Hei,
teetä juon ja hauduttelen sitä pienessä teekannussa (o,4 l luulen), ihan ohjeen mukaiset 5 min ja ok.
Nyt kiinnostaa enemmän näistä haudutuksista tämä aika. Kuulin että venäläistyyppistä teetä esim. haudutettaisiin pitempään ja sitten laimenettaisiin vedellä tarpeen mukaan? Onko perää?
Entä koska minulla on tämä teekannusarja, tämä pienempi ja isompi (1,2l). Onko alunperin tarkoitus hauduttaa tee pienssä kannussa erittäin vahvaksi ja kaataa sitten isoon kannuun tarjoiltava versio?
Entä englantilainen versio?
Kiinnostaa nämä "pikkuseikat" tai jos joku osaisi nimetä jonkun aihetta käsittelevän kirja, jos ellaisia on edes olemassa.
(Kysymyksissä tarkoitan mustaa teetä.)
Teen haudutus? erilaisia?
elina
1
1107
Vastaukset
- pää kannuun
tee hautumaan
ja isompaan kuuma vesi.
Näin jokainen saa haluamansa vahvuista teetä.
Kuumenna molemmat kannut kuumalla vedellä ennen "varsinaisen" veden laittoa.
Vettä ei pitäisi keittää,
vaan kattila otetaan liedeltä pois siinä vaiheessa kun vesi rupeaa kuplimaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nyt tajusin mitä haet takaa
En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä402997- 702467
- 1742324
Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?
En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?332008- 181416
Salilla oli toissapäivänä söpö tumma
Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen411366Naiselle mieheltä
Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?221363- 131249
- 101244
- 221221