Etiikaton länsi

schack

Nykyinen länsimainen etiikka on tilkkutäkki. Pitäen kotijumalina ikävystyttävät arki-ihmiset kuten Aristoteles ja Hobbes se keskittyy taloudellisiin ja arkiasioihin. Koska nämä kotijumalat ovat ei-henkisiä on raja hyvän ja pahan välillä häipynyt. Siten syytetään USA:n luonnon tuhoamisen raamattusanontaan Genesiksen luomiskertomuksessa jossa ihmistä kehoitetaan vaalimaan luontoa herrana ja vapaasti hallitsemaan muun luomakunnan ylitse. Moraalinen elementti kadotetaan: Jos ihminen uskookaan Jumalaan hän on täynnä rakkautta, eikä hallitse väkivaltaisesti riistäen eläinten saatikka sitten ihmisten yli.
Tästä kuivuneesta etiikastaan johtuen länsimaat eivät löydäkään ratkaisua ympäristö-ongelmiinsa. He järkeilevät, haluavat säilyttää kasvua, uskolonialismiä yms. - kaikki ei-eettisiä prospektejä. Ratkaisu olisi tietysti ainoastaan todellisen etiikan paluu.
Saisi ruveta lainaammaan idän kulttureista ja jopa afrikasta jo. Muoti pitäisi jo olla rakentaa pienenpieniä taloja afrikkalaisella tekniikalla: käsin ja luonnon materiaaleista.
Orjiahan me olemme kun emme voi edes rakentamisesta päättää itse!

3

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pohjolassa.

      Hieno ajatus, mutta ei valitettavasti mitenkään toimiva. Mudasta ja aaltopellistä rakennettu tönö vastaa samaa kuin siirryttäisiin takaisin pronssikautiseen Suomeen. Perinteiset Afrikkalaiset rakennukset sopivat käytännönratkaisuina Suomeen kuin iglut Afrikkaan.

      Kuinka eettistä meno vaikka Afrikan Kongossa ja Somaliassa?

      Faktahan on se että me sivistysmaat olemme riistäneet kehitysmaita vuosisatoja ja teknisellä osaamisellamme siinä sivussa saastuttaneet tolkuttomasti. Joten kyllä minä helposti voin osoittaa sormella ja syyttää vaikka Usalaisia saastuttamisesta. Usa ei esimerkiksi ole mikään kehitysmaa niinkuin Kiina. He voisivat aivan helposti oman taloutensa kustannuksella laskea päästöjään ja niin kyllä voisi Kiinakin vaikka säätämällä edes jonkunasteiset luonnonsuojelusäännöt.

      Suomi on täysin vapaa maa. Muuta maalle puiseen omakotitaloon jos sinulla on siihen varaa. Tästä pääsemmekin oivasti aasinsillalla siihen menevätkö rahat ihmisille tasan Suomessa ja onko kaikilla täällä kaikki hyvin? No ei.

      • vastaisin

        Olen rakentamassa pikkuruinen talo - mikäli poikkeuslupa tulee! Sinnä odotellessa olen katsonut googlen kuvahaun avulla kehitysmaiden taloja. Tiilestä, koska sitä itsekin havittelen. No, niitä on toki: Afrikassa, Kiinan hutonkit, Jerevanin vanhan kaupungin kujatalot hedelmäpuineen y.m.. Niitä voi 1 - 2 ihmistä rakentaa kaivureitta ja koneitta. Olen itse nähnyt. Ne myötäilevät maastoa portaineen pikemmin kuin raiskaavat sitä, kuten kotikaupunkini jääkaudelta peräisin oleva mäntyharjun uusien talojen hankkeet. Yhdelle perheelle varataan turhan paljon neliömääriä!Pieni talo on halpa, jos ei tontti lasketaan mukaan. Ei tarvitsisi perheiden velkaantua ja joutua palkkaorjuuteen.
        On meillä orjuuttavia sääntöjä kuten vuotuinen asuntovero, lupahakemukset, pakottavat normit mitä tulee veteen, materiaaleihin, tilavuuteen ja sijaintiin tontissa! Velkaantunut ei ole vapaa, ja yksinäinen joka on vaikka hiukan vammainen ei selviydy näin kovista normeista.


    • Vaarallista yleistää länsimainen etikkaa on eri maissa eri vaiheessa. Ihmisten henkinen tila vaihtelee yhteiskunnan vaiheiden mukaan.
      Esimerkiksi Suomi potee pahempaa sosialismin krapulaa, suomettumista, kuin moni entinen varsinainen sosialistinen maa. Siihen kuuluu kateus, taloudellisten lainalisuuksien kieltäminen, kova verotus, varakkaimpien rankaisu ja lähes rikollisiksi leimaaminen. Suomalaiset eivät ole vapautuneet demokratian edellyttämään demokraattiseen päätöksen tekoon vaan ovat edelleen auktoriteettiuskoisia, kuninkaan, tsaarin, ammattiyhdistysten, puolueiden ja virkamiesten alaisia. Suomalaisten käsitys yhteiskunnan ja omista oikeuksista ja velvollisuuksista on sekoitus sosialististen ja länsimaiden välimaastosta.
      Sosiaalinen käytöksemme on ollut arroganttia muunmaalaisten mielestä vaikka omasta mielestämme olemme vain "rehellisiä".
      Suomalainen työttömyys verrattuna työttömyyteen esimerkiksi Afrikassa ei ole olenkaan samaa. Afrikassa työttömällä ei ole yhtään mitään hän on täysin sukulaisten varassa ruokaansa myöten.
      Ympäristöongelmathan ovat varakkaiden valtioiden haasteita, köyhillä mailla ei ole varaa eikä taloudellista pitkäjänteisyyttä huolehtia pienemistäkään ongelmistaan puhumattakaan maapallon globaalista ongelmasta.
      Afrikkakaan ei ole yhtenäinen alue vaan muodostuu hyvin eri tilanteissa olevista valtioista ja monissa valtioissa byrokratia juontaa entisistä emämaista ja on raskaampaa esimerkiksi vanhoissa Ranskan siirtomaissa, kuin Suomessa.
      Monissa Afrikan maissa uskonto on ainut toivoa antava kun mitään muuta pysyvää ei ole.
      Orjia ovat ihmiset jotka ovat luovuttaneet oikeutensa muille, kuten sosialistit ja suomettuneet suomalaiset. Demokratiassa on myös velvollisuuksia eikä kaiken tule tulla sosiaaliluukulta tai puoluetoimistosta. Ahkeruudesta ja yrittämisestä on oikeus saada myös tulosta ilman häpeilyä tai muiden kadehtimista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      55
      3923
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2761
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      132
      2062
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      1816
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      58
      1248
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1147
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1046
    8. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      84
      986
    9. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      179
      982
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      934
    Aihe