Eräs kemisti ystäväni kertoi minulle uuden tavan valmistaa kotiviiniä.
Kuumennetaan vesi kattilassa normaalisti, sulatetaan siihen sokeri, kaadetaan astiaan ja lisätään marjat. Mutta tässä kohtaa ei lisätäkkään vettä heti. Vaan annetaan marjojen ja sokerin olla kuumassa vedessä niin kauan kun ne ovat yli 40-asteisia.
Kuuma vesi tappaa marjoista ylimääräiset hiivat, antaa sokerille aikaa pilkkoutua mahdollisimman lyhyiksi ketjuiksi ja turvottaa/rikkoo marjat niin että perusmassa on tasajakoista.
Kun veden lämpötila alkaa lähestyä 40-astetta, lisätään loppu vesi astiaan, sekä herätetty hiiva. Eron huomaa jo parin tunnin kuluttua.
Käyminen alkaa välittömästi, ja käy sellaisella nopeudella että Turbohiivakin on siitä kateellinen. Muutaman päivän jälkeen prosessi on ohi ja voi alkaa suodatuksen/selkeytyksen.
Maku on mielestäni jopa parempi kuin ennen. Mutta muodostakaa toki jokainen oma mielipiteenne.
Kotiivinin valmistus
hieman eritavalla
1
688
Vastaukset
- JuKKa
.....
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.
Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke653286- 1422327
- 921868
- 1711559
- 861439
- 651426
Mitä harrastuksia kaivatullasi on?
Mitä harrastuksia sinulla? Onko teillä yhteisiä harrastuksia?741399- 691182
Mitäs jos hyökkään rakastuneesti kimppuusi
Tuleeko painimatsi vai "painimatsi". Jää nähtäväksi 😂771140Kannattaako suomalaisen nuoren lähteä Thaimaahan au pairiksi? Mitä olet mieltä?
Chiang Mai Pohjois-Thaimaassa kutsuu neljä suomalaista au pairia elämänsä seikkailuun. Arki toisella puolella maailmaa t341088