suoliston ärtyminen ja imetys???

Kumpi pienempi paha?

Vauvani reagoi suolistolla joihinkin ruokiin (täysimetän, vajaa 5 kk) rintamaidon kautta ja olemme menossa pian lääkäriin asian tiimoilta. Onko kenelläkään kokemusta, mitä lääkärit ovat tällaisessa tilanteessa suositelleet? Imetys vai sopivan maidon etsiminen? En nimittäin ainakaan vielä ole saanut kaikkea selville, mikä ärsyttää suolta (ilmavaivoja, kakka limaista, välillä myrkynvihreää)ja voi olla, että stressi on yksi tekijä tuossa suoliston toiminnassa. Oireet nimittäin pahenevat aina, kun käymme jossain. Onko jollain muuten tuostakin kokemusta tai parempaa tietoa? Epäilen, että osa ärsyttävistä tekijöistä jää ikuiseksi kysymykseksi... Haluaisin imettää, mutta kumpi on vauvalle pienempi paha, imetys ja suoliston lievä ärtyneisyys vai korvikkeen etsiminen (joka voi kestää kauan, sillä lehmänmaito on yksi ongelma)?

9

913

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bakteereiden puutteesta
    • Yksi vain

      Hommahan on harvinaisen yksinkertainen: Jätät syömättä ne jutut mille lapsesi on allerginen ja voit imettää ihan normaalisti. Aikuinen ihminen voi karsia ruokavaliotaan melkoisesti ilman minkäänlaisia terveysvaikutuksia.

      • käytännössä ei

        eli todella vaikeaa on LÖYTÄÄ ne aineet, joille suolisto reagoi. Jotain on kuitenkin pakko syödä joka päivä itsekin, jottei kuole nälkään.


      • ei ole vaikeaa nykyään

      • luomuliha ja maito hyviä

    • Äiskä07

      Vauvallani on alusta asti ollut vatsanväänteitä reippaasti. Alun vatsavaivat hävisivät kuitenkin 3kk iässä, mutta suolioireet palasivat 4kk iässä, jolloin käytimme vauvan yksityisellä lasten allergologilla. Allergiatestit tehtiin, mutta niistä ei mitään löytynyt, koska ovat pienellä erittäin epäluotettavat. Maitoaltistuksen kautta löytyi maitoallergia ja itse epäilen allergiaa myös munalle, porkkanalle, mansikalle ja ehkä soijalle. Jätin sitten kaikki nämä pois ruokavaliostani ja lisäksi kaikki yleisesti allergisoivat ruoka-aineet, joista sain listan lääkäriltä. Koska osittainimetin, meille löydettiin myös sopiva allergisen korvike.

      Hetken aikaa oireet helpottivatkin, mutta eivät kuitenkaan hävinneet kokonaan. Olen ruokapäiväkirjan avulla yrittänyt löytää oireita aiheuttavat ruuat, mutten ole onnistunut. Vähensin imetystä huomattavasti ja oireet helpottivat huomattavasti. Meillä ollaan nukuttu jopa kokonaisia öitä, kun ennen öisin jatkuvasti heräiltiin ja kitistiin. Tällä hetkellä imetän vielä yöllä, jos tarvis, mutta lopettelen senkin imetyksen pikkuhiljaa. Vauva on nyt siis 6kk.

      Minä tein tämän päätöksen, koska ajattelin, että vauvan hyvinvointi on tärkeämpää kuin imetys. Tietysti meidän kohdalla helpotti päätöstä myös se, että vauva söi jo osaksi korviketta ja sopiva korvike löytyi heti. Osittain päätin näin myös siksi, sillä stressasin tilannetta tosi paljon. Mietin jokaista suupalaani ja aiheuttaako se vauvalle jotain,söin huonosti ja olin väsynyt. Välillä tunteet oli todella ristiriitaiset ja joka toinen päivä päätin jatkaa imetystä ja joka toinen päivä lopettaa. Vaikka olen surullinen imetyksen lopettamisesta, uskon kuitenkin että tämä päätös on meidän kohdalla oikea. Jos vauva olisi pienempi, niin olsin varmaan vielä yrittänyt, mutta luulen että puolivuotiaalleni imetyksen haitat olivat suuremmat kuin hyödyt.

      • ...kumpi vaikuttaa

        haitallisemmin vauvan hyvinvointiin, imetyksen lopettaminen vai lievät suolisto-oireet?


      • viestissäni
        ...kumpi vaikuttaa kirjoitti:

        haitallisemmin vauvan hyvinvointiin, imetyksen lopettaminen vai lievät suolisto-oireet?

        että mielestäni ainakin meidän tapauksessamme haitallisempaa vauvalle ovat lievät suolisto-oireet kuin imetyksen lopettaminen, kun vauva on "jo" 6kk.


    • pojun äiti

      Jos lapsi oireilee koko ajan, voi olla vaikea päätellä, mikä kiinteä ruoka sopii ja mikä ei. Joten jos ei sopivaa imetysdieettiä löydy, kannattaa sitä sopivaa korviketta alkaa tosissaan etsimään.

      Suosittelen ruoka- ja oirepäiväkirjaa ja ruokavalion yksinkertaistamista. Eli jätä pois kaikki einekset, makkarat, karkit limpparit, sekamehut yms. erilaisia lisäaineita ja mausteita sisältävät. Kotitekoisessa ruoassakin valmiiksi maustetut lihat, valmiit maustekastikkeet ja mausteseokset pois. Jo yksistään mausteseoksessa oleva paprika- tai sipulijauhe voi aiheuttaa vauvalle äidinmaidon kautta selviä oireita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2398
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1912
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1373
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1260
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1235
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1171
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1101
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1055
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. 15
      1014
    Aihe