointed star in Jewish culture.

      Tämä tieto löytyy 1200-luvulta säilyneestä kirjeenvaihdosta ja tarkemmin asiaan voi perehtyä esim Arthur Kostlerin "13:th Tribe" teoksen kautta (oli itse Ashkenazi juutalainen)

      Vaikka davidin tähti tuli kuvioihin jo 1200-luvulla, tuli siitä merkittävä symboli vasta paljon myöhemmin. Todellista boostia se sai kun Mayer Anselm Bauer otti sen mukaansa talonsa ovessa roikkuneeseen kilpeen (mainitsemasi Red Shield) jonka mukaa Mayer Anselm muutti sukunimensä lopulta Rothschild:ksi. Myöhemmin Rothschild:n suku toimi merkittävässä roolissa Israelin valtion perustamisessa ja tästä saatte kuvan kun luette kuuluisan Balfour dokumentin jolla on oma roolinsa Israelin valtion perustamisessa.

      Foreign Office
      November 2nd, 1917

      Dear Lord Rothschild,

      I have much pleasure in conveying to you, on behalf of His Majesty's Government, the following declaration of sympathy with Jewish Zionist aspirations which has been submitted to, and approved by, the Cabinet.

      "His Majesty's Government view with favour the establishment in Palestine of a national home for the Jewish people, and will use their best endeavours to facilitate the achievement of this object, it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine, or the rights and political status enjoyed by Jews in any other country."

      I should be grateful if you would bring this declaration to the knowledge of the Zionist Federation.

      Yours sincerely,
      Arthur James Balfour

      Tämä löytyy Israelin valtion sivuilta

      http://www.mfa.gov.il/MFA/Peace%20Process/Guide%20to%20the%20Peace%20Process/The%20Balfour%20Declaration

      Israelin valtio siis perustettiin Poliittisten Siionistien toimesta pankkiirien ollessa keskeisinä toimijoina. Israelin valtion lipun tunnussymboliksi valittiin alkuperäiselle Juutalaiselle perinteelle vieras Magen David joka oli myös Rothschild:n suvun käyttämä symboli. Tämä on saanut monet väittämään että Israelin valtion perustamisella ajettiin Juutalaisten etujen sijasta keskuspankkirien omia poliittisia päämääriä. Tämä on myös väite jota kannattavat monet Poliittista Siionismia karsastavat Juutalaiset. On jopa syytetty että osa Juutalaisten kokemista kauheuksista olisi ollut Poliittisten siionistien aikaansaamia, sillä nämä halusivat ajaa Juutalaisia euroopasta Palestiinaan.

      Kuitenkin Poliittisen Siionismin edustajat olivat nyt saaneet perustettua Israelin valtion ja ottaneet sen tunnukseksi yllättäen davidin tähden. Väite jonka mukaan FED on eurooppalaisten pankkiirien kontrollissa eikä osakkeiden omistus ole pelkästään muodollinen ei ole ainakaan aivan tuulesta temmattu. Nyt tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että USA on muuttunut 1900-luvulla Israelin parhaaksi liittolaiseksi ja saanut Arabien vihat niskaansa. Nyt Yhdysvallat sotivat järjettömiä sotia Irakissa ja ovat laajentamassa operaatioitaan Iraniin, syyriaan ja ties minne vaikka kukaan ei ymmärrä niiden hyötyä USA:lle.

      Moni onkin esittänyt että USA oikeastaa sotii lähi-idässä Israelin sotia ja että USA:n hallitus on ankaran painostuksen alla. Tätäkään vaitettä ei voi tyrmätä suoralta kädeltä sillä USA:n kongressista ja ylimmästä poliittisesta eliitista yli 30% on juutalaisia vaikka väkiluvusta heitä on ainoastaa 2%. Tämä on herättänyt kysymyksen myös FED:n roolista sillä USA on jatkuvasti ulkomaalaisten keskuspankkien armoilla (jos nämä päättävät dumpata dollarin, pysähtyy USA huomenna). Vaikka keskuspankkien omistajat pysyvät yleensä salassa, on moni sitä mieltä että myös Aasian keskuspankkeja hallitsevat samat tahot kuin FED:a ja tähän on olemassa useita epäsuoria viitteitä.

      Nyt siis USA sotii lähi-idässä sotia jotka tuntuvat hyödyttävän lähinnä Israelia joka joidenkin näkemysten mukaan on Siionismin takana olevien Keskuspankkiirien ajama kokonaisuus. Kun vielä suuri osa USA:n valtaeliitistä on Usa:n sekä Israelin kaksoiskansalaisia ja myös FED:n omistus painottuu samaan ryhmään, alkaa koossa olla aikamoinen salaliittoteoria. Halusin vain osoittaa että salaliittoteoriat eivät ole pelkästää innokkaiden hyvällä mielikuvituksella varustettujen ihmisten aikaansaannoksia vaan taustalla on ainakin jossain määrin johdonmukaista ajattelua. Tämä on saanut ainakin minut kiinnostumaan aiheesta vaikka en omaa kantaani vielä ole lukkoon lyönytkään.

      Jos joku pitää tätä näkemyksestä mielenkiintoisena, suosittelen kuuntelemaan seuraavan Juutalaismiehen 60-luvulla pitämän puheen.

      http://www.iamthewitness.com/DarylBradfordSmith_Freedman.html

      • rasismia vastaan

        kuinka kukaan voi olla noin tyhmä? Jotenkin vielä ymmärrän rasismin syyt, erilainen pelottaa ja koetaan uhkana sille mitä itse ja oma ryhmä ovat, mutta että joku todella ei ymmärrä maailman menosta yhtään mitään, se on jo käsittämätöntä.


