Monen vuoden ammattitaidolla ja rautaisella kokemuksella voin todeta, että Linuxista ei koskaan tule suosittua ympäristöä ohjelmistokehitykseen. Linux-ohjelmoinnissa on mahdoton päästä samaan laatuun, kuin esim. Windows-puolella. Koska yleensä perustelen väitteeni perinpohjin, tässä muutamia huomioita:
Ensinnäkin, Linuxia ei ole selkeästi tarkoitettu ajatteleville ihmisille, vaan se on tehty alimman yhteisen nimittäjän mukaan. Tämän huomaa mm. siitä, että käyttöliittymä on hyvin askeettinen ja ruma. Kaikki hienot ikonit pitää itse piirtää, jos niitä haluaa. Käyttöliittymä on vielä uskomattoman hidas verrattuna sen sisältöön. Tarkoituksena on ilmeisesti tehdä ajastaan jäljessä oleville ääliöille kolmikirjaimisia huuhaa-käskyjä unohtaen kaiken oleellisen.
Toiseksi, Linux on erittäin sotkuinen alusta: Minkään näköistä yhteistä linjausta ei ole, vaan esim. funktioiden/metodien logiikka voi vaihdella jopa saman API:n sisällä useita kertoja. Siinä et ulkomuistista koodaa vaan manuaalisivut kädessä. Tähän soppaan kun sekoitetaan vielä se, että joko laiskuutta tai kiirettä ei ole yhteisiä hyväksi havaittuja protokollia ja liittymiä viitsitty tehdä (esim. Winsocket), ei kunnollisesta ohjelmoinnista tule mitään. Lisäksi suurin osa koodista on C:tä, ei suinkaan huomattavasti edistyksellisempää ja tehokkaampaa C :aa. Mausteeksi vielä ripaus bugisia kirjastoja, niin eipä siitä ota enää kukaan selvää. Linuxille koodataan onnella, ei taidolla.
Kolmanneksi, Linuxilla ei ole kunnon kehitystyökaluja. Vertaappa vaikka Linuxin ammattimaisinta kehitysympäristöä "vi":tä Visual Studioon. Toisessa on loistavat debuggerit ja erittäin hyvät optiot, toinen on pelkkä sadomasokistinen vitsi. Lisäksi kehitystyökalujen dokumentointi on käsittämätöntä roskaa ja kaikki standardit loistavat poissaolollaan (esim. VB, CLR, .NET).
Viimeiseksi, Linux-kulttuuri on todella kieroutunut: jokaisen pikkuohjelmankin joutuu lahjoittamaan ilmaiseksi kaikille. Miksi kannattaa ylipäänsä kehittää mitään, jos siitä ei makseta rahaa? Laittaisitko sinä satatuhatta projektiin, jonka joudut ilmaiseksi antamaan pois? Lisäksi kaikki lähdekooditkin on pakko luovuttaa, joten mitään uusia ja hienoja algoritmejakaan ei kannata kehittää. Tämä on myös syy siihen, miksi kaikki Linux-kehittäjät ovat puolivillaisia amatöörejä, ikuisia opiskelijoita, tms. reppanoita.
Väittäisin, että kukaan oikeasti itseään arvostava ohjelmistokehittäjä ei suostu Linuxilla tekemään yhtään mitään!
Linux-ohjelmointi
12
1675
Vastaukset
- heh
kukkii!
- Roope
Nyt jäi täysin epäselväksi minkä alan asiantuntija olet?
Oikeastaan sillä ei taida olla edes merkitystä. Suutari pysykööt lestissään.- Repe Ruutikallo
>Nyt jäi täysin epäselväksi minkä alan asiantuntija olet?
Jätehuollon?
- harmaahurtta
Olet sitten oikein ottanut asiaksesi kaivaa näitä vanhempia posteja esiin? Kyllä sinun asiantuntijuutesi huomattiin jo tuosta vi:n kehitysympäristöksi kutsumisesta.
Vaikka tokihan vi:tä voi käyttää vaikka mihin :) - joku
oletko muuten tiennyt että LabView:kin on jo käännetty linux:lle.
- Pentti Viitonen
Jos kaikki Windows käyttäjät koodaisisivat ansi-standardin mukaan, niin silloin koodia voisi siirtää käyttiksestä toiseen ja käännöskin pelais muutoksitta.
Kohdallasi on parasta, että koodaat taidoillasi sopivalla työkalulla. - Bits©
Päivän paras trolli :-) Kaikkien taiteen sääntöjen mukainen :-D
- Mik
Jos käyli on ruma, ota tussi käteen ja maalaa näyttöön vaikka kukkia piristämään askeettistä näkymää.
Musta taustakuva ja pari sävyä sinisestä ja punaisesta riittää täysin ikkunoiden laitojen piirtämiseen. Joku voisi sanoa tuosta jo "r0xxx!!11!!".
Mmm..ikoneja..tosiaan, taidanpa koodata ne jo huomenna kerneliin muun puuhasteluni ohella. Tai no, mitäs ikoneilla, kun niiden funktio on käytännössä kuitenkin vain toimia NULL-operaattoreina.
Standard C library, BSD socket API jne. jne. ovat ystäviä. Esim. missä APIssa sen semantiikka vaihtelee huomattavasti ? APIeista puheen ollen, kukahan on tehnyt niitä omia laajennuksiaan standardeihin ? C ei ole joka asiassa absoluuttisesti C:tä edistyksellisempää tai tehokkaampaa. Visual Studiota joskus käyttäneenä tiedän sen olevan joskus vähän tuskaa.
VB ? Standardi ? Anteeksi nyt.
Lähdekoodien luovutuspakko riippuu lisenssistä. Linuxille voi tehdä maksullista softaa, joka on helposti todettavissa. Jotkut kehittävät ohjelmia esim. siitä yksinkertaisesta syystä, että se on ... kivaa.
Taidanpa lopettaa palkkatyöni, eli Linuxille koodauksen jo heti huomenna, ettei vain tule paha mieli. Samalla pyydän n 1 muutakin tyyppiä tekemään saman ja siirtymään Mäsän leiriin. - dotnet
Corelin Linux-sekoilut on hyvä esimerkki, kuinka mielekästä ja kannattavaa on tehdä softaa Linux-alustalle. Rahoittajat ja uskottavuus katosivat ja nyt Corelkin on myyty pilkkahinnalla Vector Capitalille.
- taas
Pentti Nelonen ollut vauhdissa...kyllä huomaa..
- Ernesti
Sinähän se mies jaksat puhua paskaa! Et taida oikein olla asiantuntija... olet ilmeisesti oppinut pehmeäkätiseksi ja ajattelemattoman tyhmäksi Windowsia käyttäessäsi. Sen lisäksi et jaksa ottaa asioista selvää lukemalla oppaita, jotka BY THE WAY ovat aivan selkeitä ja niiden funktiot hyvin käytännöllisiä ja toimivia.
Askeettiselta tasolta olet lähtenyt, jos aioit tehdä tekstipohjaisen ohjelman, komentotulkkiin, voin todella sanoa... että oikean ohjelman olet valinnut. (vi) Mutta entäs sitten kun haluat tehdä graafisia sovelluksia? LOL Sekään ei ole ongelma! Linuxille on olemassa QT Designer, jota jaetaan esim Mandraken mukana. Sillä piirtää käyttöympäristön helposti ja vaivatta... ja huom.. koodaminenkaan ei luulisi asiantuntijalle olevan vaikeaa koska QT:lla on kattavat kirjastot!!!
Entäs sitten, Borlandin Kylix, ilmainen, on saatavana myös enterprise versio, maksullinen.. samaa tasoa kuin Delphi 7. Jne jne.. muita.. siinä vain murto-osa..
Olisiko kannattanut siirtyä 2000 luvulle ennen kuin alat kirjoittamaan soopaa! Ja piirtele ikonit vain itse.. muuta ei taida olla sanottavana minulla kuin että HAISTA PASKA!- Sakarias
Tässä oli aika hyvää asiaa linux ohjelmoinnista. Esim. KDE työpöytä ympäristön ohjelman teko ei pitäisi olla kovin vaikeaa ja sekavaa, jos pitäytyy QT kirjastoissa. Jos alkaa muita palikoita ottamaan mukaan ilman perusteluja niin kyllä sinä käy huonosti.. ja onhan muitakin kieliä kuin C. Esim perl on pienissä jutuissa näppärä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nyt tajusin mitä haet takaa
En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä403057- 802801
- 1842428
Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?
En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?362155- 181476
Naiselle mieheltä
Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?231403Salilla oli toissapäivänä söpö tumma
Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen411396- 101274
- 131269
- 221241