alkoholipitoista hyytelöä

peippo

Osaako joku kertoa, kuinka paljon viina kestää
kuumentamista?
Aikomuksenani oli tehdä hyytelöä agar agarin
avulla, joka täytyy kuumentaa kiehuvaksi asti,
jottei se paakkuuntuisi. Siihen lisäisin jotakin
maustettua juomaa kuten banaanilikööriä.
Hyytelön pitäisi olla alkoholipitoista, jotta se
ajaisi sille tarkoitetun asian.
Kuinkakohan paljon alkoholia haihtuu tässä
prosessissa?
Onko joku kokeillut itse valmistaa tällaista
hyytelöä, ja miten se on onnistunut?

8

4045

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tavan kokkailija

      alkoholi haihtuu keitettäessä. Etkö vois kiehauttaa
      sen agarjne-mössön ensin ja lisätä liköörin vasta
      sitten? Tai tee jäädyketorttu, niitä voi tehdä
      ilman liivatetta ja niihin kärsii laittaa aika
      paljon viinaa ilman että maku kärsii:-).

      • peippo

        Jäähdyketorttukaan ei kuulosta yhtään huonolta
        idealta! Varsinkaan jos viinan makua ei maista..
        Idea tässä lähinnä oli voida nauttia alkoholi
        juomatta sitä. Joten jos saisin ohjeen siihen
        torttuun, niin olisin kiitollinen! :)


      • tavan kokkailija
        peippo kirjoitti:

        Jäähdyketorttukaan ei kuulosta yhtään huonolta
        idealta! Varsinkaan jos viinan makua ei maista..
        Idea tässä lähinnä oli voida nauttia alkoholi
        juomatta sitä. Joten jos saisin ohjeen siihen
        torttuun, niin olisin kiitollinen! :)

        eipä o töissä mukana eikä päässä pysy. Kokeile
        kirjastosta keittokirjoja (tai hakea netistä
        ohjeita), muistaakseni ainakin Valittujenpalojen
        "suuressa leivontakirjassa" oli tosi hyviä ohjeita
        mm. mustaherukkalikööri-votkatorttuun, nam!


      • kokkikolmonen
        tavan kokkailija kirjoitti:

        eipä o töissä mukana eikä päässä pysy. Kokeile
        kirjastosta keittokirjoja (tai hakea netistä
        ohjeita), muistaakseni ainakin Valittujenpalojen
        "suuressa leivontakirjassa" oli tosi hyviä ohjeita
        mm. mustaherukkalikööri-votkatorttuun, nam!

        teepä kylmää tomaattikeittoa johon lorautat
        reilusti tabascoa ja vielä reilummin tequilaa.
        Kutsuvieraat tykännee :-).


    • peku

      alkoholin keihumispiste on n. 82 C

      • "alkoholi hyytelöä"

        minäkin olen kiinnostunut "alkoholi hyytelöstä".
        tai jostain muusta ruuasta.... jos jollain olis
        ohje niin viitsisitttekö laittaa sen tänne .
        niin ja eihän se kiehumis piste kerro haihtuuko
        siitä alkoholista alkoholit??? niin olettaisin...
        olen näet kyllästynyt alvariinsa kusella käyntiin
        sillä sitä kaljaa saa juoda niin mielettömiä
        määriä!!


      • peippo
        "alkoholi hyytelöä" kirjoitti:

        minäkin olen kiinnostunut "alkoholi hyytelöstä".
        tai jostain muusta ruuasta.... jos jollain olis
        ohje niin viitsisitttekö laittaa sen tänne .
        niin ja eihän se kiehumis piste kerro haihtuuko
        siitä alkoholista alkoholit??? niin olettaisin...
        olen näet kyllästynyt alvariinsa kusella käyntiin
        sillä sitä kaljaa saa juoda niin mielettömiä
        määriä!!

        Toteutin suunnitelmani siis liivatteella. VAikka
        sen eläinperäisyyden takia en välttämättä olisi
        halunnut. Homma kuitenkin toimi; hyytelö pysyi
        kasassa, ja vieraat olivat tyytyväisiä.
        Toimin niin kuin liivatejauhepurkin kyljessä
        neuvottiin. Eli sulatin liivatteen pieneen
        määrään vettä ja hämmensin sen sitten purkkiin
        mitattuun määrään alkoholia. Pistin purkin kannen
        kiinni, ettei alkoholi pääse liiaksi haihtumaan,
        ja purkin pakkaseen. (Jääkaapissa hyydyttäminen
        vie nelisen tuntia tai yli ja pakkasessa alle
        tunnin.)
        Sellanen huomio, että hyytelö kannattaa nauttia
        mahdollisimman aikaisessa vaiheessa iltaa, sillä
        sen sulaminen ja imeityminen elimistöön vie oman
        aikansa - kiinteää kun on.
        Ihan kiva kokeilu hullunlehmäntautia
        pelkäämättömille! ;)


    • möss

      En ymmärrä, miten hullunlehmäntauti liittyy mitenkään liivatteeseen. Se tehdään nykyisin sian nahasta. Se lukee mm. sen purkin kyljessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2057
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      113
      1512
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1490
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1184
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      482
      1111
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      62
      1087
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      943
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      912
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      866
    Aihe