Korvikkeiden hinnoista

kallista vai ei???

Kuinka paljon apteekin erityiskorvikkeet maksavat. Tiedän, että kela korvaa 72 % jos maitoaltistus on tehty, mutta mikä on lähtöhinta? Ja kuinka paljon yhdestä satsista tulee maitoa?

Pohdin vakavissani imetyksen lopettamista, sillä alan olla kypsä allergioiden selvittämiseen. Onko muuten kaikille löytynyt sopiva korvike? Jos ei, mitäs sitten tehdään?

5

808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joulumamma

      Moi!Eli niistä hinnoista...Nutri Soija 400g purkki maksaa n.11 e ja siitä tekee n.3 litraa maitoo. Mut Nutri Soijaahan ei suositella alle puoli vuotiaille,koska on niin allergisoiva. Almiron Pepti 800g purkki (mikä meillä on kokeilussa..) maksaa n.46 e ja siitä saa 6 litraa maitoo. Sit se "viimeinen vaihtoehto" eli Neocate 400g purkki maksaa 67 e ja siitä saa kans ton 3 litraa juomista. Siis tän verran nää maksaa jos on resepti. En tiedä onko nää kalliimpia jos käy ostamassa ilman reseptiä. Täällä kans odotellaan maitoaltistusta et sais kelan korvattavuuden..kyllähän noi melko hintavia on:( Mä todellaki toivon et meille sopii tuo Almiron,koska vararikkoon mennään jos joutuu kokeilla Neocatea..laskin et ennen ku on kelan korvattavuus siihen,se tulee maksamaan yli 500e kuukaudessa..huh huh:(

      • mapee

        meillä meni aikanaan kun kela sössi asioita urakalla ja jouduttiin odottamaan maidon korvauspäätöstä joka oli itsestään selvä asia tuolloin. Niin siis maitoon meni viikossa 1790 markkaa. Alkoi siinä äippälomalla huumori loppua ja moni työssäkäyväkin alkoi kiihtyä asiasta...

        Siihen vielä päälle se, että kun ostettiin tietenkin viikon satsi kerralla niin jokaisesta ostokerrasta meni se 50mk omavastuu jota ei sitten koskaan hyvitetty eli hävittiin siinä, mutta kun ei tili antanut myöden ostaa mitään kuukausien satsiakaan!

        Ja jotta kokemus olisi täydellinen niin vasta kolmas maito sopi joten rahaa meni roskiin sitäkin kautta...

        Lopulta tuli mitta täyteen ja marssin kelaan jossa kerroin istuvani tuolissa kunnes minulla on kelakorvauspäätös jolla saan maidot omavastuulla tai joku kantaa ulos. Vajaa vartti siinä meni ja siitäkin ajasta suurin osa odotettiin ihmistä, joka voi allekirjoittaa paperit. Apteekinkin väki suunnilleen taputti kun manin ostamaan kolmen kuukauden maidot kerralla!

        Pieni helpotu smeille oli se, että lähipiirissä oli perhe, jossa oli kaksi allergista lasta ja sama maito käytössä. Heiltä sitten saimme lainaksikin maitoa jossain vaiheessa kun oli yli oman tarpeen varastoa vähäsen. Eipä sekään pitkään ollut vaihtoehto.

        Jälkeenpäin sitä ihmettelee, mistä tuokin raha kiskottiin, mutta jostain se kasaan saatiin ja tuskin muuhun sitten tuhlattiinkaan?

        Sen verranhan on ajat muuttuneet, että silloin korvattiin kaikki paitsi se 50mk/3kk tai ostokerta ja nyt joutuu itsekin maksamaan osan. Lisäksi sai hoitotuen pelkästä maidostakin n400mk/kk.

        Maitoaltistuskin tehtiin kotona, vaikka yleensä se tehdään sairaalassa. Se oli poikkeavaa silloin enkä ole toisesta samanlaisesta kuullut. Huvittava oli lääkärin sanelu; altistus tehty kotona ja kuulostaa luotettavalta..


    • .............................
      • maksaa

        ainakin meillä päin reseptillä 58 €. Kun on Kelan korvaavuuden saanut, jää omakustannehintaa noin 16 €. Jotkut vakuutusyhtiöt saattavat korvata tuon omakustanteen, joten meillä maidot tällä hetkellä 0 €.


    • ...

      Kokemusta kahdesta, nutri-soija maksaa noin 11€ ja profylac noin 26€, molemmista tulee noin 3 litraa. Nää siis ne lähtöhinnat. Meillä profylac käytössä, kela maksaa 72% ja vakuutusyhtiö loput.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2644
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1952
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1423
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1295
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1290
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1201
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1121
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1065
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. 19
      1031
    Aihe