Lumipallo

siihen ihastunut

Onko Lumipallo pensas vaikea hoidettava?
Millaisia ohjeita antaisitta sen istuttamisesta ja millaisen paikan se tarviaisi?
Miten pian kukinnot ilmaantuvat?

8

1589

Vastaukset

 • Kunhan multa on hyvää ja sitä on syvästi, kasvaa ihan ittekseen. Kuivassa ja paahteisessa paikassa lehdistä tulee kituliaan näköisiä ja kukinta jää pienemmäksi, hengissä pysyy kuitenkin.
  Itse olen typistellyt oksia pitkin kesää saadakseni haluamani muotoisen pensaan ja menettänyt osan kukinnasta, ilmeisesti kukkii edelliskesän versoista? Pakko ei ole leikata ollenkaan.
  Ystävälläni kasvaa pensaan juurella karhunköynnöstä, joka käärii itsensä oksistoon ja kukkii myöhemmin kesällä. Parimetrinen puska ei näytä siitä kärsivän ja saapahan toisen kukinnan:))

 • Minulla on kolmas kesä Lumipallo pensas n. 70cm korkea, ei ole kukkinut lainkaan. Laitoin kaksi pensasta ja samoin on sen toisenkin kanssa joka on minulla mökillä. Samoin on syyshortensssia joka ei ole myöskään kukkinut. Mikähän pensaita vaivaa, olen laittanut kanankakkaa juurelle, silloin tällöin heinäkuun puoleenväliin saakka ja perinteiset syyslannoitteet syksyllä.

 • Kamala kirvapesä, itse hävitän pois.

  • Senhän tietää jo ostaessa, että kuivassa paikassa, auringonpaisteessa heisi saa kirvoja, mutta kun istuttaa lumipallon vähänkään kosteampaan (tai pitää juuristoalueen kostena keinotekoisesti) paikkaan, saa nauttia hienosta kukinnasta. Itse ostin kesäkuussa pensaan (n. 60 cm) ja se on vielä istutusruukussa ja kukkia on ollut 16 kpl. Isoja, miehen nyrkin kokoisia kukkia, jotka alkavat nyt lakastua.
   Nyt onkin kysymys, auttaako kukkien poisleikkaaminen haaroittumista vai onko siitä peräti haittaa. Itse leikkasin jo osan pois, mutta sitten tulikin hoppu tietsikan ääreen, jospa joku tietäisi paremmin.


 • Aivan sama leikkaako vai ei, putoaa ne muutoinkin kun kuivuvat.
  Meillä ainakin on niin korkeita, ettei edes onnistu ja joka vuosi on tullut isoja ja komeita palloja.
  Joskus leikkasin kun olivat matalia, en huomannut mitään eroa.

 • Mahtaako kirvat tulla vanhoihin pensaisiin? Piti poistaa iso pensas kirvojen vuoksi. Ne tulivat viime kesänä ja tänä vuonna puska oli täynnä kirvaa ja lehdet kippurassa. Kukinta oli huono. Se poistui keskuudestamme.

  • Käppyrällä oli meilläkin lehdet, mitään otusta en käppyröistä kyllä löytänyt. Keräsin sinnillä pois kaikki käpristyneet ja poltin nuotiossa, pensas kukki komeasti ja näytti loppukesästä tosi hyvältä. Ens vuonna voi tietty olla sama homma edessä, vaan on ne pallerot vaivan arvoisia!


 • Hyvin kukkii ihan valtavasti on palloja tulossa. Menestyy ihan peltomultaisessa maassa ja lannoitteeksi kanankakkaa. Omissa pensaissa on ongelmana että joku tuholainen syö lehtiä ja ne menevät ihan kun pitsiharsoksi. Lisäksi on kirvoja ollu. Olen kokeillut nyt spruzit torjunta-ainetta ja käsittelin sillä pensaat. Onko muilla ongelmana että lehtiä syövät joku toukka vai mikä lie??

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  232
  3504