syreeni

näköeste

Hei,
Ajattelin hankkia näköesteeksi korkeahkoja pensaita. Ajattelin syreenejä. Mitä eroa on erilaisilla syreeneilla eli miten kannattaisi valita? Maaperä on vanhaa saviperäistä pellon pohjaa ja paikka äärimmäisen aurinkoinen. Pystyykö syreenejä kasvattamaan pistokkaista?

Kiitos jo etukäteen :)

4

8622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syreenin ystävä

      Syreenejä voi kasvattaa pistokkaista, jos siis tarkoitat että ladot keppejä vesiastiaan ja kasvatat niihin juuret. Niissä tosin ei kasvuvarmuus ole paras mahdollinen eli koeta saada pikkutaimia, joita yleensä tuppaa vanhojen syreenien juurilla kasvamaan runsaasti.Tai vielä parempi, jos joku karsii syreenejään ja saat esim. metrin korkuisia taimia.

      Syreeni kasvaa korkeaksi (hyvässä paikassa kunnon puun kokoinen), mutta se kaljuntuu tyvestä ja lehtivihreä on tupsumaisesti latvoissa. Joten joudut hoitamaan aitaasi vuosien aikana.

      Syreenin uudistamisen paras aika on aina ennen kasvukauden alkua ja kannattaa katkoa vanhimmat kaljuuntuneet varret tyvestä ja jätät osan kasvamaan. Syreeniä ei kannata siis leikata kokonaan alas, vaan joka vuosi vähän katsastella missä ois klajuuntuneita varsia.

      Syreenejä on montaa lajia ja suosituin on perinteinen tuoksuva syreeni. Mutta on myös Unkarin syreeni, joka on tiheämpi ja pyöreämpi kasvutavaltaan samoin kuin jotkut puistosyreenit. Kannattaa vähän googlettaa.

      Savimaa on syreenille oikein hyvä kasvualusta.

    • mapee

      Syreeniaita kannattaa istuttaa ihan aitataimista. Vaikka ne on alkuun onnettomia niin ne juurtuu nopeasti ja sitten kasvua ei pysäytä mikään.

      Tutustu vaikka jonkun puutarjaliikkeen nettisivuilla eri lajeihin. Unkarin syreeni on kai nykyisin yleisin koska se ei tee juuriversoja, mutta sen väri on niin hailakka, että ei passaa mulle. Pihasyreenit taa stekevät niitä juuriversoja joita voi sitten siirtää tai antaa pensaan vallata aluetta lisää. Väreinä on monia komeita vahvoja värejä sekä valkoinen.

      Muitakin lajeja on. Laita hakusanaksi pihasyreeni, puistosyreeni niin saat kummastakin kasvutavasta tietoja.

      Ja istuttaessa kannattaa kaivaa oja johon taimet pistää ja lisätä siihen uutta kunnon multaa sekaan tai kokonaan monttuun. Peruslannoituskaan ei liene pahasta.

      • Syringisti.

        Siis unkarinsyreeni tekee meillä ainakin juuriversoja.
        Niistä sitä on siirretty eri paikkoihin ja hyvin menee.
        Ja on savikkoa todella.

        Ja sitten kesällä niissä pärrää niitä syreenikiitäjiä, ovat komeita kuin kolibrit.


    • varjomorelli

      kukkivat eri aikoina. Sinuna katsoisin esim. googlesta sanalla syreenit. Sieltä saat niin hyviä neuvoja, että ei paremmasta väliksi.
      Henk.koht. pidän ihan tavallisesta aikaisin kukkivasta syreenilaadusta, joita ovat lilan- ja valkoisen väriset tavalliset syreenit. Mm. Unkarin syreeni kasvaa aika leveäksi (hyvä näköeste), mutta mielestäni myös hieman risumaiseksi. Siitä pitää katkoa kaikki kukinnot, muuten sen viehätys loppuu.
      Kysyt pistokkaista. Ainakin minä' sain pelkällä maahan tökkäämisellä kasvamaan nuokkusyreenin. Yllätyin, kun aivan erinäköinen, vaaleanpunainen nuokkuva syreenin kuka tervehti isojen tavallisten syreenien keskeltä. Olin unohtanut täysin pistokkaani ja hupsista, tuollahan se nyt näkyi olevan, riiputtaen kukkaansa kuin paraskin ballerina. Riippusyreeni kasvaa hitaammin kuin muut lajit, jääden Unkarin syreeniä huomattavasti pienemmäksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8406
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe