Adventistien jäännösluulot

Taas tänäänkin adventisti otti esiin kuuluvansa jäännökseen, eli adventtiharhappiin, jotka muka ainoina pääsevät taivaaseen, ja halveksivasti huomautti, että krisityillä on laput silmillään, kun eivät tätä näe.

Tuo adventisiten luulo, että ovat jotain pelastuvaa jäännöstä juontaa juurensa Ellen Whiten demoneilta saamaan suljetun-oven oppiin:

Ellen itse kirjoittaa 1846 helmikuussa 1845 tapahtuneesta näystään: "Kun olin Exeterissä, Mainessa, kokouksessa Israel Dammonin, Jamesin ja monen muun kanssa, monet heistä eivät uskoneet suljettuun oveen. Minä kärsin paljon kokouksen alussa. Epäusko näytti olevan joka puolella. Siellä oli sisar, jota kutsuttiin hyvin hengelliseksi. Hän oli matkustanut paljon ja ollut vahva saarnaaja suurimman osan kahdenkymmenen vuoden ajasta. Hän oli todella ollut oikea Israelin äiti. Mutta oli syntynyt erimielisyyttä suljetusta ovesta. Hän oli hyvin myötätuntoinen eikä voinut uskoa, että ovi oli kiinni (Minä en ollut tiennyt heidän erimielisyyksistään). Sisar Durben nousi puhumaan. Minä olin hyvin, hyvin surullinen. Pitkään sieluni näytti olevan suuressa hädässä ja kun hän puhui, minä putosin tuolilta lattialle. Silloin sain näyn, että Jeesus nousi välittäjän valtaistuimeltaan ja meni Pyhimpään Sulhasena ottamaan vastaan valtakuntansa. He olivat syvästi kiinnostuneet näystä. He kaikki sanoivat, että se oli heille täysin uutta. Herra teki töitä mahtavalla voimalla asettaessaan totuuden heidän sydämiinsä. Sisar Durben tiesi, mikä Herran voima oli, sillä hän oli tuntenut sen monet kerrat; ja pian sen jälkeen, kun minä olin pudonnut, hänet kaadettiin ja hän kaatui lattialle ja anoi itkien armoa Jumalalta. Kun tulin näystäni ulos, korviani tervehti sisar Durbenin laulu ja kovaääninen huuto. Useimmat heistä hyväksyivät näyn ja asettuivat kannattamaan suljettua ovea." Samassa kirjoituksessa Ellen kertoo, kuinka hän näkyineen käännytti epäilijöitä suljettuun oveen muuallakin. Exeterin tapahtumat Ellen kirjoitti alun perin kirjeenä 13.7.1847 Joseph Batesille. (Anderson Dirk 1999. WHITE OUT, s. 26-28. Ottanut lainauksen Manuscript Releases vol 5)

Toista sataa vuotta adventtikirkko pystyi piilottelemaan jäseniltään, että alkuvuosikymmenenä heidän uranuurtajansa olivat uskoneet, että muilta kuin heiltä ovi taivaaseen oli suljettu. Vielä tiukemmin he piilottivat sen tosiasian, että Ellen White todellakin näki näkyjä suljetusta ovesta ja saarnasi sitä. Mutta sittemmin ovat tulleet esiin vanhat kirjoitukset ja enää vain nettiä käyttämättömät vanhukset ja kehitysmaiden jäsenet voidaan pitää tietämättöminä, mitä todella tapahtui. Koska oikea totuus on netissä levällään ja kirjat kaikkien tilattavissa, niin täytyi masinoida adventistiyliopistot, White säätiö ja kaikki adventistien tutkimusseurat töihin, miten saada totuus selitettyä niinkuin sitä ei olisikaan. Niinkuin kaikki olisi kuten ennenkin. Tuloksena: uranauurtajat kyllä sitä ja Ellen tätä, mutta he tarkoittivat niin ja näin...pahat ihmiset vain ottavat asioita irti asiayhteydestään ja oikeasti ne ovat niinkuin ennenkin......nuo pahat tai ymmärtämättömät ihmiset ottavat vain lauseen sieltä täältä ja kokonaisuus on niinkuin adventistijohtajat ovat aina sanoneet......silloin oli kyllä noin, mutta on tullut lisää valoa ja ymmärretään, että näin....

Kyse suljetun oven opissa oli nimenomaan siitä, että 22.10.1844 lähtien kukaan muu ihminen maailmassa ei voi pelastua kuin milleristien matkassa tuota päivämäärää odottavin joukossa ollut ihminen. Se käännytystyö, mitä Ellen ja muut uranuurtajat tekivät, tehtiin ainoastaan noiden pettymyksessä mukana olleiden keskuudessa. Heitä käännytettiin Ellenin suljetun oven oppiin ja muihin erikoisoppeihin.

Ellenin mies James White kirjoitti: ”When she received her first vision, Dec. 1844, she and all the band in Portland, Maine, (where her parents then resided) had given up the midnight-cry, and shut door, as being in the past. It was then that the Lord shew her in vision, the error into which she and the band in Portland had fallen. She then related her vision to the band, and about sixty confessed their error, and acknowledged their 7th month experience to be the work of God.” Eli käännellen suurin piirtein: Kun hän (= Ellen) sai ensimmäisen näkynsä joulukuussa 1844, hän ja koko Portlandin joukko, Mainessa (jossa hänen vanhempansa asuivat) olivat luopuneet keskiyön huudosta ja suljetusta ovesta, menneinä tapahtumina. Silloin Herra näytti hänelle näyssä, sen virheen, johon hän ja Portlandin joukko olivat langenneet. Hän sitten kertoi näkynsä joukolle ja noin kuusikymmentä tunnusti erehtyneensä ja tunnusti seitsemännen kuun (= pettymyksen päivä oletetun juutalaisen ajanlaskun mukaan) kokemuksensa olleen Jumalan työtä.”

Muut kuin nuo 60 eivät uskoneet ja niinpä Ellen joukkoineen aloitti käännytystyön milleristien riveissä.

Ja jos Elleniin on uskominen (ja uskothan sinä) niin ovi on kiinni ellensapattia pitämättömiltä: "Tätä ovea ei avattu ennenkuin Jeesuksen välitys oli lopussa pyhän pyhäkön Pyhässä vuonna 1844. Sitten Jeesus nousi ylös ja sulki Pyhän oven ja avasi oven Kaikkein Pyhimpään ja meni toisen verhon sisäpuolelle, missä Hän nyt seisoo arkin äärellä ja johon Israelin usko nyt kurottautuu. Minä näin, että Jeesus oli sulkenut ´Pyhän´ oven ja ihminen ei sitä voi avata, ja että Hän oli avannut oven Kaikkein Pyhimpään ja ihminen ei voi sitä sulkea (Ilm. 3:7,8) ja että siitä lähtien kun Jeesus on avannut oven Kaikkein Pyhimpään, missä on arkki, käskyt ovat loistaneet Jumalan ihmisille ja heitä on koeteltu sapattikysymyksessä.” (White Ellen. EARLY WRITINGS. http://www.nisbett.com/reference/ew/default.htm osa Experience & Views)

Sapattikysymyksellä ja muilla väärillä profetioilla testaamista piti kestää 7 vuotta, jonka jälkeen Jeesuksen piti tulla 1851 takaisin hakemaan testin läpäisseen adventistilauman.

Adventistipappi Isaac Wellcome kertoo kirjassaan: "Ellen G. Harmon (ei vielä ollut naimisissa Whiten kanssa) ... liikkui oudosti sekä kehollaan että mielessään... kaatuen lattialle.. (muistamme estäneemme kahdesti häntä kaatumasta lattialle).. kokouksissa hän puhui suurella kiihkolla ja nopeudella kunnes kaatui maahan, kun, kuten hän väitti, ihanat näyt taivaasta ja siellä suoritettavista tehtävistä näytettiin hänelle. Hän väitti nähneensä Jeesuksen lähteneen välittäjän ja oletetusta Tuomarin toimestaan, oli sulkenut armon oven ja pyyhki pois nimiä elämänkirjasta... Me näimme hänet Polandissa, Portlandissa, Topshamissa ja Brunswickissa hänen uransa alussa, ja kuulimme usein hänen puhuvan ja useita kertojan näimme hänen kaatuvan ja kuulimme hänen kertovan ihmeistä, joita hän sanoi taivaallisen Isänsä sallivan hänen nähdä. Hänen yliluonnollisia tai epänormaaleja näkemisiään ei mielellään ymmärretty näyiksi, vaan hengellisiksi näkemisiksi näkymättömistä asioista, mitkä olivat aika yleisiä metodistien keskuudessa... Nämä näyt olivat kaikuja vanhemmistoveli Elder (Joseph) Turnerista ja muista saarnaajista ja me pidimme niitä hänen yli-innostuneen mielikuvituksensa tuotteina emmekä tosiasioina." (Anderson Dirk 1999. WHITE OUT, s. 10-11)

John Megquier Mainesta kertoo "Me tunnemme hyvin näkijä Ellen G. Whiten opetukset, hänen ollessaan Mainen valtiossa. Lähes ensimmäiset näyt hän näki minun talossani Polandissa. Hän sanoi, että Jumala oli kertonut hänelle näyssä, että armon ovi oli suljettu eikä maailmalla enää ollut mahdollisuutta ja hän (Ellen) kertoisi, jos jollakulla on tahroja vaatteissaan; ja nuo tahrat olivat tulleet hänen näkyjensä kyseenalaistamisesta, olivatko ne Jumalasta vai eivät. Sitten Jumala näyttäisi hänelle näyn kautta, kuka oli kadotettu ja kuka pelastunut valtion eri osissa, sen mukaisesti miten he ottivat vastaan tai vastustivat hänen näkyjään." (Anderson Dirk 1999. WHITE OUT, s. 29. Ottanut lainauksen The Early Years, Vol 1)

"Rukoillessani perhealttarilla Pyhä Henki tuli päälleni ja näytin nousevan korkeammalle ja korkeammalle, kauas pimeän maailman yläpuolelle. Käännyin katsomaan adventisteja maailmassa, mutta en löytänyt heitä - kun ääni sanoi minulle, ´Katso uudelleen ja katso vähän ylemmäs´. Silloin nostin silmäni ja näin suoran ja kapean polun, heitettynä korkealle maailman yläpuolelle. Tällä polulla adventistit matkasivat Kaupunkiin, joka oli polun loppupäässä. Heillä oli kirkas valo takanaan polun alkupäässä valaisemassa, enkeli kertoi valon olevan Keskiyön Huuto. Tämä valo valaisi koko polun ja antoi valoaan heidän jaloilleen niin, etteivät he kompastuisi. Ja jos he pitivät silmänsä Jeesuksessa, joka oli juuri heidän edellään, johtaen heitä Kaupunkiin, he olivat turvassa. Mutta pian jotkut väsyivät ja sanoivat, että Kaupunki on hyvin kaukana ja he olivat odottaneet pääsevänsä sinne aikaisemmin. Silloin Jeesus rohkaisi heitä nostaen loistavan oikean käsivartensa ja hänen käsivarrestaan tuli loistava valo, joka aaltoili adventistijoukon yllä ja he huusivat hallelujaa! Toiset harkitsemattomasti kielsivät valon takanaan ja sanoivat, että se ei ollut Jumala, joka oli johtanut heidät niin pitkälle. Valo heidän takanaan jätti heidän jalkansa täydelliseen pimeyteen ja he kompastuivat ja heidän silmänsä erkanivat maalista ja menettivät Jeesuksen näköpiiristään, ja he putosivat polulta alas pimeään ja pahaan maailmaan. Oli aivan yhtä mahdotonta heille päästä takaisin polulle ja mennä Kaupunkiin kuin koko pahalle maailmalle, jonka Jumala oli hylännyt." (A Word to the ”Little Flock”, 14)

Keskiyön huutohan on Ellenin mukaan 22.10.1844. Siis tässä Ellen selvästi näki ja opetti muille, että maailman muilla ihmisillä ei ollut mitään toivoa pelastumisesta ja ne milleristitkin, jotka hylkäsivät Ellenin näyt ja opit putosivat polulta. Vain Ellen joukkoineen oli matkalla taivaaseen, ei kukaan muu.

”Minä näin, että mystiset merkit ja ihmeet ja väärät parannukset lisääntyisivät ja leviäisivät. Parannukset, jotka minulle näytettiin eivät olleet parannuksia virheestä totuuteen, vaan pahasta huonompaan, sillä ne, jotka todistavat muutosta sydämessään olivat vain kietoutuneet uskonnolliseen asuun, joka peitti syntisen sydämen pahuuden. Jotkut näyttivät todella kääntyneiltä, pettääkseen Jumalan kansaa; mutta jos heidän sydämensä nähtäisiin, ne olisivat yhtä mustat kuin aina. Saattava enkelini pyysi minua etsimään hengen tuskaa syntisten puolesta, kuten oli ennen. Minä katsoin, mutta en pystynyt näkemään sitä, sillä heidän pelastuksensa aika on ohi." (Martin Mark J. SEVENTH-DAY ADVENTISM AND THE WRITINGS OF ELLEN G. WHITE. http://www.sdaoutreach.org/sda_egw.html, luku 5; ottanut lainauksen Present Truth, s. 21-22, elokuu 1849)

Ellen piti vielä vuonna 1850 kiinni shut doorista. Hän kirjoitti: ”Tämän päivän innostus ja väärät uudistukset eivät liikuta meitä, sillä me tiedämme, että talon Mestari nousi ylös 1844 ja sulki taivaallisen tabernaakkelin ensimmäisen asunnon oven; ja nyt me tietysti odotamme, että he menevät joukkoineen etsimään Herraa; mutta he eivät löydä häntä, hän on vetäytynyt heistä. Herra on näyttänyt minulle, että se voima, joka on heidän kanssaan, on pelkkää ihmisten vaikutusta eikä Jumalan voimaa." (Canright D.M. 1919. LIFE OF MRS. E.G. WHITE - HER CLAIMS REFUTED. NETILTÄ, luku 7 – Ellenin kirjoitus Present Truth- lehdessä maaliskuun 1850 numerossa)

Ja vielä Ellen näki Camdenissa, New Yorkissa, 29.6.1851 näyn: "Sitten minä näin, että Jeesus rukoili vihollistensa puolesta; mutta se ei saa olla meille aiheena rukoukseen pahan maailman puolesta, jonka Jumala on hylännyt. Kun hän rukoili vihollistensa puolesta, heillä oli toivoa ja he voivat hyötyä hänen rukouksistaan ja myös pelastua hänen ollessaan välittäjänä koko maailmalle ulommassa asunnossa; mutta nyt hänen henkensä ja sympatiansa ovat vetäytyneet maailmasta; ja meidän sympatiamme täytyy olla Jeesuksen kanssa ja vetäytyneenä jumalattomista... Minä näin, että pahat eivät voi nyt hyötyä meidän rukouksistamme”(Canright D.M. 1919. LIFE OF MRS. E.G. WHITE - HER CLAIMS REFUTED. NETILTÄ, luku 7)

"Valtaistuimen edessä näin Adventtikansan, kirkon ja maailman. Näin kaksi seuruetta, yhden kumartuneena valtaistuimen edessä, syvästi kiinnostuneena, kun taas toinen seisoi kiinnostumatta, ja välinpitämättömänä... Sitten Jeesus nousi ylös valtaistuimelta ja suurin osa kumartuneista nousi hänen kanssaan. En nähnyt yhtäkään valon sädettä lähtevän Jeesuksesta välinpitämättömiin joukkoihin sen jälkeen, kun hän nousi ja he jäivät täydelliseen pimeyteen... Sitten käännyin katsomaan joukkoa, joka yhä oli kumartuneena valtaistuimen edessä ja he eivät tienneet, että Jeesus oli lähtenyt siltä. Saatana ilmestyi valtaistuimelle yrittäen jatkaa Jumalan työtä. Minä näin heidän katsovan ylös valtaistuimeen ja rukoilevan, ´Isä, anna meille Henkesi´, silloin Saatana puhalsi heidän päälleen epäpyhän vaikutuksen; siinä oli valoa ja paljon voimaa, mutta ei suloista rakkautta, iloa eikä rauhaa. Saatanan tavoite oli pitää heidät petettyinä ja houkutella takaisin ja pettää Jumalan lapset” (White Ellen. EARLY WRITINGS. http://www.nisbett.com/reference/ew/default.htm osa Experience & Views)

Tämän mukaanhan Ellen itse oli rukoillut Saatanaa yli kuukauden pettymyksen ja ensimmäisen näkynsä välillä. (White Ellen. EARLY WRITINGS. http://www.nisbett.com/reference/ew/default.htm, osa Spiritual Gifts)

”..heillä ei ole tietoa tiestä kaikkein pyhimpään ja he eivät voi hyötyä Jeesuksen esirukouksista siellä. Samoin kuin juutalaiset, jotka uhrasivat hyödyttömiä uhreja, he uhraavat hyödyttömiä rukouksiaan huoneeseen, josta Jeesus on lähtenyt ja Saatana, tyytyväisenä harhauttamisesta, teeskentelee uskonnollista hahmoa ja johtaa näiden tunnustavien kristittyjen mielet itseensä, toimien voimallaan, merkeillään ja valheellisilla ihmeillään, sulkeakseen heidät ansaan” (White Ellen. EARLY WRITINGS. http://www.nisbett.com/reference/ew/default.htm, osa Spiritual Gifts)

Ja mitäs kivaa Ellenillä on kerrottavaa vielä: ” ”Sitten minä näin Laodikealaiset (ensimmäisen päivän adventistit)… Uskaltavatko he myöntää, että ovi on suljettu? On synti Pyhää Henkeä vastaan katsoa Saatanan ansioksi se mikä kuuluu Jumalalle tai minkä Pyhä Henki on tehnyt. He sanoivat suljetun oven olevan paholaisesta ja tunnustavat näin omaa elämäänsä vastaan. He tulevat kuolemalla kuolemaan” (Shut Door Chronology, www.ellenwhite.org; ottaneet lainauksen Ms 11, 1850, pp. 3,4)

Ellen ja joukkionsahan yritti hävittää kaikki suljetun oven kirjoituksensa, kun vuosi 1851 tuli ja meni eikä Jeesus tullutkaan ja eikä suljetun oven oppi näin ollutkaan oikea. Ellen ja miehensä myös muuttivat toiselle paikkakunnalle saarnaamaan sapattia ja vaikenivat suljetusta ovesta. Mutta ainahan niitä vanhoja kirjoituksia jonkun hyllyistä löytyi ja suljettu ovi paljastui, jolloin piilottelun ja selittelyn kierre kiihtyi ja tuota kierrettä adventistit jatkavat yhä. Ensin "Ellen ei sanonut", sitten "no sanoi, mutta ei tarkoittanut" jne. jne.

16

405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ## Adventistien jäännösluulot
      Kirjoittanut: uskova_1 22.5.2008 klo 18.44
      Taas tänäänkin adventisti otti esiin kuuluvansa jäännökseen, eli adventtiharhappiin, jotka muka ainoina pääsevät taivaaseen, ja halveksivasti huomautti, että krisityillä on laput silmillään, kun eivät tätä näe. ##

      Nythän päästiin varsinaiseen asiaan, hengelliseen keskusteluun! Kiitso Herralle, että saatiin pois alta ja selväksi tuo ruokakulttuuriasia - että "vatsa on ruokaa varten ja ruoka vatsaa varten".

      ## Kyse suljetun oven opissa oli nimenomaan siitä, että 22.10.1844 lähtien kukaan muu ihminen maailmassa ei voi pelastua kuin milleristien matkassa tuota päivämäärää odottavin joukossa ollut ihminen. Se käännytystyö, mitä Ellen ja muut uranuurtajat tekivät, tehtiin ainoastaan noiden pettymyksessä mukana olleiden keskuudessa. Heitä käännytettiin Ellenin suljetun oven oppiin ja muihin erikoisoppeihin. ##

      Tuota taustaa vasten ymmärtää, miksi adventismissa ajatellaan vain 144000 pelastuvan.
      Vain siitä sukupolvesta siis? Luultavasti ellenistisen salatieteen huipulla on yhä käsitys,
      että Jeesus tuli salaisesti tuolloin ja sulki ovet. Ne sapattiuskolliset, jotka ovat
      kehittäneet luonteensa jumalalliseksi, pääsevät osallisiksi opin ylimmistä totuuksista.
      Heille paljastetaan, että Jeesuksen odotus on vain vertauskuvallista. Näin otaksun.
      Sillä kovasti mm. Stork ja Seraja-m55 hyökkäävät palstalla Jeesuksen TODELLISTA
      odotusta vastaan. Hehän näet pilkkaavat jopa arveluja Jeesuksen pikaisesta pilviin
      saapumisesta.

      MAAGINEN PÄIVÄ 22.10.1844

      ## Sapattikysymyksellä ja muilla väärillä profetioilla testaamista piti kestää 7 vuotta, jonka jälkeen Jeesuksen piti tulla 1851 takaisin hakemaan testin läpäisseen adventistilauman. ##

      Stork ja Seraja_m55 varmaan tietäisivät, mikä on uusin laskettu aika. 2008-2015?
      Vakavasti ottaen tuo "7 vuotta" viittaa vahvasti siihen, että Pedon väärä profeetta
      tódennäköisesti toimii EGW:n hengessä, 7 vuotta.

      ## Ellen piti vielä vuonna 1850 kiinni shut doorista. Hän kirjoitti: ”Tämän päivän innostus ja väärät uudistukset eivät liikuta meitä, sillä me tiedämme, että talon Mestari nousi ylös 1844 ja sulki taivaallisen tabernaakkelin ensimmäisen asunnon oven; ja nyt me tietysti odotamme, että he menevät joukkoineen etsimään Herraa; mutta he eivät löydä häntä, hän on vetäytynyt heistä. Herra on näyttänyt minulle, että se voima, joka on heidän kanssaan, on pelkkää ihmisten vaikutusta eikä Jumalan voimaa." (Canright D.M. 1919. LIFE OF MRS. E.G. WHITE - HER CLAIMS REFUTED. NETILTÄ, luku 7 – Ellenin kirjoitus Present Truth- lehdessä maaliskuun 1850 numerossa) ##


      MIKSI LUOTTAISIN TÄYDELLISEN EREHTYMISENSÄ SALAAVAAN ???

      ## Ellen ja joukkionsahan yritti hävittää kaikki suljetun oven kirjoituksensa, kun vuosi 1851 tuli ja meni eikä Jeesus tullutkaan ja eikä suljetun oven oppi näin ollutkaan oikea. Ellen ja miehensä myös muuttivat toiselle paikkakunnalle saarnaamaan sapattia ja vaikenivat suljetusta ovesta. Mutta ainahan niitä vanhoja kirjoituksia jonkun hyllyistä löytyi ja suljettu ovi paljastui, jolloin piilottelun ja selittelyn kierre kiihtyi ja tuota kierrettä adventistit jatkavat yhä. Ensin "Ellen ei sanonut", sitten "no sanoi, mutta ei tarkoittanut" jne. jne. ##

      Kootkaapa, evankeeliset A-johtajat ympärillenne
      evankeeliset adventistit ja kaapatkaa seurakunta
      Herralle, A-kirkko sapatin Herralle!

      Oravanpyörästä ulos vapauteen hypännyt

      • Sanoit: "Kootkaapa, evankeeliset A-johtajat ympärillenne evankeeliset adventistit ja kaapatkaa seurakunta Herralle, A-kirkko sapatin Herralle!"


        Älä nyt sotke näitä käsitteitä.

        Adventismi on harhaoppia ja evankeelisuus kuuluu kristillisyyden piiriin"


    • kirjekurssilainen

      ellen suositteli syötäväksi sapattina, että saa sen kirjekurssissa luvatun sinetin.

      • No tietysti kasveista kyhättyjä feikki liharuokia:
        nakkien tilalle nakot jne.


    • enkeliopas.

      mikä on tuttu New Age uskonnoissa.

      Kolmen enkeli sanoma on peräisin myös enkeliopetuksesta.

      Hyvä, että laitat mustaa valkoiselle.

      Jokainen voi luoda oman kantansa.

      • Niin noista demoniyhteyksistä ja niiden "avusta" ja "tiedosta" pitää pysyä erossa tulipa se sitten Ellen Whiten kautta tai nyky New Agelaisten.

        Tässä nykyajan New Age demonitoimintaa:

        http://www.elamankeha.com/suosittelen.htm


    • todistus ja

      profetian henki?

      ## Mutta ainahan niitä vanhoja kirjoituksia jonkun hyllyistä löytyi ja suljettu ovi paljastui, jolloin piilottelun ja selittelyn kierre kiihtyi ja tuota kierrettä adventistit jatkavat yhä. Ensin "Ellen ei sanonut", sitten "no sanoi, mutta ei tarkoittanut" jne. jne. ##   

      • Sepä se: valheen ja eksytyksen henki.


      • YX 5 lainen
        uskova_1 kirjoitti:

        Sepä se: valheen ja eksytyksen henki.

        Meillä Viitoslaisilla olisi hyvin yksinäistä olla aivan omassa joukossa siellä Helvetin ihanuudessa. Me yritämme saada tältä palstalta monia hyviä Kristuttyjä Petettyä tänne meidän Helvetti taivaaseemme. Kuten kai olette huomanneet meillä on tämä meidän Evankeliomisemme on hieman hankalaa, koska ihmisiä on hykyään hankala voittaa tähän meidän ihanaan helvettiin.

        Uskova 10


    • Tuntee tarkasti Ellen G. Whiten kirjoitukset väärentämättä niitä.

      Pidän niitä arvokkaina kirjallisina lähteinä 1800-luvun uskonnollisista näkemyksistä. Historiallinen tulkintasuunta Danielin kirjan Messias ennustusten täyttymisestä, oli tehnyt suuren vaikutuksen Raamatun ennustuksien lopullisesta täyttymisestä heidän aikanaan.

      Lestadiolaisessa liikkeessä alkoi suuri herätys Lapissa Lestadiuksen käännyttäessä Lapin kansaa viimeistä herätystä varten v.1844.
      Hengellisessä herätyksessä nostettiin pieni lapsi pöydälle saarnaamaan, ja monet puhuivat horros-saarnaajina.

      Adventistit uskoivat voivansa jouduttaa Jeesuksen tulemusta, mutta kun aika meni ohi, uskottiin ensin Jeesuksen tulon viivästyneen. Lopulta uskottiin Jeesuksen menneen taivaalliseen pyhäkköön, joka täydensi maallisen pyhäkön tehtäviä ylimmäispappina taivaassa.

      Tähän tehtävään kuuluu tutkiva tuomio, kun kirjat avataan kenenkä nimi löytyy elämän kirjasta, sillä eihän se tutkimatta selvene.

      Raamatun mukaan kerran armon ovet suljetaan, ja he menevät mereltä merelle, ja mantereelta, mantereelle, etsien Jumalan sanaa, mutta eivät sitä löydä. Tämä on suljetun oven sanomaa, samoin kuin Nooan päivinäkin Jumala sulki arkin oven.

      Riittakin voi käyttää luovaa mielikuvitustaan käsityksiensä luomiseksi Raamatun salatuista asioista, jotka vielä pysyvät piilossa, mutta avautuvat hiljalleen luovalle näkijälle.

      Ellen G. White oikaisi itse virheellisiä näkemyksiään, joista toiset häntä nyt syyttelevät, mutta pystyvätkö he itse oikomaan Raamatun virheellisiä tulkintojaan.
      Oikeaa tulkintaa vuodelle 1844 ei ole löytynyt, eikä sitä voi väittää oikeaksi, eikä vääräksi, sillä maallisen ja taivaallisen pyhäkön suhde toisiinsa ei ole vielä täysin selvitetty.

      Yksi asia on kuitenkin varmaa, että Jeesus on mennyt taivaalliseen pyhäkköön rukoillakseen siellä Riitankin puolesta.
      Ilman Riitan lausuntoja toisten väittämät olisivat pelkkää sanahelinää totuuden kustannuksella.

      • Tutkipa vähän tarkemmin naispappisi, väärän profeettasi Ellen Whiten historiaa. Ei hän mitään demonisia ilmoituksiaan ja näkyjään vääriksi sanonut, katunut tai pyytänyt keltään anteeksi ja kehottanut niistä irrottautumaan. Päinvastoin jatkoi valheella valhetta ja piilotteli toiset valheensa, kuten Suljetun opin-näyt ja väitti, ettei ole semmoisia ikinä ollutkaan ja hävitytti kaikki kirjoitukset siitä. Mutta kun vanhoja kirjoituksia kuitenkin löytyi joittenkin nurkista ja tuli julkisuuteen, niin ei pysynyt Ellenin kähminnät salassa.

        Niinpä sitten Adventtikirkko itse yritti pimittää noita Ellen Whiten valhenäkyjä jo vääriksi havaituilta osin, mutta nekin tulivat White Estaten pimennoista vahingossa esiin ja sitten piti vainota löytäjää ja yhä yrittää pimittää asiaa jäseniltä.

        Mutta koitti internetin aika ja niinpä kaikki tuo on tullut esiin eikä jäseniä enää saa pidettyä niistä tietämättöminä muuta kuin kieltämällä menemästä yleisille nettisivuilla ja pysymään vain adventistien sivuilla.

        White Estate myös tekee kovasti työtä yrittääkseen selittää parhain päin kaikki häpeälliset seikat Ellenistä, niin toteen käymättömät profetiat, jo vääriksi todetut suljetun oven opit kuin Ellenin jatkuvan kirjallisen varkaan roolin. Siinäpä sitä työtä riittää ellenteologeille tehtäväksi. Mutta voi sitä, joka niihin tekeleisiin uskoo.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Tutkipa vähän tarkemmin naispappisi, väärän profeettasi Ellen Whiten historiaa. Ei hän mitään demonisia ilmoituksiaan ja näkyjään vääriksi sanonut, katunut tai pyytänyt keltään anteeksi ja kehottanut niistä irrottautumaan. Päinvastoin jatkoi valheella valhetta ja piilotteli toiset valheensa, kuten Suljetun opin-näyt ja väitti, ettei ole semmoisia ikinä ollutkaan ja hävitytti kaikki kirjoitukset siitä. Mutta kun vanhoja kirjoituksia kuitenkin löytyi joittenkin nurkista ja tuli julkisuuteen, niin ei pysynyt Ellenin kähminnät salassa.

        Niinpä sitten Adventtikirkko itse yritti pimittää noita Ellen Whiten valhenäkyjä jo vääriksi havaituilta osin, mutta nekin tulivat White Estaten pimennoista vahingossa esiin ja sitten piti vainota löytäjää ja yhä yrittää pimittää asiaa jäseniltä.

        Mutta koitti internetin aika ja niinpä kaikki tuo on tullut esiin eikä jäseniä enää saa pidettyä niistä tietämättöminä muuta kuin kieltämällä menemästä yleisille nettisivuilla ja pysymään vain adventistien sivuilla.

        White Estate myös tekee kovasti työtä yrittääkseen selittää parhain päin kaikki häpeälliset seikat Ellenistä, niin toteen käymättömät profetiat, jo vääriksi todetut suljetun oven opit kuin Ellenin jatkuvan kirjallisen varkaan roolin. Siinäpä sitä työtä riittää ellenteologeille tehtäväksi. Mutta voi sitä, joka niihin tekeleisiin uskoo.

        Kirjaa "Suuri Taistelu" , sillä sieltä selvisi ainakin Ellen G. Whitelle ettei Danielin kirjan ennustus toteutunutkaan hänen uskomallaan tavalla vuonna 1844 .

        Vapaat suunnathan uskovat Jeesuksen voivan tulla mahdollisesti jo ensi yönä, ja uskovat voivansa sitä vielä jouduttaa, näitä ensi öitä on ollut jo vuosisatoja. Apostolitkin uskoivat Jeesuksen tulevan omana elinaikanaan, vaikka Raamattu puhuu pitkistä seurakunnallisista aikajaksoista ja niihin liittyvistä vainoista.

        Ellen G. White selvensi maallisen ja taivaallisen pyhäkkö palveluksen merkityksen toisiinsa ja käsitti, että taivaallinen pyhäkkö vastaa paremmin sitä kuvaa mitä Daniel tarkoittaa pyhäkön asettamisesta jälleen oikeuteensa.

        Kiistaton totuus on, että Jeesus on mennyt taivaalliseen pyhäkköön suorittamaan ylimmäispapillista palvelustaan rukoillen meidän puolestamme.
        Elämän kirjaakin tarkistellaan taivaassa löytyykö sieltä meidän nimemme, sillä eihän se tutkimatta selvene.

        Suljetusta ovesta voidaan sanoa, että he menevät mereltä, merelle ja etsivät Jumalan sanaa, mutta eivät löydä sitä, sillä armon ovet sulkeutuvat ennen Jeesuksen tuloa.

        Ahdas porttikin on sopivan ahdas seuloa sisälle menijät sisälle kaupunkiin.
        Jos kirja "Suuri Taistelu" on harhaa, sitä tarkemmin sitä on luettava niin kuin Riittakin, sillä aikakaudet ovat muuttaneet käsityksiä monista Raamatun ajan tapahtumista, joista argeologia ja tähtitiede on muuttanut käsityksiä menneestä ajasta.

        Olkaamme suvaitsevaisia toisiamme kohtaan, ja etsitään yhdessä totuutta.


      • ylifariseus_1 kirjoitti:

        Kirjaa "Suuri Taistelu" , sillä sieltä selvisi ainakin Ellen G. Whitelle ettei Danielin kirjan ennustus toteutunutkaan hänen uskomallaan tavalla vuonna 1844 .

        Vapaat suunnathan uskovat Jeesuksen voivan tulla mahdollisesti jo ensi yönä, ja uskovat voivansa sitä vielä jouduttaa, näitä ensi öitä on ollut jo vuosisatoja. Apostolitkin uskoivat Jeesuksen tulevan omana elinaikanaan, vaikka Raamattu puhuu pitkistä seurakunnallisista aikajaksoista ja niihin liittyvistä vainoista.

        Ellen G. White selvensi maallisen ja taivaallisen pyhäkkö palveluksen merkityksen toisiinsa ja käsitti, että taivaallinen pyhäkkö vastaa paremmin sitä kuvaa mitä Daniel tarkoittaa pyhäkön asettamisesta jälleen oikeuteensa.

        Kiistaton totuus on, että Jeesus on mennyt taivaalliseen pyhäkköön suorittamaan ylimmäispapillista palvelustaan rukoillen meidän puolestamme.
        Elämän kirjaakin tarkistellaan taivaassa löytyykö sieltä meidän nimemme, sillä eihän se tutkimatta selvene.

        Suljetusta ovesta voidaan sanoa, että he menevät mereltä, merelle ja etsivät Jumalan sanaa, mutta eivät löydä sitä, sillä armon ovet sulkeutuvat ennen Jeesuksen tuloa.

        Ahdas porttikin on sopivan ahdas seuloa sisälle menijät sisälle kaupunkiin.
        Jos kirja "Suuri Taistelu" on harhaa, sitä tarkemmin sitä on luettava niin kuin Riittakin, sillä aikakaudet ovat muuttaneet käsityksiä monista Raamatun ajan tapahtumista, joista argeologia ja tähtitiede on muuttanut käsityksiä menneestä ajasta.

        Olkaamme suvaitsevaisia toisiamme kohtaan, ja etsitään yhdessä totuutta.

        Sanot: "Suosittelisin lukemaan Kirjaa "Suuri Taistelu" , sillä sieltä selvisi ainakin Ellen G. Whitelle ettei Danielin kirjan ennustus toteutunutkaan hänen uskomallaan tavalla vuonna 1844."

        No eihän Suuri Taistelu ole mikään Raamattu, joka olisi ollut olemassa Ellenin luettavana, josta hänelle jotain olisi selvinnyt. Suuri Taistelu-kirja on Ellen Whiten monien kirjallisuusvarkauksien ja demoninäkyjen summa ja monen monta parannuskäsittelyä läpikäynyt ja silti roskakoritavaraa.

        Sanot: "Ellen G. White selvensi maallisen ja taivaallisen pyhäkkö palveluksen merkityksen toisiinsa ja käsitti, että taivaallinen pyhäkkö vastaa paremmin sitä kuvaa mitä Daniel tarkoittaa pyhäkön asettamisesta jälleen oikeuteensa."

        Kyllä maallinen pyhäkkö on vain maallinen pyhäkkö Danielin kirjassakin. Taivasta ei tarvitse asettaa oikeuteensa millään lailla, se on Jumalan asuinpaikka ja täysin pyhä.

        Ellen yritti vetää Millerin mukaan omaan pyhäkköoppisoppaansa väittämällä, että William Miller ymmärsi pyhäkön tarkoittavan maata, joka olisi tuolloin puhdistettu tulella Kristuksen tullessa toisen kerran (White Ellen. Suuri Taistelu, s. 310). Harold Snide tutki Millerin omia kirjoituksia eikä niissä kuitenkaan puhuttu mitään maan puhdistamisesta, vaan Kristukseen uskovista, elävistä kivistä, rakennetusta temppelistä, josta Jerusalemin temppeli oli vain varjo. Harold Snide http://www.ex-sda.com/ lainaus Milleriltä: "Then shall the sanctuary be cleansed or justified," means the true sanctuary which God has built of lively stones to his own acceptance, through Christ, of which the temple of Jerusalem was but a type, the shadows having long since fled away. Miller's Lectures, edition 1842, p. 41. Mutta kumpikaan ei ymmärtänyt, että pyhäkon oikeuteensa saattamis-kohta oli jo tapahtunut Eupatorin aikana.

        Sanot: "Kiistaton totuus on, että Jeesus on mennyt taivaalliseen pyhäkköön suorittamaan ylimmäispapillista palvelustaan rukoillen meidän puolestamme. Elämän kirjaakin tarkistellaan taivaassa löytyykö sieltä meidän nimemme, sillä eihän se tutkimatta selvene."

        Niin Jeesus rukoilee taivaassa ihmisten puolesta, mutta ei hän ole oven takana toisessa huoneessa, vaan yhä Isänsä oikealla puolella valtaistuimella, johon Hän Raamatun mukaan nousi taivaaseen noustessaa. Kaikki Ellenin muka 22.10.1844:stä näkemät näyt olivat valheita, niin Jeesuksen ja Isän taivaan valtaistuimelta toiseen huoneeseeen menemisestä, oven sulkemisesta, saatanan taivaan istuimelle uskovien rukouksia vastaanottamaan menemisestä, kuin synnin taivaassa puhdistettavana olemisesta yms. Ja sitäpaitsi uskovissa eli taivaaseen menevissä ihmisissä on kuolin-/ylöstempaushetkellään Pyhä Henki. Ei siinä muuta ilmoitusta tarvita. Ne joissa Henkeä ei ole, eivät taivaaseen pääse, vaan tuonelaan ja sieltä viimeisen tuomion kautta ikuiseen helvetin kärsimykseen.

        Sanot: "Suljetusta ovesta voidaan sanoa, että he menevät mereltä, merelle ja etsivät Jumalan sanaa, mutta eivät löydä sitä, sillä armon ovet sulkeutuvat ennen Jeesuksen tuloa."

        Pyhä Henki vetäytyy pois maailmasta silloin, kun sen asuttamat uskovatkin temmataan. Sen jälkeen ei pakanoilla ole mahdollista tulla uskoon enää. Mutta silloin alkaa juutalaisten etsikkoaika ja heitä pelastuu ensin ne 144.000 ja sitten lopulta Jeesuksen laskeutuessa Jerusalemiin kaikki silloin elossa olevat juutalaiset, tai israelilaiset, jos sitä nimeä halutaan mieluummin käyttää.

        Sanot: "Ahdas porttikin on sopivan ahdas seuloa sisälle menijät sisälle kaupunkiin.
        Jos kirja "Suuri Taistelu" on harhaa, sitä tarkemmin sitä on luettava niin kuin Riittakin, sillä aikakaudet ovat muuttaneet käsityksiä monista Raamatun ajan tapahtumista, joista argeologia ja tähtitiede on muuttanut käsityksiä menneestä ajasta."

        Niin ahtaan portin kauttahan kuljetaan kaidalle tielle, eli uskoontulo käy ahtaan portin kautta ja kaita tie on sitten se Jeesuksen seuraamisen tie.

        Sanot: "Olkaamme suvaitsevaisia toisiamme kohtaan, ja etsitään yhdessä totuutta."

        Äläpäs yritä syyllistää minua etsimään sinun adventistivalheitasi!


    • ### Yksi asia on kuitenkin varmaa, että Jeesus on mennyt taivaalliseen pyhäkköön rukoillakseen siellä Riitankin puolesta.
      Ilman Riitan lausuntoja toisten väittämät olisivat pelkkää sanahelinää totuuden kustannuksella. ### ( by Ylifariseus_1 24.5.08 )

      Ylifariseukset puhuvat oikein - vain sydän on väärä - muistuttaa Jeesus Sanassaan.

      Tietysti Jeesus rukoilee kaiken aikaa Riitan puolesta, kuten Ylifariseus toteaa.
      Sillä Jeesus on jo suorittanut uhrimenot kaikkein pyhimmässä lopullisesti.

      Hepr. 9:28
      Samoin on Kristus kerran uhrattu, jotta hän ottaisi pois kaikkien synnit, ja hän ilmestyy vielä kerran, mutta ei enää synnin tähden vaan pelastaakseen ne, jotka häntä odottavat. [Room. 5:10; Fil. 3:20; 1. Tess. 1:9,10]


      Hepr. 7:25    
      Siksi hän pystyy nyt ja aina pelastamaan ne, jotka hänen välityksellään lähestyvät Jumalaa. Hän elää iäti rukoillakseen heidän puolestaan. [Room. 8:34; 1. Joh. 2:1]    

      Room. 8:1    
      Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.    

    • kirjoittaa soopaa

      minkä kerkiät. Eipä meitä kiinnosta tuollaiset vihanleimuamiset.

    • ellen

      Ihan samanlaista satua ovat suoltaneet molemmat. Miten muka jeesuksen tarinat olisivat enemmän totta kuin ellenin tarinat?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      346
      7777
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2274
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1662
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1509
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      118
      1238
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      77
      1224
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1066
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      955
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      945
    10. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      103
      843
    Aihe