Ellen vaatii mahdottomia

Ellen White käski teitä adventistit mahdottomaan:

"Let us strive with all the power that God has given us to be among the hundred and forty-four thousand. And let us do all that we can to help others to gain heaven." -Review and Herald; March 9, 1905.

Pyrkikäämme kiihkeästi kaikin voimin, jotka Jumala on meille antanut, olemaan 144.000 joukossa. Ja tehkäämme kaikki voitavamme auttaaksemme muita pääsemään taivaaseen.

Eli nyt teillä pitäisi olla semmoista Jumalan voimaa, että te voisitte poistaa entiset jo kuolleet esivanhempanne ja ottaa tilalle esi-isiksenne joko Juudan, Ruubenin, Gaadin, Asserin, Naftalin, Manassen, Simeonin, Leevin, Isaskarin, Sebulonin, Joosefin tai Benjaminin. (Ilm 7: 3-8)

Siitä vaan nyt sitten profeettanne käskyn mukaan suorittamaan geenien vaihdosta!

21

505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muka oli mahdotonta?

      onpa sulla heikko usko Jumalaan ja hänen voimaansa.

    • voideltu jäännöksen jäsen

      joka tulisi 144.000 kuninkaina ja pappeina tuomitsemaan ja hallitsemaan uusia maailmoja?

      NYKYISIN kaikki pastorit kuvittelevat itsensä ja jäännöksensä olevan nuo 144.000 ainakin pastori Olavi Rouheen mukaan?!

      Harhaoppia Raamatun mukaan molemmat sanon minä...

      • eipä meitä häiritse

        monen muunkin Raamatun selittäjän kuin adventistin mukaan 144000 on vertauskuvallinen luku ja tarkoittaa lopun ajan kristittyjä eli oikeita juutalaisia.


    • Ja se on varmaan Riitankin haaveena.

      144.000 on valittu Israelin kahdestatoista sukukunnasta, mutta Israelissa ei ole kahtatoista sukukuntaa, sillä Daanin sukukunta puuttuu. Tilalle on valittu Mattias, joka ei ole Jaakobin poikia, näin ollen lukumäärä muuttuu.

      Pelastuneita tulee olemaan kaikista sukukunnista ja erikseen valitut 144.000 tulevat olemaan Siionin vuorella niitä, joita Jumala ei kutsunut omaksi kansakseen, vaan ovat osaksi Israelin kansaa tai pakanoista valittuja pelastuksen perillisiä.
      Kysymys on Daanin sukukunnasta pyyhkikö Jumala pois heidät myöskin palastuksen perustalta, sillä eihän kukaan voi pelastua toisten tekojen perusteella, vielä vähemmän jos he eivät enää kuulu samaan sukukuntaan.

      • katolilainen tyttö

        Ehdotan että Paaville annettaisiin mitalli tunnustuksena.
        Annetaan siunaus Paaville mitallin muodossa kumartaen häntä.


    • JÄRKEILEMISEN TOIVOTTOMAAN SYNTIIN LANGENNUT JA ILMESEN HENGETÖN YLIFARISEUKSEMME KIRJOITTAA :

      ## On mieluista aatella taivasta
      Kirjoittanut: ylifariseus_1 8.5.2008 klo 16.41

      Ja se on varmaan Riitankin haaveena.

      144.000 on valittu Israelin kahdestatoista sukukunnasta, mutta Israelissa ei ole kahtatoista sukukuntaa, sillä Daanin sukukunta puuttuu. Tilalle on valittu Mattias, joka ei ole Jaakobin poikia, näin ollen lukumäärä muuttuu. ##

      Ihan hassua, että Ellen-fani, ylifariseus_1, rohkenee muuttaa Sanan pysyvää
      totuutta. Missä lie hänen jumalanpelkonsa? Ilmestyskirja on kirjoitettu myöhemmin
      kuin oli se Jerusalemin hävittäminen maan tasalle, joten väärin on vedota siihenkään,
      että Jeesus Kristus olisi hyljännyt Israelinsa sukuineen ja valinnut tilalle muita.

      Mutta Ilmestyskirja ennustaa, että Herra löytää kaikki valitut 12 sukukuntaansa.
      Sitäpaitsi, ei Daanin tilallla mitään Mattiasta ole, vaan Manassen suku.
      Manasse on toinen Joosefin Egyptissä syntyneistä pojista.
      Raamattu kertoo Daanin suvun tulleen hylätyksi sen vuoksi, että silloin,
      kun Israelin rajoille olisi tarvittu joka suvusta, omalle kohdalleen, ei Daanin
      suvusta kukaan tullut rajavartijaksi.

      Daanilaiset puuhastelivat laivanvarustelun ja merenkäynnin parissa, kaupallisissa
      puuhissa. Heidän maaplänttinsä oli poikki Israelin, joten aivan välttämättä ei
      heidän nimenomaan omia rajojaan tarvinnutkaan puolustaa.
      Mutta käsky oli annettu kaikille suvuille.

      Sitäpaitsi, kun Jumala valitsi Jeesuksen kantaäitien joukkoon mm. Ruut Mooabilaisen
      ja portto Raahabin, ei se johtunut siitä, etteikö juutalaisten keskuudesta olisi löytynyt.


      HERRA ITSE ETSII VALITUT SUKUNSA !!!

      Miika 2:12
      -- Minä kokoan sinut, Jaakobin heimo, kaikkialta, yhdistän Israelista jäljelle jääneet. Minä johdatan heidät yhteen kuin lampaat tarhaan, kuin lauman laitumelle. Kansaa tungeksii kaikkialla. [Jer. 31:8,9]

      Miika 5:3
      (5:2) Herra jättää Israelin vain siksi ajaksi, kun synnyttäjä synnyttää. Sitten israelilaisten luokse palaavat heidän jäljelle jääneet veljensä. [Jes. 7:14]

      Miika 7:18
      Jumala, onko sinun vertaistasi! Sinä annat synnit anteeksi ja jätät rankaisematta jäljelle jääneen kansasi rikkomukset. Sinä et pidä vihaa iäti, sinä olet laupias.
      [Ps. 103:3; Jes. 1:18, 43:25; Jer. 31:34; Sak. 13:1]

      Sak. 8:11
      Mutta vastedes minä en kohtele tästä kansasta jäljelle jääneitä niin kuin ennen kohtelin tätä kansaa, sanoo Herra Sebaot.

      Sak. 8:12
      Minä kylvän rauhaa ja menestystä. Viiniköynnös antaa hedelmänsä, maa tuottaa satonsa, ja taivas antaa sateensa. Kaiken tämän minä lahjoitan kansastani jäljelle jääneille.


      TÄMÄN JÄÄNNÖKSEN VAHVISTAA MYÖS UUSI TESTAMENTTI

      Sak. 13:8
      Näin sanoo Herra: -- Kaksi kolmasosaa tämän maan asukkaista joutuu tuhoon ja kuolee, vain yksi kolmannes jää jäljelle.


      Room. 11:5
      Samoin on nykyisenäkin aikana olemassa jäännös, jonka Jumala on armossaan valinnut.
      [Sak. 13:8,9; Room. 9:27]

      Room. 11:26
      Sen tapahduttua koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu: -- Siionista on tuleva Pelastaja, hän poistaa jumalattomuuden Jaakobin jälkeläisistä. [Jes. 59:20]


      PIKKU VINKKEJÄ

      Myös päiväntasaajan seudulle asettunut heimo palaa Israeliin:
      Jes 18:7
      7 Tulee aika, jolloin Herralle Sebaotille lähettää lahjoja kookaskasvuinen ja kiiltäväihoinen kansa, kansa, jota pelätään lähellä ja kaukana, oudosti ääntelevä, jalkojaan tömistävä kansa, jonka maata virrat huuhtovat mukaansa. Ja tämän kansan lahjat tuodaan paikkaan, jonka pyhittää Herran Sebaotin nimi: Siionin vuorelle. [Ps. 68:32]

      Hes. 34:11
      Sillä näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä itse etsin lampaani ja pidän niistä huolen.

      Daan hylättiin ja sijaan astui Manassen suku:


      Aamos 8:13 Kauniit neitoset ja nuoret miehet nääntyvät niinä päivinä janoon.   
      14 Nuo, jotka vannovat Samarian epäjumalan nimeen ja sanovat: "Niin totta kuin Danin jumala elää!" tai: "Kautta Beerseban pyhän matkan!" -- he kaatuvat eivätkä enää nouse. [1. Kun. 12:29; Hoos. 10:10]   

      1. Kun 12:29 Hän sijoitti toisen sonnin Beteliin ja toisen Daniin. [1. Moos. 12:8 | Tuom. 18:29-31]
      30 Tämä koitui synniksi, sillä kansa alkoi käydä patsaiden luona, toiset Betelissä, toiset Danissa. [2. Moos. 20:4 | 1. Kun. 13:34, 14:9,16; 2. Kun. 10:29, 17:21,22]

      • Tuli lohduttava lupaus

        ENSIN "ESIKOISINA" 12 X 12000 ISRAELILAISTA.

        SITTEN LUKEMATON JOUKKO KAIKISTA KANSOISTA.

        Joh.Ilm. 7.

        3 ja sanoi: "Älkää vahingoittako maata älkääkä merta, älkää myös puita, ennenkuin me olemme painaneet sinetin Jumalamme palvelijain otsaan".
        4 Ja minä kuulin sinetillä merkittyjen luvun, sata neljäkymmentä neljä tuhatta merkittyä kaikista Israelin lasten sukukunnista:
        5 Juudan sukukunnasta kaksitoista tuhatta merkittyä, Ruubenin sukukunnasta kaksitoista tuhatta, Gaadin sukukunnasta kaksitoista tuhatta,
        6 Asserin sukukunnasta kaksitoista tuhatta, Naftalin sukukunnasta kaksitoista tuhatta, Manassen sukukunnasta kaksitoista tuhatta,
        7 Simeonin sukukunnasta kaksitoista tuhatta, Leevin sukukunnasta kaksitoista tuhatta, Isaskarin sukukunnasta kaksitoista tuhatta,
        8 Sebulonin sukukunnasta kaksitoista tuhatta, Joosefin sukukunnasta kaksitoista tuhatta, Benjaminin sukukunnasta kaksitoista tuhatta merkittyä.


        9 Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään,
        10 ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta".


      • on parempi muisti nimien kohdalla, kuin ylifariseuksella, mutta eihän tämä asiaa muuta miksikään, vaan Daan puuttuu ja sillä siisti.

        Jumala valitsi kansaksensa sen joka ei ollut Hänen nimiinsä otettu.

        Mitä ovat Daanin aikaiset Juutalaiset, ennen Daania ja hänen jälkeensä, ja missä suhteessa he ovat nykyiseen Israelin kansaan, joka ei ole hyväksynyt Jeesusta Messiaanaan.

        Mitä tekemistä Ilmestyskirjalla ja Jerusalemin hävityksellä on keskenään.
        Jerusalemin hävitys tapahtui v.70 jKr. historiallisten tosiasioiden mukaan noin 40 vuotta Jeesuksen ylösnousemisen jälkeen.

        Kyllä sanan mukaan Jumala on hyljännyt Israelin kansan pakanakansana, mutta kristittyinä he ovat saman pelastuksen perillisiä kuin mekin.

        Jeesus oli Uhrikaritsa johonka toivonsa panivat ne Juutalaiset jotka uskoivat tulevaan messiaaseen, ennen Jeesuksen syntymistä, ja he ovat pelastuksesta osallisia, sillä perustalla uskoessaan tulevaan Messiaaseen.

        Israelin kansa ei kokonaisuudessaan tunnistanut Jeesusta Messiaanaan , vaan joutui hyljätyksi sen vuoksi ja se koskee myöskin nykyistä Israelia.

        Raamatun totuus ja Kantolan totuus on kaksi eri asiaa, mutta muisti virheet on aina oikaistava, siinä kantola on aivan oikeassa.


    • Raamattua lukeva

      koska Ellen G. White suositteli Raamattua ja Raamatussa Jeesus esittää meille seuraavaa: "Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja katsokaa minua: minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä. Näin teidän sielunne löytää levon. Minun ikeeni on hyvä kantaa ja minun kuormani on kevyt" (Matt. 11:28-30). Jeesus ei meiltä liikoja tai kohtuuttomuuksia vaadi. Hän ei vie iloa elämästämme. Meille riittää se, että tutustumme Jeesuksen Vapahtajanamme ja huolella paneudumme hänen opetukseensa. Hän on tärkein opettajamme. Muita ei tarvita.

      • Sanoudutko irti Ellen Whitestä?


      • Raamattua lukeva
        uskova_1 kirjoitti:

        Sanoudutko irti Ellen Whitestä?

        Uskon sisaret ja veljet kuuluvat seurakuntaruumiiseen, jonka päänä on Kristus itse. Miksi sanoutuisin irti sisaristani ja veljistäni. Kukaan tavallinen ihminen, Ellen G. White tai Martti Luther ei kuollut minun puolestani. Molemmatkin tarvitsevat Kristuksen ansiota, jotta he pelastuisivat, kuten minäkin tarvitsen. Minun ei tarvitse silti sanoutua irti heitä kummastakaan. Minä en turvaudu heihin kumpaankaan. Kristus kuoli minunkin puolesta kuten heidänkin puolesta. Hänestä haluan pitää kiinni. Minä uskon itseni, elämäni ja ikuisuuteni Kristuksen armon varaan.


      • onko näin
        Raamattua lukeva kirjoitti:

        Uskon sisaret ja veljet kuuluvat seurakuntaruumiiseen, jonka päänä on Kristus itse. Miksi sanoutuisin irti sisaristani ja veljistäni. Kukaan tavallinen ihminen, Ellen G. White tai Martti Luther ei kuollut minun puolestani. Molemmatkin tarvitsevat Kristuksen ansiota, jotta he pelastuisivat, kuten minäkin tarvitsen. Minun ei tarvitse silti sanoutua irti heitä kummastakaan. Minä en turvaudu heihin kumpaankaan. Kristus kuoli minunkin puolesta kuten heidänkin puolesta. Hänestä haluan pitää kiinni. Minä uskon itseni, elämäni ja ikuisuuteni Kristuksen armon varaan.

        Armahtaako Jumala väärään profeettaan uskovan?


      • Uskova veli
        onko näin kirjoitti:

        Armahtaako Jumala väärään profeettaan uskovan?

        silloin Jumalakin on oikea. Jos uskomme kohdistuu muuhun kuin Jumalaan, niin silloin palvelemme epäjumalaa. Miksi kohdistaisin uskoni ihmiseen, joka itsekin on Jumalan armosta riippuvainen? Minä en kohdista uskoani Jesajaan, vaan siihen Jumalaan, josta Herran profeetta Jesaja kirjoittaa. Jätetäänpä turha saivartelu pois ja pysytään asiassa. Olen ehdottomasti samaa mieltä kuin kaikki historialliset protestantit, että "ihminen pelastuu yksin uskosta, yksin armosta ja yksin Kristuksen tähden". Jos muuta selittelet, niin silloin lähinnä kuvailet omia käsityksiäsi pelastuksesta.


      • Raamattua lukeva kirjoitti:

        Uskon sisaret ja veljet kuuluvat seurakuntaruumiiseen, jonka päänä on Kristus itse. Miksi sanoutuisin irti sisaristani ja veljistäni. Kukaan tavallinen ihminen, Ellen G. White tai Martti Luther ei kuollut minun puolestani. Molemmatkin tarvitsevat Kristuksen ansiota, jotta he pelastuisivat, kuten minäkin tarvitsen. Minun ei tarvitse silti sanoutua irti heitä kummastakaan. Minä en turvaudu heihin kumpaankaan. Kristus kuoli minunkin puolesta kuten heidänkin puolesta. Hänestä haluan pitää kiinni. Minä uskon itseni, elämäni ja ikuisuuteni Kristuksen armon varaan.

        Ellen White ei ollut uskova ja sinä sanot:

        "Uskon sisaret ja veljet kuuluvat seurakuntaruumiiseen, jonka päänä on Kristus itse. Miksi sanoutuisin irti sisaristani ja veljistäni"

        Eli joko kuulut samaan saatanan perhekuntaan kuin väärä profeetta Ellen White, Ellenin sisarukseksi, tai sanoudut irti hänen porukastaan ja opetuksistaan ja liityt Jumalan perhenkuntaan, uskovien sisarukseksi.

        Ja tuolla alempana vastasit jollekin:

        "Minä en kohdista uskoani Jesajaan, vaan siihen Jumalaan, josta Herran profeetta Jesaja kirjoittaa."

        Ensinnäkin vertaat väärää profeettaa Ellen Whiteä Jumalan profeettaan Jesajaan. Mikset vertaa Ellen Whiteä kaltaiseensa eli Elymas-noitaan. Elymashan yritti kääntää uskovia pois uskosta "Mutta Elymas, noita - sillä niin tulkitaan hänen nimensä - vastusti heitä, koettaen kääntää käskynhaltijaa pois uskosta." (Apt 13:8) niinkuin Ellen Whitekin teki ihmisille ja onnistui siinä aikanaan ja onnistuu yhä, vaikka itse onkin jo kuollut.

        Ja mitä tulee siihen Jumalaan, jota Ellen kirjoituksissaan julisti, niin se ei ole Raamatun Jumala. Raamatun Jumalan on kolmiyhteinen. Raamatussa Jeesus ei ole enkelimiikaeljeesus eikä Pyhä Henki ole mikään Jumalan henkäys. Eikä Isä eikä Poika ole liikkunut taivaan valtaistuimelta mihinkään oven taa toiseen huoneeseen tutkivaa tuomiota suorittamaan ja syntejä taivaassa pesemään, ja sovituskin tuli valmiiksi ristillä eikä sitä jatketa taivaassa eikä sitä päätä saatana kärsimällä ihmisten synnit päällään jne. Ellen etsi Jumalaa, mutta hylkäsi hänet ja niinpä hänet erotettiinkin harhaoppisena metodistikirkosta ja harhaoppisena hän pysyi lopun ikäänsä eikä tullut uskoon, jollei sitten kuolinvuoteellaan, mutta siitä ei ole missään kerrottu, tuliko vai ei, joten se jää nähtäväksi.

        Kyllä Ellen Whitestä pitää sanoutua irti täysin:

        "Mutta profeetta, joka julkeaa puhua minun nimessäni jotakin, jota minä en ole käskenyt hänen puhua, tahi puhuu muiden jumalien nimessä, sellainen profeetta kuolkoon." (5 Moos 18:20)

        Ja Ellen White puhui Jumalan nimessä, hortoili demonienkelioppaansa perässä ympäri näkymaailmojaan ja valehteli sitten, että näyt ja näytetyt asiat olivat Jumalan sanomia ihmisille. Ellen on siis juuri tuo tuossa Mooseksen kirjassa kuvattu väärä profeetta, ei mikään tavallinen riviseurakuntalainen - eikä häntä sellaisena adventtikirkossakaan pidetä, vaan "jatkuvana ja arvovaltaisena totuuden lähteenä", kuten opinkohtanne kuuluu.

        En ainakaan näe adventtikirkon opinkohdista, että pitäkää tavallista adventistia Serajaa/Annua/Siranjaa/sinua/kolme-enkeliä/jarlauta jne. jatkuvana ja arvovaltaisena totuuden lähteenä.


      • Jesaja kirjoittaaa
        uskova_1 kirjoitti:

        Ellen White ei ollut uskova ja sinä sanot:

        "Uskon sisaret ja veljet kuuluvat seurakuntaruumiiseen, jonka päänä on Kristus itse. Miksi sanoutuisin irti sisaristani ja veljistäni"

        Eli joko kuulut samaan saatanan perhekuntaan kuin väärä profeetta Ellen White, Ellenin sisarukseksi, tai sanoudut irti hänen porukastaan ja opetuksistaan ja liityt Jumalan perhenkuntaan, uskovien sisarukseksi.

        Ja tuolla alempana vastasit jollekin:

        "Minä en kohdista uskoani Jesajaan, vaan siihen Jumalaan, josta Herran profeetta Jesaja kirjoittaa."

        Ensinnäkin vertaat väärää profeettaa Ellen Whiteä Jumalan profeettaan Jesajaan. Mikset vertaa Ellen Whiteä kaltaiseensa eli Elymas-noitaan. Elymashan yritti kääntää uskovia pois uskosta "Mutta Elymas, noita - sillä niin tulkitaan hänen nimensä - vastusti heitä, koettaen kääntää käskynhaltijaa pois uskosta." (Apt 13:8) niinkuin Ellen Whitekin teki ihmisille ja onnistui siinä aikanaan ja onnistuu yhä, vaikka itse onkin jo kuollut.

        Ja mitä tulee siihen Jumalaan, jota Ellen kirjoituksissaan julisti, niin se ei ole Raamatun Jumala. Raamatun Jumalan on kolmiyhteinen. Raamatussa Jeesus ei ole enkelimiikaeljeesus eikä Pyhä Henki ole mikään Jumalan henkäys. Eikä Isä eikä Poika ole liikkunut taivaan valtaistuimelta mihinkään oven taa toiseen huoneeseen tutkivaa tuomiota suorittamaan ja syntejä taivaassa pesemään, ja sovituskin tuli valmiiksi ristillä eikä sitä jatketa taivaassa eikä sitä päätä saatana kärsimällä ihmisten synnit päällään jne. Ellen etsi Jumalaa, mutta hylkäsi hänet ja niinpä hänet erotettiinkin harhaoppisena metodistikirkosta ja harhaoppisena hän pysyi lopun ikäänsä eikä tullut uskoon, jollei sitten kuolinvuoteellaan, mutta siitä ei ole missään kerrottu, tuliko vai ei, joten se jää nähtäväksi.

        Kyllä Ellen Whitestä pitää sanoutua irti täysin:

        "Mutta profeetta, joka julkeaa puhua minun nimessäni jotakin, jota minä en ole käskenyt hänen puhua, tahi puhuu muiden jumalien nimessä, sellainen profeetta kuolkoon." (5 Moos 18:20)

        Ja Ellen White puhui Jumalan nimessä, hortoili demonienkelioppaansa perässä ympäri näkymaailmojaan ja valehteli sitten, että näyt ja näytetyt asiat olivat Jumalan sanomia ihmisille. Ellen on siis juuri tuo tuossa Mooseksen kirjassa kuvattu väärä profeetta, ei mikään tavallinen riviseurakuntalainen - eikä häntä sellaisena adventtikirkossakaan pidetä, vaan "jatkuvana ja arvovaltaisena totuuden lähteenä", kuten opinkohtanne kuuluu.

        En ainakaan näe adventtikirkon opinkohdista, että pitäkää tavallista adventistia Serajaa/Annua/Siranjaa/sinua/kolme-enkeliä/jarlauta jne. jatkuvana ja arvovaltaisena totuuden lähteenä.

        58:13 Jos sinä pidätät jalkasi sapattia rikkomasta. Niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi, Herran pyhäpäivän kunnioitettavaksi ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia.

        14. Silloin on ilosi oleva Herrassa, ja minä kuljetan sinut maan kukkuloitten ylitse, ja minä annan sinun nauttia isäsi Jaakobin perintöosaa.
        Sillä Herran suu on puhunut.


      • Raamattua lukeva
        uskova_1 kirjoitti:

        Ellen White ei ollut uskova ja sinä sanot:

        "Uskon sisaret ja veljet kuuluvat seurakuntaruumiiseen, jonka päänä on Kristus itse. Miksi sanoutuisin irti sisaristani ja veljistäni"

        Eli joko kuulut samaan saatanan perhekuntaan kuin väärä profeetta Ellen White, Ellenin sisarukseksi, tai sanoudut irti hänen porukastaan ja opetuksistaan ja liityt Jumalan perhenkuntaan, uskovien sisarukseksi.

        Ja tuolla alempana vastasit jollekin:

        "Minä en kohdista uskoani Jesajaan, vaan siihen Jumalaan, josta Herran profeetta Jesaja kirjoittaa."

        Ensinnäkin vertaat väärää profeettaa Ellen Whiteä Jumalan profeettaan Jesajaan. Mikset vertaa Ellen Whiteä kaltaiseensa eli Elymas-noitaan. Elymashan yritti kääntää uskovia pois uskosta "Mutta Elymas, noita - sillä niin tulkitaan hänen nimensä - vastusti heitä, koettaen kääntää käskynhaltijaa pois uskosta." (Apt 13:8) niinkuin Ellen Whitekin teki ihmisille ja onnistui siinä aikanaan ja onnistuu yhä, vaikka itse onkin jo kuollut.

        Ja mitä tulee siihen Jumalaan, jota Ellen kirjoituksissaan julisti, niin se ei ole Raamatun Jumala. Raamatun Jumalan on kolmiyhteinen. Raamatussa Jeesus ei ole enkelimiikaeljeesus eikä Pyhä Henki ole mikään Jumalan henkäys. Eikä Isä eikä Poika ole liikkunut taivaan valtaistuimelta mihinkään oven taa toiseen huoneeseen tutkivaa tuomiota suorittamaan ja syntejä taivaassa pesemään, ja sovituskin tuli valmiiksi ristillä eikä sitä jatketa taivaassa eikä sitä päätä saatana kärsimällä ihmisten synnit päällään jne. Ellen etsi Jumalaa, mutta hylkäsi hänet ja niinpä hänet erotettiinkin harhaoppisena metodistikirkosta ja harhaoppisena hän pysyi lopun ikäänsä eikä tullut uskoon, jollei sitten kuolinvuoteellaan, mutta siitä ei ole missään kerrottu, tuliko vai ei, joten se jää nähtäväksi.

        Kyllä Ellen Whitestä pitää sanoutua irti täysin:

        "Mutta profeetta, joka julkeaa puhua minun nimessäni jotakin, jota minä en ole käskenyt hänen puhua, tahi puhuu muiden jumalien nimessä, sellainen profeetta kuolkoon." (5 Moos 18:20)

        Ja Ellen White puhui Jumalan nimessä, hortoili demonienkelioppaansa perässä ympäri näkymaailmojaan ja valehteli sitten, että näyt ja näytetyt asiat olivat Jumalan sanomia ihmisille. Ellen on siis juuri tuo tuossa Mooseksen kirjassa kuvattu väärä profeetta, ei mikään tavallinen riviseurakuntalainen - eikä häntä sellaisena adventtikirkossakaan pidetä, vaan "jatkuvana ja arvovaltaisena totuuden lähteenä", kuten opinkohtanne kuuluu.

        En ainakaan näe adventtikirkon opinkohdista, että pitäkää tavallista adventistia Serajaa/Annua/Siranjaa/sinua/kolme-enkeliä/jarlauta jne. jatkuvana ja arvovaltaisena totuuden lähteenä.

        on minulle tärkeä. Miksi kääntäisin selkäni Jeesukseen turvautuville sisarille ja veljille? Hiljennyn kuuntelemaan Jeesuksen opetusta asiasta, joka voi olla hyvinkin lähellä uskovaa, joka kuvittelee olevansa oikeassa ja tuomitsee toiset kääntymättömiksi ja uskoon kuulumattomiksi. Matt. 13:24-30 sisältää Jeesuksen varoittavat sanat tässä asiassa. "...Tahdotko, että menemme kitkemään sen pois? 'En', hän vastasi, 'te voitte rikkaviljaa kootessanne nyhtää sen mukana vehnääkin. Antakaa niiden kasvaa yhdessä elonkorjuuseen asti. Kun sen aika tulee, minä sanon korjuuväelle: Kootkaa ensin rikkavilja ja sitokaa se kimpuiksi, että se poltettaisiin. Mutta vehnä korjatkaa aittaani'". Mikä olen minä tuomitsemaan toisia. Rukoilen, että Pyhä Henki johtaa minut ei ainoastaan totuuteen vaan armahtavaiseen ja lähimmäisiäni rakastavaan kristilliseen elämään.


      • Suosittelia+
        uskova_1 kirjoitti:

        Ellen White ei ollut uskova ja sinä sanot:

        "Uskon sisaret ja veljet kuuluvat seurakuntaruumiiseen, jonka päänä on Kristus itse. Miksi sanoutuisin irti sisaristani ja veljistäni"

        Eli joko kuulut samaan saatanan perhekuntaan kuin väärä profeetta Ellen White, Ellenin sisarukseksi, tai sanoudut irti hänen porukastaan ja opetuksistaan ja liityt Jumalan perhenkuntaan, uskovien sisarukseksi.

        Ja tuolla alempana vastasit jollekin:

        "Minä en kohdista uskoani Jesajaan, vaan siihen Jumalaan, josta Herran profeetta Jesaja kirjoittaa."

        Ensinnäkin vertaat väärää profeettaa Ellen Whiteä Jumalan profeettaan Jesajaan. Mikset vertaa Ellen Whiteä kaltaiseensa eli Elymas-noitaan. Elymashan yritti kääntää uskovia pois uskosta "Mutta Elymas, noita - sillä niin tulkitaan hänen nimensä - vastusti heitä, koettaen kääntää käskynhaltijaa pois uskosta." (Apt 13:8) niinkuin Ellen Whitekin teki ihmisille ja onnistui siinä aikanaan ja onnistuu yhä, vaikka itse onkin jo kuollut.

        Ja mitä tulee siihen Jumalaan, jota Ellen kirjoituksissaan julisti, niin se ei ole Raamatun Jumala. Raamatun Jumalan on kolmiyhteinen. Raamatussa Jeesus ei ole enkelimiikaeljeesus eikä Pyhä Henki ole mikään Jumalan henkäys. Eikä Isä eikä Poika ole liikkunut taivaan valtaistuimelta mihinkään oven taa toiseen huoneeseen tutkivaa tuomiota suorittamaan ja syntejä taivaassa pesemään, ja sovituskin tuli valmiiksi ristillä eikä sitä jatketa taivaassa eikä sitä päätä saatana kärsimällä ihmisten synnit päällään jne. Ellen etsi Jumalaa, mutta hylkäsi hänet ja niinpä hänet erotettiinkin harhaoppisena metodistikirkosta ja harhaoppisena hän pysyi lopun ikäänsä eikä tullut uskoon, jollei sitten kuolinvuoteellaan, mutta siitä ei ole missään kerrottu, tuliko vai ei, joten se jää nähtäväksi.

        Kyllä Ellen Whitestä pitää sanoutua irti täysin:

        "Mutta profeetta, joka julkeaa puhua minun nimessäni jotakin, jota minä en ole käskenyt hänen puhua, tahi puhuu muiden jumalien nimessä, sellainen profeetta kuolkoon." (5 Moos 18:20)

        Ja Ellen White puhui Jumalan nimessä, hortoili demonienkelioppaansa perässä ympäri näkymaailmojaan ja valehteli sitten, että näyt ja näytetyt asiat olivat Jumalan sanomia ihmisille. Ellen on siis juuri tuo tuossa Mooseksen kirjassa kuvattu väärä profeetta, ei mikään tavallinen riviseurakuntalainen - eikä häntä sellaisena adventtikirkossakaan pidetä, vaan "jatkuvana ja arvovaltaisena totuuden lähteenä", kuten opinkohtanne kuuluu.

        En ainakaan näe adventtikirkon opinkohdista, että pitäkää tavallista adventistia Serajaa/Annua/Siranjaa/sinua/kolme-enkeliä/jarlauta jne. jatkuvana ja arvovaltaisena totuuden lähteenä.

        Itselles ihan oikeat silmälasit. Saatuasi oikeat linssit rilleihisi alat näkemään paremmin vitoslaisten vinot kulmat ja sortumassa olevan nurkan, joka on jo roikkumassa siinä oma tekoisen Helvettisi päällä. Ole varovainen nukkuessasi, ettei se helvetti ala sinua kärventää kun olet vaipunut syvään synnin uneen. Ennenkuin saat paremmat lasit käytä Ellenin laseja, että pystyt edes lukemaan hieman oikeita tien viittoja, että pääset hiljalleen muuttamaan pois siitä Helvettiin tuomitusta asunnostasi. Mustaakseni olet joskus kirjoittanut kokemuksistasi sieltä Helvetistä. Minusta tuntui hieman oudolta se kun sinun piti siellä itseäsi syödä ja oksentaa ja sama toimitus jatkui lakkaamatta. Ei kai sinulla sentää ole hinkua sinne Helvettiin takaisin vai onko?


      • Suosittelia+ kirjoitti:

        Itselles ihan oikeat silmälasit. Saatuasi oikeat linssit rilleihisi alat näkemään paremmin vitoslaisten vinot kulmat ja sortumassa olevan nurkan, joka on jo roikkumassa siinä oma tekoisen Helvettisi päällä. Ole varovainen nukkuessasi, ettei se helvetti ala sinua kärventää kun olet vaipunut syvään synnin uneen. Ennenkuin saat paremmat lasit käytä Ellenin laseja, että pystyt edes lukemaan hieman oikeita tien viittoja, että pääset hiljalleen muuttamaan pois siitä Helvettiin tuomitusta asunnostasi. Mustaakseni olet joskus kirjoittanut kokemuksistasi sieltä Helvetistä. Minusta tuntui hieman oudolta se kun sinun piti siellä itseäsi syödä ja oksentaa ja sama toimitus jatkui lakkaamatta. Ei kai sinulla sentää ole hinkua sinne Helvettiin takaisin vai onko?

        Terveysasemilla on semmoinen dementiatesti olemassa. Mitäpäs jos menisit testaaman sen!

        Sinulla näyttää tuo muisti heittävän vallan, kun et muista kuka sinulle on tuommoisia puhunut - minä se en ole ollut ja minun puheeni voit näiltä vuosilta tarkistaa, ne ovat täällä Suomi24:ssä kaikki muistissa ja nähtävillä.


      • Raamattua lukeva kirjoitti:

        on minulle tärkeä. Miksi kääntäisin selkäni Jeesukseen turvautuville sisarille ja veljille? Hiljennyn kuuntelemaan Jeesuksen opetusta asiasta, joka voi olla hyvinkin lähellä uskovaa, joka kuvittelee olevansa oikeassa ja tuomitsee toiset kääntymättömiksi ja uskoon kuulumattomiksi. Matt. 13:24-30 sisältää Jeesuksen varoittavat sanat tässä asiassa. "...Tahdotko, että menemme kitkemään sen pois? 'En', hän vastasi, 'te voitte rikkaviljaa kootessanne nyhtää sen mukana vehnääkin. Antakaa niiden kasvaa yhdessä elonkorjuuseen asti. Kun sen aika tulee, minä sanon korjuuväelle: Kootkaa ensin rikkavilja ja sitokaa se kimpuiksi, että se poltettaisiin. Mutta vehnä korjatkaa aittaani'". Mikä olen minä tuomitsemaan toisia. Rukoilen, että Pyhä Henki johtaa minut ei ainoastaan totuuteen vaan armahtavaiseen ja lähimmäisiäni rakastavaan kristilliseen elämään.

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001692&posting=22000000033125286#22000000033125286


      • Jesaja kirjoittaaa kirjoitti:

        58:13 Jos sinä pidätät jalkasi sapattia rikkomasta. Niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi, Herran pyhäpäivän kunnioitettavaksi ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia.

        14. Silloin on ilosi oleva Herrassa, ja minä kuljetan sinut maan kukkuloitten ylitse, ja minä annan sinun nauttia isäsi Jaakobin perintöosaa.
        Sillä Herran suu on puhunut.

        Ja mitenkähän tämä liittyi Ellen Whiteen.


      • Uskova veli

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      317
      7160
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2184
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1611
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1429
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1143
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1135
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      331
      1018
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      863
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      855
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe