ONKO KOKEMUSTA MOVICOL:ista ?!

Kaikki on kokeiltu

Tyttö 2v. ja kärsii pahasta ummetuksesta, vaivannut jo 1,5 vuotta. Käytössä on levolac sun muut, pahimpana hätävarana microlax(mitä en mielelläni käytä). Levolac menettänyt tehonsa, ei viitsis pullo tolkulla juottaa. Lääkärillä käyty, jauhoi ruokavaliosta ym ym. Alkaa keinot loppumaan ja vaikuttaa koko perheen hyvinvointiin/jaksamiseen. Kuulin että vois antaa puoli pss/pv movicolia, uskallanko???!!

7

8783

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarja 2

      eilen yksityislääkärillä kyseisen vaivan jatkuttua useamman vuoden ajan,tyttö nyt 5v.Meillä myös "arvauskeskuksessa" tartuttu tuohon ruokavalioon ja ummetuksen yleisyyteen yms mutta kun kakkavälit rupeaa olemaan kaksi viikkoa niin usko alkaa mennä.Saimme lähetteen sairaalaan jossa arvioidaan tarve paksusuolitähystykseen.Olemme myös käyttäneet movicolia,siihenhän saa lääkäriltä reseptin myös junior versioon.Auttoi aikansa mutta tuliko sitten immuuniksi sillekin,nyt olen käyttänyt sellaisiakin kuin macrolax ja pegorion jotka ei myöskään auta.Eli nyt odottelemme sinne sairaalalle menoa ja vaikken lastani mihinkään inhottaviin toimenpiteisiin tietenkään halua,niin nyt toivon että se tehtäisiin ja sieltä löytyisi se vika.
      Meillä tuon ummetuksen ohella on tuhrimista ja pikkareita vaihdetaan sen kymmenet päivittäin ja sitten kun se loppuu niin housussa on ikäänkuin hiekkamurusia ja pieniä kiviä,niin kovaa.
      Ja kuten mainitsin niin normaalin kakan välit on jopa yli kaksi viikkoa.Eskari alkaa syksyllä ja eihän tämä voi siellä näin jatkua...Kerron mitä meille kuuluu sitten kun olemme käyneet sairaalalla.Käy movicoliin se resepti,se kyllä auttaa ainakin hetkeksi.Ensin tekee löysälle ehkä mutta tasaantuu muutamassa päivässä:Äläkä laske asiaa näin pitkälle kun minä....Yksityislääkäri ei muuten maininnut ruokavalosta sanaakaan kysyi vain että syökö ja juoko normaalisti....

    • pediatrinen hoitsu

      Movicolia voit antaa lapsellesi aivan huoletta puoli pussia aamulla ja puoli pussia illalla. Movicol ei ole mikään ensiapulääke ummetukseen, vaan sitä pitää käyttää pitkään. Yleensä Movicolia käytetään vähintään puolivuotta. Se ei tehoa kuuriluonteisesti. Sekoita Movicol-jauhe nesteeseen. Mutta kuten lääkärikin jo mainitsi, tärkein ummetuksen hoito on ruokavalio. Paljon kuitupitoista ruokaa, vältä sokeriam banaania, juustoja ja vaaleeta viljaa. Maitotaloustuotteita vain 6 dl päivässä. Tsemppiä ja voimia!

    • mapee

      Ulostuslääkkeet lapselle on aika hankala juttu. Lääke kuin lääke aikanaan laiskistuttaa suolistoa ja muuttaa sen toimintaa. Ja vaikka päinvastaisesta kuinka olisi tutkimustulosta niin kun sen näkee omin silmin tarpeeksi monta kertaa niin pakko siihen on uskoa..

      Levolac annosta joutuu nostamaan ajan kanssa jotta toimii. Tauon jälkeen voi toimia uudelleen ihan hyvin. Microlax ei ole ummetuksen hoitoon vaan suolen tyhjennykseen eli hoitaa sen, mihin muut konstit ei auta.

      Jos suolessa on massaa jatkuvasti niin sen "lihaksisto" lakkaa toimimasta. se tavallaan turtuu ja turhautuu samoin kuin muutkin käyttämättömät lihakset.

      Ruokavalio on ensisijainen asia kun vatsa ei toimi. Riittävästi nestettä ja kuituja auttaa monelle. Jos ulostusväli on toista viikko aja lapsi syö niin ruokavaliossa on jotain vialla, muutenhan suoli olisi jo vatsaan asti täynnä!

      Ummetukseen on monia syitä. Joillakin tuota ulostemassaa ei ole tarpeeksi ja vatsa ei toimi sen takia säännöllisesti. Massaa lisäämällä homma hoituu. Joillakin nesteen liian vähäinen nauttiminen jumittaa suoliton täysin. Joillakin on se ns laiskasuoli.

      Kaikkeen löytyy siis apua ravinnosta jossain määrin. Lääkärin lisäksi ravitsemusterapeutti olisi hyvä apu asiaan.

      Vatsan säännöllinen toimiminen on kuitenkin kaiken alku. Vaikka sillä movicolilla toiminta säännölliseksi ja sitten siihen tuo ruokavalio avuksi. KUn tavaraa on tulossa ja se pääsee ulso asti niin kaikki korjaantuu aikanaan. Liikunnan osutta ei parane väheksyä. Ja lapsille on oma movicol ja reseptillä saat edullisemmin. Ja turhaa käyttää pidempään kuin on pakko. Toisaalta ennen ei kannata lopettaa kun suoli toimii säännöllisesti hyvin..

      Muistaakseni movicol-hoidon maksimiaika on pari viikkoa. Jotkut käyttää niin että esim parin päivän jälkeen otetaan movicolia jos vatsa ei ole toiminut ja se riittää. Toisille taas puolikas annos päivittäin tai joka toinen päivä on riittävä. Tämäkin riippuu ongelmasta ja sen syystä.

      Olen hoitanut lasta joka söi huonosti aina. Lopulta syötettiin vain herkkuja. Vatsa toimi äidin mukaan laiskasti kerran viikossa tai kahdesti. Ulostuslääkkeillä vatsa tyhjennettiin ja peetä tuli ja tuli. Tämän jälkeen ruokaan lisättiin kuituja sekä sulamatonta tavaraa jotta massaa saatiin lisää. Vatsa alkoi toimia säännöllisesti ja kas vain! Alipainoinen lapsi pyöristyi silmissä ja söi kaiken, mitä tarjottiin. Itseasiassa oppi syömään itse, mitä ei ollut tehnyt ennen..

      Vielä lopuksi; jos vatsa ei ole toiminut viiteen päivään niin ei se toimi! Silloin se on syytä tyhjentää muilla konsteilla.. Ja se todella on uuvuttavaa!

    • vain!!

      Meillä on käytetty Movicolia jo pitkään, ei ole ollut mitään rajoituksia sen suhteen. Nyt menee noin pussi päivässä, mutta on ollut aikoja jolloin on mennyt myös 12 pussia/päivä. Toki silloin olikin kyse siitä, että lapsi sai myös sytostaatteja.
      Movicol Junior on lapsille, ja nyt myös uutena Movicol Junior Plain, joka ei maistu miltään. Suosittelen sitä!

      • tarja 2

        opuksissahan sanotaan,että pitkittyessään ummetuksenkin syy täytyy selvittää,saattaa syntyä pahojakin ongelmia.
        Eli kyllä minä ainakin haluan näiden vuosien jälkeen selvittää jos löytyy ihan rakenteellinen vika suolistosta,jos ei niin sitten juodaan noita lääkkeitä niinkuin tähänkin asti.....


    • ulostuslääkkeitä

      Pojallani oli aikanaan vaikea ummetus, jonka vuoksi hakeuduimme hoitoon. Ensimmäinen lasten sisätautilääkäri lähetti meidät kunnalliselle puolelle angiografiaan, jossa todettiin ettei suoliston rakenteessa ole vikaa. Apulaislääkäri antoi ohjeeksi ulostuslääkkeet.
      Arkijärjellä varustettuna emme tähän ratkaisuun tyytyneet vaan otimme selvää ja menimme lasten suolisto-ongelmiin erikoistuneelle sisätautilläkärille.Tutkimuste jälkeen
      4-vuotiaan alkuhoidoksi tuli microlaxit suolen rauhoittamiseksi ja sitten tiukka ruokavalio. Paljon kuitua, ei sokeria ja ei valkoisia jauhoja ja paljon vettä. Liikunnan lisääminen tuli myös mukaan. Tällä parin vuoden kuurilla ja elimistön kasvamisella tilanne saatiin kuntoon.

      Nykyään hoitoalan ammattilaisena muistuttaisin etenkin Levolacin laiskistavan suoliston omaa toimintaa. Se on tarkoitettu tilapäiseen käyttöön.Valitettavaksi yleislääkärit tekevät helppoja ratkaisuja/saavat jotkut vanhemmat tyytyväiseksi suosittelemalla ulostelääkkeitä.

      Lasten kohdalla on varmistettava, ettei taustalla ole mitään elimillistä syytä ja voitaisinko asiaa helpottaa ruokavaliolla.

      • äiti myös

        Levolac,pegorion,movicol,laxoberon,peräruiskeet, ruokavalio,tuhrinta,kivut...
        Kaikki kovin tuttua... Mutta nyt on kolmen vuoden vaiva selätetty!! Kaikenlaista kokeiltiin mutta apu löytyi viimein keskussairaalasta, kävimme varjoainekuvauksessa josta selvisi että pojulla laajentunut suoli ja ulostetta oli yli peräsuolen ylemmäs suolistoa asti!! viisi päivää oltiin sairaalassa, kaksi kertaa päivässä tyhjennykset glyksillä pegorion. Viimein ne kovettumat lähti laskeutumaan ja tadaa: :)
        Ummetus oli meillä kehittynyt pikkuhiljalleen vuosien saatossa, suolisto laajentunut eikä päässyt supistumaan koska ei ikinä ollut täysin tyhjä vaan keräsi vaan vanhaan malliin... Tällä hetkellä tilanne on loistava, suoli toimii päivittäin ja lääkettäkään ei enää mene ollenkaan. Joskus jos meinaa olla tulossa tauko ulostamisen välille muistutan että otetaas pegorionia tänään.. Viheliäinen vaiva joka vaikuttaa koko perheen elämään, tiedän kokemuksesta. Suosittelen Pegorionia, halpa, eikä maistu miltään. Microlaxilla ym ainakin vain pahensi meidän tilannetta. Suolisto pitää tyhjentää KOKONAAN ja sen jälkeen pyrkiä alussa pitämään suht löysänä esim pegorionin avulla. Ja se tyhjeneminen ei tapahdu yhdessä päivässä, useamman päivän ottaa. Liikunta tietysti auttoi tyhjennysten välillä, pisti suolet liikkeelle ja niin edelleen.. Elikkäs en siis ollutkaan huono äiti joka ei ymmärrä antaa lapselleen juuri oikeanlaista, kuitupitoista ruokaa...plaa,plaa. Pahana aikana ne kuidutkin teki hallaa, oksennuksenhan se pukkaa jos ei mitään enää sovi kulkemaan normisti. Terveiset sinne hoitajalle joka oli lähettämässä meitä jo psykologille ripuloinnin takia, et osannut tulkita oikein: Pojalla ylivuotoa ja tuhrimista eikä mitään helevetin ripulia.
        Voimia asian kanssa painiskeleville!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      515
      12858
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      349
      8444
    3. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      38
      7450
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      353
      2529
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      6
      2274
    6. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1967
    7. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1703
    8. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      22
      1520
    9. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      192
      1510
    10. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      188
      1343
    Aihe