      • Nicolas Gerundi
        rasismia vastaan kirjoitti:

        kuinka kukaan voi olla noin tyhmä? Jotenkin vielä ymmärrän rasismin syyt, erilainen pelottaa ja koetaan uhkana sille mitä itse ja oma ryhmä ovat, mutta että joku todella ei ymmärrä maailman menosta yhtään mitään, se on jo käsittämätöntä.

        ja mistä aiheesta? Hiukan perustelua, asiayhteys puuttui.


      • Donna_Quijote
        Nicolas Gerundi kirjoitti:

        ja mistä aiheesta? Hiukan perustelua, asiayhteys puuttui.

        tyhmä. Eikö tämä riitä?


      • Ruippu Metkonen
        Donna_Quijote kirjoitti:

        tyhmä. Eikö tämä riitä?

        ei taida olla kaikki kotona? Aihe on vakava, ja siihen liittyy paljon enemmän intohimoja, kuin ymmärretäänkään.


    • Residenssi Saaksteen
      • Residenssi Saaksteen

    • Journey Stationville

      Pitkän keskusteluketjun pohjalta voidaan todeta, että kyllä vihataan, mutta myös rakastetaan. Tapahtui kutakuinkin kahtiajako.

      • Donna_Quijote

        Sellaista mihin ei ole mitään konkreettista suhdetta tuskin vihataan tai rakastetaan. Pertvertoituneet kuvitelmat 'juutalaisista' ovat asia erikseen, mutta eivät palstan aihe. Keskustelu? Missä?


      • Sofia Lehmuskaltioinen

        Ikävää on se, että tahtomattaankin nousee vihaa, vaikka itse kohde haluaisi vetäytyä siitä. Jumala on kaikki tietävä.


      • Ruippu Metkonen
        Donna_Quijote kirjoitti:

        Sellaista mihin ei ole mitään konkreettista suhdetta tuskin vihataan tai rakastetaan. Pertvertoituneet kuvitelmat 'juutalaisista' ovat asia erikseen, mutta eivät palstan aihe. Keskustelu? Missä?

        saattaisi arvata, että monilla kommentoijilla on todellakin omakohtaisia kokemuksia, jos ei itsellä, niin vanhemmilla ja heidän vanhemmillaan.


      • mutta..
        Ruippu Metkonen kirjoitti:

        saattaisi arvata, että monilla kommentoijilla on todellakin omakohtaisia kokemuksia, jos ei itsellä, niin vanhemmilla ja heidän vanhemmillaan.

        näissäkin tapauksissa on useimmin kyse palstan mielisairaitten tai muuten häiriintyneitten pervertoituneesta käyttäytymisestä. Vaikka juutalaisviha ei perustuisikaan mihinkään todelliseen, ei se sitä tarkoita, etteikö lopputuloksena voisi olla hakkelusta.

        Joku pitää palstaa pikku Valtakuntanaan. Vähän niin kuin Fritzl kellariaan.


      • 'kaikki kotona'
        mutta.. kirjoitti:

        näissäkin tapauksissa on useimmin kyse palstan mielisairaitten tai muuten häiriintyneitten pervertoituneesta käyttäytymisestä. Vaikka juutalaisviha ei perustuisikaan mihinkään todelliseen, ei se sitä tarkoita, etteikö lopputuloksena voisi olla hakkelusta.

        Joku pitää palstaa pikku Valtakuntanaan. Vähän niin kuin Fritzl kellariaan.

        kun 'Pikku-Fritzl' kansoittaa nikeillään pikkuista juutalaisuus-kellariaan, niin kaikki pysyy kotona.

        Noita listoja syydetty tänne ennenkin, sinäkö? Aivan samanlaisia. Mikä idea? Vähän kuin ilmoitusttaululla lappuja, sinun valisemia - tai jostain uusnatsien sivuilta -


      • Meistonen, Kyösti
        mutta.. kirjoitti:

        näissäkin tapauksissa on useimmin kyse palstan mielisairaitten tai muuten häiriintyneitten pervertoituneesta käyttäytymisestä. Vaikka juutalaisviha ei perustuisikaan mihinkään todelliseen, ei se sitä tarkoita, etteikö lopputuloksena voisi olla hakkelusta.

        Joku pitää palstaa pikku Valtakuntanaan. Vähän niin kuin Fritzl kellariaan.

        Pitäisikö tutkia hiukan historiaa?


      • Huomioitsia*?
        Sofia Lehmuskaltioinen kirjoitti:

        Ikävää on se, että tahtomattaankin nousee vihaa, vaikka itse kohde haluaisi vetäytyä siitä. Jumala on kaikki tietävä.

        Pontius Pilatus oli lahjakkain Petkuttaja: Suorastaan mestari alallaan. Hän petkutti Juutalaisia ja hän petti samanaikaisesti Varhais-kristittyjä. Näet usein totuus lienee tarua ihmeellisempi. Pontius pilatus ei näet ollut liiemmin kavaltajien ystävä. Pilatus Ruoskitutti ja pahoin piteli Juudas Iskariotin todella hyvin, Jopa niin hyvin, ettei edes Jeesuksen äiti pystynyt tunnistamaan poikaansa Juudaksesta. Jeesuksen Pontius piiloitti kansalta. Heti sapatin jälkeen Pilatuksen luotto miehet veivät Juudaksen ruumiin pois haudasta ja kadottivat Jeesuksena esiintyneen Juudaksen ruumiin. Näin Pilatus oli se henkilö joka loi Kristityille tämän ylösnousemus uskon. Egyptin koptit ovat tallantaneet todellisuus tarinan tästä tapahtumasta. Nämä Koptit ovat maalanneet ikoneihinsa tämän tapahtuman taustaksi Pilatusta ja hänen Vaimoaan esittävät Ikonit. Näissä ikoneissa esiintyvät Pontius ja hänen vaimonsa pyhimyksinä, sen takia, koska he olivat pelastaneet syyttämän Jeesuksen kidutus kuolemalta. Todellinen totuus on aivan toisen- lainen. Jeesus avioituu Maria Magdaleenan kanssa heille syntyy toisen tarinan mukaan kaksi lasta. Mielestäni ei kenenkään tarvitse vihata Juutalaisia. Kohdistakaa vihanne Pontius Pilatukseen joka on vetänyt teitä oikein kunnolla huulesta. Juudaksesta tuli todella kirous kaikkien Kristittyjen huulilla. Enkä usko liiemmin Juutalaistenkaan pitän siitä, että heitä on petetty. Ei syytä huoleen Jeesus eli ihan vanhaan ikään asti ja kuoli luonnollisen aikanaan kun hänen aikansa oli täysi. Lopettakaa väittelyt turhuutena ja hävetkää.


      • Roifeus Skylastilainen
        Huomioitsia*? kirjoitti:

        Pontius Pilatus oli lahjakkain Petkuttaja: Suorastaan mestari alallaan. Hän petkutti Juutalaisia ja hän petti samanaikaisesti Varhais-kristittyjä. Näet usein totuus lienee tarua ihmeellisempi. Pontius pilatus ei näet ollut liiemmin kavaltajien ystävä. Pilatus Ruoskitutti ja pahoin piteli Juudas Iskariotin todella hyvin, Jopa niin hyvin, ettei edes Jeesuksen äiti pystynyt tunnistamaan poikaansa Juudaksesta. Jeesuksen Pontius piiloitti kansalta. Heti sapatin jälkeen Pilatuksen luotto miehet veivät Juudaksen ruumiin pois haudasta ja kadottivat Jeesuksena esiintyneen Juudaksen ruumiin. Näin Pilatus oli se henkilö joka loi Kristityille tämän ylösnousemus uskon. Egyptin koptit ovat tallantaneet todellisuus tarinan tästä tapahtumasta. Nämä Koptit ovat maalanneet ikoneihinsa tämän tapahtuman taustaksi Pilatusta ja hänen Vaimoaan esittävät Ikonit. Näissä ikoneissa esiintyvät Pontius ja hänen vaimonsa pyhimyksinä, sen takia, koska he olivat pelastaneet syyttämän Jeesuksen kidutus kuolemalta. Todellinen totuus on aivan toisen- lainen. Jeesus avioituu Maria Magdaleenan kanssa heille syntyy toisen tarinan mukaan kaksi lasta. Mielestäni ei kenenkään tarvitse vihata Juutalaisia. Kohdistakaa vihanne Pontius Pilatukseen joka on vetänyt teitä oikein kunnolla huulesta. Juudaksesta tuli todella kirous kaikkien Kristittyjen huulilla. Enkä usko liiemmin Juutalaistenkaan pitän siitä, että heitä on petetty. Ei syytä huoleen Jeesus eli ihan vanhaan ikään asti ja kuoli luonnollisen aikanaan kun hänen aikansa oli täysi. Lopettakaa väittelyt turhuutena ja hävetkää.

        Pilatus olisi säästänyt Jeesuksen, aavisti hän suuren mielen ja yhteydet universumiin - mutta juutalaiset vaativat paaluun naulitsemista, näin kirjoitetaan.


      • Jorgeus Sviitta
        Donna_Quijote kirjoitti:

        Sellaista mihin ei ole mitään konkreettista suhdetta tuskin vihataan tai rakastetaan. Pertvertoituneet kuvitelmat 'juutalaisista' ovat asia erikseen, mutta eivät palstan aihe. Keskustelu? Missä?

        outo bjohtopäätös, siis kaikki hyvin ja historia onkin vain tekaistua, mitäänhän ei olekkaan sitten tapahtunut - pitäisikö lukea hiukan enemmän dokumentteja ja aikakirjoja?


      • että..
        Jorgeus Sviitta kirjoitti:

        outo bjohtopäätös, siis kaikki hyvin ja historia onkin vain tekaistua, mitäänhän ei olekkaan sitten tapahtunut - pitäisikö lukea hiukan enemmän dokumentteja ja aikakirjoja?

        ..henkilön juutalaisuutta (juutalaisia ihmisiä) kohtaan tuntema 'viha' on todellisuudessa jotakin hänessä itsessään. Jotakin hänen omassa elämässään omien tärkeitten ihmisten kesken koettua, mutta selvittämätöntä ja torjuttua. Mutta viha jää eloon kuin mato, se puskee esiin kuitenkin, mutta etsii sijaiskohteen. Näin se on tutkimusten mukaan erittäin usein. Myös muissa 'viharikoksissa' kuin niissä joita juutalaisiin kohdistetaan.

        Projisoitu viha:

        Silloin vihan alkuperäinen syy ei ole niissä joihin se kohdistetaan. Tietysti sekin on vihaa, mutta koska se kohdistuu väärään osoitteeseen se ei saa kyltymystä, vaan jatkuu ja jatkuu. Se ei 'ratkea'. Mikään vihan osoitus ei tuota tyydytystä. Eikä vääristyneen vihan kohde (juutalaisuus yleensä, 'joku vaan juutalainen')milloinkaan vastaa sitä mistä vihaaja 'syyttää' tai mitä kohteeltaan vaatii. Ilmaistun vihan osoite on aina väärä. Sen vuoksi antisemitismin kohdalla 'vihaajalla' on taipumus vain toistaa ja toistaa itseään tai koventaa panostaan - vihaaja kyllä keksii aina uusia 'syitä' vihalleen. Tietenkin tällainen viha voi tuottaa myös tuhoisaa jälkeä, eikä vain vihaajalle itselleen.. historia kertoo, kuten huomautat.

        Voi tietysti kysyä mikä 'tunne' viha tunteena on, koska vihasta seuraa monesti tunnekylmyys. LOpulta kyetään vaikka millaisiin tekoihin. Ilman mitään omantunnon tuskia, puhumattakaan empatiasta 'vihattua' kohtaan. Järkihän ei tunnetusti toimi normaalisti ilman tunne-elämää. Alkuperäinen oman elämän sekasotku ja sen aihettama 'vanha viha' tai ilmaisematta jäänyt tuska ja raivo' on ajat sitten jäänyt unholaan ja pysyy ratkaisemattomana. Näistä henkilöistä tulee noita fritzlejä lopulta, kenties äärimmillään "playing God" with other people's lives." Mutta "criminally insane"...

        Vääristyneen vihan jättämät jäljet ovat todellisia - . Siihen johtaa tunteettomuus, joka seurausta vihasta, eivät 'tunteet'. Pakkohan sitä sanoa vihaksi, kun sen jäljet ovat pedon jälkiä. Mutta mikä 'tunne' se on, sitä voisi vähän ihmetellä.. onko TUNTEETTOMUUS 'tunne'?

        Tällaisesta kertoo se että palstalla vihakirjoitukset ja kaikkein surkemmatkin ja tärkeimmät viharyöpytykset, pornolinkit ym ym, eivät tuota tekijöilleen tyydytysta, vaan heidän on pakko jatkaa ja toistaa samat aina uudelleen. Muutenhan he lopettaisivat.


      • Donna_Quijote
        että.. kirjoitti:

        ..henkilön juutalaisuutta (juutalaisia ihmisiä) kohtaan tuntema 'viha' on todellisuudessa jotakin hänessä itsessään. Jotakin hänen omassa elämässään omien tärkeitten ihmisten kesken koettua, mutta selvittämätöntä ja torjuttua. Mutta viha jää eloon kuin mato, se puskee esiin kuitenkin, mutta etsii sijaiskohteen. Näin se on tutkimusten mukaan erittäin usein. Myös muissa 'viharikoksissa' kuin niissä joita juutalaisiin kohdistetaan.

        Projisoitu viha:

        Silloin vihan alkuperäinen syy ei ole niissä joihin se kohdistetaan. Tietysti sekin on vihaa, mutta koska se kohdistuu väärään osoitteeseen se ei saa kyltymystä, vaan jatkuu ja jatkuu. Se ei 'ratkea'. Mikään vihan osoitus ei tuota tyydytystä. Eikä vääristyneen vihan kohde (juutalaisuus yleensä, 'joku vaan juutalainen')milloinkaan vastaa sitä mistä vihaaja 'syyttää' tai mitä kohteeltaan vaatii. Ilmaistun vihan osoite on aina väärä. Sen vuoksi antisemitismin kohdalla 'vihaajalla' on taipumus vain toistaa ja toistaa itseään tai koventaa panostaan - vihaaja kyllä keksii aina uusia 'syitä' vihalleen. Tietenkin tällainen viha voi tuottaa myös tuhoisaa jälkeä, eikä vain vihaajalle itselleen.. historia kertoo, kuten huomautat.

        Voi tietysti kysyä mikä 'tunne' viha tunteena on, koska vihasta seuraa monesti tunnekylmyys. LOpulta kyetään vaikka millaisiin tekoihin. Ilman mitään omantunnon tuskia, puhumattakaan empatiasta 'vihattua' kohtaan. Järkihän ei tunnetusti toimi normaalisti ilman tunne-elämää. Alkuperäinen oman elämän sekasotku ja sen aihettama 'vanha viha' tai ilmaisematta jäänyt tuska ja raivo' on ajat sitten jäänyt unholaan ja pysyy ratkaisemattomana. Näistä henkilöistä tulee noita fritzlejä lopulta, kenties äärimmillään "playing God" with other people's lives." Mutta "criminally insane"...

        Vääristyneen vihan jättämät jäljet ovat todellisia - . Siihen johtaa tunteettomuus, joka seurausta vihasta, eivät 'tunteet'. Pakkohan sitä sanoa vihaksi, kun sen jäljet ovat pedon jälkiä. Mutta mikä 'tunne' se on, sitä voisi vähän ihmetellä.. onko TUNTEETTOMUUS 'tunne'?

        Tällaisesta kertoo se että palstalla vihakirjoitukset ja kaikkein surkemmatkin ja tärkeimmät viharyöpytykset, pornolinkit ym ym, eivät tuota tekijöilleen tyydytysta, vaan heidän on pakko jatkaa ja toistaa samat aina uudelleen. Muutenhan he lopettaisivat.

        .."Tällaisesta kertoo se että palstalla vihakirjoitukset ja kaikkein surkemmatkin ja tärkeimmät.." pitää olla TÖRKEIMMÄT!

        No niin no joo kai ne joillekin pervertikoille ovat niitä 'tärkeimpiä'!

        Piti tosiaan korjata tuo kirjoitusvirhe.


      • lisäksi..
        Donna_Quijote kirjoitti:

        .."Tällaisesta kertoo se että palstalla vihakirjoitukset ja kaikkein surkemmatkin ja tärkeimmät.." pitää olla TÖRKEIMMÄT!

        No niin no joo kai ne joillekin pervertikoille ovat niitä 'tärkeimpiä'!

        Piti tosiaan korjata tuo kirjoitusvirhe.

        Perusasenne näillä vääristyneen vihan valtaamilla on 'minä olen oikeassa'. Tästä ei tingitä. Viis siitä millaisia ristiriitaisuuksia joutuvat samat pervertit vihaajat kehittelemään, millaista vaivaa näkemään ja mitä kaikkea 'tietoa' haalimaan, esittäkseen että ovat oikeassa ja oikealla asialla.. Senkö vuoksi palsta on mitä on..

        Minua ei tämä aihe kiinnosta tämän enempää. Eikä ole aikaakaan.

        moikka taas


      • Anno domi
        lisäksi.. kirjoitti:

        Perusasenne näillä vääristyneen vihan valtaamilla on 'minä olen oikeassa'. Tästä ei tingitä. Viis siitä millaisia ristiriitaisuuksia joutuvat samat pervertit vihaajat kehittelemään, millaista vaivaa näkemään ja mitä kaikkea 'tietoa' haalimaan, esittäkseen että ovat oikeassa ja oikealla asialla.. Senkö vuoksi palsta on mitä on..

        Minua ei tämä aihe kiinnosta tämän enempää. Eikä ole aikaakaan.

        moikka taas

        Ja keskustele asioista vihaamatta henkilöitä. Helppoa vai mitä?


      • ihan turhaa
        Anno domi kirjoitti:

        Ja keskustele asioista vihaamatta henkilöitä. Helppoa vai mitä?

        palsta on täysin turha niin kauan kuin täällä pitää Valtakuntaansa jotkut kestopellet.

        Kuka nyt taas ja ketä vihaa?? mitä kuvittelet.. taas, aina sama, aivan kuin sinusta olisi kysymys. painu suohon


      • Anno domi
        ihan turhaa kirjoitti:

        palsta on täysin turha niin kauan kuin täällä pitää Valtakuntaansa jotkut kestopellet.

        Kuka nyt taas ja ketä vihaa?? mitä kuvittelet.. taas, aina sama, aivan kuin sinusta olisi kysymys. painu suohon

        Ei kaiketi kukaan täällä estä sinuakin ilmaisemasta näkemyksiäsi ja mielipiteitäsi? Eikö olisi parempi keskittyä niiden ilmaisemiseen, kuin muiden näkemysten ja ilmaisujen estelyyn tai perustelemattomaan devalvointiin?


      • hilseen
        Anno domi kirjoitti:

        Ei kaiketi kukaan täällä estä sinuakin ilmaisemasta näkemyksiäsi ja mielipiteitäsi? Eikö olisi parempi keskittyä niiden ilmaisemiseen, kuin muiden näkemysten ja ilmaisujen estelyyn tai perustelemattomaan devalvointiin?

        niin se on vaan pakko poistaa
        oli se sitten mitä tahansa. vaikka asiaakin


      • Anno domi
        hilseen kirjoitti:

        niin se on vaan pakko poistaa
        oli se sitten mitä tahansa. vaikka asiaakin

        Poistaa? Poistatko aina kaiken mikä menee 'yli hilseen'? Toki sinulla on siihen oikeus, jos sinulla on siihen valta.

        -Ennenkin on huudettu: 'pois tuommoinen maanpäältä, ei tuommoinen saa elää'. Kun aiheena on uskonnot ja uskomukset monet käyvät kuumina; siksi esim. helsinkiläisiä taksimiehiä kiellettiin aikoinaan koulutuksessa antautumaan keskusteluun näistä aiheista.


      • all things are at home, here!
        Anno domi kirjoitti:

        Poistaa? Poistatko aina kaiken mikä menee 'yli hilseen'? Toki sinulla on siihen oikeus, jos sinulla on siihen valta.

        -Ennenkin on huudettu: 'pois tuommoinen maanpäältä, ei tuommoinen saa elää'. Kun aiheena on uskonnot ja uskomukset monet käyvät kuumina; siksi esim. helsinkiläisiä taksimiehiä kiellettiin aikoinaan koulutuksessa antautumaan keskusteluun näistä aiheista.

        Mikä riivaa, pitäisikö seurata alustusta, onko vihaa vai ei ja erityisesti kun on, niin miksi.


      • Anno domi
        all things are at home, here! kirjoitti:

        Mikä riivaa, pitäisikö seurata alustusta, onko vihaa vai ei ja erityisesti kun on, niin miksi.

        Se on rakkautta että osoittaa Häntä: jonka nimi on Ihmeellinen Neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas. Sillä Hänen tykönään on elämän lähde. (Jes.9:5;)

        Sillä lapsi on meille syntynyt, Poika on meille annettu, jonka hartioilla on Herraus. (Psal.110)

        "KUINKA KALLIS ON SINUN ARMOSI, JUMALA.

        Ihmislapset turvaavat sinun siipiesi suojaan. Heidät ravitaan huoneesi lihavuudella, ja saatat heidät juomaan SULOUTESI VIRRASTA. SILLÄ SINUN TYKÖNÄSI ON ELÄMÄN LÄHDE, VALOSSASI ME NÄEMME VALON." (Psal.36:8-10; kabod to kabod)


      • Millä mitata
        Anno domi kirjoitti:

        Se on rakkautta että osoittaa Häntä: jonka nimi on Ihmeellinen Neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas. Sillä Hänen tykönään on elämän lähde. (Jes.9:5;)

        Sillä lapsi on meille syntynyt, Poika on meille annettu, jonka hartioilla on Herraus. (Psal.110)

        "KUINKA KALLIS ON SINUN ARMOSI, JUMALA.

        Ihmislapset turvaavat sinun siipiesi suojaan. Heidät ravitaan huoneesi lihavuudella, ja saatat heidät juomaan SULOUTESI VIRRASTA. SILLÄ SINUN TYKÖNÄSI ON ELÄMÄN LÄHDE, VALOSSASI ME NÄEMME VALON." (Psal.36:8-10; kabod to kabod)

        Savenvalajan pellon hintako?

        "Sitten minä sanon heille: 'Jos teille hyväksi näkyy, niin antakaa minulle palkkani: jollei, niin olkaa antamatta'. Niin he punnitsivat minun palkakseni kolmekymmentä hopearahaa. Ja Herra sanoi minulle: 'Viskatkaa se savenvalajalle, TUO KALLIS HINTA, JONKA ARVOISEKSI HE OVAT MINUT ARVIOINEET'.

        Niin minä otin ne kolmekymmentä hopearahaa ja viskasin ne Herran huoneen savenvalajalle."(Sak.11:12,13.)

        "Ja neuvoteltuaan he ostivat niillä savenvalajan pellon muukalaisten hautuumaaksi. Sentähden sitä peltoa vielä tänäkin päivänä kutsutaan Veripelloksi." (Matt.27:7,8.)

        Veripelto, Akeldama, Hakeldama sijaitsi perimätiedon mukaan Jerusalemin eteläpuolella, Hinnomin laakson rinteellä.


      • Piddley Smott
        Roifeus Skylastilainen kirjoitti:

        Pilatus olisi säästänyt Jeesuksen, aavisti hän suuren mielen ja yhteydet universumiin - mutta juutalaiset vaativat paaluun naulitsemista, näin kirjoitetaan.

        Ainakin jenkkilefooissa ilmaistaan, että Pilatus olisi säästänyt, mutta juutalaiset äänekkäästi vaativat Jeesuksen ristiinnaulitsemista.


      • Veli Usko
        Piddley Smott kirjoitti:

        Ainakin jenkkilefooissa ilmaistaan, että Pilatus olisi säästänyt, mutta juutalaiset äänekkäästi vaativat Jeesuksen ristiinnaulitsemista.

        Ei niinkään vain juutalaiset "välikädet".


    • Lothar Gibuelsson

      Lyhyt vastaus:

      Kyllä, osin aiheesta ja osin aiheetta. Olemassaolon oikeus ja toisten kunnioittaminen olisivat perushyveitä, niin juutalaislta kuin palestiinalaisilta, mutta juutalaisuus on muuallakin kuin Lähi-idässä..

    • Neuhaus Wilmington

      Mooses ei päässyt "luvattuun maahan", Mooses näki Jerikon, ja Joosua sen myöhemmin valloitti väkisin, näin väkivallan ja vihan kierre oli valmis.

      • Sini Kosi

        Siellä puhuttiin varsin ajankohtaisista asioista;
        kolmeen pekkaan.


      • Sirintsenkov
        Sini Kosi kirjoitti:

        Siellä puhuttiin varsin ajankohtaisista asioista;
        kolmeen pekkaan.

        Mutta mitä intialaiset jumalat sanovat luvatusta maasta?


      • Anna Dulla
        Sirintsenkov kirjoitti:

        Mutta mitä intialaiset jumalat sanovat luvatusta maasta?

        Se on taivaalliseen. Hebr.11:8-16.


      • Siddhartha Gautama
        Anna Dulla kirjoitti:

        Se on taivaalliseen. Hebr.11:8-16.

        Onko budhalaisilla herran valinta ja onko intialaisilla luvattu maa?


    • souzzetc

      kun on katsout tämän päivän dokkareita telkusta (Yle), niin ymmärtää täysin tämän ketjun aloituksen, eipä tähän muuta.

    • Leevi Tulokas

      katsoitteko eilen television dokumenttiohjelmat ?

    • taistelu myös,kun katos saatana vihaa Israelia ja haluaa tuhota tämän ja estää Jeesuksen toisen tulemisen,ihan näin lyhyesti siis,

      • Kaarlo Jääpperi

        Eräs ongelma on se yleensäkin, että jotkut luulevat olevansa parempia tai valiintuneempia kuin toiset, se sotii ihmisyyttä ja luonnon edessä tasavertaisuutta vastaan.


      • se on vain mielissämme

        Luonto ei tunne sitä, eikä juutalaisten eriarvoisuutta, missään kohdissa!


      • oikeutettua kansaa!
        Kaarlo Jääpperi kirjoitti:

        Eräs ongelma on se yleensäkin, että jotkut luulevat olevansa parempia tai valiintuneempia kuin toiset, se sotii ihmisyyttä ja luonnon edessä tasavertaisuutta vastaan.

        Juutalaiset ajettiin pois israelista jo hyvin pian heidän saavuttua sinne Profeetta Mooseksen johdattamana..

        Profeetta johdatti kansansa israelin maahan, jossa hän kehotti juutalaisia asettumaan kaupunkiin, juutalaiset kuitenkin niskuroivat ja kieltäytyivät menemästä kaupunkiin vaikka mm. Jumalan lähettämät ihmisen hahmon ottaneet enkelitkin kehottivat heitä asettumaan kaupunkiin asumaan. Juutalaiset sanoivat Pofeetalleen "Mene sinä ja SINUN JUMALASI, me tulemme perässä..."

        Silloin Profeetta Mooses rukoili Jumalaa pyytäen ettei häntä tuomittaisi juutalaisten niskuroinnista ja Jumalan käskyjen noudattamatta jättämisestä, ja sanoutui irti juutalaisista!

        Jumala rankaisi juutalaisia ja ajoi heidät pois israelin maalta. Jumala on myös kertonut sen kuinka juutalaiset palaavat takaisin israelin maalle ja kuinka heidät ajetaan toistamiseen pois!

        Tämä kaikki johtuu juutalaisten niskuroinnista Jumalaa vastaan.

        Siksi käsitys siitä, että joku hteisö olisi muita oikeutetumpi on VÄÄRÄ! Juutalaiset pitävät mielellään tätä myyttiä yllä saadakseen erikoisaseman kristittyjen keskuudessa!


      • Anonyymi
        oikeutettua kansaa! kirjoitti:

        Juutalaiset ajettiin pois israelista jo hyvin pian heidän saavuttua sinne Profeetta Mooseksen johdattamana..

        Profeetta johdatti kansansa israelin maahan, jossa hän kehotti juutalaisia asettumaan kaupunkiin, juutalaiset kuitenkin niskuroivat ja kieltäytyivät menemästä kaupunkiin vaikka mm. Jumalan lähettämät ihmisen hahmon ottaneet enkelitkin kehottivat heitä asettumaan kaupunkiin asumaan. Juutalaiset sanoivat Pofeetalleen "Mene sinä ja SINUN JUMALASI, me tulemme perässä..."

        Silloin Profeetta Mooses rukoili Jumalaa pyytäen ettei häntä tuomittaisi juutalaisten niskuroinnista ja Jumalan käskyjen noudattamatta jättämisestä, ja sanoutui irti juutalaisista!

        Jumala rankaisi juutalaisia ja ajoi heidät pois israelin maalta. Jumala on myös kertonut sen kuinka juutalaiset palaavat takaisin israelin maalle ja kuinka heidät ajetaan toistamiseen pois!

        Tämä kaikki johtuu juutalaisten niskuroinnista Jumalaa vastaan.

        Siksi käsitys siitä, että joku hteisö olisi muita oikeutetumpi on VÄÄRÄ! Juutalaiset pitävät mielellään tätä myyttiä yllä saadakseen erikoisaseman kristittyjen keskuudessa!

        Nimimerkki oikeutettua kansaa! 2008-06-19 22:33:22:

        Juutalaiset ajettiin pois israelista jo hyvin pian heidän saavuttua sinne Profeetta Mooseksen johdattamana..

        Profeetta johdatti kansansa israelin maahan, jossa hän kehotti juutalaisia asettumaan kaupunkiin, juutalaiset kuitenkin niskuroivat ja kieltäytyivät menemästä kaupunkiin vaikka mm. Jumalan lähettämät ihmisen hahmon ottaneet enkelitkin kehottivat heitä asettumaan kaupunkiin asumaan. Juutalaiset sanoivat Pofeetalleen "Mene sinä ja SINUN JUMALASI, me tulemme perässä..."

        Silloin Profeetta Mooses rukoili Jumalaa pyytäen ettei häntä tuomittaisi juutalaisten niskuroinnista ja Jumalan käskyjen noudattamatta jättämisestä, ja sanoutui irti juutalaisista!

        Jumala rankaisi juutalaisia ja ajoi heidät pois israelin maalta. Jumala on myös kertonut sen kuinka juutalaiset palaavat takaisin israelin maalle ja kuinka heidät ajetaan toistamiseen pois!

        Tämä kaikki johtuu juutalaisten niskuroinnista Jumalaa vastaan.

        Siksi käsitys siitä, että joku hteisö olisi muita oikeutetumpi on VÄÄRÄ! Juutalaiset pitävät mielellään tätä myyttiä yllä saadakseen erikoisaseman kristittyjen keskuudessa!

        - ÖHÖHÖHÖHÖHÖ -

        Valhe 1: Nimimerkki oikeutettua kansaa! 2008-06-19 22:33:22:

        Juutalaiset ajettiin pois israelista jo hyvin pian heidän saavuttua sinne Profeetta Mooseksen johdattamana.

        Raamattu:

        >Mooses johdatti kansan Kanaanin rajalle ja kuoli ennenkuin kansa meni Kanaaniin.
        >Kansasta 10 sukukuntaa vietiin pakkosiirtolaisuuteen 700 vuotta Kanaanin valloituksen jälkeen.
        >Juudan 2 sukukuntaa ja muiden sukukuntien jäännös vietiin 70 vuodeksi Babylonin pakkosiirtolaisuuteen 900 vuotta Kanaanin valloituksen jälkeen.

        Valhe 2: Nimimerkki oikeutettua kansaa! 2008-06-19 22:33:22:

        Profeetta johdatti kansansa israelin maahan, jossa hän kehotti juutalaisia asettumaan kaupunkiin, juutalaiset kuitenkin niskuroivat ja kieltäytyivät menemästä kaupunkiin vaikka mm. Jumalan lähettämät ihmisen hahmon ottaneet enkelitkin kehottivat heitä asettumaan kaupunkiin asumaan. Juutalaiset sanoivat Pofeetalleen "Mene sinä ja SINUN JUMALASI, me tulemme perässä..."

        >Nimimerkki ”oikeutettua kansaa!”, eikö olekin totta, että tuon esittämäsi valehtelun saneli sama persoona, joka valehteli Eedenissä Eevalle?

        Valhe 3: Nimimerkki oikeutettua kansaa! 2008-06-19 22:33:22:

        Silloin Profeetta Mooses rukoili Jumalaa pyytäen ettei häntä tuomittaisi juutalaisten niskuroinnista ja Jumalan käskyjen noudattamatta jättämisestä, ja sanoutui irti juutalaisista!

        Raamattu:

        >Kun juutalaiset tekivät Kultaisen Vasikan jumalakseen, Luoja sanoi Moosekselle: Väisty, minä hävitän heidät, mutta sinusta minä teen suuren kansan, niin Mooses rukoili, että Luoja säästäisi kansan. Luoja suostui Mooseksen pyyntöön eikä hävittänyt Israelin kansaa.


    • Anonyymi

      Tämäkin näkökulma on kiihkotta ja rienaamatta käsiteltävä.

    • Anonyymi

      Joitakin vuosia sitten media julkaisi artikkeleita, joissa Opetushallitus ilmaisi, että "koulujen aamunavausten on syytä olla kunnolla uskonnollisia".

      Tuollaisista vaadituista ”kunnolla uskonnollisista” avaajista ei ainakaan ole pulaa:

      Ateistilaiset, skeptikkoistit, vapaa-ajattelijalaiset, muslimilaiset, meditoijahartauslaiset, jooga-asentoiset, hindulaiset, buddhalaiset, shamanistit, vedalaiset, saatananpalvojat, bahai-ullahit, mormonit, adventistit, babtistit, scientologit, voodoolaiset, sunnilaiset, siialaiset, spiritualistit, eläinesi-isienpalvojat, evoluutioteorialaiset,

      ortodoksit, katoliset, anabaptistit (hutteriitit, mennoniitat ja amishit), anglikaanit, helluntailaiset, siionilaiset, saalemilaiset, luterilaiset, metodistit, presbyteerit, shiiat, reformoidut (kalvinistit), vanhakatolilaiset, pelastusarmeijalaiset, vapaakirkkolaiset, puunhalaajalaiset (metsäkirkkolaiset),

      rukoilevaiset, herännäiset (körttiläiset), pietistit, lestadiolaiset, vanhoillislestadiolaiset, uudestiheränneet, rauhanyhdistysläiset, evankeliset, viides-herätysliikeläiset, luterilais-karismaattiset, esikoislestadiolaiset, rauhansanalaiset, töröläläiset, uusheränneet, iitinmattilaiset, evoluutiobiologit, vanhaerikiinit, uuserikiinit, auneslaiset, koptilaiset, monofysistiläiset, uskontojen uhrilaiset, nestorilaiset jne.

      Ilmeisesti Aasian uskonnot eivät ole missään historiansa vaiheessa syyllistyneet juutalaisten vihaamiseen tai yllyttäneet seurakuntalaisiaan heidän vainoamiseen?

    • Anonyymi

      Hyvin vaikea kysymys! Herättää paljon intohimoja seka että.

    • Anonyymi

      Uskaltaako tähän kommentoida?

    • Kyllä, on avaukseni, tosin tuolloin en ollut hoksannut tuota nimensä rekisteröitymistä tänne Suomi24' een. Se onkin suositeltavaa, sillä se tuo esimerkiksi tilastotietoja; muun muassa kumuloituvan lukijoiden komenttilukumäärän, jota on kiva seurata! ;-)

    • Anonyymi

      Ne roistot ovat kaiken ihmiskunnan vihan ansainneet eikä sekään riitä.
      Miten tyhmiä ovat tietämättömien Aivopestyjä hölmöjen jutut niiden tuhoajien puolesta. Valheiden verkosto tuhansia vuosia niiden ei humaanin muukalais lajin takia. Ne eivät ole humaani ihmisiä vaan ihmisyyden alapuolella eikä niillä ole niitä ominaisuuksia mitä mukana erotuksella pitää olla. DNA paljastaa matelija rotuiset. Ne ovat parasiiitteja täällä eikä niillä ole oikeuttaa olla täällä. Ne ovat tunkeutumia ao saalistamia, jotka vihaavat oikeita ihmisiä jumalllisia kykynämme joita poistivat satanistien tempuillaan.
      Ne orjuuutivat ihmiskunnan pahemmin kuin haluattekaan. Kaikki em paljastuu pian kaikille mitä tehneet meille.

      • Anonyymi

        Zionismi on saatan palvoja natsien valta. Ei ollut ww2 'juutalais' holokausti syylliset teeskenteli uhria. Kuinka helposti balkoinen rotu meni heidän valheisiinsa mukaan! Saatana on tehnyt pahaa ihmsislajille. Jotkut ei vain käsitä. Ihmetyttää tyhmyys.


    • Anonyymi

      jutskut on kieroja

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Joutuuko Israelin PM Benjamin Netanjahu Venäjän presidentti Vladimir Putinin seuraksi "pahnoille odottamaan oikeudenkäyntiä" -ainakin tullen etsintäkuulutetuksi .. ?

    • Anonyymi

      No ainakin MoktarGupta ja joku dimitri
      ?
      https://ylilauta.org/file/12fc2685043539db
      Oli yllättävä nähdä miten kieroa peliä äärivasemmisto pelaa.
      Mitä mieltä asiasta olette?
      Melko selvästi hän tuo tuossa asian esittää?

    • Anonyymi

      Tervetuloa vuoteen 2024.
      Täällä Israel tekee palestiinalaisten kansanmurhaa ja tekee sotarikoksia USAn tuella.

    • Anonyymi
      UUSI

      Ne ovat itse keksineet juutaalisuuden ja ottaanet " jew "sanan käyttöön.
      Ne eivät ole kotoisin Israelin alueelta joka on arabien alue. Israel on rikollisien yritys viedä,ihmiskunnan tähän ja tappaa ihmiset ja lapset ja siellä kaiken määrää khasaari natsi mafia joka ei ole humaani vaan saatanpalvojia heimo jonka alkuperä on pahuuden et olennot. Miten joku voi edes kuvitella niillä olevan jotain jumalaa. Valhetta kaikki. Juutaalista uskontoa ei ole se on pelkää pahuuden kabbalaa ja lusifer vapaa muurariutta rituaaleinen.
      Suuri kusetus koko maailmassa. Pahuus ja teot jouta ei voi käsittää ennekuin tietää tarkasti mitä ne ovt todella!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe