alkoholipitoista hyytelöä

peippo

Osaako joku kertoa, kuinka paljon viina kestää
kuumentamista?
Aikomuksenani oli tehdä hyytelöä agar agarin
avulla, joka täytyy kuumentaa kiehuvaksi asti,
jottei se paakkuuntuisi. Siihen lisäisin jotakin
maustettua juomaa kuten banaanilikööriä.
Hyytelön pitäisi olla alkoholipitoista, jotta se
ajaisi sille tarkoitetun asian.
Kuinkakohan paljon alkoholia haihtuu tässä
prosessissa?
Onko joku kokeillut itse valmistaa tällaista
hyytelöä, ja miten se on onnistunut?

8

4110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tavan kokkailija

      alkoholi haihtuu keitettäessä. Etkö vois kiehauttaa
      sen agarjne-mössön ensin ja lisätä liköörin vasta
      sitten? Tai tee jäädyketorttu, niitä voi tehdä
      ilman liivatetta ja niihin kärsii laittaa aika
      paljon viinaa ilman että maku kärsii:-).

      • peippo

        Jäähdyketorttukaan ei kuulosta yhtään huonolta
        idealta! Varsinkaan jos viinan makua ei maista..
        Idea tässä lähinnä oli voida nauttia alkoholi
        juomatta sitä. Joten jos saisin ohjeen siihen
        torttuun, niin olisin kiitollinen! :)


      • tavan kokkailija
        peippo kirjoitti:

        Jäähdyketorttukaan ei kuulosta yhtään huonolta
        idealta! Varsinkaan jos viinan makua ei maista..
        Idea tässä lähinnä oli voida nauttia alkoholi
        juomatta sitä. Joten jos saisin ohjeen siihen
        torttuun, niin olisin kiitollinen! :)

        eipä o töissä mukana eikä päässä pysy. Kokeile
        kirjastosta keittokirjoja (tai hakea netistä
        ohjeita), muistaakseni ainakin Valittujenpalojen
        "suuressa leivontakirjassa" oli tosi hyviä ohjeita
        mm. mustaherukkalikööri-votkatorttuun, nam!


      • kokkikolmonen
        tavan kokkailija kirjoitti:

        eipä o töissä mukana eikä päässä pysy. Kokeile
        kirjastosta keittokirjoja (tai hakea netistä
        ohjeita), muistaakseni ainakin Valittujenpalojen
        "suuressa leivontakirjassa" oli tosi hyviä ohjeita
        mm. mustaherukkalikööri-votkatorttuun, nam!

        teepä kylmää tomaattikeittoa johon lorautat
        reilusti tabascoa ja vielä reilummin tequilaa.
        Kutsuvieraat tykännee :-).


    • peku

      alkoholin keihumispiste on n. 82 C

      • "alkoholi hyytelöä"

        minäkin olen kiinnostunut "alkoholi hyytelöstä".
        tai jostain muusta ruuasta.... jos jollain olis
        ohje niin viitsisitttekö laittaa sen tänne .
        niin ja eihän se kiehumis piste kerro haihtuuko
        siitä alkoholista alkoholit??? niin olettaisin...
        olen näet kyllästynyt alvariinsa kusella käyntiin
        sillä sitä kaljaa saa juoda niin mielettömiä
        määriä!!


      • peippo
        "alkoholi hyytelöä" kirjoitti:

        minäkin olen kiinnostunut "alkoholi hyytelöstä".
        tai jostain muusta ruuasta.... jos jollain olis
        ohje niin viitsisitttekö laittaa sen tänne .
        niin ja eihän se kiehumis piste kerro haihtuuko
        siitä alkoholista alkoholit??? niin olettaisin...
        olen näet kyllästynyt alvariinsa kusella käyntiin
        sillä sitä kaljaa saa juoda niin mielettömiä
        määriä!!

        Toteutin suunnitelmani siis liivatteella. VAikka
        sen eläinperäisyyden takia en välttämättä olisi
        halunnut. Homma kuitenkin toimi; hyytelö pysyi
        kasassa, ja vieraat olivat tyytyväisiä.
        Toimin niin kuin liivatejauhepurkin kyljessä
        neuvottiin. Eli sulatin liivatteen pieneen
        määrään vettä ja hämmensin sen sitten purkkiin
        mitattuun määrään alkoholia. Pistin purkin kannen
        kiinni, ettei alkoholi pääse liiaksi haihtumaan,
        ja purkin pakkaseen. (Jääkaapissa hyydyttäminen
        vie nelisen tuntia tai yli ja pakkasessa alle
        tunnin.)
        Sellanen huomio, että hyytelö kannattaa nauttia
        mahdollisimman aikaisessa vaiheessa iltaa, sillä
        sen sulaminen ja imeityminen elimistöön vie oman
        aikansa - kiinteää kun on.
        Ihan kiva kokeilu hullunlehmäntautia
        pelkäämättömille! ;)


    • möss

      En ymmärrä, miten hullunlehmäntauti liittyy mitenkään liivatteeseen. Se tehdään nykyisin sian nahasta. Se lukee mm. sen purkin kyljessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe