Älä käy adventistien kokoontumissa

Kristus on tie taivaaseen ja kristinoppi oppi Hänestä ja kristityt ovat Kristuksen seuraajia.

On myös kristillisperäisiä harhaoppeja, joilla on yhteneväisyyksiä kristinopin kanssa, mutta jotka ovat eksyneet pois totuudesta ja joiden oppi on suoranaista pilkkaa niin Kristukselle kuin kristinopille kuin kristityillekin.

Harhaopit sisältävät oikeaa ja väärää, siihen niiden Kristuksesta pois eksyttävä vaikutus perustuukin. Näihin kristillisperäisiin harhaoppeihin kuuluvat myös adventistit.

Raamatun sanaa käyttäenhän Jeesusta pilkattiin Hänen maan päällä ollessaan:

- ”pilkkasivat häntä ja sanoivat: "Terve, juutalaisten kuningas!" ja ” Samoin ylipapit ja kirjanoppineet ja vanhimmat pilkkasivat häntä ja sanoivat: "Muita hän on auttanut, itseään ei voi auttaa. Onhan hän Israelin kuningas; astukoon nyt alas ristiltä, niin me uskomme häneen.” Hän on luottanut Jumalaan; vapahtakoon nyt Jumala hänet, jos on häneen mielistynyt; sillä hän on sanonut: 'Minä olen Jumalan Poika.'" (Matt 27:29, 41-43) tuohan oli täyttä totta, Jeesus oli Juutalaisten kuningas ja Jumalan Poika ja se luki jo Jesajan kirjassa (52 luku) ja he käyttivät siis Jumalan sanaa Jumalaa vastaan.

- Harhaoppiset pillkkasivat ajatuksissaankin Jeeusta: ”Kuinka tämä näin puhuu? Hän pilkkaa Jumalaa. Kuka voi antaa syntejä anteeksi paitsi Jumala yksin?" (Mark 2:7) Tällaisiin valheisiin Jeesus vastasi ”kuinka te sanotte sille, jonka Isä on pyhittänyt ja lähettänyt maailmaan: 'Sinä pilkkaat Jumalaa', sentähden että minä sanoin: 'Minä olen Jumalan Poika'?” (Joh 10-36)

Ja Jumalan sanaa hyväksi käyttäen saatana on kaikkina aikoina eksyttänyt ihmisiä pois Jumalasta Eevasta lähtien ”onko Jumala todellakin sanonut…” tähän päivään saakka ja tulee yhä eksyttämään. Niin hän yritti Jeesustakin eksyttää Jumalan kirjoitetulla sanalla ”Kirjoitettu on..”, mutta ei onnistunut (Luuk 4:1-13)

Niinpä saatana eksyttää tänä päivänä myös adventistien kautta, niin heidän kuolleen väärän profeettansa Ellen Whiten kirjoitusten kuin adventtikirkon oppien kuin jokaisen yksittäisen adventistinkin kautta. Ja aina sotkien Jumalan sanaa Raamatusta valheisiin, jolloin kääntävät Raamatun sanan Jumalaa vastaan.

Ja kaikki voi tapahtua hyvin ystävällisessä ja maltillisessa sävyssä. Eihän saatana erämaassakaan riehunut, vaan veikeästi esitti positiiviselta kuulostavia ja aivan mahdollisia ratkaisuja. Hänhän vaikutti suorastaan rakastavalta, huolestuneelta ja auttavalta, jolla oli Jumalan sanasta otetut ratkaisut Jeesuksen ongelmiin, eikö. Siltä vaikuttavat yleensä harhaoppisetkin, jolleivät provosoidu raivon tilaan. Ai kuinka kivoja ovatkaan, miten huolehtivia ja ystävällisiä tai miten tavallisen oloisia. Mutta he ovat kuitenkin susia lampaan vaatteissa, ja sellaisistahan on Jumala Raamatussa varoittanut ”Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä, ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa” (Apt 20:29-30)

Niinpä jos alkaa käydä adventistien kokouksissa, niin löytää sieltä yhtä sun toista oikeaa, tutustuu ihmisiin siellä ja keskustelee heidän kanssaan ja alkaa ymmärtämään liikaa ihmisiä – ja näin alkaa keksimään omassa päässään lieventäviä uusia asioita. Niinpä hän vähitellen alkaa selittämään muille ihmisille, että kyllä adventisteissa on ihan uskoviakin joukossa ja näin hän itse eksyttää jo muita. Samalla hän saattaa kiitellä joitain adventisteja, että kyllä sinä ihan uskossa näytät olevan, vaikka on noita toisia adventistejä, jotka eivät ole.

Niin tuo kävijä saa aikaan pahaa laajalla rintamalla: ensinnäkin pilaa oman uskonelämänsä, sitten eksyttää ei-adventisteja ja juurruttaa adventisteja väärään turvallisuuteen valehdellessaan heille, että he ovat uskossa ja kaikki on heillä hyvin tai vain pientä korjausta vailla.

Kyllä Jumala tietää ja näkee, miten tuo eksyminen leviää ja siksi juuri Hän on Raamatussa kieltänyt jo ennalta tuollaisen harhaoppisten kokouksissa ja kokoontumisissa käymisen: ”Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat” (Ps 1:1)

Oletko sinä se, joka seurustelee ja visiteeraa adventistien kokouksissa vastoin Jumalan tahtoa tai aikoo niin tehdä? Jos olet, niin tee parannus!

Kuule nyt Jumalan käsky: "Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti" (Tiit 3:10)

Kuvittele itsesi Jumalan tuomioistuimen eteen. Jumala kysyy sinulta: "Kartoitko harhaoppisia, kuten minä käskin?"
Sinä vastaat: "kyyllä minä kartoin jehovalaisia ja mormoneja"
"Entäs adventistejä"
"No heitä en karttanut"
"Miksi et uskonut minua sinä paha palvelija"

Mitenkäs sitten luulet itsellesi käyvän?

40

917

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jäännöskansalle vahvistukseksi:

      Matt.5:11,12:" Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta. Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa. Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Sillä samoin he vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä."

      Matt. 5:44,45:" Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat, että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin".

      Matt.10:25,26:" Opetuslapselle riittää, että hänelle käy niinkuin hänen opettajalleen, ja palvelijalle, että hänelle käy niinkuin hänen isännälleen. Jos he perheenisäntää ovat sanoneet Beelsebuliksi, kuinka paljoa enemmän hänen perheväkeään! Älkää siis pelätkö heitä. Sillä ei ole mitään peitettyä, mikä ei tule paljastetuksi, eikä mitään salattua, mikä ei tule tunnetuksi".

      Efes.6:11,12:" Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet. Sillä ei meillä ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa".

      Ilm.12:17:" Ja lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiään vastaan, jotka pitävät Jumalan käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus".

      • Siinäpä sitä adventisti eli harhaoppinen Stork latelee Raamatun lauseita, jotka eivät sovi alkuunkaan adventisteihin eli toimit juuri niinkuin harhaoppisten varoitin toimivat. Ottavat lauseita Raamatusta vastustamaan Jumalaa ja kristittyjä.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Siinäpä sitä adventisti eli harhaoppinen Stork latelee Raamatun lauseita, jotka eivät sovi alkuunkaan adventisteihin eli toimit juuri niinkuin harhaoppisten varoitin toimivat. Ottavat lauseita Raamatusta vastustamaan Jumalaa ja kristittyjä.

        Hei, tajusit sentään, että jäännöskansa = adventistit! Edistystä Riitalta. Ehkä Pyhä Henki vielä pystyy avaamaan sinunkin silmät. Tosin, mitä kauemmin vastustelet Häntä ja Hänen toimintaansa, sitä heikommaksi Hänen äänensä käy, kunnes vaimenee kokonaan ja jäät kokonaan katkerien ja rasistisien ajatustesi valtaan. Mutta valinta ja vastuu valinnoista on jokaisella ihmisellä. Jumala ei pakota kenenkään omaatuntoa, Häntä on seurattava vapaaehtoisesti.


      • Stork kirjoitti:

        Hei, tajusit sentään, että jäännöskansa = adventistit! Edistystä Riitalta. Ehkä Pyhä Henki vielä pystyy avaamaan sinunkin silmät. Tosin, mitä kauemmin vastustelet Häntä ja Hänen toimintaansa, sitä heikommaksi Hänen äänensä käy, kunnes vaimenee kokonaan ja jäät kokonaan katkerien ja rasistisien ajatustesi valtaan. Mutta valinta ja vastuu valinnoista on jokaisella ihmisellä. Jumala ei pakota kenenkään omaatuntoa, Häntä on seurattava vapaaehtoisesti.

        Ei siinä ole mitään tajuamista, että sinäkin pidät itseäsi jäännöskansana, sehän kuuluu teidän perusoppeihinne - yksi eksytyksenne tukipilari on juuri tuo sapatti on taivaaseen pelastava sinetti. Kaikki täyttä eksytystä. Kyllä sinä jäännöksenä tai jätöksenä joudut helvetin ikuiseen tuleen kärsimään, jollet tule uskoon ja sanoudu irti adventismista 100 %.

        Kas kirjoitat Ellen Whiten demonista isolla kirjaimella Hän ja kutsut väärällä nimellä Pyhäksi Hengeksi.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Ei siinä ole mitään tajuamista, että sinäkin pidät itseäsi jäännöskansana, sehän kuuluu teidän perusoppeihinne - yksi eksytyksenne tukipilari on juuri tuo sapatti on taivaaseen pelastava sinetti. Kaikki täyttä eksytystä. Kyllä sinä jäännöksenä tai jätöksenä joudut helvetin ikuiseen tuleen kärsimään, jollet tule uskoon ja sanoudu irti adventismista 100 %.

        Kas kirjoitat Ellen Whiten demonista isolla kirjaimella Hän ja kutsut väärällä nimellä Pyhäksi Hengeksi.

        Matteus 12:31,32,36: "Sentähden minä sanon teille: jokainen synti ja pilkka annetaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen pilkkaamista ei anteeksi anneta. Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa. Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä."

        Varoitus on annettu, miten Pyhän Hengen pilkkaajien kohtalo on.

        Sinä saat jäädä omiin perinnäissääntöjesi, ihmiskäskyjesi ja vastauskonpuhdistajien lumoihin Jeesuksen tuloon asti. Valinta ja vastuu on vain ja ainostaan sinulla mihin teorioihin uskot.


      • Stork kirjoitti:

        Matteus 12:31,32,36: "Sentähden minä sanon teille: jokainen synti ja pilkka annetaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen pilkkaamista ei anteeksi anneta. Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa. Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä."

        Varoitus on annettu, miten Pyhän Hengen pilkkaajien kohtalo on.

        Sinä saat jäädä omiin perinnäissääntöjesi, ihmiskäskyjesi ja vastauskonpuhdistajien lumoihin Jeesuksen tuloon asti. Valinta ja vastuu on vain ja ainostaan sinulla mihin teorioihin uskot.

        Se henki, joka Ellen Whitelle näkyjä ja unia antoi ja joka hänen kauttaan välitti ihmisille eksytystä oli demonihenki, siis kuuluu tuohon saatanan kanssa langenneeseen enkeliporukkaan, jotka kiusaavat ja eksyttävät ihmisiä pois Jumalasta.

        Käyt sotaa Jumalaa vastaan demonien puolustamisessasi ja mainostamisessasi. Pyhä Henki ei ole demoni, joten lopeta tuollaiset puheet.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Se henki, joka Ellen Whitelle näkyjä ja unia antoi ja joka hänen kauttaan välitti ihmisille eksytystä oli demonihenki, siis kuuluu tuohon saatanan kanssa langenneeseen enkeliporukkaan, jotka kiusaavat ja eksyttävät ihmisiä pois Jumalasta.

        Käyt sotaa Jumalaa vastaan demonien puolustamisessasi ja mainostamisessasi. Pyhä Henki ei ole demoni, joten lopeta tuollaiset puheet.

        EGW:lle naurettiin, kun hän meni lääkäreille kertomaan saamastaan näystä tupakan vaarallisuudesta. Siihen aikaan lääkärit määräsivät tupakkaa lääkkeeksi potilaille. He eivät uskoneet Ellenin sanaa, että tupakka aiheuttaa keuhkosyöpää. Tänä päivänä tuo asia on itsestään selvyys kaikille ihmisille.
        Samoin tänä päivänä ihmiset nauravat ja pilkkaavat Ellenin näkyjä ja unia, myös niitä jotka koskevat lopun ajan tapahtumia. Katsotaan kun aika menee eteenpäin ja sunnuntailait astuvat voimaan Yhdysvalloissa leviten ympäri maailmaa ja kristittyjen vainot ja viimeiset vitsaukset alkavat, vieläkö silloin Riitalla herja lentää, jos olet elossa. Sinun on turha silloin sanoa: Te tiesitte, mutta ette kertoneet.

        Kyllä kai minä eroitan Ellen Whiten ja Pyhän Hengen toisistaan. Tosin demonihenki taitaa vaikuttaa ihan toisessa ihmisessä kuin Ellenissä.


      • Stork kirjoitti:

        EGW:lle naurettiin, kun hän meni lääkäreille kertomaan saamastaan näystä tupakan vaarallisuudesta. Siihen aikaan lääkärit määräsivät tupakkaa lääkkeeksi potilaille. He eivät uskoneet Ellenin sanaa, että tupakka aiheuttaa keuhkosyöpää. Tänä päivänä tuo asia on itsestään selvyys kaikille ihmisille.
        Samoin tänä päivänä ihmiset nauravat ja pilkkaavat Ellenin näkyjä ja unia, myös niitä jotka koskevat lopun ajan tapahtumia. Katsotaan kun aika menee eteenpäin ja sunnuntailait astuvat voimaan Yhdysvalloissa leviten ympäri maailmaa ja kristittyjen vainot ja viimeiset vitsaukset alkavat, vieläkö silloin Riitalla herja lentää, jos olet elossa. Sinun on turha silloin sanoa: Te tiesitte, mutta ette kertoneet.

        Kyllä kai minä eroitan Ellen Whiten ja Pyhän Hengen toisistaan. Tosin demonihenki taitaa vaikuttaa ihan toisessa ihmisessä kuin Ellenissä.

        Eikö sinua naurata tämä Ellen Whiten terveyssanoma, jota te olette velvoitetut levittämään yhtenä osana pelastusta:

        "Kaikkialla minne katsoin, näin imbesillejä, kääpioitä, halvaantuneita raajoja, muodottomia päitä ja kaikenlaista epämuodostumia. Synnit ja rikokset ja luonnon lakien häpäiseminen, näytettiin minulle syyksi tähän kasvavaan inhimilliseen vaivaan ja kärsimykseen. Minä näin sellaista rappiota ja alhaisia tapoja, sellaista Jumalan uhmaamista ja minä kuulin sellaisia jumalanpilkan sanoja, että minun sieluni voi pahoin. Mitä minulle näytettiin, suurin osa tällä hetkellä elävästä nuorisosta on arvotonta. Korruptoituneet tavat kuluttavat heidän energiansa ja tuovat heille inhottavia ja pulmallisia sairauksia. Hyväuskoiset vanhemmat panevat koetukselle lääkäreiden taidot toinen toisensa jälkeen, ja nämä määräävät lääkkeitä, vaikka he yleensä tietävät todellisen syyn heikentyvään terveyteen, mutta peläten loukkaavansa ja menettävänsä palkkionsa, he pysyvät hiljaa, kun uskollisina lääkäreinä heidän pitäisi paljastaa todellinen syy. Heidän lääkkeensä vain lisäävät toisen suuren taakan väärin käytetylle luonnolle vastaan taisteltavaksi, joka usein murtuu ponnistuksessan ja uhri kuolee.

        Minulle on näytetty, että lapset, jotka harjoittavat itsetyydytystä ennen murrosikää tai sulautuessaan miehuuteen tai naiseuteen, täytyy kestää seuraukset luonnon lakien loukkaamisesta tuona kriittisenä aikana. Monet vaipuvat aikaiseen hautaan, kun taas toisilla on riittävästi rakenteellista voimaa läpäistä tämä koettelemus. Jos harjoittamista jatketaan viidentoista iästä ylöspäin, luonto protestoi kärsimäänsä väärinkäyttöä vastaan ja jatkaa kärsimistään ja panee heidät maksamaan seuraukset lakiensa rikkomisesta, erityisesti kolmenkymmenen-neljänkymmenenviiden ikäisenä, lukemattomina elimistön kipuina ja monenlaisina sairauksina, kuten maksan ja keuhkojen arkuutena, hermosärkynä, reumatisminä, selkärangan arkuutena, munuaisten tautina ja syöpänä mielessä (humors kirjoitti, mutta tarkoittiko tumors eli kasvaimet?). Jotkut luonnon hienot kojeet antavat periksi, jättäen raskaamman työn jäljelle jääville tehtäväksi, joka tuottaa epäjärjestystä luonnon hienoille järjestyksille ja usein tapahtuu yht´äkkinen perusteiden murtuminen ja kuolema on seurauksena."

        Mitä neuvoja Ellen sitten antaa, jotta näin ei pääsisi käymään. Ensinnäkin äitien pitää teettää paljon töitä lapsilla, jotta heillä ei ole aikaa siveettömyyksille ja he ovat niin väsyneitä, etteivät jaksa enää sellaista tehdä. Sitten tietysti tärkeää on syödä oikein, etteivät himot herää: "Ruokamme pitäisi olla valmistettu ilman mausteita. Hedelmäpiirakat, kakut, säilykkeet, maustetut lihat kastikkeineen aiheuttavat kiihtyneen tilan elimistöön ja sytyttävät eläimelliset intohimot." "Voimistaaksemme heissä moraalista käsityskykyä, rakkautta hengellisiin asioihin, meidän täytyy säännöstellä elämäntapojamme, tulla toimeen ilman eläinruokaa ja käyttää viljaa, kasviksia ja hedelmiä ruoan lähteinä."

        (Ellen White, An Appeal to Mothers eli Vetoomus äideille-kirja) Käännökset omiani.


      • Emeritius"
        uskova_1 kirjoitti:

        Eikö sinua naurata tämä Ellen Whiten terveyssanoma, jota te olette velvoitetut levittämään yhtenä osana pelastusta:

        "Kaikkialla minne katsoin, näin imbesillejä, kääpioitä, halvaantuneita raajoja, muodottomia päitä ja kaikenlaista epämuodostumia. Synnit ja rikokset ja luonnon lakien häpäiseminen, näytettiin minulle syyksi tähän kasvavaan inhimilliseen vaivaan ja kärsimykseen. Minä näin sellaista rappiota ja alhaisia tapoja, sellaista Jumalan uhmaamista ja minä kuulin sellaisia jumalanpilkan sanoja, että minun sieluni voi pahoin. Mitä minulle näytettiin, suurin osa tällä hetkellä elävästä nuorisosta on arvotonta. Korruptoituneet tavat kuluttavat heidän energiansa ja tuovat heille inhottavia ja pulmallisia sairauksia. Hyväuskoiset vanhemmat panevat koetukselle lääkäreiden taidot toinen toisensa jälkeen, ja nämä määräävät lääkkeitä, vaikka he yleensä tietävät todellisen syyn heikentyvään terveyteen, mutta peläten loukkaavansa ja menettävänsä palkkionsa, he pysyvät hiljaa, kun uskollisina lääkäreinä heidän pitäisi paljastaa todellinen syy. Heidän lääkkeensä vain lisäävät toisen suuren taakan väärin käytetylle luonnolle vastaan taisteltavaksi, joka usein murtuu ponnistuksessan ja uhri kuolee.

        Minulle on näytetty, että lapset, jotka harjoittavat itsetyydytystä ennen murrosikää tai sulautuessaan miehuuteen tai naiseuteen, täytyy kestää seuraukset luonnon lakien loukkaamisesta tuona kriittisenä aikana. Monet vaipuvat aikaiseen hautaan, kun taas toisilla on riittävästi rakenteellista voimaa läpäistä tämä koettelemus. Jos harjoittamista jatketaan viidentoista iästä ylöspäin, luonto protestoi kärsimäänsä väärinkäyttöä vastaan ja jatkaa kärsimistään ja panee heidät maksamaan seuraukset lakiensa rikkomisesta, erityisesti kolmenkymmenen-neljänkymmenenviiden ikäisenä, lukemattomina elimistön kipuina ja monenlaisina sairauksina, kuten maksan ja keuhkojen arkuutena, hermosärkynä, reumatisminä, selkärangan arkuutena, munuaisten tautina ja syöpänä mielessä (humors kirjoitti, mutta tarkoittiko tumors eli kasvaimet?). Jotkut luonnon hienot kojeet antavat periksi, jättäen raskaamman työn jäljelle jääville tehtäväksi, joka tuottaa epäjärjestystä luonnon hienoille järjestyksille ja usein tapahtuu yht´äkkinen perusteiden murtuminen ja kuolema on seurauksena."

        Mitä neuvoja Ellen sitten antaa, jotta näin ei pääsisi käymään. Ensinnäkin äitien pitää teettää paljon töitä lapsilla, jotta heillä ei ole aikaa siveettömyyksille ja he ovat niin väsyneitä, etteivät jaksa enää sellaista tehdä. Sitten tietysti tärkeää on syödä oikein, etteivät himot herää: "Ruokamme pitäisi olla valmistettu ilman mausteita. Hedelmäpiirakat, kakut, säilykkeet, maustetut lihat kastikkeineen aiheuttavat kiihtyneen tilan elimistöön ja sytyttävät eläimelliset intohimot." "Voimistaaksemme heissä moraalista käsityskykyä, rakkautta hengellisiin asioihin, meidän täytyy säännöstellä elämäntapojamme, tulla toimeen ilman eläinruokaa ja käyttää viljaa, kasviksia ja hedelmiä ruoan lähteinä."

        (Ellen White, An Appeal to Mothers eli Vetoomus äideille-kirja) Käännökset omiani.

        Heräillä tullessaan, niin sanottuun Pupertti ikään aivan ilman mitään ravinnollisia tottumuksia. Talmuth kertoo, kuinka Aadamin ensimmäinen henkivaimo tulee nuorukaisten uniin ja viettelee nuorukaiset unessa ensimmäiseen yhdyntäänsä. Juutalaisilla on ollut tietous tästäkin ennen kirjoittajien olettamuksia. Raamattu ei ole mikään Biologian oppikirja. Esimerkkinä voimme löytää Kreikkalaisten Helvetti tarinoidrn siirtymisen Raamattuun. Näet onhan Evankeliumit kirjoitetut aikana jolloin Juutalaiset Apostolit olivat jo niirtyneet ajasta iäisyyteen, Siksi Kreikkalaiset kirjoittajat laittoivat Raamattuun oman kulttuurinsa Helvetti tarinat. Tatkastellessasi Juutalaisten samoja käsityksiä, niin tulet huomaamaan uusien mausteiden tulon jopa uuteen testamenttiin. Mitä tulee EGW tuotantoon on se hänen oman aikansa kuvitteellista olettamusta, Koska hän kopioi monien aikansa tereveys uudistajien kirjoituksia omiin nimiinsä, Mainitsematta alkuperäisen kirjoittajan nimeä jolta hän oli lainannut varsinaisen aiheen. Näin tehden hän teki hallaa itselleen. Toisten kirjoittajien ideoista voi saada itselleen huonon nimen. Hän on kirjoittanut myös todellista asiaa joka pitää paikkansa nykyaikanakin. Muistutus sinullekin, Ole varovainen lainatessasi toisten kirjoituksia, että ne ovat paikkansa pitäviä lausuntoja, Ole huolellinen lainatessasi keneltä lainaat. Ovatko laina tietosi päteviä. Ovathan olettamus ja tieto kaksi eriasiaa? Samoin käy sinulle lainatessasi Jesuiitan lausuntoja Muma Raamatullisina. Ole varovainen. Savu alkaa nousemaan. Rikin katku haisee. Eihän Ribera ja Raamattu täsmää toisiinsa. Luota mieluummin Lutteriin! Hymyä sinulle!


      • höppänä, se on

        noiduttu.


    • Käyn Betel-kirkossa, sillä se on helppoakin, kun
      kotiseurakuntani ei kokoonnu lauantaisin.
      Tahdon opetella hyväksymään kasvotusten olevan
      ihmisen sellaisenaan, kokonaisuutena mielipiteineen.
      Koko hengen, sielun ja ruumiin osalta.

      Vaikka Jumala minut hylkäisi ja olisikin jo
      hylännyt - silti käyn myös A-kirkossa.
      Sillä ihmisyydestä en luovu enkä jumalisuudesta,
      vaikka olisikin niin, ettei Jumala minua hyväksy.
      Jos mut helvettiin hylätään, niin ei se ole mun
      vallassa:

      1. Kor. 4:4
      Minulla ei ole mitään tunnollani, mutta ei minua vielä sen perusteella ole todettu syyttömäksi. Minun tuomarini on Herra. [Ap. t. 23:1]

      Saarn. 9:7
      Syö siis leipäsi iloiten ja juo viinisi hyvillä mielin, sillä jo kauan sitten Jumala on hyväksynyt nuo tekosi. [Saarn. 2:24 ]

      Sitäpaitsi; tuskin Stork tai monikaan muu
      seurakunnassa käyttäytyy hyökkäävästi tai
      jopa kadotustuomiolla tappavasti. Se foorumi on
      rauhan aluetta. En usko olevan mitään vaikeuksia
      sellaisella foorumilla kommunikoida asiallisesti.
      Palsta on oma lukunsa; täällä asiat mielletään
      helposti henkilöitymisiksi ja siihen lienee
      tyytyminen.

      Mutta ihmettelen tuota Storkin näkökantaa, ettei
      adventismilla muka olisi EGW:n perintöä, sääntöjä.

      ## Sinä saat jäädä omiin perinnäissääntöjesi, ihmiskäskyjesi ja vastauskonpuhdistajien lumoihin Jeesuksen tuloon asti. Valinta ja vastuu on vain ja ainostaan sinulla mihin teorioihin uskot. ## (Stork)

      • hylkää..

        meitä sentähden jos käymme muissakin kirkoissa kuin vain omassamme, sehän olisi jo karsinoitumista jos emme uskaltaisi mennä muuta kuin omaamme.
        Jumala näkee meidän sydämmemme onko se oikeassa suhteessa Jumalaan ja Hän tuomitsee sen mukaan mukaan, mutta ei sen tähden mihin kirkkoon me kuulumme tai missä olemme käyneet.


      • hylkää.. kirjoitti:

        meitä sentähden jos käymme muissakin kirkoissa kuin vain omassamme, sehän olisi jo karsinoitumista jos emme uskaltaisi mennä muuta kuin omaamme.
        Jumala näkee meidän sydämmemme onko se oikeassa suhteessa Jumalaan ja Hän tuomitsee sen mukaan mukaan, mutta ei sen tähden mihin kirkkoon me kuulumme tai missä olemme käyneet.

        Kuulosti Sirkka-Iitalta, jonka peukalonpäältä saamansa tehtävä on eksyttää ihmisiä adventtikirkkoon ja pitämään adventisteja kristittyinä sekä jumituttamaan adventistit harhaoppiinsa. Varsinaista tihutyötä jotta kukaan ei taivaaseen pelastuisi.


      • erehdys sinulle
        uskova_1 kirjoitti:

        Kuulosti Sirkka-Iitalta, jonka peukalonpäältä saamansa tehtävä on eksyttää ihmisiä adventtikirkkoon ja pitämään adventisteja kristittyinä sekä jumituttamaan adventistit harhaoppiinsa. Varsinaista tihutyötä jotta kukaan ei taivaaseen pelastuisi.

        en ole Sirkka-Iita, mutta olen sen puolella jota painetaan alas, en halua ketään sortaa,enkä panetella kenenkään uskoa, sillä mitä siitä sais palkkaa itselleen tai sille jota panettelee, ei mitään, on paljon parempi olla sovussa ihmisten kanssa kuin ainaisessa jähinässä.


      • erehdys sinulle kirjoitti:

        en ole Sirkka-Iita, mutta olen sen puolella jota painetaan alas, en halua ketään sortaa,enkä panetella kenenkään uskoa, sillä mitä siitä sais palkkaa itselleen tai sille jota panettelee, ei mitään, on paljon parempi olla sovussa ihmisten kanssa kuin ainaisessa jähinässä.

        No joka tapauksessa olet tyypillinen jälkikristillisen Suomen edustaja: humanismi, ekumeenisuus ja suvaitsevaisuus ovat elämän peruskiviä ja Jumalasta ja Hänen sanaansa uskomisesta viis.


      • sinä erehdyit
        uskova_1 kirjoitti:

        No joka tapauksessa olet tyypillinen jälkikristillisen Suomen edustaja: humanismi, ekumeenisuus ja suvaitsevaisuus ovat elämän peruskiviä ja Jumalasta ja Hänen sanaansa uskomisesta viis.

        minä olen ihan tavallinen uskova ihminen joka haluan elää sovussa kaikkien kanssa, jos se minusta riippuu.


      • sinä erehdyit kirjoitti:

        minä olen ihan tavallinen uskova ihminen joka haluan elää sovussa kaikkien kanssa, jos se minusta riippuu.

        Sepä ikävää, että olet mennyt leikkelemään Raamatustasi sivuja pois ollaksesi ihmisten suosiossa ja heitä mielistelläksesi. Miksihän et halua olla Jumalan suosiossa?

        ”Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat” (Ps 1:1)

        "Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti" (Tiit 3:10)


      • Raamattu..
        uskova_1 kirjoitti:

        Sepä ikävää, että olet mennyt leikkelemään Raamatustasi sivuja pois ollaksesi ihmisten suosiossa ja heitä mielistelläksesi. Miksihän et halua olla Jumalan suosiossa?

        ”Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat” (Ps 1:1)

        "Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti" (Tiit 3:10)

        lyhykäisyydessään.


      • Pirulainen
        sinä erehdyit kirjoitti:

        minä olen ihan tavallinen uskova ihminen joka haluan elää sovussa kaikkien kanssa, jos se minusta riippuu.

        ## Ja taas
        sinä erehdyit 23.5.2008 klo 13.20
        Minä olen ihan tavallinen uskova ihminen joka haluan elää sovussa kaikkien kanssa, jos se minusta riippuu. ##

        Ainakin sinä erehdyit. Rauhan rakentamisen sijasta
        koetat ylläpitää kiusanhenkeä.
        eikä kasvottoman nimettömän, täsyin salassa olevan
        kanssa voi rauhaa rakentaa.
        Rauhaa voidaan rakentaa vain henk.koht. tasolla.
        Ilmeisesti kuulut niihin, jotka eivät tunnusta
        ihmisellä edes olevan sielua, niin että voisi
        rauhaa rakentaa.


      • Ojentaa ja nuhtelee
        uskova_1 kirjoitti:

        Sepä ikävää, että olet mennyt leikkelemään Raamatustasi sivuja pois ollaksesi ihmisten suosiossa ja heitä mielistelläksesi. Miksihän et halua olla Jumalan suosiossa?

        ”Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat” (Ps 1:1)

        "Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti" (Tiit 3:10)

        Uskova_1 on oivaltanut, mikä ero on mielistelyllä
        ja rakkaudella. Rakkaudessa ei ole pelkoa, vaan
        rakastavainen uskaltaa myös arvostella, vaikka
        tietäis, että kivet alkaa lennellä ylifariseusten
        kontrollileiristä käsin.
        Aivan kuin pikkupojat siellä palestiinassa heittelevät pikku palopommejaan israelilaisten
        päälle.


      • Mauttomaksi käynyt suola
        Raamattu.. kirjoitti:

        lyhykäisyydessään.

        Sillä mehän tiedämme kaikki, että Uskova_1 ei
        hyväksy EGW-tulkintoja, vaan suoraan Raamatusta
        ottaa uskoakseen kaiken, mitä Sana opettaa.
        Nimenomaan koko totuuden. Ja siinä ón hyvä maku.

        Suolaisen nälkä


      • uskova_1 kirjoitti:

        Sittenhän kirjoitukseni tuli sinulle tositarpeeseen:

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001692&posting=22000000035392686

        Pysyn kohtaamisen tiellä

        Toki luin sen hyvän kirjoituksesi ja totta on, että
        "harhaoppista karta, varoitettuasi häntä kerran
        tai kahdesti". Heikoimmille se on hyvinkin tärkeä
        neuvo.

        Mutta tahdon avartua, nähdä enemmän. Kun on "omassa
        mielessään täysin varma", voi kenties olla avuksi
        siellä, missä ehkä ollaan väärällä tavalla varmoja.

        Miksi karttaisin kasvotusten olemista sellaisten
        ihmisten kanssa, jotka eivät ole fyysisesti
        väkivaltaisia?
        Mitä hengellisiin tulee, niin ei mun tartte
        paholaista karttaa, sillä se karttaa minua.
        Tietenkin se kuiskuttelee korvaan - mutta
        seuraani se karttaa.

        Mitä tulee "harhaoppisen karttamiseen", niin siinä
        lienee kyse lähinnä siitä, että tietoisesti
        karttaa omassa seurakunnassa olevaa harhaoppista,
        jotta tämä oppisi eristyksiin joutumsiesta jotain.
        Pahimmassa tapauksessa Sana kehottaa sellaisen
        harhaoppisen tai tahallaan syntielämää viettävän
        erottamaan seurakunnasta, "saatanan haltuun" - -
        jotta ottaisi opikseen turvattomuudestaan.

        Sellainenkin kehotetaan ottamaan takaisin heti,
        kun on uudistunut mieleltään. Mutta kun menee
        jonkin hengellisen yhteisön tilaisuuteen tahi on
        menemättä - niin ei sovi olla silleen ennakkoon
        epäluuloinen, että sehän on se paikka, jossa
        kaikki ovat aivan eksyneitä.
        Se on henkilöön katsomista tavallaan ja
        umpimähkään tuomitsemista, leimakirveen heilutusta.

        Tosin Sanakin erään tulkinnan mukaan on sun puolellasi:

        Hoosea 4:15
        Vaikka sinä, Israel, harjoitat haureutta, älköön Juuda siihen syyllistykö.
        Älkää menkö Gilgaliin, älkää lähtekö Bet-Aveniin*, älkää siellä vannoko:
        "Niin totta kuin Herra elää!"
        [Bet-Aven ('synnin talo') on Betelin ('Jumalan talo') pilkkanimi.]
        [Joos. 7:2; 1. Sam. 13:5; Hoos. 5:8, 10:5 | Aam. 5:5].    


      • tuollainen Israelin
        Ojentaa ja nuhtelee kirjoitti:

        Uskova_1 on oivaltanut, mikä ero on mielistelyllä
        ja rakkaudella. Rakkaudessa ei ole pelkoa, vaan
        rakastavainen uskaltaa myös arvostella, vaikka
        tietäis, että kivet alkaa lennellä ylifariseusten
        kontrollileiristä käsin.
        Aivan kuin pikkupojat siellä palestiinassa heittelevät pikku palopommejaan israelilaisten
        päälle.

        perseen nuoleminen!


      • älä sotke
        Pirulainen kirjoitti:

        ## Ja taas
        sinä erehdyit 23.5.2008 klo 13.20
        Minä olen ihan tavallinen uskova ihminen joka haluan elää sovussa kaikkien kanssa, jos se minusta riippuu. ##

        Ainakin sinä erehdyit. Rauhan rakentamisen sijasta
        koetat ylläpitää kiusanhenkeä.
        eikä kasvottoman nimettömän, täsyin salassa olevan
        kanssa voi rauhaa rakentaa.
        Rauhaa voidaan rakentaa vain henk.koht. tasolla.
        Ilmeisesti kuulut niihin, jotka eivät tunnusta
        ihmisellä edes olevan sielua, niin että voisi
        rauhaa rakentaa.

        minua tuohon vastaajaksi en ole kirjoittanut senjälkeen kun kirjoitin tuon jonka olit laittanut tuon viestisi alkuun, ei pidä syyttää jos ei ei tiedä ketä syyttää.


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        Pysyn kohtaamisen tiellä

        Toki luin sen hyvän kirjoituksesi ja totta on, että
        "harhaoppista karta, varoitettuasi häntä kerran
        tai kahdesti". Heikoimmille se on hyvinkin tärkeä
        neuvo.

        Mutta tahdon avartua, nähdä enemmän. Kun on "omassa
        mielessään täysin varma", voi kenties olla avuksi
        siellä, missä ehkä ollaan väärällä tavalla varmoja.

        Miksi karttaisin kasvotusten olemista sellaisten
        ihmisten kanssa, jotka eivät ole fyysisesti
        väkivaltaisia?
        Mitä hengellisiin tulee, niin ei mun tartte
        paholaista karttaa, sillä se karttaa minua.
        Tietenkin se kuiskuttelee korvaan - mutta
        seuraani se karttaa.

        Mitä tulee "harhaoppisen karttamiseen", niin siinä
        lienee kyse lähinnä siitä, että tietoisesti
        karttaa omassa seurakunnassa olevaa harhaoppista,
        jotta tämä oppisi eristyksiin joutumsiesta jotain.
        Pahimmassa tapauksessa Sana kehottaa sellaisen
        harhaoppisen tai tahallaan syntielämää viettävän
        erottamaan seurakunnasta, "saatanan haltuun" - -
        jotta ottaisi opikseen turvattomuudestaan.

        Sellainenkin kehotetaan ottamaan takaisin heti,
        kun on uudistunut mieleltään. Mutta kun menee
        jonkin hengellisen yhteisön tilaisuuteen tahi on
        menemättä - niin ei sovi olla silleen ennakkoon
        epäluuloinen, että sehän on se paikka, jossa
        kaikki ovat aivan eksyneitä.
        Se on henkilöön katsomista tavallaan ja
        umpimähkään tuomitsemista, leimakirveen heilutusta.

        Tosin Sanakin erään tulkinnan mukaan on sun puolellasi:

        Hoosea 4:15
        Vaikka sinä, Israel, harjoitat haureutta, älköön Juuda siihen syyllistykö.
        Älkää menkö Gilgaliin, älkää lähtekö Bet-Aveniin*, älkää siellä vannoko:
        "Niin totta kuin Herra elää!"
        [Bet-Aven ('synnin talo') on Betelin ('Jumalan talo') pilkkanimi.]
        [Joos. 7:2; 1. Sam. 13:5; Hoos. 5:8, 10:5 | Aam. 5:5].    

        Sanot: ” Käyn Betel-kirkossa, sillä se on helppoakin, kun
        kotiseurakuntani ei kokoonnu lauantaisin.
        Tahdon opetella hyväksymään kasvotusten olevan
        ihmisen sellaisenaan, kokonaisuutena mielipiteineen.
        Koko hengen, sielun ja ruumiin osalta.
        Vaikka Jumala minut hylkäisi ja olisikin jo
        hylännyt - silti käyn myös A-kirkossa.
        Sillä ihmisyydestä en luovu enkä jumalisuudesta,
        vaikka olisikin niin, ettei Jumala minua hyväksy.
        Jos mut helvettiin hylätään, niin ei se ole mun
        vallassa: ”

        Tuot esiin, ettei Jumala ole sinulle se, mitä pitää totella, vaan olet asettunut tottelemaan syntiä, ja vielä tietoisesti helvetin uhalla. Rikot tässä pahemmin kuin Aatami ja Eeva, koska he tekivät sen eksytettyinä, mutta sinä teet sen tietoisesti valiten.

        ”1. Kor. 4:4
        Minulla ei ole mitään tunnollani, mutta ei minua vielä sen perusteella ole todettu syyttömäksi. Minun tuomarini on Herra. [Ap. t. 23:1]”

        On sinulla tunnollasi. Juuri selitit, ettei sinun vallassasi, vaikka juuri teit tahdon valinnan käydä harhaoppisten kokouksissa. Olet kuin myymälävaras, joka ensin varastaa ja selittää sitten: ”ei ole minun vallassani, jos joudun vankilaan” – ei tietysti enää olekaan, kun on jo rikos niskassa.

        Sanot: ” Saarn. 9:7
        Syö siis leipäsi iloiten ja juo viinisi hyvillä mielin, sillä jo kauan sitten Jumala on hyväksynyt nuo tekosi. [Saarn. 2:24 ]”

        Siitä voi lukea, että Jumala hyväksyy viinin juomisen eikä viinin juomisessa ei ole mitään vikaa, mutta ei sitä saa tehdä pilkkaajien kanssa

        Sanot: ” Sitäpaitsi; tuskin Stork tai monikaan muu
        seurakunnassa käyttäytyy hyökkäävästi tai
        jopa kadotustuomiolla tappavasti. Se foorumi on
        rauhan aluetta. En usko olevan mitään vaikeuksia
        sellaisella foorumilla kommunikoida asiallisesti.
        Palsta on oma lukunsa; täällä asiat mielletään
        helposti henkilöitymisiksi ja siihen lienee
        tyytyminen.”

        Osoitat olevasi eksytetty, kun puhut adventtikirkosta rauhan foorumina sinulle. Olet lihallinen ja ilman henkeä, koska koet rauhaa siellä, missä Henkeä ei ole.

        Sanot: ” Toki luin sen hyvän kirjoituksesi ja totta on, että
        "harhaoppista karta, varoitettuasi häntä kerran
        tai kahdesti". Heikoimmille se on hyvinkin tärkeä
        neuvo.”

        Olet niin vahva, että asetut Jumalan sanan yläpuolelle – mikä demoninen ylpeys!

        Sanot: ” Mutta tahdon avartua, nähdä enemmän. Kun on "omassa
        mielessään täysin varma", voi kenties olla avuksi
        siellä, missä ehkä ollaan väärällä tavalla varmoja.”

        Sinä et ole missään avuksi, koska et edes yritä olla avuksi, vaan haluat sopeutua harhaoppiin.

        Sanot: ” Miksi karttaisin kasvotusten olemista sellaisten
        ihmisten kanssa, jotka eivät ole fyysisesti
        väkivaltaisia?
        Mitä hengellisiin tulee, niin ei mun tartte
        paholaista karttaa, sillä se karttaa minua.
        Tietenkin se kuiskuttelee korvaan - mutta
        seuraani se karttaa.”

        Et karta saatanaa! sinähän olet sen liekanarussa, kun et tottele Jumalan sanaa, vaan luulet olevasi niin vahva.

        Sanot: ”Mitä tulee "harhaoppisen karttamiseen", niin siinä
        lienee kyse lähinnä siitä, että tietoisesti
        karttaa omassa seurakunnassa olevaa harhaoppista,
        jotta tämä oppisi eristyksiin joutumsiesta jotain.
        Pahimmassa tapauksessa Sana kehottaa sellaisen
        harhaoppisen tai tahallaan syntielämää viettävän
        erottamaan seurakunnasta, "saatanan haltuun" - -
        jotta ottaisi opikseen turvattomuudestaan.”

        Ei pidä paikkaansa. Jeesus nimenomaan tähdensi opetuslapsille, että missä teidän sanaanne ei oteta vastaan pyyhkikää tomutkin jaloistanne; ”Ja missä teitä ei oteta vastaan eikä teidän sanojanne kuulla, lähtekää pois siitä talosta tai siitä kaupungista ja pudistakaa tomu jaloistanne.” (Matt 10:14) Jos menee adventistien luo, niin se nimenomaan on evankelioimistilanne ja sopusoinnussa harhaoppista karta sanomiseen.

        Sanot: ”Sellainenkin kehotetaan ottamaan takaisin heti,
        kun on uudistunut mieleltään. Mutta kun menee
        jonkin hengellisen yhteisön tilaisuuteen tahi on
        menemättä - niin ei sovi olla silleen ennakkoon
        epäluuloinen, että sehän on se paikka, jossa
        kaikki ovat aivan eksyneitä.
        Se on henkilöön katsomista tavallaan ja
        umpimähkään tuomitsemista, leimakirveen heilutusta.”

        Ei ole umpimähkään tuomitsemista, kun on tutustunut heidän oppiinsa. Siinä toden totta pitää leimakirveen heiluakin. Leimakirveen pitää heilua niin kovaa, että ainoa joka sen leiman voi pestä pois, on Kristuksen veri.


      • Kalle Keturi@
        uskova_1 kirjoitti:

        Sanot: ” Käyn Betel-kirkossa, sillä se on helppoakin, kun
        kotiseurakuntani ei kokoonnu lauantaisin.
        Tahdon opetella hyväksymään kasvotusten olevan
        ihmisen sellaisenaan, kokonaisuutena mielipiteineen.
        Koko hengen, sielun ja ruumiin osalta.
        Vaikka Jumala minut hylkäisi ja olisikin jo
        hylännyt - silti käyn myös A-kirkossa.
        Sillä ihmisyydestä en luovu enkä jumalisuudesta,
        vaikka olisikin niin, ettei Jumala minua hyväksy.
        Jos mut helvettiin hylätään, niin ei se ole mun
        vallassa: ”

        Tuot esiin, ettei Jumala ole sinulle se, mitä pitää totella, vaan olet asettunut tottelemaan syntiä, ja vielä tietoisesti helvetin uhalla. Rikot tässä pahemmin kuin Aatami ja Eeva, koska he tekivät sen eksytettyinä, mutta sinä teet sen tietoisesti valiten.

        ”1. Kor. 4:4
        Minulla ei ole mitään tunnollani, mutta ei minua vielä sen perusteella ole todettu syyttömäksi. Minun tuomarini on Herra. [Ap. t. 23:1]”

        On sinulla tunnollasi. Juuri selitit, ettei sinun vallassasi, vaikka juuri teit tahdon valinnan käydä harhaoppisten kokouksissa. Olet kuin myymälävaras, joka ensin varastaa ja selittää sitten: ”ei ole minun vallassani, jos joudun vankilaan” – ei tietysti enää olekaan, kun on jo rikos niskassa.

        Sanot: ” Saarn. 9:7
        Syö siis leipäsi iloiten ja juo viinisi hyvillä mielin, sillä jo kauan sitten Jumala on hyväksynyt nuo tekosi. [Saarn. 2:24 ]”

        Siitä voi lukea, että Jumala hyväksyy viinin juomisen eikä viinin juomisessa ei ole mitään vikaa, mutta ei sitä saa tehdä pilkkaajien kanssa

        Sanot: ” Sitäpaitsi; tuskin Stork tai monikaan muu
        seurakunnassa käyttäytyy hyökkäävästi tai
        jopa kadotustuomiolla tappavasti. Se foorumi on
        rauhan aluetta. En usko olevan mitään vaikeuksia
        sellaisella foorumilla kommunikoida asiallisesti.
        Palsta on oma lukunsa; täällä asiat mielletään
        helposti henkilöitymisiksi ja siihen lienee
        tyytyminen.”

        Osoitat olevasi eksytetty, kun puhut adventtikirkosta rauhan foorumina sinulle. Olet lihallinen ja ilman henkeä, koska koet rauhaa siellä, missä Henkeä ei ole.

        Sanot: ” Toki luin sen hyvän kirjoituksesi ja totta on, että
        "harhaoppista karta, varoitettuasi häntä kerran
        tai kahdesti". Heikoimmille se on hyvinkin tärkeä
        neuvo.”

        Olet niin vahva, että asetut Jumalan sanan yläpuolelle – mikä demoninen ylpeys!

        Sanot: ” Mutta tahdon avartua, nähdä enemmän. Kun on "omassa
        mielessään täysin varma", voi kenties olla avuksi
        siellä, missä ehkä ollaan väärällä tavalla varmoja.”

        Sinä et ole missään avuksi, koska et edes yritä olla avuksi, vaan haluat sopeutua harhaoppiin.

        Sanot: ” Miksi karttaisin kasvotusten olemista sellaisten
        ihmisten kanssa, jotka eivät ole fyysisesti
        väkivaltaisia?
        Mitä hengellisiin tulee, niin ei mun tartte
        paholaista karttaa, sillä se karttaa minua.
        Tietenkin se kuiskuttelee korvaan - mutta
        seuraani se karttaa.”

        Et karta saatanaa! sinähän olet sen liekanarussa, kun et tottele Jumalan sanaa, vaan luulet olevasi niin vahva.

        Sanot: ”Mitä tulee "harhaoppisen karttamiseen", niin siinä
        lienee kyse lähinnä siitä, että tietoisesti
        karttaa omassa seurakunnassa olevaa harhaoppista,
        jotta tämä oppisi eristyksiin joutumsiesta jotain.
        Pahimmassa tapauksessa Sana kehottaa sellaisen
        harhaoppisen tai tahallaan syntielämää viettävän
        erottamaan seurakunnasta, "saatanan haltuun" - -
        jotta ottaisi opikseen turvattomuudestaan.”

        Ei pidä paikkaansa. Jeesus nimenomaan tähdensi opetuslapsille, että missä teidän sanaanne ei oteta vastaan pyyhkikää tomutkin jaloistanne; ”Ja missä teitä ei oteta vastaan eikä teidän sanojanne kuulla, lähtekää pois siitä talosta tai siitä kaupungista ja pudistakaa tomu jaloistanne.” (Matt 10:14) Jos menee adventistien luo, niin se nimenomaan on evankelioimistilanne ja sopusoinnussa harhaoppista karta sanomiseen.

        Sanot: ”Sellainenkin kehotetaan ottamaan takaisin heti,
        kun on uudistunut mieleltään. Mutta kun menee
        jonkin hengellisen yhteisön tilaisuuteen tahi on
        menemättä - niin ei sovi olla silleen ennakkoon
        epäluuloinen, että sehän on se paikka, jossa
        kaikki ovat aivan eksyneitä.
        Se on henkilöön katsomista tavallaan ja
        umpimähkään tuomitsemista, leimakirveen heilutusta.”

        Ei ole umpimähkään tuomitsemista, kun on tutustunut heidän oppiinsa. Siinä toden totta pitää leimakirveen heiluakin. Leimakirveen pitää heilua niin kovaa, että ainoa joka sen leiman voi pestä pois, on Kristuksen veri.

        Tämän kuvan olen saanut viesteistäsi: Tulen ehdottomasti karttamaan kieroutunutta opetustasi ja älykkäät huomaavat jo sinun aloituksistasi, sen että karttaa pitää. Sinun periaatteesi näkyy olevan hallitse ja hajoita! Kristityn periaate on elä ja anna toisten elää. Ystävällisen ihmisen on paljon helpompi tulla maailmassa toimeen kaikkien kanssa. Kärttyisiä riidan rakentajia on parempi aina välttää. Sinulla näyttää olevan sisässäsi kalvava viha, joka tuhoaa sinut itsesi ennen pitkää. Jospa sinä omaisit lempeän ja rakastavan luonteen, niin sinä pystyisit silloin näkemään lähimmäisiäsikin aivan toisessa valossa. Kaikki ihmiset ovat yksilöitä. Sinä et voi ketään ihmistä muuttaa pakkotoimenpiteiden kautta vitoslaisten muottiin sopiviksi. Vain Sadistinen luonne sopii tähän viitoslaiseen piiriin. Eikö maailmassa jo ole tarpeeksi pahuutta julmuutta nälkää kurjuutta topisten alistamista pahoin pitelyä ja kaikkinaista ilkeyttä toinen toistanne kohtaan.

        Todella julman ja pahan luonteen tuo Riitta tuntuu omaavan. Miksi olet täynnä vihaa ja kierouden sappea? Hajoita ja hallitse. Tällä tavalla et pääse pitkälle. Rakkaus voittaa vihan!


      • Antin..
        uskova_1 kirjoitti:

        Sanot: ” Käyn Betel-kirkossa, sillä se on helppoakin, kun
        kotiseurakuntani ei kokoonnu lauantaisin.
        Tahdon opetella hyväksymään kasvotusten olevan
        ihmisen sellaisenaan, kokonaisuutena mielipiteineen.
        Koko hengen, sielun ja ruumiin osalta.
        Vaikka Jumala minut hylkäisi ja olisikin jo
        hylännyt - silti käyn myös A-kirkossa.
        Sillä ihmisyydestä en luovu enkä jumalisuudesta,
        vaikka olisikin niin, ettei Jumala minua hyväksy.
        Jos mut helvettiin hylätään, niin ei se ole mun
        vallassa: ”

        Tuot esiin, ettei Jumala ole sinulle se, mitä pitää totella, vaan olet asettunut tottelemaan syntiä, ja vielä tietoisesti helvetin uhalla. Rikot tässä pahemmin kuin Aatami ja Eeva, koska he tekivät sen eksytettyinä, mutta sinä teet sen tietoisesti valiten.

        ”1. Kor. 4:4
        Minulla ei ole mitään tunnollani, mutta ei minua vielä sen perusteella ole todettu syyttömäksi. Minun tuomarini on Herra. [Ap. t. 23:1]”

        On sinulla tunnollasi. Juuri selitit, ettei sinun vallassasi, vaikka juuri teit tahdon valinnan käydä harhaoppisten kokouksissa. Olet kuin myymälävaras, joka ensin varastaa ja selittää sitten: ”ei ole minun vallassani, jos joudun vankilaan” – ei tietysti enää olekaan, kun on jo rikos niskassa.

        Sanot: ” Saarn. 9:7
        Syö siis leipäsi iloiten ja juo viinisi hyvillä mielin, sillä jo kauan sitten Jumala on hyväksynyt nuo tekosi. [Saarn. 2:24 ]”

        Siitä voi lukea, että Jumala hyväksyy viinin juomisen eikä viinin juomisessa ei ole mitään vikaa, mutta ei sitä saa tehdä pilkkaajien kanssa

        Sanot: ” Sitäpaitsi; tuskin Stork tai monikaan muu
        seurakunnassa käyttäytyy hyökkäävästi tai
        jopa kadotustuomiolla tappavasti. Se foorumi on
        rauhan aluetta. En usko olevan mitään vaikeuksia
        sellaisella foorumilla kommunikoida asiallisesti.
        Palsta on oma lukunsa; täällä asiat mielletään
        helposti henkilöitymisiksi ja siihen lienee
        tyytyminen.”

        Osoitat olevasi eksytetty, kun puhut adventtikirkosta rauhan foorumina sinulle. Olet lihallinen ja ilman henkeä, koska koet rauhaa siellä, missä Henkeä ei ole.

        Sanot: ” Toki luin sen hyvän kirjoituksesi ja totta on, että
        "harhaoppista karta, varoitettuasi häntä kerran
        tai kahdesti". Heikoimmille se on hyvinkin tärkeä
        neuvo.”

        Olet niin vahva, että asetut Jumalan sanan yläpuolelle – mikä demoninen ylpeys!

        Sanot: ” Mutta tahdon avartua, nähdä enemmän. Kun on "omassa
        mielessään täysin varma", voi kenties olla avuksi
        siellä, missä ehkä ollaan väärällä tavalla varmoja.”

        Sinä et ole missään avuksi, koska et edes yritä olla avuksi, vaan haluat sopeutua harhaoppiin.

        Sanot: ” Miksi karttaisin kasvotusten olemista sellaisten
        ihmisten kanssa, jotka eivät ole fyysisesti
        väkivaltaisia?
        Mitä hengellisiin tulee, niin ei mun tartte
        paholaista karttaa, sillä se karttaa minua.
        Tietenkin se kuiskuttelee korvaan - mutta
        seuraani se karttaa.”

        Et karta saatanaa! sinähän olet sen liekanarussa, kun et tottele Jumalan sanaa, vaan luulet olevasi niin vahva.

        Sanot: ”Mitä tulee "harhaoppisen karttamiseen", niin siinä
        lienee kyse lähinnä siitä, että tietoisesti
        karttaa omassa seurakunnassa olevaa harhaoppista,
        jotta tämä oppisi eristyksiin joutumsiesta jotain.
        Pahimmassa tapauksessa Sana kehottaa sellaisen
        harhaoppisen tai tahallaan syntielämää viettävän
        erottamaan seurakunnasta, "saatanan haltuun" - -
        jotta ottaisi opikseen turvattomuudestaan.”

        Ei pidä paikkaansa. Jeesus nimenomaan tähdensi opetuslapsille, että missä teidän sanaanne ei oteta vastaan pyyhkikää tomutkin jaloistanne; ”Ja missä teitä ei oteta vastaan eikä teidän sanojanne kuulla, lähtekää pois siitä talosta tai siitä kaupungista ja pudistakaa tomu jaloistanne.” (Matt 10:14) Jos menee adventistien luo, niin se nimenomaan on evankelioimistilanne ja sopusoinnussa harhaoppista karta sanomiseen.

        Sanot: ”Sellainenkin kehotetaan ottamaan takaisin heti,
        kun on uudistunut mieleltään. Mutta kun menee
        jonkin hengellisen yhteisön tilaisuuteen tahi on
        menemättä - niin ei sovi olla silleen ennakkoon
        epäluuloinen, että sehän on se paikka, jossa
        kaikki ovat aivan eksyneitä.
        Se on henkilöön katsomista tavallaan ja
        umpimähkään tuomitsemista, leimakirveen heilutusta.”

        Ei ole umpimähkään tuomitsemista, kun on tutustunut heidän oppiinsa. Siinä toden totta pitää leimakirveen heiluakin. Leimakirveen pitää heilua niin kovaa, että ainoa joka sen leiman voi pestä pois, on Kristuksen veri.

        Käydä Betel-kirkossa, äläkä estä häntä.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Sanot: ” Käyn Betel-kirkossa, sillä se on helppoakin, kun
        kotiseurakuntani ei kokoonnu lauantaisin.
        Tahdon opetella hyväksymään kasvotusten olevan
        ihmisen sellaisenaan, kokonaisuutena mielipiteineen.
        Koko hengen, sielun ja ruumiin osalta.
        Vaikka Jumala minut hylkäisi ja olisikin jo
        hylännyt - silti käyn myös A-kirkossa.
        Sillä ihmisyydestä en luovu enkä jumalisuudesta,
        vaikka olisikin niin, ettei Jumala minua hyväksy.
        Jos mut helvettiin hylätään, niin ei se ole mun
        vallassa: ”

        Tuot esiin, ettei Jumala ole sinulle se, mitä pitää totella, vaan olet asettunut tottelemaan syntiä, ja vielä tietoisesti helvetin uhalla. Rikot tässä pahemmin kuin Aatami ja Eeva, koska he tekivät sen eksytettyinä, mutta sinä teet sen tietoisesti valiten.

        ”1. Kor. 4:4
        Minulla ei ole mitään tunnollani, mutta ei minua vielä sen perusteella ole todettu syyttömäksi. Minun tuomarini on Herra. [Ap. t. 23:1]”

        On sinulla tunnollasi. Juuri selitit, ettei sinun vallassasi, vaikka juuri teit tahdon valinnan käydä harhaoppisten kokouksissa. Olet kuin myymälävaras, joka ensin varastaa ja selittää sitten: ”ei ole minun vallassani, jos joudun vankilaan” – ei tietysti enää olekaan, kun on jo rikos niskassa.

        Sanot: ” Saarn. 9:7
        Syö siis leipäsi iloiten ja juo viinisi hyvillä mielin, sillä jo kauan sitten Jumala on hyväksynyt nuo tekosi. [Saarn. 2:24 ]”

        Siitä voi lukea, että Jumala hyväksyy viinin juomisen eikä viinin juomisessa ei ole mitään vikaa, mutta ei sitä saa tehdä pilkkaajien kanssa

        Sanot: ” Sitäpaitsi; tuskin Stork tai monikaan muu
        seurakunnassa käyttäytyy hyökkäävästi tai
        jopa kadotustuomiolla tappavasti. Se foorumi on
        rauhan aluetta. En usko olevan mitään vaikeuksia
        sellaisella foorumilla kommunikoida asiallisesti.
        Palsta on oma lukunsa; täällä asiat mielletään
        helposti henkilöitymisiksi ja siihen lienee
        tyytyminen.”

        Osoitat olevasi eksytetty, kun puhut adventtikirkosta rauhan foorumina sinulle. Olet lihallinen ja ilman henkeä, koska koet rauhaa siellä, missä Henkeä ei ole.

        Sanot: ” Toki luin sen hyvän kirjoituksesi ja totta on, että
        "harhaoppista karta, varoitettuasi häntä kerran
        tai kahdesti". Heikoimmille se on hyvinkin tärkeä
        neuvo.”

        Olet niin vahva, että asetut Jumalan sanan yläpuolelle – mikä demoninen ylpeys!

        Sanot: ” Mutta tahdon avartua, nähdä enemmän. Kun on "omassa
        mielessään täysin varma", voi kenties olla avuksi
        siellä, missä ehkä ollaan väärällä tavalla varmoja.”

        Sinä et ole missään avuksi, koska et edes yritä olla avuksi, vaan haluat sopeutua harhaoppiin.

        Sanot: ” Miksi karttaisin kasvotusten olemista sellaisten
        ihmisten kanssa, jotka eivät ole fyysisesti
        väkivaltaisia?
        Mitä hengellisiin tulee, niin ei mun tartte
        paholaista karttaa, sillä se karttaa minua.
        Tietenkin se kuiskuttelee korvaan - mutta
        seuraani se karttaa.”

        Et karta saatanaa! sinähän olet sen liekanarussa, kun et tottele Jumalan sanaa, vaan luulet olevasi niin vahva.

        Sanot: ”Mitä tulee "harhaoppisen karttamiseen", niin siinä
        lienee kyse lähinnä siitä, että tietoisesti
        karttaa omassa seurakunnassa olevaa harhaoppista,
        jotta tämä oppisi eristyksiin joutumsiesta jotain.
        Pahimmassa tapauksessa Sana kehottaa sellaisen
        harhaoppisen tai tahallaan syntielämää viettävän
        erottamaan seurakunnasta, "saatanan haltuun" - -
        jotta ottaisi opikseen turvattomuudestaan.”

        Ei pidä paikkaansa. Jeesus nimenomaan tähdensi opetuslapsille, että missä teidän sanaanne ei oteta vastaan pyyhkikää tomutkin jaloistanne; ”Ja missä teitä ei oteta vastaan eikä teidän sanojanne kuulla, lähtekää pois siitä talosta tai siitä kaupungista ja pudistakaa tomu jaloistanne.” (Matt 10:14) Jos menee adventistien luo, niin se nimenomaan on evankelioimistilanne ja sopusoinnussa harhaoppista karta sanomiseen.

        Sanot: ”Sellainenkin kehotetaan ottamaan takaisin heti,
        kun on uudistunut mieleltään. Mutta kun menee
        jonkin hengellisen yhteisön tilaisuuteen tahi on
        menemättä - niin ei sovi olla silleen ennakkoon
        epäluuloinen, että sehän on se paikka, jossa
        kaikki ovat aivan eksyneitä.
        Se on henkilöön katsomista tavallaan ja
        umpimähkään tuomitsemista, leimakirveen heilutusta.”

        Ei ole umpimähkään tuomitsemista, kun on tutustunut heidän oppiinsa. Siinä toden totta pitää leimakirveen heiluakin. Leimakirveen pitää heilua niin kovaa, että ainoa joka sen leiman voi pestä pois, on Kristuksen veri.

        ### Siitä voi lukea, että Jumala hyväksyy viinin juomisen eikä viinin juomisessa ei ole mitään vikaa, mutta ei sitä saa tehdä pilkkaajien kanssa ## (Koskee Saarn 9:7)
        Mutta enhän minä pilkkaajien kanssa viiniä otakaan, vaan joskus kristittyjen ystävieni kanssa.

        ### Osoitat olevasi eksytetty, kun puhut adventtikirkosta rauhan foorumina sinulle. Olet lihallinen ja ilman henkeä, koska koet rauhaa siellä, missä Henkeä ei ole. ####
        Voin kokea rauhaa vaikka tuonelassa niinkuin Daavid. Ei kaiketi Daavid Eliaa kummoisempi
        ollut ja meistä sanotaan Sanassa, että "Elia oi YHTÄ vaajvainen", joten Daavidin sanat sopii
        minullekin.
        Ps. 139:8
        Vaikka nousisin taivaaseen, sinä olet siellä, vaikka tekisin vuoteeni tuonelaan, sielläkin sinä olet. [Aam. 9:2 | Job 22:12 | Job 26:6; Sananl. 15:11]

        Betel-kirkon alkuperä on Suomen Lähetysseura, mutta Turun Tuomiokirkko on alunperin
        roomalaiskatolisten rakentama, pakkotyövoimalla. Joten "alkukieli" lupaa hyvää Betelille.
        Vast'ikään (keskiviikkona) kuulin ja näin - kaikkien silmät saivat nähdä ja korvat kuulla - Helmisen rukoilevan Tuomiokirkossa ja koko kirkkokansa yhtyi hänen rukoukseensa oikeudenmukaisuuden
        puolesta.
        Kun olen moittinut Adventtikorkkoa ja yhä moitin, eristäytymisestä, niin en tulisi edes itseni
        kanssa toimeen jos sitten itse eristäytyisin ja kieltäisin itseäni menemästä - ja katsoisin jopa Jumalan kieltävän minua menemästä Beteliin rukoilemaan.
        Liian moni menee salaa Betelin väkeä kiroamaan - ellei muuten, niin ainakin tuomitsevien ajatustensa kautta. Minun tehtäväni maailmassa on siunata, ja kohdata.

        En minä kadullakaan välttele niitä, jotka sanovat olevansa kristittyjä, enkä niitä, jotka sanovat,
        että eivät ole kristittyjä. Intse asiassa minä en näe ihmisen sisälle niin syvälle, että voisin
        heidän puolestaan päättää, kumpaan kastiin kuuluvat.
        Enkä minä sen perusteella ihmsitä luokitele, kenen kanssa hän seurustelee.
        Sitäpaitsi - harva adventisti on tekemisissä varsinaisen adventtiopin kanssa.
        Ja harva kristityksi itseään kutsuva tietää, mitä Raamatussa lukee. Ei opit ratkaise.
        Ei oikea oppi eikä väärä ratkaise - vaan Jeesuksen tunteminen itsessään olevana.

        Oppikysymysten vuoksi ennakkoon tuomitseminen ei
        saa nousta sielujen kohtaamisen esteeksi.
        Jos onkin oppi tärkeä asia adventistille, niin
        sinulle se tuntuu olevan vielä sitäkin korkeammalle korotettuna. Mutta ylhäältäpäin ei
        voi kohdata toista ihmistä.


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        ### Siitä voi lukea, että Jumala hyväksyy viinin juomisen eikä viinin juomisessa ei ole mitään vikaa, mutta ei sitä saa tehdä pilkkaajien kanssa ## (Koskee Saarn 9:7)
        Mutta enhän minä pilkkaajien kanssa viiniä otakaan, vaan joskus kristittyjen ystävieni kanssa.

        ### Osoitat olevasi eksytetty, kun puhut adventtikirkosta rauhan foorumina sinulle. Olet lihallinen ja ilman henkeä, koska koet rauhaa siellä, missä Henkeä ei ole. ####
        Voin kokea rauhaa vaikka tuonelassa niinkuin Daavid. Ei kaiketi Daavid Eliaa kummoisempi
        ollut ja meistä sanotaan Sanassa, että "Elia oi YHTÄ vaajvainen", joten Daavidin sanat sopii
        minullekin.
        Ps. 139:8
        Vaikka nousisin taivaaseen, sinä olet siellä, vaikka tekisin vuoteeni tuonelaan, sielläkin sinä olet. [Aam. 9:2 | Job 22:12 | Job 26:6; Sananl. 15:11]

        Betel-kirkon alkuperä on Suomen Lähetysseura, mutta Turun Tuomiokirkko on alunperin
        roomalaiskatolisten rakentama, pakkotyövoimalla. Joten "alkukieli" lupaa hyvää Betelille.
        Vast'ikään (keskiviikkona) kuulin ja näin - kaikkien silmät saivat nähdä ja korvat kuulla - Helmisen rukoilevan Tuomiokirkossa ja koko kirkkokansa yhtyi hänen rukoukseensa oikeudenmukaisuuden
        puolesta.
        Kun olen moittinut Adventtikorkkoa ja yhä moitin, eristäytymisestä, niin en tulisi edes itseni
        kanssa toimeen jos sitten itse eristäytyisin ja kieltäisin itseäni menemästä - ja katsoisin jopa Jumalan kieltävän minua menemästä Beteliin rukoilemaan.
        Liian moni menee salaa Betelin väkeä kiroamaan - ellei muuten, niin ainakin tuomitsevien ajatustensa kautta. Minun tehtäväni maailmassa on siunata, ja kohdata.

        En minä kadullakaan välttele niitä, jotka sanovat olevansa kristittyjä, enkä niitä, jotka sanovat,
        että eivät ole kristittyjä. Intse asiassa minä en näe ihmisen sisälle niin syvälle, että voisin
        heidän puolestaan päättää, kumpaan kastiin kuuluvat.
        Enkä minä sen perusteella ihmsitä luokitele, kenen kanssa hän seurustelee.
        Sitäpaitsi - harva adventisti on tekemisissä varsinaisen adventtiopin kanssa.
        Ja harva kristityksi itseään kutsuva tietää, mitä Raamatussa lukee. Ei opit ratkaise.
        Ei oikea oppi eikä väärä ratkaise - vaan Jeesuksen tunteminen itsessään olevana.

        Oppikysymysten vuoksi ennakkoon tuomitseminen ei
        saa nousta sielujen kohtaamisen esteeksi.
        Jos onkin oppi tärkeä asia adventistille, niin
        sinulle se tuntuu olevan vielä sitäkin korkeammalle korotettuna. Mutta ylhäältäpäin ei
        voi kohdata toista ihmistä.

        Hyvä Antti! Kerrankin olen samaa mieltä kanssasi! Itsekin käyn joskus toisten seurakuntien tilaisuuksissa, vaikka Raamatun tulkinnasta olenkin eri mieltä. Viimeksi eilen käytiin Metodistikirkon avoimissa ovissa. Aika vähän oli seurakunnan ulkopuolisia jäseniä siellä ja sentähden saimme keskustella pastorin kanssa toista tuntia. Ihan kiva, uudestisyntyneiden yhteisö ja siellä olevilla metodisteilla oli myös aika realistinen mielikuva adventisteista, kun tuli ilmi mihin kirkkoon itse kuulumme. Positiivisen kokonaiskuvan siitäkin kirkosta saimme, vaikka kaikesta Raamatuntulkinnasta emme tulekaan pääsemään yksimielisyyteen.


      • Stork kirjoitti:

        Hyvä Antti! Kerrankin olen samaa mieltä kanssasi! Itsekin käyn joskus toisten seurakuntien tilaisuuksissa, vaikka Raamatun tulkinnasta olenkin eri mieltä. Viimeksi eilen käytiin Metodistikirkon avoimissa ovissa. Aika vähän oli seurakunnan ulkopuolisia jäseniä siellä ja sentähden saimme keskustella pastorin kanssa toista tuntia. Ihan kiva, uudestisyntyneiden yhteisö ja siellä olevilla metodisteilla oli myös aika realistinen mielikuva adventisteista, kun tuli ilmi mihin kirkkoon itse kuulumme. Positiivisen kokonaiskuvan siitäkin kirkosta saimme, vaikka kaikesta Raamatuntulkinnasta emme tulekaan pääsemään yksimielisyyteen.

        Varsinkin havaita, että sisimmässäsi arvostat toisen opillista tai uskon vakaumusta, vaikka taistelet, kuten
        tuleekin taistella, sen edestä, minkä oikeaksi
        uskot. Kun toinen myös uskoo aidosti asiaansa
        Herrassa.

        # Ihan kiva, uudestisyntyneiden yhteisö ja siellä olevilla metodisteilla oli myös aika realistinen mielikuva adventisteista, kun tuli ilmi mihin kirkkoon itse kuulumme. # (Stork)


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        ### Siitä voi lukea, että Jumala hyväksyy viinin juomisen eikä viinin juomisessa ei ole mitään vikaa, mutta ei sitä saa tehdä pilkkaajien kanssa ## (Koskee Saarn 9:7)
        Mutta enhän minä pilkkaajien kanssa viiniä otakaan, vaan joskus kristittyjen ystävieni kanssa.

        ### Osoitat olevasi eksytetty, kun puhut adventtikirkosta rauhan foorumina sinulle. Olet lihallinen ja ilman henkeä, koska koet rauhaa siellä, missä Henkeä ei ole. ####
        Voin kokea rauhaa vaikka tuonelassa niinkuin Daavid. Ei kaiketi Daavid Eliaa kummoisempi
        ollut ja meistä sanotaan Sanassa, että "Elia oi YHTÄ vaajvainen", joten Daavidin sanat sopii
        minullekin.
        Ps. 139:8
        Vaikka nousisin taivaaseen, sinä olet siellä, vaikka tekisin vuoteeni tuonelaan, sielläkin sinä olet. [Aam. 9:2 | Job 22:12 | Job 26:6; Sananl. 15:11]

        Betel-kirkon alkuperä on Suomen Lähetysseura, mutta Turun Tuomiokirkko on alunperin
        roomalaiskatolisten rakentama, pakkotyövoimalla. Joten "alkukieli" lupaa hyvää Betelille.
        Vast'ikään (keskiviikkona) kuulin ja näin - kaikkien silmät saivat nähdä ja korvat kuulla - Helmisen rukoilevan Tuomiokirkossa ja koko kirkkokansa yhtyi hänen rukoukseensa oikeudenmukaisuuden
        puolesta.
        Kun olen moittinut Adventtikorkkoa ja yhä moitin, eristäytymisestä, niin en tulisi edes itseni
        kanssa toimeen jos sitten itse eristäytyisin ja kieltäisin itseäni menemästä - ja katsoisin jopa Jumalan kieltävän minua menemästä Beteliin rukoilemaan.
        Liian moni menee salaa Betelin väkeä kiroamaan - ellei muuten, niin ainakin tuomitsevien ajatustensa kautta. Minun tehtäväni maailmassa on siunata, ja kohdata.

        En minä kadullakaan välttele niitä, jotka sanovat olevansa kristittyjä, enkä niitä, jotka sanovat,
        että eivät ole kristittyjä. Intse asiassa minä en näe ihmisen sisälle niin syvälle, että voisin
        heidän puolestaan päättää, kumpaan kastiin kuuluvat.
        Enkä minä sen perusteella ihmsitä luokitele, kenen kanssa hän seurustelee.
        Sitäpaitsi - harva adventisti on tekemisissä varsinaisen adventtiopin kanssa.
        Ja harva kristityksi itseään kutsuva tietää, mitä Raamatussa lukee. Ei opit ratkaise.
        Ei oikea oppi eikä väärä ratkaise - vaan Jeesuksen tunteminen itsessään olevana.

        Oppikysymysten vuoksi ennakkoon tuomitseminen ei
        saa nousta sielujen kohtaamisen esteeksi.
        Jos onkin oppi tärkeä asia adventistille, niin
        sinulle se tuntuu olevan vielä sitäkin korkeammalle korotettuna. Mutta ylhäältäpäin ei
        voi kohdata toista ihmistä.

        Niin, vakuutit jo pysyväsi synnissä mieluummin kuin Jumalassa, joten asia tuli selväksi.


    • eevanoppi

      Älä käy adventistien kokoontumissa
      uskova_1 22.5.2008 klo 16.26

      Kristus on tie taivaaseen ja kristinoppi oppi Hänestä ja kristityt ovat Kristuksen seuraajia.

      On myös kristillisperäisiä harhaoppeja, joilla on yhteneväisyyksiä kristinopin kanssa, mutta jotka ovat eksyneet pois totuudesta ja joiden oppi on suoranaista pilkkaa niin Kristukselle kuin kristinopille kuin kristityillekin.

      Harhaopit sisältävät oikeaa ja väärää, siihen niiden Kristuksesta pois eksyttävä vaikutus perustuukin. Näihin kristillisperäisiin harhaoppeihin kuuluvat myös -......

      Ja Jumalan sanaa hyväksi käyttäen saatana on kaikkina aikoina eksyttänyt ihmisiä pois Jumalasta Eevasta lähtien ”onko Jumala todellakin sanonut…” ..
      Näin Riitta Nenosen ajatuksia.

      Jatketaan Riitan ajatuksia.

      Kirjoittanut: uskova_1 2.11.2006 klo 13.00
      Nuo ikuisesti taivaassa olevat menevät sapattisin katselemaan ikuisesti helvetissä olevia:

      "Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra. Ja he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle." (Jes 66:23-24)

      Siis Riitta käy kanssasisarten ja veljien kanssa sapattijumalanpalveluksessaan taivaasta.

      Syntiinlankeemus 1 Moos 3:1-24

      Paikka paratiisi, keskustelijoita, käärme Eeva, Aadam ja Jumala.

      Käärme: Ette suinkaan kuole,
      Jumala, ettei nyt ota vain elämänpuusta hedelmää ja syö ja niin elä ikuisesti!

      Satua toiselle Eevalle, eli Riitalle.

      Meidän on ymmärrettävä, että jopa maassamme on raamatunkäännöksiä, jotka kääntäjät yhdessä miettivät ja kääntävät.
      Mutta kääntäjät eivät ole käännöksiin ja väännöksiin saaneet ja huomanneet kaikkia vääntää vääräksi.

      Raamattuun on säilynyt tämä ikuisen elämä salaisuus, joka on Kristuksessa Jeesuksessa omistettavana, ja kadotetun osa on toinen kuolema.

      Tämä on salaisuus Riitalle, hän väännöksen avulla vastoi Raamatun opetusta, punaista lankaa opettaa harhaa, eikä hän ymmärrä kanssamatkaajiensa kanssa.
      He pilkkavaat vääntäjien kanssa Raamatun Jumalan hirvittäväksi kiduttajaksi.

      Kerrataan vielä.

      4. Silloin käärme sanoi naiselle: "Ei, ette te kuole.. Eli tämä on käärmeen opetus, ja tämä on Riitalle AAAAAMEEENN siitä hän ei voi luopua.
      Ei sitten millään, koska hän ei usko Jumalan omia sanoja EI. Riiitta kumppaneineen ei usko.

      22. Sitten Herra Jumala sanoi: "Ihminen on nyt kuin me: hän tietää sekä hyvän että pahan. Ettei hän nyt vain ota elämän puusta hedelmää ja syö ja niin elä ikuisesti!"

      Tämä ei koske Riittaa, hän on harhaoppinen.

      SITTEN HERRA JUMALA SANOI... SIIS SANOI... IHMINEN, ETTEI HÄN NYT VAIN OTA ELÄMÄN PUUSTA HEDELMÄÄ JA SYÖ JA NIIN E.L.Ä... I.K.U.I.S.E.S.T.I...

      Ja nyt Riitan taivaassa kuitenkin eletään ja käydään kidutusta katsomassa..


      Häpeä, Teet kuvan Jumalasta. Kiduttajan. Rienaajan kuvan...

      Sinä olet miepikuvaihmisen aadamina päästänyt elämänpuulle ihmisen..
      23. Niin Herra Jumala ajoi ihmisen pois Eedenin puutarhasta ja pani hänet viljelemään maata, josta hänet oli tehty. 24. Hän karkotti ihmisen ja asetti Eedenin puutarhan itäpuolelle kerubit ja salamoivan, leimuavan miekan vartioimaan elämän puulle vievää tietä.

      Eli sinun mielikuva Aadam on päässyt tämän kerubin ohi ja Jumala on epäonnistunut teossaan.

      Ihminen nyt kuitenkin elää ikuisesti syntisenä helvetin kärsimyksissä.
      Voi voi... milloin se tapahtui?

      Mutta lainaan Jouni Konttisen kirjoitusta.
      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001692&posting=22000000020894155

      Sielusta vain se, että Raamatun alkuteksti käyttää ”elävä sielu” myös eläimistä puhuttaessa (1.Moos.1:20.21,24).

      Jos sielu käsite tarkoittaa aina kuolematonta, niin silloin eläimetkään eivät kuole, kun ne lakkaavat hengittämästä. Tämä ei kylläkään ole kristinuskoa.

      Toinen seikka on se, että elävän sielun vastakohta on kuollut sielu. Onkin huomattavaa, että samaa sanaa (nefes) käytetään myös kuolleista puhuttaessa esim. 3.Moos.19:28; 20:1.

      Kolmas seikka on se, että sielu eli NEFES jonka UT:sa kreikankielen vastine on PSYKHEE, ei kertaakaan esiinny kuolemattoman-sanan yhteydessä.

      Kun syntiinlankeemus oli tapahtunut, niin Jumalan huoli oli, ettei vain nyt ihminen syntisessä tilassa olisi olemassa ikuisesti. Siksi hän asetti enkelin Eedenin portille vartioon, ettei ihminen pääsisi syömään elämää antavasta puusta ja näin eläisi ikuisesti (1.Moos.3:22-24).

      Jos ihminen ei todellisuudessa kuolekaan, vaan jatkaa elämää, eli olemassaoloa senkin jälkeen kun hengitys on lakannut, niin silloin enkeli Eedenin portilla epäonnistui tehtävässään.


      > "Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut.
      26. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?""<

      V: Kysymys on toisesta kuolemasta, eli tulijärvessä tapahtuvasta kuolemasta ajanlopussa, josta Raamattu puhuu. Tällä kuolemalla ei ole valtaa uskoviin (Ilm.20:6). Siksi Jeesus sanoi, että vaikka ne jotka kuolevat (Jeesus siis sanoo, että hänenkin omansa kuolevat) ja tarkoitti tällä sitä kuolemaa joka kohtaa kaikkia ihmisiä (paitsi niitä uskovia, jotka ovat elossa Jeesuksen tullessa), eivät kuitenkaan kohtaa tuota toista kuolemaa, vaan elävä sitten ikuisesti.

      Jeesus viittasi tässä yhteydessä ylösnousemukseen. Eli, hänen omansa saavat kuolemattomuuden vasta ylösnousemuksessa. Ja tämähän tapahtuu Raamatun mukaan Jeesuksen toisessa tulemuksessa.

      • Sanankohtaa

        Jesaja 66:23
        Ja aina uudenkuun päivänä ja jokaisena sapattina tulee koko ihmissuku, ja kaikki kumartuvat minun eteeni, sanoo Herra. [Sak. 14:16]

        Jesaja 66:24
        Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden ruumiit, jotka ovat minusta luopuneet.
        Mato, joka niitä kalvaa, ei kuole, liekki,
        joka niitä nuolee, ei sammu.
        Ne ovat kauhistuttava varoitus koko ihmissuvulle.
        [Dan. 12:2; Judit 16:17; Mark. 9:48]

        Tarkistin ja se on todellakin suoraan Sanasta,
        eikä vain Riitalta!

        Kaikki "jäljelle jääneet" (Sak 14:16) siis
        tulevat eli menevät Jerusalemin temppeliin
        vuosittain, jopa viikottain - kansojen edustajat? - ja ylistävät Israelin Jumalaa, armahtajaa.

        He näkevät Jerusalemin ympäristössä niiden
        ruumiita, niiden, jotka olivat hyökänneet
        Jerusalemiin ja häpäisseet temppelin
        (Sak 14:3-5, 12).
        Huomatkaa, että varoitus ei kaikkiin rauhanajan
        ihmisiin tehoa, vaan kun saatana sitten 1000
        vuoden lopussa päästetään hetkeksi irti, niin se
        onnistuu villitsemään monia, tietysti hyökkäämään
        Jerusalemiin, Ilm 2o:7-9. Lue koko 20. luku !!


      • eevanoppi
        Sanankohtaa kirjoitti:

        Jesaja 66:23
        Ja aina uudenkuun päivänä ja jokaisena sapattina tulee koko ihmissuku, ja kaikki kumartuvat minun eteeni, sanoo Herra. [Sak. 14:16]

        Jesaja 66:24
        Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden ruumiit, jotka ovat minusta luopuneet.
        Mato, joka niitä kalvaa, ei kuole, liekki,
        joka niitä nuolee, ei sammu.
        Ne ovat kauhistuttava varoitus koko ihmissuvulle.
        [Dan. 12:2; Judit 16:17; Mark. 9:48]

        Tarkistin ja se on todellakin suoraan Sanasta,
        eikä vain Riitalta!

        Kaikki "jäljelle jääneet" (Sak 14:16) siis
        tulevat eli menevät Jerusalemin temppeliin
        vuosittain, jopa viikottain - kansojen edustajat? - ja ylistävät Israelin Jumalaa, armahtajaa.

        He näkevät Jerusalemin ympäristössä niiden
        ruumiita, niiden, jotka olivat hyökänneet
        Jerusalemiin ja häpäisseet temppelin
        (Sak 14:3-5, 12).
        Huomatkaa, että varoitus ei kaikkiin rauhanajan
        ihmisiin tehoa, vaan kun saatana sitten 1000
        vuoden lopussa päästetään hetkeksi irti, niin se
        onnistuu villitsemään monia, tietysti hyökkäämään
        Jerusalemiin, Ilm 2o:7-9. Lue koko 20. luku !!

        Kidutus on laillakin kielletty, se ei millään tavalla mahdu "terveen" ihmisen mieleen.
        Sitä ei voi millään puolustaa.

        No kuinka teidän ymmärrykseen voi jotenkin mahtua kadotetun ikuisen elämän kohta ja merkitys, sekä oikeus siinä osassa, minkä piirrätte ihmisten mieliin.
        Se jumalakuva, mikä piirtyy, käännöksen perusteella, kuinka sen voi ottaa kristittynä vastaan?

        Kun Raamattu puhuu toisesta vaihtoehdosta, onko se vaikeampaa, kun se lyö vasten tuotakin kohtaa?

        Kun ja koska nytkin käännösten suhteen soditaan 92 väännöstä kohtaan, ja on tehty uutta käännöstä, eikö juuri se herätä järjenkäytön mahdollisuutta korvien välissä.
        Kiduttava jumala, ikuisesti kiduttava jumala, sitä luotuaan kohtaan, joka ei ole voinut valita jäämistä elämästä pois.
        Kaikkien valintakriteerit eivät ole esilletuotuna tasavaertaiset, ehkä sinun kuulemaasi, mutta julistat kidutusopin osan tällaisen osalle.

        Eikö tämäkin jo tuo kestämättömän pohjan.

        Mieletön, mieletön on teidän sokeutenne ja kumarruksenne tarkoitushakusen käännöksen väännökseen.
        Uskotte väännöksen toiseen kohtaan mutta ette toiseen. Mitä siitä pitäisi päätellä?

        Mieti ja kerro.


      • Enkelin sanoma
        eevanoppi kirjoitti:

        Kidutus on laillakin kielletty, se ei millään tavalla mahdu "terveen" ihmisen mieleen.
        Sitä ei voi millään puolustaa.

        No kuinka teidän ymmärrykseen voi jotenkin mahtua kadotetun ikuisen elämän kohta ja merkitys, sekä oikeus siinä osassa, minkä piirrätte ihmisten mieliin.
        Se jumalakuva, mikä piirtyy, käännöksen perusteella, kuinka sen voi ottaa kristittynä vastaan?

        Kun Raamattu puhuu toisesta vaihtoehdosta, onko se vaikeampaa, kun se lyö vasten tuotakin kohtaa?

        Kun ja koska nytkin käännösten suhteen soditaan 92 väännöstä kohtaan, ja on tehty uutta käännöstä, eikö juuri se herätä järjenkäytön mahdollisuutta korvien välissä.
        Kiduttava jumala, ikuisesti kiduttava jumala, sitä luotuaan kohtaan, joka ei ole voinut valita jäämistä elämästä pois.
        Kaikkien valintakriteerit eivät ole esilletuotuna tasavaertaiset, ehkä sinun kuulemaasi, mutta julistat kidutusopin osan tällaisen osalle.

        Eikö tämäkin jo tuo kestämättömän pohjan.

        Mieletön, mieletön on teidän sokeutenne ja kumarruksenne tarkoitushakusen käännöksen väännökseen.
        Uskotte väännöksen toiseen kohtaan mutta ette toiseen. Mitä siitä pitäisi päätellä?

        Mieti ja kerro.

        Usein kuulee pyhitettävän tälläkin palstalla
        kahden ensimmäisen enkelin sanoma.
        Mutta kolmannen enkelin sanomaa ei tahdota pyhittää,
        vaan näköjään ennemminkin kirota se.

        Kolmannen enkelin sanoma mitään lisäämättä tai
        mitään siihen LISÄÄMÄTTÄ:

        Joh.Ilm 14.

        9 Näiden kahden jäljessä tuli vielä kolmas enkeli, joka kuulutti kovalla äänellä: "Se, joka kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa otsaansa tai käteensä sen merkin, [Ilm. 13:16,17]

        10 joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan.
        Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa
        pyhien enkelien ja Karitsan edessä.
        Jes. 51:17; Jer. 25:15; Hes. 23:33 | 1. Moos. 19:24]

        11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen.
        [1. Moos. 19:28; Jes. 34:10]

        Kyllä Riitta / Uskova_1 ainakin opillisesti on
        aivan oikeassa. Kun muistuttaa seurakunnan
        ylöstempaamisesta julkisen nähtävästi ja sitä
        seuraavasta Pedon ajasta, jonka päättää Jeesuksen
        paluu Oljymäelle. Ja niin Rauhanruhtinas aloittaa
        rauhanajan.


    • valehtelijan

      tuomitkoon.

    • kauan sitten

      kirjoitettu Kainin merkki ja loppusi on sen mukainen.

    • sinua harhaoppista

      viimeiseen saakka.

      • Tai ei kunnian kukko laula

        Usein kuulee pyhitettävän tälläkin palstalla
        kahden ensimmäisen enkelin sanoma.
        Mutta kolmannen enkelin sanomaa ei tahdota pyhittää,
        vaan näköjään ennemminkin kirota se.

        Kolmannen enkelin sanoma mitään lisäämättä tai
        mitään siihen LISÄÄMÄTTÄ:

        Joh.Ilm 14.

        9 Näiden kahden jäljessä tuli vielä kolmas enkeli, joka kuulutti kovalla äänellä: "Se, joka kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa otsaansa tai käteensä sen merkin, [Ilm. 13:16,17]

        10 joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan.
        Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa
        pyhien enkelien ja Karitsan edessä.
        Jes. 51:17; Jer. 25:15; Hes. 23:33 | 1. Moos. 19:24]

        11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen.
        [1. Moos. 19:28; Jes. 34:10]

        Kyllä Riitta / Uskova_1 ainakin opillisesti on
        aivan oikeassa. Kun muistuttaa seurakunnan
        ylöstempaamisesta julkisen nähtävästi ja sitä
        seuraavasta Pedon ajasta, jonka päättää Jeesuksen
        paluu Oljymäelle. Ja niin Rauhanruhtinas aloittaa
        rauhanajan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4079
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2626
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2224
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2185
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      53
      1896
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe