Tekemistä Lohjalla

asdf

Muuttamassa Lohjalle. Mitä Lohjalla voi tehdä? Mitkä on menomestat, harrastusmahdollisuudet jne. ylipäätään mitä Lohjalla voi tehdä??

15

3419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juupelihuikka

      voi thedä ihan samaa kuin missä tahansa Suomen kaupungissa. Kyse on enemmän siitä mistä olet kiinnostunut.

      • riippuu siitä

        täällä on ihan kivat harrastusmahdollisuudet, paljon liikuntapaikkoja, hyvät harrastusteatterit, tanssistudiot, musiikkiopistot, kansalaisopistoa, luontoa ja liikuntaa, kulttuuria pieneksi kaupungiksi paljon jne... mutta siis mitä ikäluokkaa olet ja mitä tykkäät puuhata vapaa-ajalla?


      • Minun mielipiteeni
        riippuu siitä kirjoitti:

        täällä on ihan kivat harrastusmahdollisuudet, paljon liikuntapaikkoja, hyvät harrastusteatterit, tanssistudiot, musiikkiopistot, kansalaisopistoa, luontoa ja liikuntaa, kulttuuria pieneksi kaupungiksi paljon jne... mutta siis mitä ikäluokkaa olet ja mitä tykkäät puuhata vapaa-ajalla?

        Voi laajentaa ja hakea harrastuksia em lisäksi jos riittää puhti matkustaa 60-80 km Lohjalta.

        Tämä ei liity nyt mitenkään harrastuksiin ellei shoppailu satu olemaan se,varaudu matkustamaan kun teet vaateostoksia.

        Erittäin positiivista,se perinteinen peruslohjalaisuus on jo hiipumassa.


    • M20

      Ensimmäiseksi kannttaisi mennä todella kauniiseen Karkalin luonnonpuistoon, josta löytyy Torholan luola. Sitten ehdottaisin käymään Tytyrin kaivoksessa. Lohja on kaunis erityisesti järven ansiosta, suosittelisin veneilyä Lohjanjärvellä. Luonto on kaunis Lohjalla, täältä löytyy myös kaikenlaisia muistomerkkejä, mutta ne ovat aika piilossa, joten niitä tarvitsee etsiä aika kovin. Suurlohjankadulla on muistomerkki ensimmäisestä sähkörautatiestä, mutta on sen verran kuusten piilossa, että tarvitsee etsiä tarkemmin. Keskusaukion iso miespatsas kannattaa katsastaa. Lohjan kirkko on kaunis sisältä ja maalaukset kertovat historiasta. Lohjan vanhan hautausmaan hautapaikat ovat mukavia tutkia, muun muassa Johannes Virolaisen hauta, jolla on oma muistomerkki kirkkokentällä ja punaisten ja valkoisten hauta.

      Itse nautin eniten Lohjalla sen vihreydestä ja puutarhamaisuudesta. Lisäksi uiminen on hienoa ja käveleminen Liessaaressa. Lohjalla on mielestäni hienointa jonkinlainen hiljaisuus ja rauhoittuminen, toisin kuin joissain suurissa kaupungeissa. Golfia, minigolfia, keilausta, jääkiekkoa, uusi skeittipaikka, pururadat, elokuvateatteri... siinä jotain ajanvietepaikkoja.

      Lohjalla Martina on hyvä paikka syömiseen ja kadun toiselta puolelta löytyvä Kebab-ravintola. Myös pienet kuppilat ympäri Lohjaa ovat viihtyviä, erityisesti hieno, mutta kallis St. Honoré.

      Toivotaan vaan, ettei tule mitään lentokenttää tänne pilaamaan tätä aluetta, sillä jos sellainen tulee, niin itse en tänne enää palaa.

      • asunut mutta hyiii

        asuin karkalissa puol vuotta kävin aika usein luonto puistossa se on kaunis ja SIISTI. Mutta ajatelkaa jos siel pitäis asuu siis niinku ympäri vuoden. Saa olla koko ajan pyytämässä vanhempia kuskaamaan esim harrstuksiin, lääkäriin,shoppailee jne. Sinne lähimpään Siwaanki piti mennä autolla -.- Siel ei voi tavata ees kunnolla ystäviä ellei ole kyytiä....


      • Huruu
        asunut mutta hyiii kirjoitti:

        asuin karkalissa puol vuotta kävin aika usein luonto puistossa se on kaunis ja SIISTI. Mutta ajatelkaa jos siel pitäis asuu siis niinku ympäri vuoden. Saa olla koko ajan pyytämässä vanhempia kuskaamaan esim harrstuksiin, lääkäriin,shoppailee jne. Sinne lähimpään Siwaanki piti mennä autolla -.- Siel ei voi tavata ees kunnolla ystäviä ellei ole kyytiä....

        Mielestäni Lohjalla ei ole mitään tekemistä nuorille. Keskusaukio on aina vain täynnä alkoholisoituneita teinejä tai juoppoja. Rannassa samoiten. Tänne vois tulla vaik joku netti kahvila tai joku kunnon menomesta!


    • rofo

      Meil on möksä lohjal mut ite asun hesas. En oo kunol ikin perehtynyt kaupunkiin.

    • Hyvät madollisuudet?

      Kuten myös, olen koko ikäni asunut lohjalla ja voin sanoa, että täällä ei ole yhtään mitään. Jalkapalloakaan ei voi pelata nurmikkokentällä! Harjun urheilukentttä on nurmea mutta sielläkin maalit pidetään lukossa ettei VAAN KUKAAN VOISI HARRASTAA JALKAPALLOA.

      Tämä on tyypillistä lohjalaisuutta. Ja sitten ihmetellään lehtienpalstoilla kun nuoriso ei liiku. Harjun urheilukentän muutkin toiminnot on varmasti evätty ei seuralaisilta, koska esim. korkeushyppy patjat on visusti peitetty ja laitettu lukoilla kiinni yms. Aivan älyvapaata koko touhu.

      Talvella itse tykkään luistella ja pelata lätkää, mutta eihän täällä liioin viitsitä aurata kenttiä, joten ainoa ratkaisu onkin ottaa oma lumikola mukaan jos et sitten halua pelata jääkiekkoa kentällä jossa on 50cm lunta! Kaikki on tehty niin vaikeaksi ettei nuorisolla eikä muillakaan kuten minulla ole mitään mahdollisuuksia harrastaa urheilua, ainakaan niin että se olisi vielä mukavaa.


      Noh, tähän joku lohjis vastaa tietysti, että kun ne rikotaan jne. Joo, niin varmaan on sellaisiakin jotka rikkoo mutta 99% nuorisostakin on ainakin minun kokemuksen mukaan asiallista porukkaa ja miksi ei voi asentaa vaikka valvontakameroita, ei ne niin paljon nykyään maksa. Ja kentillä voisi hyvin olla joku hoitaja, kuten monissa muissa kaupungeissa.



      Eli en voi kyllä suositella oikein parhaalla tahdollakaan tänne muuttamista. Lohjalaiset on muutenkin aika tympeetä ja sisäänpäin kääntynyttä porukkaa, itseasiassa... Häpeän olla lohjalainen, näin se vain on valitettavasti!

    • Ollapa ojamolainen

      Lohja on mainio paikka. Täällä harrastetaan sitä mainitsemaasi menoa ja siihen on varattu ne mestatkin. (Menohan tarkoittaa juopumista tai päihtymistä muulla tavalla.) Mestaksi taas voit valita lohjalaistyyliin ihan minkä paikan tahansa, sillä koko Lohja on muodostunut yhdeksi suureksi anniskelualueeksi. Tai sanotaanko ottelualueeksi, sanan molemmissa merkityksissä.

      Mutta täällähän on hieno Lohjanjärvi. Ainahan voi käydä nauttimassa kesäpäivästä sen parhaalla rannalla Aurlahdessa. Siellä on töherrettyjä rakennuksia, dokaavia tyhjäntoimittajia ja hanhenpaskan kyllästämää rantavettä, mutta muuten ihan kiva paikka.

      Torillakin on hauska käydä. Siellä näkee vielä niitä vanhan kansan puliukkoja, joilla on hyvät jutut. Siitä on myös lyhyt matka "ostoskeskukseen" Lohjantähteen, jos haluaa nähdä oikean narkomaanin. Invavessan lähettyvillä niitä voi bongata ja kavereilleen kehua. Paikallinen tihentymä on niin runsas, että puolessa tunnissa näkee yleensä 3-4.

      Iltaelämä on tietysti omaa luokkaansa. Jännittäväähän se on mennä ravintoloihin joita pyörittävät liivijengiläiset tuttavineen. Voi suuren maailman tyyliin nähdä nyssäkän vaihtavan omistajaa. Jos haluat oikein jännitystä, niin mainitse asiasta portsarille. Ja jos et vielä saanut turpaasi, niin nakkikioskille sitten vain. Homma hoituu, kunhan annat heidän vain huomata, ettet ole lohjalainen.

      Harrastaakin täällä voi. Juoksu, nyrkkeily, paini ja edellämainittujen yhdistelmät ovat (juoksukaljojen ohessa) ihan paikallisia lajierikoisuuksia.

      Tervetuloa!

    • flslfdls

      Mm. lenkkeily, hiihto, ratsastus, uinti, Rantajamit kesällä tuli ekana mieleen.

    • kakka5

      kusi

    • Lohjalainen

      Jos ainoa tekeminen mitä keksit on ryyppääminen (kuten turhankin monella tähän ketjuun vastanneista on) niin sitten olet pulassa.
      Jos kuitenkin olet kiinnostunut harrastamaan jotain järkevää niin Lohjalta tai lähialueilta löytyy paljon mahdollisuuksia sille.

      • kusimestalohja

        Nii...in.
        Liity esmerkiksi Lohjan tyhjien pullojen ja tölkkien kerääjien r.y.:hyn.
        Meitä on jo monta ja se on hauskaa ja kehittävää puuhaa.
        Muista kuitenkin maksaa verosi.


    • Anonyymi

      Tänään 🤗
      Keskiviikkona
      17.4.2024 klo 19
      Satumaan Kuningas Konsertti,
      Reijo Taipaleen Musiikkia-Laurentius-Sali,
      Lohja

      • Anonyymi

        ”Satumaan kuningas” on Juse Venäläisen käsikirjoittama ja Jussi Myllymäen ohjaama nostalginen musiikkinäytelmä.
        Rooleissa nähdään rakastettu
        tangokuningas Kari Hirvonen,
        tangokuningatar Marita Taavitsainen,
        lapsitähti Eikka Eronen sekä viihteen moniosaajat Merja Kuisma, Diana Anttila, Arttu Eronen ja Juse Venäläinen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      433
      3130
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2512
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      370
      2359
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2045
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1857
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1265
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1111
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe