Lakeland-kirjoitukseni RV-lehdessä

Piho

Tänään 10.6.2008 ilmestyneessä RV-lehdessä on mielipidekirjoitukseni Lakelandin liikehdinnästä. Ohessa kirjoitus.

Lakelandin herätyksessä on monia epäterveitä piirteitä

On hyvä, että RV-lehti uutisoi Lakelandin tapahtumista. Netissähän, esim. Netmissionissa, asiasta on keskusteltu jo puolentoista kuukauden ajan.
Kirjoittajan, Ari Vehosmaan, asenne Todd Bentleytä ja Lakelandin liikehdintää kohtaan on yksipuolisen myönteinen. Olisin odottanut objektiivisempaa lähestymistä, mutta ehkä kyseessä on RV-lehden linjaus, jonka mukaan tähän liikehdintään halutaan ottaa hyväksyvästi kantaa.

Lopussa Vehosmaa tosin viittaa lyhyesti siihen, että Bentleyn toiminta on saanut osakseen myös kritiikkiä. Mainitaan, että Internetistä löytyy liikehdintää erittäin negatiivisesti (liioitteleva sanonta, po. negatiiviseksi)) arvioivaa materiaalia, jossa Todd Bentleyn kerrotaan muun muassa olevan väärä profeetta ja Antikristuksen edelläkävijä. On vain vahinko, että Vehosmaa ei mainitse yhtäkään perustetta, minkä takia kriitikot ovat tulleet liikehdinnän torjuviin käsityksiin.
Niitä perusteitahan ovat esim. enkelien korostaminen tavalla, joka panee epäilemään, että kyseessä eivät ole valon enkelit, vaan valkeuden enkeleiksi tekeytyneet pimeyden enkelit.
Lisäksi Bentleyn opetus siitä, että uskova voi oman tahtonsa voimalla ja tiettyä tekniikkaa käyttäen päästä koska tahansa, vaikka päivittäin, kolmanteen taivaaseen, ei kuulosta raamatulliselta toimintatavalta. Pikemminkin tulee mieleen New Age ja okkultismi.

Lopussa Vehosmaa kirjoittaa:
"Erityistä huomiota kriitikot ovat kiinnittäneet Bentleyn väitettyyn enkeli-ilmestykseen, jossa hänelle ilmestyi naishahmoinen Emma-niminen enkeli."

Emman ilmestyminen ei ole mikään epävarma, muka vain väitetty asia, vaan moneen kertaan todistetusti Todd Bentleyn itsensä kertoma asia, josta olen kuullut Bentleyn puhuvan videolla sekä olen lukenut Emma-enkelistä Bentleyn kirjoituksen.

Lakelandin kokouksissa on paljon huolestuttavia piirteitä. Seuraavassa niistä muutamia.
1. Toronto-tyyppinen kaatuilu ja ihmisten kaataminen tönimällä tai kovaa huutaen säikäyttämällä (BAM!).
2. Huutaminen, kirkuminen, hervoton nauraminen, holtiton ruumiin sätkiminen ja vapina, silmien muljahtaminen nurinpäin ja naisten kieriskely kuin seksiaktissa.
3. Yleinen kaaosmainen epäjärjestys.
4. Sanan opetuksen puute.
5. Parannussaarnan ja synnintunnon puute.
6. Vakavan profeetallisen varoituksen sanan puute. Floridaa on kohtaava suuret Jumalan tuomiot tulevina vuosina. Lakelandin kokouksissa ei kuule niistä mitään.
7. Tiedonsanojen käyttö tavalla, joka ei vaikuta ainakaan aina luotettavalta eli siten, että Bentley lypsää kysymyksillä vaivihkaa tietoa ihmiseltä ja esittää sitten muka profeetallisesti väitteitä tuolle ihmisille.
8. Rahan kerääminen ihmisiltä hyvin manipuloivien uhripuheiden avulla. Bentley järjestää myös erikoistilaisuuksia ja parhaimpia istumapaikkoja niille, jotka maksavat tällaisesta etuoikeudesta 500 dollaria. Muut eivät pääse niihin kokouksiin ollenkaan.

Näen Todd Bentleyn toiminnassa paljon samaa kuin torontolaisuudessa ja Benny Hinnin tilaisuuksissa. Bentley kunnioittaa Kenyonia, uskonliikkeen kyseenalaisten opillisten käsitysten isää ja William Branhamia, jonka enkeli ”Muutoksen tuulet” vaikuttaa nyt Bentleyn elämässä. Bentley tunnustautuu siis Latter rain –liikkeen perinteisiin ja käsityksiin. Bentley on voimakkaasti mukana Kansas Cityn profetia –liikkeessä, jonka johtajia Bob Jonesia, Paul Cainia ja Rick Joyneria Bentley pitää esikuvinaan.
Todd Bentley on saanut paljon vaikutteita myös Patricia Kingiltä, joka on entinen noita, mutta jonka toiminnassa on edelleenkin okkultistisia piirteitä.
Todd Bentleyn kokouksissa tapahtuu hyviä asioita, mutta valitettavasti mukana on myös runsaasti ilmiöitä, joiden takia Bentleyn kokouksia on syytä arvioida myös kriittisesti.

Jouko Piho

9

1090

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keski-suomesta ...

      Antaa se pasuuna vielä selevän äänen,kiitos Jumalalle.Oletko muuten se sama, joka 70-luvulla kävi kirjeenvaihtoa ateistin kanssa hyvä sanoma lehdessä ? En ollut silloin uskossa ja lehden tilasi joku meille. Luin aina, kun sain tilaisuuden,myös pihon kirjoituksia.

      • Piho

        Kiitos kiitoksista!

        Kyllä, minä olen se sama henkilö, joka kävin 1970-luvulla kirjeenvaihtoa ateistin kanssa Hyvän Sanoman palstoilla.

        Jouko Piho


    • Kiitän Jumalaa siitä, että palstalla on [edes yksi] uskova, joka varoittaa eksytyksistä. Toivon kirjoitustesi tavoittavan mahdollisimman monta lukijaa, mukaanlukien niitäkin, jotka ovat jo menneet eksytykseen mukaan. Itse koen yksiselitteisesti, että kysymyksessä oleva Lakelandin herätys on eksytystä.

      Yhdessä asiassa olen kanssasi eri mieltä. Kirjoitit:
      >>Todd Bentleyn kokouksissa tapahtuu hyviä asioita, mutta valitettavasti mukana on myös runsaasti ilmiöitä, joiden takia Bentleyn kokouksia on syytä arvioida myös kriittisesti

    • että tästä eksytys-uusevankeliumin epäraamatullisuudesta vihdoin kirjoittaa tällä palstalla henkilö, joka on luotettava ja yhteydessä RV:n toimitukseen, kun meidän pastan vakiokirjoittajien vietit ei kuitenkaan mene perille samassa arvostuksessa, kuin nyt Jouko Piho avas palstalla selvän asiaan perehtymisen tiotopankin,.
      * Samoin Piho voisi ottaa kentaa Markku Koiviston, Lakelandia suuresti muistuttavaan missoon. Kiitos!

    • AIHEESTA
    • Bombastus

      on isästä perkeleestä kaikkine huutamisineen ja huijauksineen. Sairaat ei parane, ihmeitä ei tapahdu muualla kuin aina kerrottuna mahdollisimman kaukana siitä paikasta jossa olet. Yleensä eri manosassa joten mahdoton tarkistaa asioita. Äärikarismaattisuus on lopunajan suuri eksytys....

    • Haivai

      Mielenkiintoista. Nämä Joukon teesit näyttävät leviävän kulo valkean tavoin monella eri kanavalla. Katsotaan mihin asti ne riittävät. Kun haetaan statusta niin onnistuuhan se näinkin.

      • viljo5

        Kuuleppas p,pietari.Kuule Viisaita ja ota onkeesi. Tiedon sanat. Etkö tunnista omistajaasi ?. Kielenkäyttösi osoittaa että olet eksynyt. Kokemuksesi, joka on tuntemuksesi. Kertoo kaiken niille, joilla on Hengen näkemisen lahja.
        Pysähdy miettimään mitä teet ja misssä hengessä !.
        Etkö tiedä että eksytyksen henki on alammainen, Jumalan luomassa maailmankaikkeudessa. Miksi mietit henkeäsi ja kohtaloasi Ikuisuudessa ?.
        Potkit tutkaintasi vastaan. Käänny ja lue Rikas ja Raikas Sana. Löydät sen Uudentestamentin Sanasta joka herättää kuolleet luut. Hanki Elävää Vettä.


    • shakabumba

      Toddin kokouksissa saatana on läsnä ja nauraa.
      Jeesuskin on siellä, mutta Hän itkee.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1898
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1475
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe