Ryynimakkaraa...

ex-hatam

nuotiolla paistettuna; onko kukaan koskaan uskaltanut maistaa???

En väittäisi sitä hyväksi mutta kylläkin erikoiseksi ja varsinkin erittäin rasvaiseksi.

Mutta nyt kesän kynnyksellä teen kyselyn grillattavista herkuista.

Mikä on ihmisten tyyli ja bravuuri???

55

3094

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • makkaraa? =)
      jaa,en ole maistanut...enkä maista =(
      Mitäs sitä sitten grillataan kesällä..no tuota,iskälle pihvejä,kaikkea possusta härkään,tietty ihan makkaraakin tulee grillattua,itselleni grillaan yleensä vaan maissia,tomaatteja,täytettyjä herkkusieniä(vaikka inhoan sieniä)siis sisusta tyhjäksi,sisään sulatejuustoa ja mustaleimaa,ympärille kiedotaan siivu pekonia että ei kuiva kokonaan...siinä ne tärkeimmät,salaatin kera toki.

      • ex-hatam

        sentään grillata. Muutenhan se on numero yksi, mutta grillimakkarana maistuu mieluiten maustettu cabanossi tai muu vastaava lihamakkara.

        Toi ryynisellainen oli vain kokeilu, kun eräs tuttava sitä kehui, mutta minä en tykännyt.

        Enkä söisi kyllä herkkusieniäkään, oli sitten täytetty vaikka millä.


      • ex-hatam kirjoitti:

        sentään grillata. Muutenhan se on numero yksi, mutta grillimakkarana maistuu mieluiten maustettu cabanossi tai muu vastaava lihamakkara.

        Toi ryynisellainen oli vain kokeilu, kun eräs tuttava sitä kehui, mutta minä en tykännyt.

        Enkä söisi kyllä herkkusieniäkään, oli sitten täytetty vaikka millä.

        noita lihaisia makkaroita...kamala narina hampaissa =(((


      • ex-hatam
        davalyan kirjoitti:

        noita lihaisia makkaroita...kamala narina hampaissa =(((

        muistaakseni kasvissyöjä. Eikö ne kaalit sun muut sitten narsku???


      • ex-hatam kirjoitti:

        muistaakseni kasvissyöjä. Eikö ne kaalit sun muut sitten narsku???

        vege,ihan sekasyöjä ja makkaraa saatan joskus syödä =))Kaalit narskuu...niitten kuuluu,lihan ei=(


      • ex-hatam
        davalyan kirjoitti:

        vege,ihan sekasyöjä ja makkaraa saatan joskus syödä =))Kaalit narskuu...niitten kuuluu,lihan ei=(

        rapeaksi grillattu kuori, niin jos se on lihaisaa, mutta jos se on jotakin jauhomössöä, siellä ei narsku mikään. Ainostaan rasvat valuu ja jauhot tinttautuu kurkkuun.
        Mieluummin minullekin sitten kaalia, kiitos.


    • ei tule oikein muuta mieleen kuin tämä isän keittiön seinällä pitkään roikkunut viisaus:

      - Alkoholin nauttiminen tässä talossa on ankarasti kielletty, paitsi kalaruokien kera.
      Kalaruoiksi lasketaan kaikki ruoka paitsi ryynimakkara.
      Jos vastoin kaikkia odotuksia ryynimakkaraa kuitenkin tarjottaisiin, laskettakoon sekin kalaksi.

      - kopsasin tuolta noin http://personal.inet.fi/private/mauski/things/vitsit.txt

      Kerran olen tainnut ryynimakkaraa maistaa, enkä kyllä tule sitä koskaan itse oma-aloitteisesti ostamaan tai laittamaan... Grilliin me laitetaan mitä vain sattuu olemaan silloin kun sää sallii grillaamisen, kyljyksiä, makkaraa, broileria, kalaa, kasviksia. Seuraksi mielellään perunasalaattia, tonnikalasalaattia ja kreikkalaista salaattia, ja jotain nestemäistä, nam, tulipa nälkä.

      • ex-hatam

        ja nälkään söisin nyt vaikka grillatun ulkofileen ja sitä kreikkalaista salaattia.

        Tuo elämänviisaus, että alkoholi on kiellettyä kaikkien, paitsi kalaruokien yhteydessä, pitää laittaa meilläkin oikein seinälle.


    • Me ollaan grillattu muutaman kerran nyt uutena kalkkunavartaita; kalkkunanpaloja, kirsikkatomatteja ja kesäkurpitsaa, niistä meillä tykätään...
      Ja nythän on tullu uutena Tapolalta Tulikeppejä, ihan hyviä jos tykkää vähän maustetummasta makkarasta...
      Ryynäreitä en oo koskaan grillannu...

      • ex-hatam

        en ole koskaan edes maistanut kalkkunaa.
        Miltä se oikeesti maistuu???

        Ne tulikepit on hyviä ja niissähän on eri makusävyjäkin.


      • ex-hatam kirjoitti:

        en ole koskaan edes maistanut kalkkunaa.
        Miltä se oikeesti maistuu???

        Ne tulikepit on hyviä ja niissähän on eri makusävyjäkin.

        Minusta tuo kalkkunan maku ei kovin paljoa eroa possunfileestä, mutta minusta se on parempaa ja kypsyy nopeammin....kannattaa kokeilla..makuasia tuokin....
        Täältä noita Tulikeppejä en ole löytänyt kun yhtä lajia, ja sekin tahtoo olla aina lopussa...


      • ex-hatam
        Sikra kirjoitti:

        Minusta tuo kalkkunan maku ei kovin paljoa eroa possunfileestä, mutta minusta se on parempaa ja kypsyy nopeammin....kannattaa kokeilla..makuasia tuokin....
        Täältä noita Tulikeppejä en ole löytänyt kun yhtä lajia, ja sekin tahtoo olla aina lopussa...

        kalkkunaakin sellaisina paistovalmiina fileina???


      • ex-hatam kirjoitti:

        kalkkunaakin sellaisina paistovalmiina fileina???

        En tiedä varmaan kauppakohtaisia..mä oon ostanut nuo varraskalkkunat valmiiksi paloiteltuna lihatiskistä.


      • Telpet

        tulikeppejä etsiskellyt täältä, mutta en ole vielä löytänyt mistään. Josko ne tulisivat tännekin myyntiin. Jään odottelemaan.

        Kokeile ihmeessä ruisryynäri, se on tosi hyvä.


      • Telpet kirjoitti:

        tulikeppejä etsiskellyt täältä, mutta en ole vielä löytänyt mistään. Josko ne tulisivat tännekin myyntiin. Jään odottelemaan.

        Kokeile ihmeessä ruisryynäri, se on tosi hyvä.

        Kannattaa sille omalle kauppiaalle vihjaista, et
        tilaa Tapolan Tulikeppejä....

        Kyllä joskus tuulee ryynäreitäkin laitettua ihan itelle, isäntä ei niitä halua edes maistaa...(heh..miehet), mä olen ihan pannulla niitä ryynäreitä paistanut en grillissä...


      • Telpet
        Sikra kirjoitti:

        Kannattaa sille omalle kauppiaalle vihjaista, et
        tilaa Tapolan Tulikeppejä....

        Kyllä joskus tuulee ryynäreitäkin laitettua ihan itelle, isäntä ei niitä halua edes maistaa...(heh..miehet), mä olen ihan pannulla niitä ryynäreitä paistanut en grillissä...

        Täällä on tosi vähän Tapolan tuotteita. Mustaa makkaraa joskus saa. Kysyn kauppiaalta tuota, joskohan sitä tulisi kesän mittaa.
        Siellä Tampereen puolessa on myös tosi hyvää ruisleipää, sitä olen myös kysellyt, mutta ei kuulemma tule tänne.
        Sitä kun suositaan paikkakuntien omia tuotteita.
        Tietysti hyvä niin.
        Kyllä se ryynäri pannullakin hyvä on, mutta grillissä parempi.


      • Telpet kirjoitti:

        Täällä on tosi vähän Tapolan tuotteita. Mustaa makkaraa joskus saa. Kysyn kauppiaalta tuota, joskohan sitä tulisi kesän mittaa.
        Siellä Tampereen puolessa on myös tosi hyvää ruisleipää, sitä olen myös kysellyt, mutta ei kuulemma tule tänne.
        Sitä kun suositaan paikkakuntien omia tuotteita.
        Tietysti hyvä niin.
        Kyllä se ryynäri pannullakin hyvä on, mutta grillissä parempi.

        Kai toi on sitte vähän kauppiaskohtaista, kyllä meillä vaikka on iso marketti niin kauppias ottaa kyllä toivomuksia vastaan...


    • nuotiolla...

      paistettuna on hyvää, mut yhden vaan pystyy syömään.

      • ex-hatam

        jos se niin hyvää on???

        Ei vaan, en minä ainakaan syö mitään muutakaan makkaraa kuin sen yhden, joten aika turha kysymys tuo minulta oli.

        Mutta et kertonut, mikä sitten on erityisen hyvää grilliruokaa.


      • parasta grillattuna
        ex-hatam kirjoitti:

        jos se niin hyvää on???

        Ei vaan, en minä ainakaan syö mitään muutakaan makkaraa kuin sen yhden, joten aika turha kysymys tuo minulta oli.

        Mutta et kertonut, mikä sitten on erityisen hyvää grilliruokaa.

        on jokin liha, kunnolla marinoitu ja silleen.

        Ps, ryynäri on kuitenkin niin suolasta ja omalla tapaa täyttävää.


    • paitsi se ryynimakkara grillattuna. Me yleensä grillaamme makkaraa, pihvejä. Isäntä pitää enempi suomalaisesta kaikkein aikojen suositummasta kasviksesta eli makkarasta.
      Jos minulta kysytään kaikkein parhain herkku on kala, savustettuna, tai "loimutettuna". Mikä voikaan olla suussa sulavampi herkku kuin vielä tuoreena savustettu lahna tai ahvenet. Siika on myös nam samoin lohi.

      • yäk yäk

        yäk, mie en ainakaas tykkäis noit ruotoi imeskellä


      • minun herkkua

        mut sitä en saa kuin kesäsin, tuolla lapin reissuissa kun ollaan kalassa.


      • Pthyit !

        Lapamatoa grillattuna - kukin tyylillään !

        Ku noita syö, ni sithä pitää itelleki antaa matokuuri ! YÄK !


      • ex-hatam

        unohdin itsekin vallan grillatut tai loimutetut kalat.

        Juuri viikonloppuna syötiinkin halstrattuja muikkuja. En muista koska niitä viimeksi olemme syöneet; äitini niitä aina hastrasi meillä kesällä ollessaan.

        Oli ne taas hyviä.


      • ex-hatam
        minun herkkua kirjoitti:

        mut sitä en saa kuin kesäsin, tuolla lapin reissuissa kun ollaan kalassa.

        ole vähän kuin lohi, vai olenko ihan hakusessa???


      • on hyvää

        mut tuo lahna on minusta aivan kamalaa ruotoineen ja muutenkin se maku...
        Yllättävän moni ihminen kuitenkin tykkää lahnasta.


      • ex-hatam
        Pthyit ! kirjoitti:

        Lapamatoa grillattuna - kukin tyylillään !

        Ku noita syö, ni sithä pitää itelleki antaa matokuuri ! YÄK !

        vai laitatko vielä kolmannenkin vastauksen???


      • ex-hatam
        on hyvää kirjoitti:

        mut tuo lahna on minusta aivan kamalaa ruotoineen ja muutenkin se maku...
        Yllättävän moni ihminen kuitenkin tykkää lahnasta.

        mutta ainoastaan suolattuna.
        Ahventa en jaksa perata. Aivan liikaa ruotoja ja huonoja kokemuksia lapsena, kun niitä nypittiin joka viikko kurkusta pois.


      • maultaan?
        ex-hatam kirjoitti:

        ole vähän kuin lohi, vai olenko ihan hakusessa???

        Jos sitä tarkoitit niin mielestäni ei. Taimen ei maistu niin paljon kalalle, vaan siinä on pieni ero maussa, siis minun mielestä.
        Puronieriä pannulla paistaessa, se vasta hyvää onkin!


      • ex-hatam
        maultaan? kirjoitti:

        Jos sitä tarkoitit niin mielestäni ei. Taimen ei maistu niin paljon kalalle, vaan siinä on pieni ero maussa, siis minun mielestä.
        Puronieriä pannulla paistaessa, se vasta hyvää onkin!

        muutaman kerran lapissa ollessani.
        Ei varmaan voi olla eri mieltä kanssasi kukaan sen mausta.


      • ex-hatam kirjoitti:

        unohdin itsekin vallan grillatut tai loimutetut kalat.

        Juuri viikonloppuna syötiinkin halstrattuja muikkuja. En muista koska niitä viimeksi olemme syöneet; äitini niitä aina hastrasi meillä kesällä ollessaan.

        Oli ne taas hyviä.

        Mä en ole kai muikkuja syönyt koskaan muutenkuin muikkukukossa....ootteko saaneet muikkuja siitä "mökkijärvestä", vai ostaneet jostain... ?
        Silakkafileitä ollaan me halstrattu joskus ja ne on ihan hyviä...hiilisilakoita ;)))


      • maultaan? kirjoitti:

        Jos sitä tarkoitit niin mielestäni ei. Taimen ei maistu niin paljon kalalle, vaan siinä on pieni ero maussa, siis minun mielestä.
        Puronieriä pannulla paistaessa, se vasta hyvää onkin!

        koskaan maistanut. Varmaan hyvää. Taimenta olen syönyt. En niinkään ole tuntenut eroa maussa, mutta vitsi piilee varmaakin siinä että tänne asti kalatiskeille kun taimen ehtii, on jo jokusen aikaa kulunut sen pyydystämisestä.


      • ex-hatam
        Sikra kirjoitti:

        Mä en ole kai muikkuja syönyt koskaan muutenkuin muikkukukossa....ootteko saaneet muikkuja siitä "mökkijärvestä", vai ostaneet jostain... ?
        Silakkafileitä ollaan me halstrattu joskus ja ne on ihan hyviä...hiilisilakoita ;)))

        etupäässä haukea. Ne fileerataan ja paistetaan pannussa ruisjauhoissa ja voissa.

        Muikut ostan torilta tai kaupasta.


      • totta....
        umalehtinen kirjoitti:

        koskaan maistanut. Varmaan hyvää. Taimenta olen syönyt. En niinkään ole tuntenut eroa maussa, mutta vitsi piilee varmaakin siinä että tänne asti kalatiskeille kun taimen ehtii, on jo jokusen aikaa kulunut sen pyydystämisestä.

        joelta kun sen kalan saat nii heti se kohta syödään. Tai sitten minä kuvittelen että se taimen on paremman makuista kuin lohi, koska haluaisin mielummin pyydystää sen taimenen kuin lohen. Vaikka kaikista sitä onnellisii ollaan mitä joki saaliiksi antaa.


      • Telpet
        ex-hatam kirjoitti:

        ole vähän kuin lohi, vai olenko ihan hakusessa???

        se on lohikala. Maku riippuu, onko meri,-vai järvitaimen. Meillä tätä järvitaimenta ja lohta syödään yleensä. Taimen on voimakkaampi maultaan, kuin lohi. Ja väriltään punaisempi.
        Viime sunnuntaina miehet uisteli Puumalan reissulla 2 taimenta ja yhden lohen. Syötiin loimutettuna taimenet, kun olivat ihan hyvän kokoisia. Toinen oli 3.9 kg ja toinen 4.6 kg.
        Siitä riitti isolle sakille uusien pottujen kanssa syötävää. Lohi on pakkasessa pahanpäivän varalle.


      • ex-hatam
        Telpet kirjoitti:

        se on lohikala. Maku riippuu, onko meri,-vai järvitaimen. Meillä tätä järvitaimenta ja lohta syödään yleensä. Taimen on voimakkaampi maultaan, kuin lohi. Ja väriltään punaisempi.
        Viime sunnuntaina miehet uisteli Puumalan reissulla 2 taimenta ja yhden lohen. Syötiin loimutettuna taimenet, kun olivat ihan hyvän kokoisia. Toinen oli 3.9 kg ja toinen 4.6 kg.
        Siitä riitti isolle sakille uusien pottujen kanssa syötävää. Lohi on pakkasessa pahanpäivän varalle.

        saako Puumalastakin sellaisia vonkaleita???


      • Telpet
        ex-hatam kirjoitti:

        saako Puumalastakin sellaisia vonkaleita???

        suurelta saimaalta saa kaikilta syviltä seliltä.
        Tämän kesän suurin taimen on ollut 6.3 kg. Tuo Saipan maalivahti (Hostikka) on mestari nostamaan näitä tosi isoja. Hänellä tosin on toistakymmentä vapaa yhtaikaa pyytämässä.Oli nytkin pyhänä saanut useamman yli 6kg.


      • ex-hatam kirjoitti:

        mutta ainoastaan suolattuna.
        Ahventa en jaksa perata. Aivan liikaa ruotoja ja huonoja kokemuksia lapsena, kun niitä nypittiin joka viikko kurkusta pois.

        noin kävi isännälle myös. Joutui Tyksiin poliklinikalle ja luoja että kesti ennenkuin ruoto saatiin irtoamaan kurkusta. Siihen loppui isännän rakkaus kalaan, syö kyllä mutta tutkii suurin piirtein luupilla annoksensa jotta ei ainuun ainuttakaan ruotoa vahingossakaan jäisi löytämättä.


      • mo-ro

        Savustettua ahventa en ikunas ookka maistant, hiillostettua kyllä.


    • Telpet

      Vallankin ruisryynäri. Makkaroista grillataan myös juusto ukkopekkaa ja tietty saimaan grilliä.
      Muita sitten ovat grillivartaat, joissa lihaa, juureksia, hedelmiä, sieniä ja mitä milloinkin.
      Myös kyljyksiä, kylkeä, kasleria, possun filettäkin. Jotta tällaisia. Miniä grillaa maissintähkiä, kesäkurpitsaa ja muita pupunruokia.

      • ex-hatam

        mutta pupunruualta se sitten näyttäkin, ikävä kyllä=))


      • n.sorsa

        on erittäin hyvää grillillä saa tehtyä erillaisia muunoksia, syöjien mielihalun mukaan.

        Voi heitellä erinlaisia lihoja vihannesten sekaan ja ehdottomasti sipulia joukkon.

        Grillattavista ruokien aatelia on räiskäleet ja ihanan mansikkahillon ja kermavaahdon, niistäkin saa tehtyä muunnoksia erinäisiä täytelettuja.

        Vartaita voi tehdä monenlaisia makkaraa, maissia, lihaa ja vihanneksia sekaan.

        Kyljyksiä moneen lähtöön mitkä on kanssa hyviä.

        Kala tuotteet joko paistettuna tai savustettuna.

        Salaatit kruunaa kaiken.

        Kesä tulee ja uudet perunat folioon aah uusia perunoita eri sekoituksilla joko grilliin tai saunan kiukaalle.


      • on ihan

        hyviä rillattuna =)


    • No en uskalla,edes unissani.

      Ei ole varsinaista bravuria,ehkä eniten tulee grillattua noita maustettuja,juusto sun muut,makkaroita.

      Mutta ryynimakkaraan en koske,enkä pinaattikeittoon,keskellä töröttävineen munineen,nih /

      • Telpet

        ennakkoluuloinen. Kerää rohkeutta ja maista. Kukaties vaikka iloisesti yllättyisit noista herkuista.


      • Telpet kirjoitti:

        ennakkoluuloinen. Kerää rohkeutta ja maista. Kukaties vaikka iloisesti yllättyisit noista herkuista.

        Enkä ole ennakkoluuloinen.Jos olet lukenut vähänkään tekstejäni,niin määhän olen melkoinen radikaali,heh :))))

        Mutta rajansa kaikella o_O
        Yksi tuon suuntainen kokeilu tuli kerran tehtyä,kun tuli jossain tapahtumassa maistettua jotain herrain herkuksi mainitua savustettua lieroa.Voi hyvät hyssykät,yhtä karseeta oli kuin näköistäkin.
        Siinä oli muistutus liiallisesta siviilirohkeudesta.


      • issu56

        voi hyi YÖKÖTYS...ei mulle kiitos, eikä onneksi tuolle ukollekaan.
        Jotenkin koulusta jäänyt tuo etoominen tuota soppaa kohtaan, eikä se vain poistu...tuli jäädäkseen tuo yökötys :).


      • ex-hatam

        ja erittäin herkullista juuri sen kananmunan kanssa. Syön joskus jopa ihan iltapalakseni sitä, jota tosin Justiinakin pitää sietämättömänä.


    • issu56

      siitä yksinkertaisesta syystä, että se ei kuulu meidän grillaus/käristysherkkuihin.

      Ihan noista makkaroista meillä kaikki pitää Atrillista...

      • ex-hatam

        sitä minä taas ostan viimeksi.
        Tosin kylmä kalja kyytipoikana alas menee vaikka raaka sika, ainakin siitä pehmeimmästä kohdasta.


    • Miitukka

      yksi kesän herkku!!!
      Jos valita saa grillimakkaran ja ryynärin välillä, otan ryynärin. Tuttavapariskunnan kanssa grillatessa on aina tarjolla molempia. Heillä isäntä syö ryynäriä kuten minäkin, emäntä ja oma mieheni taas vannovat grillimakkaran nimeen. =)

      Pihvejä grillailen usein, sekä niiden kera kasviksia. Joskus laitan myös perunat folion sisälle voinokareen kera grilliin kypsymään. Nam!

      • ex-hatam

        päällä jatkuvasti kun grilliruoista puhutaan.

        Loppuviikko menee taas kaupungissa häiden takia mutta heti maanantaina on maalla grillijuhlat.


    • Ri_ce

      ..mies joka rakastaa mustaa makkaraa, ei pidä ryynimakkarasta. Eihän niissä ole muuta eroa kuin veri..vai? Rasvaista ryynäri kyllä on, mutta kuten Telpat jo sanoikin mikään ei voita kunnon ruisryynäriä. Se on myös niin paljon terveellisempää kuin perus grillimakkara, tai no riippuu tietenkin kuinka lihaisaa se perus grillimakkara on. No terveellisyydestä viis, kuka sitä grillatessa ajattelee!!?

      Kun olin pieni, muilla tehtiin uunimakkaraa ja meidän mamma käristi ryynäriä ja ei kuun pottumuusia kylkeen.

      Grilliherkkuni: kyljykset, kalkkunafileet, liha-kasvisvartaat, ryynimakkara, kabanossi, täytetyt herkkusienet, grillitomaatit, maissintähkät voisula ja kylkeen uusia perunoita, silliä ja hyvää tuoresalattia, esim kreikkalaista sellaista.

      Nyt täytyykin tästä hakea muutama lettu hellalta, onneksi tuli paisteltua niitä, muutenhan tässä kuolisi nyt nälkään....

      • ex-hatam

        ja mustaamakkaraa voi verrata mitenkään keskenään.
        Ne ovat kuin yö ja päivä.

        Nuo muut luettelemasi safkat kelpaisi kyllä minullekin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1688
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1295
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1202
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      87
      1120
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      912
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      855
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      829
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      93
      820
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      758
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      692
    Aihe