kannattaako lähettää hoitavalle lääkärille

väsy äippä

Eli odotamme edelleen aikaa tutkimuksiin paikkakunnan vaihdon vuoksi, ja ajattelin laittaa allaoleva kirjeen menemään asioiden nopeuttamiseksi, sanokaas mielipiteitä, ohjeita, poika on 10 vuotias ja adhd-diagnoosi, olen myös yh.

SELVITYS HOITAVALLE LÄÄKÄRILLE/LASTEN PSYKIATRIA TÄMÄN HETKISESTÄ TILANTEESTA 12/2007-5/2008

Muuttuvat tekijät 12/2007 lähtien

-   muutto uudelle paikkakunnalle 1.12.07
-   uudet ystävät, uusi koulu


Lapsen uhmakkuus ja aggressiivisuus pahenivat kotona varmasti suurimmalta osin muuton vuoksi, sekä reagointina äidin oman stressin vuoksi. Oireina olivat täysi tottelemattomuus, lyöminen, kiroilu, haukkuminen, nämä siis äitiin kohdistuneena, vastaavasta käytöksestä ei ole tullut koulusta ilmoituksia.

Tilanne kärjistyi joululomalla niin, että raivareita tuli useammin, johon väsymykseni vuoksi reagoin joko täysin kylmyydellä, tai huutamalla, tai antamalla periksi. Jotta poika ei satuttaisi itseään, minua tai kissoja raivareiden aikana tai hajoittaisi tavaroita, tapanani oli kantaa poika huoneeseensa ja antaa raivota rauhassa siellä. Tästä poika taasen sai kimmokkeen siihen, että jos kosketin häntä raivarin aikana, hän alkoi huutamaan poliisia avuksi koska kuulemma satutin häntä. (olen itse 160 cm, poika 150 cm, ja painoa pojalla vain n.20 kg vähemmän), tai mikäli satuin raapasemaan poikaa hänen riuhtoessaan kantamisen aikana, niin hänen mielestää myös silloin tahallani satutin ja pahoinpitelin häntä.

Tästä johtuen seinänaapurimme tuli oven taakse ja tuli kyselemään onko lapseni kunnossa, ja hän halusi nähdä että poika on kunnossa. Olin valmis näyttämään pojan hänelle mutta poika vuorostaan oli mennyt vaatekaappiin eikä olisi tullut sieltä pois ilman raahaamista. Sillä hetkellä ainakin naapuri tyytyi asiaan, ja vaikka koen että pojan ongelmat ei ulkopuolisille kuulu niin oli kuitenkin parempi selvitellä ja kertoa niistä hänelle. Tämä tapaus ei kuitenkaan omaa oloani helpottanut. Olemme saaneet myös isännöitsijältä soiton keväällä asian tiimoilta ja selvittelin asiaa hänellekkin, mutta olen aika voimaton tilanteessa, kun ei lapsen suuta voi tukkiakkaan. Nyt olen siinä tilanteessa, että häädön pelossa en huuda, ja varon provosoimasta poikaa mitenkään jotta hän ei huuda ja kiroo (seinät ohuet) mikä merkitsee siis sitä että useimmiten annan pojalle periksi mikä ei ole todellakaan hyvä asia. mutta mitä voin tehdä?

Loman lopulla pojan käytökseen ei ollut tullut muutosta ja yhden raivarin aikana katkesin niin että lähdin pois kotoa, ja soitin itkien pojan isälle ja pyysin hakemaan pojan pois, en yksinkertaisesti jaksanut enää ja pelkäsin. hän ei kuitenkaan päässyt joten sain serkkuni tulemaan meille (erityislastenopettaja), sen aikaa olin kotoa pois kunnes hän ehti paikalle. Tarkoitus oli että serkku selvittää asiaa meidän kanssa ja vie pojan mukanaan yöksi pois kotoa. poika jatkoi myös serkulle uhoamista toista tuntia meillä ennen kuin hieman ennen yhtätoista ryhtyi rauhoittumaan. Loppujen lopuksi poika jäi kotiin, mutta serku lähti meiltä vasta kun poika oli nukahtanut.

Serkun käynnin jälkeen poika oli ilman raivareita noin kuukauden ajan, jonka jälkeen ne palasivat, niitä esiintyy noin 1-4 krt viikossa, enemmän tai vähemmän lievinä. Raivareihin kuuluu huutaminen, haukkuminen, lyöminen, tavaroiden rikkominen, kiristys, uhkailu jne. Raivarit voivat tulla ihan mistä asiasta tahansa.

Meillä on ollut myös kaksi kissaa. vanhempi on ollut meillä puoltoista vuotta ja on todella leppoisa ja rauhallinen, pentukissa tuli meille joulukuussa ja luovuimme pennusta äskettäin, sillä poika raivostui pennun raapasuista tai puremisista niin, että raivosi ja halusi kostaa kisulle, kerran onnistui lyömään, ennen kuin ehdin väliin. vanhemman kissan kanssa ei ole ollut ongelmia, ja kisu toimii osaltaan pojan lohduttajana myös.

Tähän päivään mennessä poika on jäänyt kaverinsa kanssa varastamisesta kiinni (koska minä en anna ikinä kuulemma rahaa) mutta tämän poika tunnusti itse ja oli oikeasti pahoilla mielin, tämän kyseisen pojan kanssa myös soittelivat viereisen talon vanhuksien ovikelloja. Tämä kaveri ei enää saa olla poikani kanssa. Ikkunan rikkoi vahingossa, kun ei uskonut että kiviä ei heitellä talon seinään.

Poika on kotona myös jo rikkonut pari lamppua, pleikkarin ohjaimia, peilin, kännykän, kissan raapimispuun, oven karmit, sekä melkein työkannettavani.

Hyvinä päivinä poika osaa olla avulias, empaattinen, auttaa kotitöissä, on kavereille ja minulle kiltti, auttaa kotitöissä ja on todella suurenmoinen lapsi. Mutta nuo päivät on liian vähissä.

Seuraavassa hoitokeskustelussa olisi hyvä ottaa seuraavat toimenpiteet ainakin puheenaiheeksi:

-   perheelle saatavat tukitoimenpiteet
-   keskustelu mahdollisesta lääkityksestä pojalle/äidille
-   äidille mahdollisuus psykologin puheille
-   tarpeet lisätutkimuksiin?


huoh....................

4

697

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onkohan

      tuossa jo jotain muutakin kuin ADHD. Tiedän paljon tapauksia, mutta noin voimakkaisiin raivareihin en ole törmännyt. Onko pojallesi määrätty mitään lääkitystä?
      Laita ihmeessä kirje menemään ja soita sinne vaikka joka viikko, niin jotain alkaa tapahtua. Itsellänikin erityislapsi ja olen huomannut että koko ajan täytyy painostaa jos haluaa jotain.
      Teidän tarvii saada pian apua, ennen kuin jommalle kummalle sattuu jotain.
      Koita jaksaa!

      Terv.Kolmen erityislapsen äiti

    • Meemu74

      Kuulostaapa todella hurjalta! Pojalla tuntuu olevan todella pahat uhmakkuushäiriöt.
      Onko teillä mitään ADHD-lääkitystä??
      Jos ei, niin suosittelen sitä, pojan ja oman jaksamisesi takia!
      Soitappa pikaisesti paikkakuntasi psykiatriselle lääkärille tai muuhun hoitavaan tahoon.
      Eihän tuollaista menoa jaksa kukaan yksin!
      Apua kannattaa kysyä myös sosiaalitoimesta, lasten suojelun puolelta. Meillä ainakin ollut paljon siitä apua.
      Tekisi muutama vapaapäivä ihan omassa rauhassa todella hyvää joskus.
      Jaksamista sinulle!

      • väsy äippä

        molemmille kommenteista. tässä on muutama päivä mennyt taas melkein ok, mutta nyt alkuillasta sitten poika tuli kotiin ja oli ollut kinaa kaverin kanssa. olin juuri pihalla tupakalla silloin ja poika rupes kinumaan rahaa ja kun kieltäydyin, niin ennekuin ehdin tehdä mitään niin poika sai raivarin ja potkaisi meidän kerrostalon ulkolasioven rikki. huoh. huomenaamulla puhelu huoltoyhtiöön ja lastenpsykalle. jokohan nytten saisi kenties lääkitystä pojalle, tai joskohan uskoisivat, että apua todella tarvitaan.


    • väsy äippä

      Eli kävin lastenpsykalla nyt ensin yksin, siellä oli 2 sairaanhoitajaa paikalla, lääkäri kuulemma tulee myöhemmässä vaiheessa hoitoa sitten mukaan (?)

      Joka tapauksessa ainoa mitä saimme nyt, oli että meille haetaan perhetyöntekijää kotiin ja tukiperhettä, mutta niissäkin voi mennä ties miten kauan niitä saadaan. Ja kuulemma kriisipuhelimeen tai hätätapauksessa voidaan soittaa hälytysnumeroonkin..

      Mutta miten se tärkein eli itse pojan hoito.. toivonmukaan se selviää ensi viikolla kun mennään pojan kanssa yhdessä lasten psykalle..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 123
      3069
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      88
      2813
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2208
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      21
      1776
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe